Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 229
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#4601 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 21 August 2011 - 07:06 PM

Vezi postareaAngel, la 21 August 2011 - 06:57 PM, a spus:

e 1 noaptea si eu nu pot sa dorm. ploua cu galeata acu vreo juma de ora, vad ca s-a oprit. toarna in rafale.
toata casa doarme, mi-am fiert o cana de lapte si ma uit la un film. se va termina in curand si o sa ma bag in pat cred. daca citesc pe canapea unde sant de obicei adorm si ma trezesc ca mi-e frig sau mai stiu eu ce :(

noapte buna...

Angelina , dar de ce nu dormi? Te doare stomacul? sau de la ploaie?

#4602 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 21 August 2011 - 07:09 PM

Fetele , vin sa ma laud si la han ca la cei mici nu mai scrie mai nimeni :( sau ,mai nimeni :(

Vezi postareaMutti, la 21 August 2011 - 07:04 PM, a spus:

Mda , sa ma laud cu fii-mea :(

( bun , nu va spun ca raceala i-a trecut in 2 zile si apoi mi-a dat-o mie , cu febra si amigdalita cum n-am mai avut :( )

• a inceput sa mearga singurica. Catziva pasi :(. Apoi se pune-n fund. :(
  • se joaca cu mingea , noi ii dam mingea , ea o da inapoi.
  • la fel si cu masinile
  • daca-i spui Multzumesc itzi da ce are in mana si daca-i spui Poftim , ia ce-i dai...
  • spune MAMA cam la orice :( , la tat'su ii spune TA TA dar numai in soapta si rar :(
  • AMA AMA e mancarea
  • daca ai ceva in mana si vrea sa-l aiba ea , intinde mana si striga DAKE ( Danke)
  • daca-i spun : Elena , bea apa se duce si-si cauta sticla , o ia si bea apa :(
  • Cand vrea sa se culce vine si pune capul pe noi. Seara , la ea in camera , o intreb , Elena , vrei nani-nani? Si se uita spre pat daca vrea. Da nu , maraie !!!!

#4603 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 August 2011 - 08:06 PM

Vezi postareaAngel, la 21 August 2011 - 06:57 PM, a spus:

e 1 noaptea si eu nu pot sa dorm. ploua cu galeata acu vreo juma de ora, vad ca s-a oprit. toarna in rafale.
toata casa doarme, mi-am fiert o cana de lapte si ma uit la un film. se va termina in curand si o sa ma bag in pat cred. daca citesc pe canapea unde sant de obicei adorm si ma trezesc ca mi-e frig sau mai stiu eu ce :(

noapte buna...

Ingeras,la mine ceapa in stare cruda(mancata cu branza sau in salata etc,face minuni),imi face un somn de numa ,si sotul a zis si la el isi face efectul ceapa,si un ceiut de musetel poate te ajuta iubita :( :(

Edit: Ca mi-am amintit,eu cu bubuletul in timpul sarcinii am avut insomnii crunte,si a fost si el f. agitat,m-a chinuit cu somnul si acum se trezeste inca noaptea...

#4604 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 August 2011 - 08:08 PM

Vezi postareaMutti, la 21 August 2011 - 06:55 PM, a spus:

Fetelor , s-a lovit deasupra dintzilor , intre buza si gingie...a sangerat vreo juma de ora. Apoi s-a oprit. Am fost la plimbare si cand am venit s-a scarpinat nush cum in gura si iar!!!!! De data asta i s-a umplut gura de sange!!! Dar s-a oprit mult mai repede a doua oara.

Sper sa se prinda bine pana maine ca ea e tot cu mana-n guritza , saraca , de la dintzi.

Mititica,sper sa nu o supere prea tare :(

#4605 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 22 August 2011 - 02:22 AM

nu ma durea nimic, pur si simplu insomnie. seara de la balonare aratat burta mult mai mare decat e :(...pana dimineata se mai desumfla

ploua cu galeata si e un frig...ma bucur ca nu trebuie sa merg la scoala, Ada inca tuseste si nu se duce nici azi.

