Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 293
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#5881 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 October 2011 - 10:32 AM

Vezi postareaDexter, la 13 October 2011 - 03:39 PM, a spus:

da tu caracatită cînd mai faci ... ?

a propos, tu in ce feluri o faci? ai incercat reteta Adrianei? e super!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5882 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 October 2011 - 10:34 AM

Vezi postareaOana S, la 13 October 2011 - 06:49 PM, a spus:

cea mica e pofticioasa si baga in gura, am incercat si asa..Nu baga jucarii in gura, mizeria de pe jos dar la aluat nu rezista :(.

Bea baga orice: telefoane etc ... de buna seama o rod gingiile ... :(

#5883 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 October 2011 - 10:44 AM

Vezi postareamoatza, la 13 October 2011 - 07:40 PM, a spus:

ei, muraturi! la capitolul asta am pus doar gogosari si castraveti, dar nu cantitati mari. de fapt a mai pus si omul gogonele si pepeni, treaba lui, nu ma bag!
am multe dulceturi, gemuri, compoturi, legume conservate - mazare si fasole verde in apa putin sarata+marar, sterilizate in cuptor, fructe-visine si caise ptr placinta -puse in borcan cu zahar si sterilizate, vinete coapte la borcan, ardei idem, bulioane, suc de rosii... cam asa!

te rog, sa-mi spui si mie cum se face sterilizarea in cuptor (a borcanului plin deja, inteleg?, ca gol stiu si eu ... ). Tot va aud cu sterilizatul, dar mama nu facea aceasta operatiune si nu stiu cum se face :( . Daca e o metoda de a inlocui procedura de sterilizat in baigne marie, prefer cuptorul decat aburii de pe aragaz. Merci :(

#5884 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 October 2011 - 10:45 AM

Vezi postareaOana S, la 13 October 2011 - 06:55 PM, a spus:

Am sa mai vad eu cat ajutor am sa mai am cand vor fii mari :) acum se implica in tot ce fac .
Daniella, pe la 1 an si 8 luni incep sa asculte mai bine sa ajute in bucatarie, sa nu bage in gura, asa a foste asta mare, acum nu stiu cum sunt altii..
O poza proaspata, a venit fetita de la gradi si infometata nici nu a vrut sa-si dea jos uniforma si a mancat 2 mini pizza si asta mica a mancat cu pofta doar un sfert ca apoi si-a pierdut interesul :)
o poza mai in graba pt voi...

ce frumoase si papacioase! pup si eu nasucurile de copilasi cuminti! ...dar si oleak nazdravani, nu ? :tongue3:

#5885 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 14 October 2011 - 10:48 AM

Waw Foxxy , fac crima penru vreo 2 canute de acolo :tongue3: Micul dejun super copios , nimic nu mai bag in burta azi .

#5886 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 14 October 2011 - 10:49 AM

Vezi postareaDaniella, la 14 October 2011 - 10:44 AM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 13 October 2011 - 07:40 PM, a spus:

ei, muraturi! la capitolul asta am pus doar gogosari si castraveti, dar nu cantitati mari. de fapt a mai pus si omul gogonele si pepeni, treaba lui, nu ma bag!
am multe dulceturi, gemuri, compoturi, legume conservate - mazare si fasole verde in apa putin sarata+marar, sterilizate in cuptor, fructe-visine si caise ptr placinta -puse in borcan cu zahar si sterilizate, vinete coapte la borcan, ardei idem, bulioane, suc de rosii... cam asa!

te rog, sa-mi spui si mie cum se face sterilizarea in cuptor (a borcanului plin deja, inteleg?, ca gol stiu si eu ... ). Tot va aud cu sterilizatul, dar mama nu facea aceasta operatiune si nu stiu cum se face :) . Daca e o metoda de a inlocui procedura de sterilizat in baigne marie, prefer cuptorul decat aburii de pe aragaz. Merci :tongue3:

Operatiunea e identica. Cand pui pe aragaz, pui borcanele intr-o oala inalta si pui apa. Similar faci si cand vrei sa sterilizezi borcanele in cuptor.
In tava cu pereti inalti, sau in cratita / oala, se pun borcanele, apa si se baga la cuptor. Se lasa pana incepe sa forfoteasca continutul borcanelor si se intinde celofanul sau se umfla putel capacul.

#5887 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 14 October 2011 - 10:50 AM

Vezi postareaizuk, la 14 October 2011 - 10:48 AM, a spus:

Waw Foxxy , fac crima penru vreo 2 canute de acolo :) Micul dejun super copios , nimic nu mai bag in burta azi.

Si mie imi plac canile. Da' pretu' nu prea e de nasu' meu. Nici daca oi castiga la loto nu cred ca o sa pup asa ceva! :tongue3: Da' visatu' nu costa nimic! :)

#5888 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 14 October 2011 - 10:53 AM

:tongue3: Asa-i , de visat nu ne opreste nimeni sa visam ..

#5889 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 14 October 2011 - 10:55 AM

Neata spre pranz

Mama Fox ce festin la tine acolo, ma asez si eu sa beau un ceai si sa infulec un croissant.Cescutza mi-o aleg pe cea cu irisi :)

Daniella,cand autobusul de la mine o sa faca oprire si la Minins vin :tongue3: .Cred ca de vreo 2 ori am fost acolo, in rest mie imi era aproape Oborul, dar inca am rude si prieteni in zona Diham-Potcoava, cand am sa mai ajung prin zona dau de stire,desi in viitoarul apropiat nu se intrevede o aterizare pe plaiuri mioritice.
Am deja un an ca nu am mai fost in tara si singurul lucru care il regret si imi e dor , e faptul ca anul asta nu i-am vazut pe ai mei si mi se face si mai dor de ei, mai ales ca abia la anu in iunie ne intalnim.

La noi e soare,desi rece si se anunta un we insorit,dar cu temperaturi joase, noaptea chiar sub 0 grade.

O zi minunata va urez si spor in toate
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5890 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 October 2011 - 11:00 AM

Vezi postareaM_rules, la 14 October 2011 - 06:38 AM, a spus:

Pai : :tongue3: ar trebui sa fii cuminte, nu doar "aproape" :P
"Aproape" cuminte, poti sa fii cand deja esti la mentinere. :)
Am pus la monti, reteta de gogosi monti, :) in caz ca iti e pofta :) .
In ultimul timp, abia am avut timp sa mai citesc, multa treaba la servici si multe de facut in general.

pai si tu/voi de ce m-ai mai urechea apoi? glumesc :) ! Au fost deplasari, vacanta ... iesiri pe la terase de vara ... am mai calcat in strachini, dar m-am mentinut macar ... nu am luat nimic in plus
singura perioada cand am slabit a fost cand am mancat cina pana la orele 18 ... ceea ce mi-a atras o alta urechiala :) Din pacate metoda asta nu am avut vointa si organizarea sa o aplic decat o saptamana =((

o sa ma uit de gogosile monti :)

#5891 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 October 2011 - 11:08 AM

Vezi postareaFoxyy, la 14 October 2011 - 09:27 AM, a spus:

'Neata!
Va aduc niste cescute si lingurite, le alegeti pe care va plac si va puneti in ele ce va pofteste sufletica. Ceai, nes, cafea..... Totul e la liber. Nu va bateti, avem destule pentru toata lumea!
O zi buna tuturor! Si un inceput de sfarsit de saptamana minunat! :tongue3:

Buna dimi la toata lumea, ca m-am bagat direct in raspunsuri fara a da binete! nu mai are omul timp de nik...

Doamne Doamne Foxyy sunt atat de frumoase, adevarate opere de arta. Eu am ascendent in balanta, asa ca sunt destul de nehotarata: toate sunt atat de frumoase ca greu pot sa aleg numai 1. Pana la urma m-am decis eu o iau pe cea cu elefantul. Dar ceaiul il servesc eu: PureBeauty sa fie de la Teekane- Harmony for body & soul.

#5892 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 14 October 2011 - 11:11 AM

Vezi postareaDaniella, la 14 October 2011 - 11:08 AM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 14 October 2011 - 09:27 AM, a spus:

'Neata!
Va aduc niste cescute si lingurite, le alegeti pe care va plac si va puneti in ele ce va pofteste sufletica. Ceai, nes, cafea..... Totul e la liber. Nu va bateti, avem destule pentru toata lumea!
O zi buna tuturor! Si un inceput de sfarsit de saptamana minunat! :tongue3:

Buna dimi la toata lumea, ca m-am bagat direct in raspunsuri fara a da binete! nu mai are omul timp de nik...
Doamne Doamne Foxyy sunt atat de frumoase, adevarate opere de arta. Eu am ascendent in balanta, asa ca sunt destul de nehotarata: toate sunt atat de frumoase ca greu pot sa aleg numai 1. Pana la urma m-am decis eu o iau pe cea cu elefantul. Dar ceaiul il servesc eu: PureBeauty sa fie de la Teekane- Harmony for body & soul.

Bun ceaiul tau! :)
Mai am si alte cescute, da' le scot la interval mai incolo. Ca doar n-au intrat zilele-n sac! :)

#5893 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 October 2011 - 11:13 AM

Vezi postareaIoana, la 14 October 2011 - 10:55 AM, a spus:

Neata spre pranz

Mama Fox ce festin la tine acolo, ma asez si eu sa beau un ceai si sa infulec un croissant.Cescutza mi-o aleg pe cea cu irisi :)

Daniella,cand autobusul de la mine o sa faca oprire si la Minins vin :tongue3: .Cred ca de vreo 2 ori am fost acolo, in rest mie imi era aproape Oborul, dar inca am rude si prieteni in zona Diham-Potcoava, cand am sa mai ajung prin zona dau de stire,desi in viitoarul apropiat nu se intrevede o aterizare pe plaiuri mioritice.
Am deja un an ca nu am mai fost in tara si singurul lucru care il regret si imi e dor , e faptul ca anul asta nu i-am vazut pe ai mei si mi se face si mai dor de ei, mai ales ca abia la anu in iunie ne intalnim.

La noi e soare,desi rece si se anunta un we insorit,dar cu temperaturi joase, noaptea chiar sub 0 grade.

O zi minunata va urez si spor in toate

Eu te astept cuminte aici! Iei autobuzul 335 sau 330 ce trece si pe la Obor si te lasa la Barajul Dunarii, adica 3 minuti de Minis. Si eu pana acum 4 ani ... pe Fane Babanu, habar nu aveam de existenta sau localizarea Minisului, dar uite ca viata te aduce de la centru la periferie. Insa mi-e tare bine si aici ca am parcul bebelusei la 50 m de casa si am curticica, nu tb sa cobor caruciorul pe scari/lift.... plus confortul de a nu avea vecini sus/jos si un petic de 5 m de pamant cu trandafiri :)

aici la fel: azi soare, dar rece. la ora 9 erau doar 6 gradute ...tremurau si ele de frig ... Ieri dupa amiaza a plouat.

#5894 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 October 2011 - 11:14 AM

Vezi postareaFoxyy, la 14 October 2011 - 11:11 AM, a spus:

Mai am si alte cescute, da' le scot la interval mai incolo. Ca doar n-au intrat zilele-n sac! :tongue3:

Buuuuuun mic dejun! Mi sa- facut foame instant cand am vazut festinul! Sa nu-mi dati drumul in camerea unde-i pusa masa aia ca prapad fac :)

#5895 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 14 October 2011 - 11:16 AM

Vezi postareaDaniella, la 14 October 2011 - 11:14 AM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 14 October 2011 - 11:11 AM, a spus:

Mai am si alte cescute, da' le scot la interval mai incolo. Ca doar n-au intrat zilele-n sac! =((

Buuuuuun mic dejun! Mi sa- facut foame instant cand am vazut festinul! Sa nu-mi dati drumul in camerea unde-i pusa masa aia ca prapad fac :)

Gata, am incuiat usa la camera respectiva. Pe dinauntru! :tongue3:

#5896 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 14 October 2011 - 11:23 AM

Vezi postareaDaniella, la 14 October 2011 - 11:13 AM, a spus:

Eu te astept cuminte aici! Iei autobuzul 335 sau 330 ce trece si pe la Obor si te lasa la Barajul Dunarii, adica 3 minuti de Minis. Si eu pana acum 4 ani ... pe Fane Babanu, habar nu aveam de existenta sau localizarea Minisului, dar uite ca viata te aduce de la centru la periferie. Insa mi-e tare bine si aici ca am parcul bebelusei la 50 m de casa si am curticica, nu tb sa cobor caruciorul pe scari/lift.... plus confortul de a nu avea vecini sus/jos si un petic de 5 m de pamant cu trandafiri :tongue3:

aici la fel: azi soare, dar rece. la ora 9 erau doar 6 gradute ...tremurau si ele de frig ... Ieri dupa amiaza a plouat.

ehe, zona o cunosc bine desi am crescut 20 de ani in Drumul Taberei, ultimii 8 inainte de a pleca din tara i-am trait in zona Obor cu multe iesiri in zona Titan-Minis-Potcoava-Diham-Delfinului :)

Ai mare noroc cu parcul asa aproape, cred ca in mom de fata e cel mai frumos parc din Bucuresti.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5897 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 October 2011 - 11:26 AM

Vezi postareaDexter, la 13 October 2011 - 08:59 PM, a spus:

întrebare de baraj, apropos de conservărie, care mă frământă de mult: dacă nu culegi legumele sau fructele din grădina proprie sau le primeşti pe gratis, se merită să faci conserve?

de exemplu, cu un euroi poţi să iei suc de roşii de foarte bună calitate, cu roşii din Italia crescute la soare, pe colinele din San Marzano sau alte coline faimoase.
cu acelaşi euroi, nu poţi cumpăra de la magazin decît cele mai proaste roşii, fără gust şi care nu pot produce un suc de (aceiaşi) calitate. dacă vrei roşii bune, trebuie să plăteşti triplu. e tradiţia cea care ne împinge să conservărim?

Personal, inteleg pefect si iti dau dreptate. Daca nu ai varianta de legume bune/sigure de la o ferma, coapte pana la momentul just, conservele de rosii despielitate (intregi, bucati) si sosul de rosii italienesc sunt super! Pentru anii cand legumele au fost scumpe in piata si aici ieseau mai scumpe + munca cand le faceai in casa. Anul asta e o exceptie, fata de ce a fost prin ultimii 10 ani cand au fost mereu scumpeturi. Sa vedem ce o mai fi la anul, ca vara si toamna asta aici a fost o seceta de e jale pt agricultori. Si aici daca nu poti lua ceva crescut fara ingrasaminte chimice (Stropitul nu conteaza prea mult cred, solul cu fosfati si alte rahaturi cred eu ca-s mai nashpa), scumpe si uratele ... merita cert mai mult conservele de Italia cu rosii crescute/coapte in peste 8 luni de soare/an ... chiar daca te priveaza de placerea de a conservari toamna.
In Italia cred si eu ca e traditia cu sucurile, dar pe acolo e patria celor mai bune/coapte rosii si atunci normal ca merita. + acolo inclin sa cred ca nu se folosesc la scara extinsa si de zeci de ani chimicale de ingrasat solul. Asa o fi Adriana, sau doar e o impresie de-a mea? Eu cred ca Italia e tara cu cea mai puternica cultura si traditie pentru agricultura/gastronomie. Desigur pot fi contrazisa de cunoscatori, astea sunt doar "senzatii intuitive" de ale mele.

#5898 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 October 2011 - 11:29 AM

Vezi postareaIoana, la 14 October 2011 - 11:23 AM, a spus:

Ai mare noroc cu parcul asa aproape, cred ca in mom de fata e cel mai frumos parc din Bucuresti.

nu-s la 50 m de IOR, ci la 50 m de un parculet mic de joaca, de fapt in zona sunt vreo 4...f bun pentru bebei mici. IOR e la 2 statii de tramvai de mine, cu masina ajung mintenas. Si pe Fanuta stateam vis a vis de Parcul Circului, care din cauza de adolescenta ... mi se pare mie cel mai frumos parc din Bucuresti :)

Obiectiv vorbind nu stiu care o fi cel mai frumos, mie imi place si Herastraul si IOR, si Circul si toate :tongue3: ...treaba e sa-ti faci timp sa te plimbi ...

#5899 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 October 2011 - 11:30 AM

[quote name='Foxyy' date='14 October 2011 - 11:16 AM' timestamp='1318583781' post='106780']
Buuuuuun mic dejun! Mi sa- facut foame instant cand am vazut festinul! Sa nu-mi dati drumul in camerea unde-i pusa masa aia ca prapad fac :)[/quote]
Gata, am incuiat usa la camera respectiva. Pe dinauntru! :tongue3: [/quote]

Eiiii dar pofta mi.ai facut-o asa ca atac pachetelul de serviciu: branza cu rosii si o felie de piept de curcan maruntita, ulei+otet.

#5900 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 October 2011 - 11:34 AM

Vezi postareaFoxyy, la 14 October 2011 - 10:49 AM, a spus:

Operatiunea e identica. Cand pui pe aragaz, pui borcanele intr-o oala inalta si pui apa. Similar faci si cand vrei sa sterilizezi borcanele in cuptor.
In tava cu pereti inalti, sau in cratita / oala, se pun borcanele, apa si se baga la cuptor. Se lasa pana incepe sa forfoteasca continutul borcanelor si se intinde celofanul sau se umfla putel capacul.

Deci tot cu apa, banuiesc rece si cuptorul tot rece. Credeam ca se pun doar simple in tava.
Dar gogosarii oare tb sterilizati? Mama mi-a zis sa-i fac simplu cu zeama (1 l otet + 3 l apa + 2 linguri zahar + 1 ling sare + mirodenii: hrean, radacinoase, bobite de mustar, ienibahar, piper) turnata fierbinte peste gogosari. Nu se sparg borcanele? Parca mama punea un cutit rece sub fundul borcanului sa nu se sparga daca retin bine :tongue3:

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 293
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic