Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2059
  • 2060
  • 2061
  • 2062
  • 2063
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#41201 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 January 2019 - 10:36 PM

tocmai am studiat problema despre cît timp ești contagios după ce ai prins un virus și poți fi pînă la două săptămâni cele mai contagioase sunt a 4-5 Imagine postata
vă urez insănătoșire grabnică și să stați in plăpumi pînă vă faceți bine că dacă ieșiți in colectivitate siguri luați și alte increngături dacă nu ați terminat cu primul

#41202 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 January 2019 - 10:49 PM

Apai eu azi chiar ca numai in plapumi am stat, nu ati vazut ca v-am scris cat nu am scris in ani de zile? Dar ma rog sa treaca pana miercuri ca de joi trebuie neaparat sa fiu la job, daca nu imi pica tavanu-n cap, zau! Iar eu ma simt ca un pui trantit, zau... Astea nu is boli , dar is enervante rau ca te sleiesc de puteri. Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#41203 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 January 2019 - 10:51 PM

Vezi postareaDexter, la 14 January 2019 - 10:36 PM, a spus:

tocmai am studiat problema despre cît timp ești contagios după ce ai prins un virus și poți fi pînă la două săptămâni cele mai contagioase sunt a 4-5 Imagine postata
vă urez insănătoșire grabnică și să stați in plăpumi pînă vă faceți bine că dacă ieșiți in colectivitate siguri luați și alte increngături dacă nu ați terminat cu primul

Insanatosire grabnica dragilor :hug: :-* chiar vrusei' sa-i comentez lui Wowerful ,voiam sa sa-i scriu la comentariul ei urmatoarele ''stai linistita ca nu-ti ridica nimeni statuie in centru'. draga mea..crede-ma am incercat eu si nexam :sad3: ..menejeaza-te cat poti pana te faci bine'' :lol: ,dar am zis sa nu fie inteles gresit ca si pe o ironie sau ceva doamne feri' chiar nu m-ar duce nici macar gandul la asa ceva ,ca stiti ca va iubesc mult de tot pe toti :hug: :love7: ,dar acum Dex' ca ai spus tu asta,i-am scris si mesajul pt. Wow' cu toata dragostea mea ! Inca o data insanatosire grabnica tuturor bolnaviorilor! (cum a inceput si Ale' scoala si mie imi e teama,sper sa nu culeaga'' nimik)

#41204 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,433
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 15 January 2019 - 10:03 PM

Nu m-am suparat Geany ca si eu eram auto-ironica.
Avem mult de lucru in ultima vreme si managera noastra tot ia proiecte noi si nu avem oameni sa facem tot ce e de facut. Practic nu ne permitem sa fim bolnavi sau sa ne luam concediu.

In fine- trag tare acum pentru ca in ultima saptamana a lunii o sa imi i-au liber chiar daca nu o sa aiba cine sa ma acopere. Am bilete luate si cu asta basta!

#41205 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2019 - 10:15 PM

Vezi postareaWowerful, la 15 January 2019 - 10:03 PM, a spus:

Nu m-am suparat Geany ca si eu eram auto-ironica.
Avem mult de lucru in ultima vreme si managera noastra tot ia proiecte noi si nu avem oameni sa facem tot ce e de facut. Practic nu ne permitem sa fim bolnavi sau sa ne luam concediu.

In fine- trag tare acum pentru ca in ultima saptamana a lunii o sa imi i-au liber chiar daca nu o sa aiba cine sa ma acopere. Am bilete luate si cu asta basta!

Insanatosire grabnica si sa ai o saptamana libera apoi de neuitat :love7: :sad3:

#41206 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 16 January 2019 - 10:45 AM

SALUTARE la toata lumea,
Vad ca ne tot invirtim in gripe si alte chestii....eu ma vaccinez si gata,anul asta vaccinul de pe aici e ok
Nu stiu daca iarna a trecut vad niste pagini in urma ca venise furioasa pe la Geanny....
Aici o vreme de....ggri ploaie si 7 grade
In casa amm vreo 19 grade s a bagat unul sa regleze temp si de aici unii au 23 eu binenteles nu!
M am bagat la regim mai alergg sa fac tot feluri de investigatii si cred ca de miine opresc recuperarea cardiaca de la clinica
Am facut zilele trecute 2 portii bors acru de peste m am sculat cu o pofta ....a ti mai auzit de bors de peste cu somon??? :love7:
In rest cica ok ieri in cap revizuiamm epigoniile ca tot fu ziua de nastere a maestrului Eminescu
Aici au inceput dezbaterile faimosului RIC...dar iar vine simbata cu batai si distrugeri
Lumea vorbeste de razboi civil revolutie sa i smulga capul lui Macron ,parlamentarilor e cum zicea Alex o cacafonie ,violenta....viitorul nu stiu ce aduce
cam atit ura si la gara ,mai ziceti si voi ceva....

#41207 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 16 January 2019 - 10:53 AM

Fisier atasat  tenor.gif (269.42K)
Number of downloads: 2

Buna dimineata
fiica dacilor

#41208 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2019 - 12:15 PM

Au, ce dragut! Ma servesc, Bristena! Salutari ragusite si cu dureri de gat...tot de sub plapumi Imagine postata Ciudat si enervant virus Imagine postataSa mai bem niste cafele, eu tot fara cofeina:

Fisier atasat  Monday-coffee.jpg (61.4K)
Number of downloads: 0
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#41209 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2019 - 01:05 PM

Vezi postareaverber, la 16 January 2019 - 10:45 AM, a spus:

SALUTARE la toata lumea,
Vad ca ne tot invirtim in gripe si alte chestii....eu ma vaccinez si gata,anul asta vaccinul de pe aici e ok
Nu stiu daca iarna a trecut vad niste pagini in urma ca venise furioasa pe la Geanny..

Buna' Verb' :hug: daaa!! la noi inca sunt munti de zapada printre blocuri nu-i ia nimeni,se circula f. greu e o intreaga aventura sa ajung pana la noi la magazinas si sunt practic cativa pasi doar :love7: acum bate un vant dar e cald,cu toate astea crengute rupte din copaci peste tot si a cazut si un stalp mare de iluminat stradal dintrala de beton,praf s-a facut,razant pe langa masinile parcate si nu vreau sa ma gandesc daca ar fi cazut peste o persoana sau copii care se intorc de la scoala :sad3: fiind soare si cald a inceput marea fleoshcaraie pe care eu o urasc din tot sufletul meu,daca o tine asa o sa avem nevoie de cisme de cauciuc si barca la catai munti de zapada sunt de topit si canalizarile infundate,mno' bine ca am colacul ala mare de la mare ,ma descurc eu :lol: :-*

In rest o zi minunata tuturor si multa sanatate ( aaa,azi in meniu am ciorbita, si pui cu sos ,ostropel cu piure si salata ,nimic special :hug: )

#41210 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 16 January 2019 - 02:40 PM

hello si de la mine!parca n-ar fi prea frig, da' bate-un vaaaant! ca la Buzau!
oricum, noi ne-am incalzit ca ne-a venit ideea sa reamenajam biroul. ma rog, reamenajare cam mult spus, ca am dispus saracia altfel. astia s-au gandit sa faca economii si nici macar femeie de serviciu n-avem, asa ca , io si Marghiolita, io si cuconita!ne-au ajutat si baietii, au mai mutot mobilierul, au redispus cablurile de alimentare...eee, de-astea!
si cand am pus totul pe pozitii si-am redeschis pc-urile: outlooku' plin de sarcini. eee, le-am delegat, ca asa se gestioneaza cu succes problemele :love7:

diseara ma duc la concurs, am sa va zic io si de chestia asta, acu n-am timp, va pup, pa, pa!

#41211 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2019 - 02:51 PM

Si cum am timp azi si chef de vorba :love7: voiam sa va povestesc despre mici inspiratii in bucatarie vazute de mine la tv. la emisiunea mea preferata prova del cuoco rai uno,ieri am vazut si mi-am amintit exact cum facea doamna mea in Italia ,o reteta,dar m-a nedumerit ceva,daca ma puteti ajuta ,nelamurirea mea este ce tip de carne e Arista di maiale si care e deosebirea de Lonza,..e tot cotletul dezosat parte slaba?! care e diferenta dintre cele doua?! ..ca am vazut reteta asta http://www.ultimenot...rella-e-scarola si doar prima parte a retetei respectiv prepararea carnii in felul asta,am facut de multe ori cu doamna mea in Italia,deci se iau feliute de carne slaba de cotlet de porc dezosat ,ca pt. snitele,se mai pot bate putin,sau doamna mea uneori mai utiliza feliute de piept de curcan, se tavalesc prin faina,scuturand excesul,se pune intr-o tigaie unt la topit se adauga feliutele de carne infainate,se auresc pe ambele parti doar in unt fara a se usca,doar cat sa nu mai aiba sange si sa fie doar aurii pe ici pe colo,se scot cu o paleta si se tin acoperite la cald,in tigaia aia cu sosul format de la untul cu faina de la carne se stinge cu vin licoros gen marsala ,sau cu lapte putin cat sa se formeze un sosulet bun care se toarna fierbinte peste feliile de carne aurite,e f. bun si usor de facut,merge alaturi de legume inabusite,piure sau salata amaruie gen andiva,radichio sau rucola ,doamna mea facea destul de des in ambele variante...
Si reteta 2 vazuta azi uova afogate al pomodoro http://www.ricettepe...naio-2019.htm/2,ca o Shakshuka f. simplificata,practic doar putina ceapa in putin ulei de masline,rosii cand bolboreseste se mai poate adauga sare piper,usturoi ce place,si a pus un inel, cerc/disc metalic de bucatarie de ala de sa dai forma rotunda si in ala a spart oul,faina idee de ou practic facut ochi in sos de rosii picant,nu prajit in ulei ,dupa ce mai bolboroseste intepat cu grija doar albusul pe ici pe colo sa se coaca dar fara a sparge galbenusul,cand e gata oul se ia cu lingura,de pe margini sosul de rosii se pune o felie de paine prajita in mijloc,se indeparteaza inelul ,si se ia outul moale cu paleta si se pune pe painea prajita,eu asi presara si branza iute de oi deasupra si aia e,asta il fac lui domnul Geany cu prima ocazie! am zis sa va mai povestesc si voua din inspiratiile mele sper ca nu v-am plictisit :sad3:

Aceasta postare a fost editata de Geany: 16 January 2019 - 03:13 PM

#41212 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2019 - 03:15 PM

Vezi postareamoatza, la 16 January 2019 - 02:40 PM, a spus:

hello si de la mine!parca n-ar fi prea frig, da' bate-un vaaaant! ca la Buzau!
oricum, noi ne-am incalzit ca ne-a venit ideea sa reamenajam biroul. ma rog, reamenajare cam mult spus, ca am dispus saracia altfel. astia s-au gandit sa faca economii si nici macar femeie de serviciu n-avem, asa ca , io si Marghiolita, io si cuconita!ne-au ajutat si baietii, au mai mutot mobilierul, au redispus cablurile de alimentare...eee, de-astea!
si cand am pus totul pe pozitii si-am redeschis pc-urile: outlooku' plin de sarcini. eee, le-am delegat, ca asa se gestioneaza cu succes problemele :love7:

diseara ma duc la concurs, am sa va zic io si de chestia asta, acu n-am timp, va pup, pa, pa!

Deabea astept sa ne spui despre ce fel de concurs e vorba! la noi 7 grade cu plus acum ,si vant si la noi :sad3:

#41213 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 16 January 2019 - 04:15 PM

hai ca ajunsei acasa.
la o crasma din satul meu, miercurea e seara de QUIZ.
sunt echipe formate din max 6 persoane, 4 ture de joc a cate 10 intrebari de cultura generala, plus o tura-fulger la mijloc, dupa primele doua runde, asta pe principiul moarte-subita, adica gresesti - parasesti jocul, si tot asa pana castiga o echipa.
sunt si premii, mai mult simbolice, dar nu asta conteaza.
participa cca 16-18 echipe, au fost editii si cu 21 echipe.
participarea se face pe baza de inscriere a echipelor cu min o zi inainte, ca a aflat lumea si sunt doritori de participare.
echipele se fac fie pe baze profesionale - avem politisti, aviatori, bibliotecari, handbalisti, doctori...sau pur si simplu pe baza de prietenie.
compania e selecta si abia astept seara de miercuri.
castigatoarea editiei trecute - se cumuleaza punctele obtinute in fiecare miercuri - a fost echipa noastra.
dar sezonul actual l-am inceput cam slab :love7: , ne-au deochiat ceilalti.
ei, asta e, o iesire din cotidian, sa-mi tineti pumnii in fiecare miercuri seara.

#41214 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 16 January 2019 - 04:21 PM

Nu ne-ai plictisit, Geany! Maica-mea face un fel asemanator cu prima reteta, dar cred ca pune carnea inapoi in tigaie, si la sfarsit usturoi pisat (nu cred ca pune vin, probabil apa sau supa)... mmmm ce bunatate.....
Curioasa si eu despre concursul Moatzei :love7: ...
Eu am niste piept de pui, cred ca fac chicken parmigiana.
Acum astept sa vina electricianul, ca ne-a luat foc alaltaieri caloriferul din living room (avem totul pe curent), nici n-am crezut ca se poate asa ceva. A fost o flacara mica dar tot m-am speriat.

#41215 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 16 January 2019 - 04:30 PM

Ah, uite ca ne-am lamurit!
Ce distractie faina, Moatza!
Hai ca-ti fac galerie de pe-acuma!

Fisiere atasate

• Fisier atasat  1.gif (250.62K)

#41216 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,590
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 16 January 2019 - 09:34 PM

Vezi postareamoatza, la 16 January 2019 - 04:15 PM, a spus:

hai ca ajunsei acasa.
sunt echipe formate din max 6 persoane, 4 ture de joc a cate 10 intrebari de cultura generala, plus o tura-fulger la mijloc, dupa primele doua runde, asta pe principiul moarte-subita, adica gresesti - parasesti jocul, si tot asa pana castiga o echipa.
participa cca 16-18 echipe, au fost editii si cu 21 echipe.
participarea se face pe baza de inscriere a echipelor cu min o zi inainte, ca a aflat lumea si sunt doritori de participare.
echipele se fac fie pe baze profesionale - avem politisti, aviatori, bibliotecari, handbalisti, doctori...sau pur si simplu pe baza de prietenie.
compania e selecta si abia astept seara de miercuri.
castigatoarea editiei trecute - se cumuleaza punctele obtinute in fiecare miercuri - a fost echipa noastra.
dar sezonul actual l-am inceput cam slab :love7: , ne-au deochiat ceilalti.
ei, asta e, o iesire din cotidian, sa-mi tineti pumnii in fiecare miercuri seara.

Super misto, distractie frumoasa si bafta!!! Hai sa va zica baba de deochi :sad3:=D .

Lapona, Wowerful insanatosire grabnica. In decembrie am luat si eu un virus obraznic de la masaj terapista, cu raceala in zona capului : sinusuri, nas gat si m-a tinut cam mult. Ciudat asa, nu imi era foarte rau, nu ma durea mai nimic dar stare de somnolenta cat cuprinde.
Adi sper ca ti-au reparat caloriferul, bine ca nu s-a intamplat nimic.
Pe aici e o vreme ciudata tare, dimineata a inceput cu -2 grade, ceea ce nu e rau dar pana la miezul noptii cica va scadea temperatura pana la -23, ceea ce e groaznic :hug: . Deocamdata bate un vant nebun, zboara pungi pe strada (nu stiu de unde) ca-n filmele post apocaliptice.

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 16 January 2019 - 09:35 PM

brain loading....please wait....

#41217 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,433
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 16 January 2019 - 11:16 PM

Vezi postareamoatza, la 16 January 2019 - 04:15 PM, a spus:

hai ca ajunsei acasa.

Trivia night :love7:
Și noi făceam pe timpuri. Acum avem copii care mai mici care mai zburătăciți. Era frumos.
De exemplu acum sunt cu cel mic la activități extrașcolare :sad3:

#41218 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 17 January 2019 - 09:01 AM

Vezi postareaWowerful, la 16 January 2019 - 11:16 PM, a spus:

De exemplu acum sunt cu cel mic la activități extrașcolare :sad3:

pe rand, parinte, pe rand! - era un banc, da' nu mai tin minte decat replica finala :love7:

ce misto a fost aseara, am castigat si voucherul - adica 100lei de cheltuit la ei in crasma, si premiul final - 30% reducere la consumatie, cate o sticla de vin, cupa, si diploma da dastepti. lupta mare, doar un punct in plus fata de locul 2, 19 echipe participante.
eee, bucurii marunte, dar mi se par f importante ptr linistea capsorului.

altfel, soare, se anunta mai caldut azi si activitati full si acasa si la birou.
hai pa, toate bune, glorie, alea-alea!

#41219 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,775
  • LocationSibiu

Postat 17 January 2019 - 09:14 AM

Vezi postareamoatza, la 17 January 2019 - 09:01 AM, a spus:

eee, bucurii marunte, dar mi se par f importante ptr linistea capsorului.
Astea ne fac viata frumoasa si plina. Bravo Pusa, felicitari! Imagine postata

Si la noi se arata azi soarele. Poate mai topeste din gheturi, ca grea iarna am avut pana acum.
Salutari si sanatate tuturor. Imagine postata

#41220 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 17 January 2019 - 12:01 PM

Bonjour la tot poporul! Nu lasa nimeni nici o cafea aici, macar de ochii lumii? Aduc eu:
Fisier atasat  b0d5807928639369dfd830ef7274ac98.jpg (62.13K)

Fisier atasat  d95765afb8192ccd547b1eff5624f0a2.jpg (37.68K)
Fisier atasat  5049ac21bddcf5c598f5466083d4c2db.jpg (43.47K)
Va multumesc de urari, fete! Imagine postata Eram convisa ca am trecut hopul...ce vorbesti, am avut o noapte oribila, asa ca azi iar la doc. Imagine postata

Blacky, fix cum spui tu, nu tu stranutat, curs nasul, nimic din astea clasice. In schimb am o sfarseala oribila in tot corpul, as dormi intruna, nu sunt in stare sa emit nici macar un gand cu cap si coada si, ce e cel mai enervant, am un gust continuu de coptura...Imagine postata Fir-ar ea de treaba, numai de prostia asta nu aveam eu nevoie acuma... Imagine postata
Aici sunt 7 °C... gri-ul etern si deprimant...asa ca bucurati-va de soare, in ciuda fleoscaielii de afara, si de o iarna adevarata cum nu a mai fost de atata timp. Tineti-va departe de virusi si bacterii! Imagine postata
Sanatate si virtute!

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 17 January 2019 - 12:01 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2059
  • 2060
  • 2061
  • 2062
  • 2063