Mutti, le trece repejor copiilor ranile, adica mai repede decat la adulti...si sara a avut buza sparta si sor'sa la randul ei. eu le-am facut poze la timpul respectiv...cand cresc le arat ce traznai au facut

edit: am crezut ca scap azi dar nu merge :(...mi-e greata, am fost si am cumparat un borcanel de castraveti acri, mi-e greata si mancand din ei :(...bleah

le-am facut choc chip cookies si acum se uita la shreck pt a mia oara :(...

#4606 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 22 August 2011 - 07:50 AM

Buna dimineata .
Angel , :( sa treaca toate .
Mutti , bravo fetitei . De acum incolo va fi tot mai frumos (si mai greu , zic eu ).
Noi ieri am fost in vizita , mititeii dusi de noi au avut mare succes. Eu , mai de la tara asa :( , am fost fermecata de halloumi la gratar , nu stiam ca se poate manca si in alta stare decat cea naturala :(
Azi trebuie sa fac ceva de mancare , nu am nici idei , nici chef , as sta in pat toata ziua .Am o stare tare aiurea , spun si eu "se schimba vremea " ca ma dor toate cele.

#4607 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 22 August 2011 - 11:06 AM

nici eu n-aveam chef de nimic azi...le-am facut snitele pt acum la cina si am potato si broccoli in cuptor.
Ada vad ca e bine, maine la scoala.
vreau sa vad the hangover2 in seara asta daca il au online unde cumparam noi filme.
ce liniste aici :(

#4608 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 August 2011 - 11:46 AM

Angel, nu inteleg eu prea bine cum e cu lunile-anotimpurile la voi: cum de mergeti la scoala in august? Inteleg ca la voi vine iarna, dar atunci ce program de scoala aveti? lunile sunt pe dos?

Mutti, pupa fata de la Beutza sa-i treaca repede. :( Felicitari Elena pentru progrese!

Geany si Sorina vacanta placuta la mare!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4609 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 August 2011 - 11:52 AM

Salutare , si sanatate la mari si mici. aici sunt niste calduri mai ceva ca in sudul Italiei ( 35 de grade la umbra)
la noi e nenea instalatorul care schimba centrala de incalzire, asa ca partea buna ca e asa cald e ca pana joi-vineri vom avea doar dus cu apa rece :(.

#4610 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 August 2011 - 12:02 PM

bine ai venit Stella! sa-ti fie de bine vacanta, ne-ai lipsit! ai venit iar incarcata de bunatati din sudul Italiei?n sper sa ne arati cate eva (poate ai postat, dar nu am mai urmarit eu in ultimele saptamani ca nu am avut vreme, cu munca ...).

saptamana excelenta la toti oaspetii hanului si hangite deopotriva!

#4611 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 22 August 2011 - 12:08 PM

la noi e iarna, iar sistemul scolar nu are nimic in comun cu alta tara. sant semestre, asta e al treilea...vacanta mare este in nov-dec-ian cand este vara la noi :)
va incepe un an nou in feb cand merge si Sara la kindy...cam asa e aici

#4612 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 August 2011 - 12:12 PM

aha, deci scoala tine din februarie - octombrie ...

si eu aveam insomnii, fara sa ma fi durut ceva ... ma uitam la filme noaptea, ca si tine ... asa al film mai adormeam cu tv aprins la un moment dat ...

#4613 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 22 August 2011 - 12:41 PM

Daniella, :) am venit cu rosii, vinete( care deja sunt coapte si la congi) ardei grasi ( si ei copti si congelati deja) mai am de facut pungi cu rosii si basilic sa am pentru sosuri fiimei la iarna.am adus si nectarine si piersici plus struguri bune toate si dulci.
in rest ceva parmezan, pecorino si muulte paste de tot felul, borcane si borcanele cu diverse chestii ( gen inima de anghinare, si alte minuni sottoaceti),grappa din primitivo si vin pugliese negroamaro. doar asa de mancat odata cu prietenii diverse feluri de ricotta si mozarelle, plus jambon crud. si cam asta-i tot.

#4614 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 August 2011 - 12:48 PM

Stella si ce faci cu minunile alea sotto aceto? asa ca aperitiv de o gustare cu prietenii? ori prepari diverse ( ... rizotto rece stiu ca merge bine cu dracoveniile astea sotto aceto etc).

reusesti sa tai prosciuto crudo transparent cum il taie ei la magazin? si eu il iau, dar nu mai e asa de bun ca si acolo, pentru ca nu reusesc sa-l tai subtire ca si foaia de pergament, desi am o feliator manual nu iese asa transparent...

spune-mi cum pui rosiile cu basilico la pungi? rosii crude intregi si separat busuiocul verde?

pecorino asta e branza aceea de capra invechita si destul de mirositoare? la ce o folosesti? tine mult? tot va aud cu el ... , dar nu m-am indurat sa cumpar ... arata cam ca un sapun ... cred ca am mancat prin 97-98 cand mergeam la prietena mea ...dar nu mai tin minte ... :)

#4615 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 22 August 2011 - 02:34 PM

Daniella, rosiile le tai in jumatate, si pun in pungi cu cate o ramura de basilic. iarna pun ceapa, usturoi, o punga din asta si 1-2 cutii de rosii (pelati) le fierb in suc propriu un pic cu sare si un strop de ulei maslinos, apoi pasez adaug mereu o lingurita de zahar ( ca sunt acide rosiile ) , ulei, rectific de sare, adaug spre sfarsit un pic de concentrat de rosii ( din tub) si las sa fiarba totul cel putin 15-20 min la foc mic.
pecorino, utilizez la pesto. iar prosciutto il iau feliat gata , doar atat cat sa mancam 2-3 zile. eu gasesc si aici, e drept ca subtire ca italienii nu taie astia :).
am prieteni la torino, care cumpara un jambon intreg si apoi taie ( manual) felii destul de subtiri :).
iar sottoaceti ii folosesc "ca atare" la aperitive.
am uitat , am adus si capere :), care le folosesc la diverse sosuri de paste, sau la peste.

#4616 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 August 2011 - 04:12 PM

ahaaaa, am crezut ca ii faci iarna un sosulet doar din rosiile astea de gradina si busuioc

si vara mai adaugi concentrat/bulion si zahar? am vazut ca si Geany pune din ambele. Eu nu pun niciodata, preder sa scad sosul bine, cat despre aciditate nu am luat seama pana acum, fiind o inamica a zaharului :) Oricum, intuiesc eu prea bine si de mult, ca tot ce iese din mana ta e dumnezeiesc de bun! :)
Aha eu peste nu fac, nu ma atrage (prefer sosurile cu vietati marine, raggu sau porcini/trufe :) ). Am mancat doar o data peste (in Italia la prietena mea, dar din borcanel cumparat l-a facut) si nu mi-a placut nici un fel ... poate o sa mai incerc si ceva facut in casa si poate imi schimb parerea ... Oricum semintele alea de pin nu le.am cumparat niciodata ca mi s-au parut scumpe.

#4617 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 August 2011 - 08:39 AM

Buna dimineata . Trezirea !!! Cafeaua va asteapta

Imagine postata

#4618 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 23 August 2011 - 09:30 AM

nu vreau cafea..un ceai insa n-as refuza...
am vazut sau auzit undeva ca facea cineva pilaf cu sos de rosii - sau am visat? - :P si asta fac diseara pt mine. mai am snitele de ieri, fetele vor fish fingers cu piure...usor si nu pute :P

azi sara a vrut oua la mw la pranz si am lesinat de la miros..le urasc in genere - acum chiar m-am tinut de nas :P

#4619 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 August 2011 - 09:41 AM

Iaca si ceiutul pentru mamica :P

Imagine postata

#4620 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip