La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 13 October 2011 - 03:35 PM
La noi e soare dar e frig , am iesit cu fata afara , dar numai vreo treisferturi de ora , ca tare frig imi era . Trebuie sa scot la inaintare hainele groase , nu cele de toamna .In casa avem caldurica deja , deci e bine . Acum incalzesc putin si cu cuptorul , aveam niste mere care se taraiu prin bucatarie si am pus de-o placinta . Spatele tot ma doare , parca tot mai rau , nu stiu ce naiba l-o apucat . Am bagat o pastila si am pus sotul sa ma unga bine cu un gel antiinflamator , norocul meu ca azi lucreaza de acasa .
Seara frumoasa sa aveti !
Postat 13 October 2011 - 03:39 PM
Daniella, la 13 October 2011 - 12:48 PM, a spus:
bunica, nu ştiu, da' mama mă întreba, da tu caracatită cînd mai faci, parcă s-ar fi născut din valurile mării, nu într-un sat din transilvania unde în afară de păstrăvi şi broaşte, nu a văzut nimeni alte lighioane umblătoare pe sub apă.
Postat 13 October 2011 - 03:59 PM
doar cu calamarii am reusit sa-l stric pe "tati"

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 13 October 2011 - 04:02 PM
Ioana, la 13 October 2011 - 03:17 PM, a spus:
trimit, dar numai sambata ii iau si dau eu si un ceai cald cu lamaie, scortisoara si bucati de mar in el

Postat 13 October 2011 - 04:03 PM
Giorgiana, la 13 October 2011 - 03:19 PM, a spus:
Noi ii punem in borcane de 800 g., taiati in 4 si lasati de pe o zi pe alta cu otet, sare, zahar, nu stiu proportia exacta, dar daca te tenteaza iti spun, sa-si lase zeama si dupa aceea pusi in borcane cu cate o bucatica de hrean.
Ardei copti si pusi in cutii la congelator am facut deja doua transe.
Iar de muraturi se mocupa al meu sot. Baiat harnic!
chiar baiat harnic! noroc de tine! vreau sa.i pun murati

copti am bagat si eu 5 pungi in conge deja ...mai avem vreo luna max legume de toamna autohtone ...dupa care aleluia, numai care vrea sa ia de import ...

Postat 13 October 2011 - 04:23 PM

Aseara eu si fica mea cea mare am facut mini pizza din faina integrala cu mozzarella si masline...ceva mai simplu. A decupat ea aluatul si le-a umplut, a fost f entuziasmata sa faca asta si apoi a facut si poza la unele pizza care au mai ramas in tava.
Dovada...

Number of downloads: 0

acum sa vad ce ati mai scris ...
Postat 13 October 2011 - 04:28 PM
Oana S, la 13 October 2011 - 04:23 PM, a spus:

Aseara eu si fica mea cea mare am facut mini pizza din faina integrala cu mozzarella si masline...ceva mai simplu. A decupat ea aluatul si le-a umplut, a fost f entuziasmata sa faca asta si apoi a facut si poza la unele pizza care au mai ramas in tava.
Dovada...
acum sa vad ce ati mai scris ...
Pup eu dulce un nasuc de fata harnica care o ajuta pe mami ei in bucatarie!

Postat 13 October 2011 - 04:30 PM
ptii ce frumoasa harnicuta in bucataria ta! ce norocoasa esti draga mea! abia astept sa creasca Bea sa bucataresc si eu cu ea
arata splendide mini-pizzoancele tale! ofcors ca vreau si reteta si parerea asupra rezultatului

Postat 13 October 2011 - 04:46 PM
Daniella, la 13 October 2011 - 04:30 PM, a spus:
ptii ce frumoasa harnicuta in bucataria ta! ce norocoasa esti draga mea! abia astept sa creasca Bea sa bucataresc si eu cu ea
arata splendide mini-pizzoancele tale! ofcors ca vreau si reteta si parerea asupra rezultatului

De cand mi-a dat Ioana reteta de aluat tot il fac mereu ,imi place f mult cum iese.
Ingrediente:
500 g faina integrala
300 g apa calduta spre rece
7 g(2 lingurite) drojdie uscata
1 lingurita miere albine( in reteta asta se pune zahar dar eu prefer sa pun miere)
1 lingura ulei de masline
1 lingurita sare
Mod preparare
Se face ca si un alaut obisnuit...eu deobicei il fac la masina de facut paine- pun toate ingredientele si lasa sa amestece aluatul 25 min si apoi las la crescut 1 ora ca sa creasca bine alautul , asta integral trebuie lasat mai mult si la loc caldut si acoperit..
Daca fac mini pizza , intind foii mari si apoi le decupez cu o cana mare si le mai las in tava acoperita cu hartie de copt pt inca 20 min si apoi pun deasupra ce vreau eu....un pic de sos, cascaval si ce se mai doreste...masline...ardei..ciuperci...etc
Apoi le dau la cuptorul preincalzit la 375F/190C pt 20 min- depinde de fiecare cuptor cum coace.
Daca le fac chifle, le fac asa: rupand aluatul in mana :intai in doua,apoi fiecare parte iar in doua si tot asa ajungand la 16 bucati si le rotunjesc si le pun intr-o tava unsa sau captusita cu hartie de copt si le las din nou la crescut pt 30-45 min. Apoi le dau la cuptorul preincalzit la 375F/190C pt 25 min.
Postat 13 October 2011 - 04:51 PM
Fetitei mele ii place f mult sa ma ajute si se implica mult...O las sa ma ajute cand e tati acasa, ca sa stea cu aia mica si eu sa ma concentrez asupra fetitei mari.Ca si aia mica ar vrea sa se bage sa ma ajute dar mai mult incurca...baga in gura aluatul ...etc ...am incercat si cu ea dar nu se poate inca...astept sa mai creasca

Postat 13 October 2011 - 04:57 PM
deci la ce varsta a inceput sa te ajute fetita mare in bucatarie ? sa stiu cat mai am de asteptat ?

Postat 13 October 2011 - 05:03 PM

Pupam manutele harnice

Postat 13 October 2011 - 05:58 PM
Daniella, la 13 October 2011 - 11:05 AM, a spus:
Armina, M_rules, Sorina si Boni mi-e dor de voi, ia poftiti si voi la ceai si la tort! Scot si eu ciocolata 99%

Multumesc pentru ciocolata, am luat 2 patratele, foarte bunaaa.
''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Postat 13 October 2011 - 06:03 PM
M_rules, la 13 October 2011 - 05:58 PM, a spus:

Multumesc pentru ciocolata, am luat 2 patratele, foarte bunaaa.

Postat 13 October 2011 - 06:04 PM

Daniella, astept pana sambata atunci.Unde faci piata la Minis?
Georgiana, pai sunt ca stam cam la tara , campul e la doi pasi.De intrat nu intra in casa, stau ascunsi prin iarba.Desi sunt f multe pisici in zona sunt si soricei,da cum spuneam pasnici.Nu ma deranjeaza atata timp cat nu mi aduce vii in casa sa se joace cu ei.
Sa spunem ca asta e singurul inconvenient al vietii la tara, in rest e superb, liniste, verdeata.Ador dimineata cand e soare sa ies pe balcon si sa privesc in zare.E un sentiment asa de placut sa vezi, campuri si paduri

Postat 13 October 2011 - 06:26 PM
Pupici la harnicutze si la fetele frumoase

Auzi, dar daca le iei pe amandoua fetele langa tine sa te ajute si o lasi pe cea mare sa-i explice si sa-i arate celei mici, nu merge? Cand Aura era mica ii dadeam coca sa se joace cu ea, cu conditia sa nu o bage in gura. Si o framanta si o intindea cat terminam eu placinta!
Postat 13 October 2011 - 06:49 PM
Postat 13 October 2011 - 06:49 PM
ralesu, la 13 October 2011 - 06:26 PM, a spus:
Pupici la harnicutze si la fetele frumoase

Auzi, dar daca le iei pe amandoua fetele langa tine sa te ajute si o lasi pe cea mare sa-i explice si sa-i arate celei mici, nu merge? Cand Aura era mica ii dadeam coca sa se joace cu ea, cu conditia sa nu o bage in gura. Si o framanta si o intindea cat terminam eu placinta!
cea mica e pofticioasa si baga in gura, am incercat si asa..Nu baga jucarii in gura, mizeria de pe jos dar la aluat nu rezista

Postat 13 October 2011 - 06:55 PM

Daniella, pe la 1 an si 8 luni incep sa asculte mai bine sa ajute in bucatarie, sa nu bage in gura, asa a foste asta mare, acum nu stiu cum sunt altii..
O poza proaspata, a venit fetita de la gradi si infometata nici nu a vrut sa-si dea jos uniforma si a mancat 2 mini pizza si asta mica a mancat cu pofta doar un sfert ca apoi si-a pierdut interesul

o poza mai in graba pt voi...