Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#4681 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 29 August 2011 - 08:35 PM

Vezi postareaAngel, la 29 August 2011 - 11:56 AM, a spus:

o sa le arat ca musiu se facu cam puturos. o sa-i scot eu aerele din cap. :)
ce-o fi asa greu in loc sa lasi in chiuveta sa deschizi usa si sa pui in masina? comoditate...

Bunica avea o vorba.."cum ti-l inveti, asa ti-l ai" -deci pana la urma depinde de tine sa dai jos militaria din pod :D)
A cat is a friend fur-ever !

#4682 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 August 2011 - 10:30 PM

Uma, teoria ca teoria, dar las'k vezi tu: practica ne omoara! Daca ai sti cat tineam si eu coada pe sus ca nu-mi iau decat printz, ca trebuie sa ma ajute in toate, etc ... dar cand vine love de te orbeste, nu mai tii cont de nici o invatara de la bunica, sau principii de ale tale ... asta e si cu el defilam. E drept ca il mai schimbi oleak...dar dc l-ai luat invatat de la ma-sa de nu muta un pai ...e greu sa ajungi prea departe cu schimbarile ... in fine, da Doamne sa fie bine la toata lumea!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4683 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 30 August 2011 - 04:30 AM

Vezi postareaDaniella, la 29 August 2011 - 10:30 PM, a spus:

Uma, teoria ca teoria, dar las'k vezi tu: practica ne omoara!

Nu...ca Uma e defecta la capitolul asta :D

La mine barbatul ori imi e partener, ori casa e a mea, usa e a lui...dar nu mi-o luati in nume de rau, genetica e de vina :)
Am avut si noroc de parteneri care stiu sa aiba grija de ei dar sincer, in Romania, generatia tanara e mult mai neajutorata decat cei din generatia mea. Barbatii au devenit mult mai balcanici, mult mai dependenti de "femeia" care trebuie sa le fie servitoare, decat erau acum 15 ani.

Iar cu faza cu maica-sa..pai daca are nevoie de o mama si nu de un partener, e bine venit sa se duca inapoi. Scuze, dar nu pot sa am respect pentru cineva care are nevoie de bona ...dar asta sunt eu :D

PS La alegere - bunica, mama lui tata inca il urechea pe fie-su, cat era el de colonel, cand o lua razna...bunica, mama lui mama, o diplomata, il avea pe bunic la degetul mic.
Eu cred ca aici seman mai mult la urecheat :D

#4684 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 30 August 2011 - 06:12 AM

al meu nu e asa, sper ca ma stiti destul pana acum :D...numa ca o ia pe aratura cateodata si asta ma seaca. de ce trebuie eu sa atrag atentia sa faci ceva? tu nu stii?
de-aici vin frustrarile mele...noi mereu am fost de capul nostru si ne-am impartit sarcinile, nu e pretentios la mancare sau altceva, face mancare(daca e nevoit sau e foamea mare sau nu am chef, ori comanda :) )

acuma, hormonii mei tropaie si ma astept sa-mi pierd rabdarea mai mult ca de obicei. eu sant si mai anala putin si imi place sa fie lucrurile cum le vede ochiul meu.

si cand ajung la apogeu urlu la ei de la mic la mare. atunci se opresc si asculta. de ce asa??

mi-a mai trecut azi....sant mai calma :D

#4685 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 30 August 2011 - 07:08 AM

Vezi postareastella, la 26 August 2011 - 07:29 AM, a spus:

Hello...sunt asa de obo, ca am comentat pozele fetelor, si credeam ca-s la han, si va dadeam detalii de ce fac :).
Mirela, nasa fiimei e frantuzoaica si catolica si am botezat-o ortodox :D, deci se poate.
in plus stiu ca de multe ori se akeg 2 nase la fete si 2 nasi la baieti...
si daca nasa a "dezertat" , cred ca Ada are tot dreptul sa-si aleaga alta nasa.
o zi faina tuturor.fug la treburi.

Asta e bine de stiut! Deci 2 nase la fete si doi nasi la baieti!
Asta e traditie moldoveneasca? La noi s-a oferit mai multa lume si chiar ne-au lasat cu gura cascata. Sintem extrem de incintati de atitea cereri.
Imagine postata
Imagine postata

#4686 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 30 August 2011 - 07:53 AM

noi am avut perechi dar nu sot si sotie.
la sara, sor'mea fiind aici am vrut sa fie si ea asa ca are 2 nase si un nas :)...
la Ada, tipul e f implicat in viata ei si ea ii zice "nasul meu" si au o relatie frumoasa....e cel mai bun prieten al sotului, se stiu de 30 de ani :D
sotia lui e nasa sarei :D.. o striga 'darling' picea si ea e mandra tare :D

#4687 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 August 2011 - 08:04 AM

Lizu, nu stiu daca e traditie moldoveneasca. oricum aici in general nasa si nasul nu sunt un cuplu. mai mult aici sa fii nasul unui copil, implica si faptul
ca in caz ca Doamne feri se intamla ceva parintilor, ai obligatia morala sa-ti cresti finul/fina.
Nasa fiimei, care e frantuzoaica si o buna prietena a mea,si nasul care e roman si bun prieten de familie, stau amandoi aici la geneva. e mai usor sa te ocupi de fin/fina cand esti aproape.
eu am 6 fini , doar una e in apropriere. restul imprastiati in lume, si sincer, doar de ziua lor si de Craciun ii cadorisesc cu una alta ( in general pitzu de cand sunt mari).
doi din ei sunt copiii lui fratello, si bine inteles ca de ei m-am "ocupat" financiar cel mai mult, dar o faceam oricum, si daca nu-mi erau fini :)

#4688 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Locationcrywolf

Postat 30 August 2011 - 08:53 AM

Vezi postareastella, la 30 August 2011 - 08:04 AM, a spus:

Lizu, nu stiu daca e traditie moldoveneasca. oricum aici in general nasa si nasul nu sunt un cuplu. mai mult aici sa fii nasul unui copil, implica si faptul
ca in caz ca Doamne feri se intamla ceva parintilor, ai obligatia morala sa-ti cresti finul/fina.
Nasa fiimei, care e frantuzoaica si o buna prietena a mea,si nasul care e roman si bun prieten de familie, stau amandoi aici la geneva. e mai usor sa te ocupi de fin/fina cand esti aproape.
eu am 6 fini , doar una e in apropriere. restul imprastiati in lume, si sincer, doar de ziua lor si de Craciun ii cadorisesc cu una alta ( in general pitzu de cand sunt mari).
doi din ei sunt copiii lui fratello, si bine inteles ca de ei m-am "ocupat" financiar cel mai mult, dar o faceam oricum, si daca nu-mi erau fini :)

Si eu imi doresc sa existe o asemenea relatie intre bebe si nasi. Imi doresc sa nu uite de bebe si sa isi aduca aminte de zile de nastere si de Craciun. Eu nu am fost deloc norocoasa la aspectul asta si la maturitate m-a cam durut faptul ca pur si simplu s-a uitat de mine.
La rindul meu am botezat fetita surorii mele, la doar 21 de ani si tin la ea ca la propriul meu copil.
Cred f mult in ideea de a cununa si a boteza cu sufletul, nu la norma.
Imagine postata
Imagine postata

#4689 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 30 August 2011 - 10:06 AM

eu am tinut legatura cu nasii mei pana am plecat din tara. oameni superbi. fara pretentii, oameni educati cu care ne facea placere sa petrecem timpul mereu. ei s-au oferit sa-i cunune pe ai mei ca nu aveau nasi iar ai mei i-au placut asa mult ca ne-au botezat si pe noi(si nu o cheama decat pe sor'mea ca pe fiica lor si asta pt ca asa a vrut mama nu ca au vrut ei :) )...

#4690 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 30 August 2011 - 12:44 PM

[quote name='Daniella' date='29 August 2011 - 11:30 PM' timestamp='1314649846' post='101357']
Daca ai sti cat tineam si eu coada pe sus ca nu-mi iau decat printz, /quote]

pai printzul voiai tu sa te-ajute?

treaba-i ca femeile isi iau barbatii cu gandul ca-i vor schimba, iar barbatii isi iau femeile cu gandul ca nu se vor schimba niciodata. ce greseala!

#4691 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 30 August 2011 - 01:27 PM

Ziua buna .
Eu cred ca obiceiurile/tabieturile de ani de zile se schimba greu , daca se schimba . Eu cu sotul suntem impreuna de 15 ani , de 7 ani locuim impreuna , de 5 ani ca sot si sotie . Inca nu am reusit sa scap de proaste ( din punctul meu de vedere ) obiceiuri . Face si cum spun eu , dar mai scapa si asa cum a fost invatat. Bineinteles ca , la felul meu agitat de a fi , se lasa cu "bodoganeli " mereu , dar degeaba.
Eu azi pot sa ma iau de mana cu Mirela ( sper ca tu esti mai bine :mellow: ) , am o durere de stomac de nici nu ma pot misca , stau ghem in varful patului . Am facut printre "au " si "vai" ceva de mancare , dar de mancat eu nu am mancat decat 2 biscuiti. Daca nu era fata care trebuie sa manance ceva , nici nu faceam nimic .

#4692 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 August 2011 - 01:51 PM

Vezi postareaUma, la 30 August 2011 - 04:30 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 29 August 2011 - 10:30 PM, a spus:

Uma, teoria ca teoria, dar las'k vezi tu: practica ne omoara!

Nu...ca Uma e defecta la capitolul asta :mellow:

La mine barbatul ori imi e partener, ori casa e a mea, usa e a lui...dar nu mi-o luati in nume de rau, genetica e de vina ;)
Am avut si noroc de parteneri care stiu sa aiba grija de ei dar sincer, in Romania, generatia tanara e mult mai neajutorata decat cei din generatia mea. Barbatii au devenit mult mai balcanici, mult mai dependenti de "femeia" care trebuie sa le fie servitoare, decat erau acum 15 ani.

Iar cu faza cu maica-sa..pai daca are nevoie de o mama si nu de un partener, e bine venit sa se duca inapoi. Scuze, dar nu pot sa am respect pentru cineva care are nevoie de bona ...dar asta sunt eu :D

PS La alegere - bunica, mama lui tata inca il urechea pe fie-su, cat era el de colonel, cand o lua razna...bunica, mama lui mama, o diplomata, il avea pe bunic la degetul mic.
Eu cred ca aici seman mai mult la urecheat ;)

Uma, nu esti defecta deloc! absolut identic gandeam si eu si am avut noroc de baieti destonici pana m-a lovit dragostea cu cel pe care l-am acceptat... si am apreciat mai mult alte calitati decat faptul ca a fost invatat cocolosit si ca barbatii nu intra in bucatarie, nu pun mana pe matura/aspirator sau rufe. Ce sa spun decat ca fata de cum l-am luat, el s-a schimbat mult in bine, maica-sa si sor-sa raman siderate cand il vad cum il bag in priza si e mereu in actiune (Cand avem musafiri ... ) Si eu impart sarcinile cu El, dar intr-o anumita masura: eu ma ocup de gospodareala, el de curte, de caine si de masini, face diverse comisioane si drumuri, face cumparaturi fara probl. Daca e cazul si el gateste, pune/scoate vasele/rufele la/de la masina ...dar cand si cand si numai daca ma rog de el. Da cu o matura prin casa cand nu o fac eu ..., isi ia singur de mancare (imi spune mereu ca nu e nevoie sa gatesc ca el uraste mancarea ...daca ar putea sa traiasca fara sa manance pt el ar fi perfect!) si diverse alte mestereli prin casa ...! Toate astea insa sunt extraordianr de departe de felul in care ma gandeam eu ca trebuie sa fie: daca e sa gatim apai gatim impreuna, daca e sa spalam rufe le intindem impreuna, daca e sa facem curat facem impreuna (cu asta din urma am rezolvat ca dupa ce a pierdut cu mine cateva sambete intregi smotruind a decis sa luam o doamna care sa ne ajute si sa petrecem sambetele altfel decat "la mop") etc. Abia astept eu sa te stabilesti la un domn, sa vezi tu ca va trebui sa te adaptezi ... desi nici eu nu as fi crezut asta la cat sunt de cocos... Din pacate noi idealizam imaginea barbatului pe care il dorim, iar acel ideal nu exista. Tarziu am inteles asta ;)
anyway da domnul sa ai parte de barbatul visurilor tale si sa-mi spui ca ai avut tu dreptate !

#4693 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 August 2011 - 02:07 PM

[quote name='moatza' date='30 August 2011 - 12:44 PM' timestamp='1314701070' post='101405']
[quote name='Daniella' date='29 August 2011 - 11:30 PM' timestamp='1314649846' post='101357']
Daca ai sti cat tineam si eu coada pe sus ca nu-mi iau decat printz, /quote]

pai printzul voiai tu sa te-ajute?

treaba-i ca femeile isi iau barbatii cu gandul ca-i vor schimba, iar barbatii isi iau femeile cu gandul ca nu se vor schimba niciodata. ce greseala!
[/quote]
;)

mda :mellow: , credeam ca printii trebuie sa fie gentilomi desavarsiti si daca am de facut ceva sa sara sa ma ajute la maxim :D

#4694 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 30 August 2011 - 02:11 PM

Vezi postareaDaniella, la 30 August 2011 - 02:07 PM, a spus:

sa sara sa ma ajute la maxim :D

he, he, astia-s de la SMURD! :mellow:

lasa, Daniella, astia sunt, cu astia defilam! poate-ntr-o alta viata!

#4695 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 August 2011 - 02:21 PM

Vezi postareamoatza, la 30 August 2011 - 02:11 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 30 August 2011 - 02:07 PM, a spus:

sa sara sa ma ajute la maxim ;)

he, he, astia-s de la SMURD!
:mellow:

lasa, Daniella, astia sunt, cu astia defilam! poate-ntr-o alta viata!

:D !
corect! mare dreptate ai! am inceput si eu sa ma dau jos din basmul cu ileana cosanzeana si fat frumos si sa ma obisnuiesc ca asa e viata, pt ca altfel cum spuneau fetele dai in frustrari si apoi refulezi pe unde si pe cine poti ...

#4696 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 30 August 2011 - 03:19 PM

Vezi postareaDaniella, la 30 August 2011 - 01:51 PM, a spus:

Abia astept eu sa te stabilesti la un domn, sa vezi tu ca va trebui sa te adaptezi ... desi nici eu nu as fi crezut asta la cat sunt de cocos... Din pacate noi idealizam imaginea barbatului pe care il dorim, iar acel ideal nu exista. Tarziu am inteles asta ;)
anyway da domnul sa ai parte de barbatul visurilor tale si sa-mi spui ca ai avut tu dreptate !

Dragule, nici in adolescenta nu am idealizat un mascul si n-am avut un barbat al visurilor, cu atat mai putin acum (cand sunt foarte, foarte departe de adolescenta :mellow: )
Nici nu cred ca poti schimba un om, decat daca acel om vrea sa se schimbe -si atata timp cat exista "treaba de femeie" si "treaba de barbat" si o societate in care mamele gadila cam mult orgoliul cocosesc si nu-l invata pe fiu sa puna mana sa nu creasca un handicapat (adica sa stie sa-si calce o camasa, sa faca o mancare)nici domnii nu o sa se inghesuie ;)
Am avut prietena maritata cu un dragut care zicea ca treaba lui de barbat era doar sa bata covoarele si sa mute mobila - si acum la fel zice, dar singur, si mamica vine sa-i faca de mancare ca l-a lasat sotia...

Nu e vorba, orice parteneriat (nu ii zic casnicie, pentru ca nu o hartie tine o casa) implica compromisuri -dar eu stiu ce pot face si ce nu - si un puturos la usa nu tin, pentru ca pe un puturos nu-l pot respecta, si fara respect nu exista dragoste (nu in ceeace ma priveste)
Dar fiecare e diferit, si crede-ma, daca nu as stii ce vreau de la viata la varsta mea, ar fi tare trist ;)

PS Sunt sigura ca fiecare cuplu isi gaseste un echilibru - eu am zis in general, ca idee, ca fitzele gen mama imi calca chilotelul cu danteluta la mine nu merg :D
Si cred ca mereu am fost asa, mai apriga..cand eram mica, mica, ii spuneam lui taica-miu ca daca "chiar" trebuie sa ma marit, o sa ma marit cu unul pe care il cheama Broasca, ca sa-si schimbe el numele ;)!Asta era singurul vis ;)

#4697 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 30 August 2011 - 03:31 PM

mey, eu nu vreau sa-l schimb deloc...de-aia l-am luat doar. de ce credeti ca m-am maritat tarziu ;) ca n-am avut oferte? :D
vreau sa nu mai fie delasator...si sa fie mai ordonat. nu sa puna rufele pe cosul de rufe ci in el...sau sa nu lase cutia de conserva in chiuveta ci sa o arunce in pana mea in gunoi. de-astea.
sa nu mai treaca pe langa o hartie si sa o lase acolo 3 zile fara sa o ridice(hartie de la fete)

atat :mellow:...sa nu ma mai calce pe bataturi ;)

izuk...mi-e mila de tine....eu am doar artrita de ma supara mai nou, mai am pana pe 8sept si-mi iau doza si ma lasa o perioada...abia astept....scap si de primul trimeastu si nu o sa mai fiu asa pleostita sper, vreau sa ies sa ma plimb la plaja si eu cad ca un sac de lemne mai toata ziua.

sor'mea are enterocolita saraca, ia antibiotic ;)...mi-e sa nu mi-o ia pe urme ca e ereditara si cam ce am eu are si ea...de la pb cu hemoroizi pana la streptococul din gat care ne seaca de atatia ani.

#4698 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 August 2011 - 03:57 PM

enterocolita am si eu (bila mea fiind septata congenital). Doar dieta vesnica ajuta :D

Angel si eu m-am adunat tarziu cu omul din aceleasi considerente. Delesator in anumite privinte si el, in altele foarte riguros si ordonat, ... ba chiar alearga dupa praf ori vreo scama pe jos cand nu vad eu ... , dar nici eu nu-s perfecta, de aia am invatat ca totul e foarte bine asa cum e si ii iubesc caliltatile. Nu are nici un viciu ;) ;) ...in timp ce eu am ;)
in final viata e extrem de frumoasa, iar noi trebuie sa invatam sa apreciem tot ce avem, tot ce ne inconjoara, de la sanatate, la lumina zilei, o raza de soare, un norisor si tot ce mai e pe langa ele ... :mellow:

#4699 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,053
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 30 August 2011 - 04:02 PM

postul umei mi-a adus aminte de bancu ăsta

două mame vorbesc despre ginerii şi nurorile lor:

- fata mea a nimerit foarte bine, bărba-su o ajută la toate, are grijă de copii, îi aduce micu dejun in pat, da' băiatu săracu, n-a avut noroc, tre'să facă de toate în casă, îi duce şi micu dejun în pat nevesti-sii =))

#4700 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 30 August 2011 - 04:41 PM

Vezi postareaDexter, la 30 August 2011 - 04:02 PM, a spus:

postul umei mi-a adus aminte de bancu ăsta

două mame vorbesc despre ginerii şi nurorile lor:

- fata mea a nimerit foarte bine, bărba-su o ajută la toate, are grijă de copii, îi aduce micu dejun in pat, da' băiatu săracu, n-a avut noroc, tre'să facă de toate în casă, îi duce şi micu dejun în pat nevesti-sii :D

Bun =)) !

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou