Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 292
  • 293
  • 294
  • 295
  • 296
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#5861 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 13 October 2011 - 06:58 PM

Geany, unde ai fugit asa repede? ceva poze cu pizza cu gogosi?
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#5862 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 13 October 2011 - 07:01 PM

Vezi postareaOana S, la 13 October 2011 - 06:55 PM, a spus:

o poza mai in graba pt voi...

Atasament IMG_7179.JPG

Pupam ochisorii frumosi!

#5863 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 13 October 2011 - 07:24 PM

Vezi postarearalesu, la 13 October 2011 - 07:01 PM, a spus:

Atasament IMG_7179.JPG

Pupam ochisorii frumosi!

ReteteFamilie.com

#5864 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 13 October 2011 - 07:40 PM

Vezi postareaDaniella, la 13 October 2011 - 02:52 PM, a spus:

mooooama dar ce de muraturi ai facut! cand avusasi timp? asa multe papati voi? noi de cand e salata verde toata iarna, am mai redus cu mruaturicile.

ei, muraturi! la capitolul asta am pus doar gogosari si castraveti, dar nu cantitati mari. de fapt a mai pus si omul gogonele si pepeni, treaba lui, nu ma bag!
am multe dulceturi, gemuri, compoturi, legume conservate - mazare si fasole verde in apa putin sarata+marar, sterilizate in cuptor, fructe-visine si caise ptr placinta -puse in borcan cu zahar si sterilizate, vinete coapte la borcan, ardei idem, bulioane, suc de rosii... cam asa!

#5865 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 13 October 2011 - 08:26 PM

Vezi postareaIoana, la 13 October 2011 - 08:52 AM, a spus:

Cum azi e ziua nepotelei mele(a uneia dintre cele 5 :tongue3: ) care face numai 9 anisori, va lasa sa va serviti cu tortulet

O zi frumoasa sa aveti fara frig si cu soare :notworthy:

La multi ani nepotelei!!
ReteteFamilie.com

#5866 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 13 October 2011 - 08:28 PM

Vezi postareaIoana, la 13 October 2011 - 08:52 AM, a spus:

Cum azi e ziua nepotelei mele(a uneia dintre cele 5 :notworthy: ) care face numai 9 anisori, va lasa sa va serviti cu tortulet

La multi ani nepotelei! Saru' mana pentru tortulet, e foaaaarte bun! :tongue3:

#5867 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 13 October 2011 - 08:45 PM

O poza proaspata, a venit fetita de la gradi si infometata nici nu a vrut sa-si dea jos uniforma si a mancat 2 mini pizza si asta mica a mancat cu pofta doar un sfert ca apoi si-a pierdut interesul :notworthy:

Atasament IMG_7179.JPG

Sa-ti traiasca frumoasele!!!
A cat is a friend fur-ever !

#5868 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 13 October 2011 - 08:45 PM

Vezi postareamoatza, la 13 October 2011 - 07:40 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 13 October 2011 - 02:52 PM, a spus:

mooooama dar ce de muraturi ai facut! cand avusasi timp? asa multe papati voi? noi de cand e salata verde toata iarna, am mai redus cu mruaturicile.

ei, muraturi! la capitolul asta am pus doar gogosari si castraveti, dar nu cantitati mari. de fapt a mai pus si omul gogonele si pepeni, treaba lui, nu ma bag!
am multe dulceturi, gemuri, compoturi, legume conservate - mazare si fasole verde in apa putin sarata+marar, sterilizate in cuptor, fructe-visine si caise ptr placinta -puse in borcan cu zahar si sterilizate, vinete coapte la borcan, ardei idem, bulioane, suc de rosii... cam asa!

Bun omul tau! Mi-e drag sa vad barbati harnicuti :notworthy:

#5869 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,053
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 October 2011 - 08:59 PM

întrebare de baraj, apropos de conservărie, care mă frământă de mult: dacă nu culegi legumele sau fructele din grădina proprie sau le primeşti pe gratis, se merită să faci conserve?

de exemplu, cu un euroi poţi să iei suc de roşii de foarte bună calitate, cu roşii din Italia crescute la soare, pe colinele din San Marzano sau alte coline faimoase.
cu acelaşi euroi, nu poţi cumpăra de la magazin decît cele mai proaste roşii, fără gust şi care nu pot produce un suc de (aceiaşi) calitate. dacă vrei roşii bune, trebuie să plăteşti triplu. e tradiţia cea care ne împinge să conservărim?

#5870 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 13 October 2011 - 09:17 PM

Vezi postareaDexter, la 13 October 2011 - 08:59 PM, a spus:

întrebare de baraj, apropos de conservărie, care mă frământă de mult: dacă nu culegi legumele sau fructele din grădina proprie sau le primeşti pe gratis, se merită să faci conserve?

de exemplu, cu un euroi poţi să iei suc de roşii de foarte bună calitate, cu roşii din Italia crescute la soare, pe colinele din San Marzano sau alte coline faimoase.
cu acelaşi euroi, nu poţi cumpăra de la magazin decît cele mai proaste roşii, fără gust şi care nu pot produce un suc de (aceiaşi) calitate. dacă vrei roşii bune, trebuie să plăteşti triplu. e tradiţia cea care ne împinge să conservărim?

Vorbesc strict in numele meu, de traitor pe meleaguri mioritice.
Anul trecut, din pacate, n-am pus muraturi. De obicei le punea tata. Dar....
Anul asta, am vorbit cu mama si am stabilit ca punem 2 buoiase cu gogonele si harbuji. Si le-am pus. Luate de la omuletii din lunca Siretului (zona Tecuciului), spalate in n-spe ape si aranjate in butoiase. Nici astea nu-s bio, sunt sigura ca omuletii le-au stropit. Daaaaaaar..... prefer sa le iau asa si sa le pun io la murat, decat sa cumpar muraturi din magazin. Poti sa-i zici pitic pe greier, poti sa-i zici traditionalism, cum ai chef... Asa am gandit mereu si asa am facut. De ce sa iau ceva care contine conservanti, sau cine mai stie ce, cand pot sa fac eu, fara chimicale, fara conservanti fel si chip. Sincer, chiar au alt gust harbujii murati. Sau gogonelele! :notworthy:
Recunosc, iau gogosari sau castraveti murati, dar... cei pe care i-am facut eu (cand aveam timp si chef) nu se aseamana nici pe departe cu ce am cumparat. Autosugestie sau realitate, nu-mi bat capul. Daca pot sa fac eu muraturi / compoturi, le fac. Prefer sa dau un ban in plus sau sa consum niste zile libere, decat sa iau din magazin.
Abia astept sa dam atacul la butoiase!!! :tongue3:

#5871 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,053
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 October 2011 - 09:34 PM

înţeleg şi respect punctul tău de vedere. la mine e tocmai invers, prefer să cumpăr din magazin pentru că e mai lesne la bani şi de mai bună calitate decât ce pot face eu în mod normal, adică fără să mă zbat prea tare (a se citi, mers la fermă, la 100 km). din păcate, din fericire?

#5872 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 13 October 2011 - 09:43 PM

Vezi postareaDexter, la 13 October 2011 - 09:34 PM, a spus:

înţeleg şi respect punctul tău de vedere. la mine e tocmai invers, prefer să cumpăr din magazin pentru că e mai lesne la bani şi de mai bună calitate decât ce pot face eu în mod normal, adică fără să mă zbat prea tare (a se citi, mers la fermă, la 100 km). din păcate, din fericire?

Acu', sa fim seriosi, conteaza mult zona unde locuieste fiecare. Pentru mine a fost simplu sa fac cumparaturile (eram in drum spre casa) si butoiasele sunt in camara din casa, undeva la tara, la 10 km de orasul unde locuieste mama. Daca as face un calcul, cat am dat pe materia prima si cat as fi dat pe borcane in magazin, sincera sa fiu, cred ca am iesit mai ieftin cumparand totul proaspat si punandu-le noi la murat. Plus placerea ce apare (inevitabil) cand mananci ceva facut de labuta proprie. Cand mancam harbuji pusi de tata la murat si-l laudam ca i-au iesit iar buni, crapa ranza-n el de mandrie. Si ce rotund se dadea cand veneau musafirii si-l intrebau din usa: da' muraturi ai? :( Ca noi de asta am venit la tine! Si an de an cereau reteta si ziceau ca nu le ies la fel. :(

#5873 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 13 October 2011 - 09:59 PM

Vezi postareaDexter, la 13 October 2011 - 08:59 PM, a spus:

Mi-am pus si eu intrebare asta si de multe ori, chiar si vara, folosesc rosii din conserva,din Italia(fara sare adaugata). De ce? Rosiile aici nu sunt foarte des gustoase.
Zilele trecute insa am fost la o ferma de unde am luat rosii la fel de gustoase ca in copilarie - aveau si gogosari, gogonele, ardei capia, tot ce cumparau ai mei pe vremuri toamna pentru conserve.
In vremea aia cand nu se gasea picior de ceapa sau de morcov iarna, era foarte buna combinatia de legume pe care o facea mama (in sticlele de lapte de pe vremuri) Varza murata ca ea nu pune nimeni (si arome speciale din zona ei), la fel gogosari, castraveti si asa mai departe...De dulceturi ce sa mai zic...
Dar - acum iarna nu mananc numai muraturi ca am acces la salata verde, castraveti, etc tot timpul - la fel pentru restul de radacinoase, legume, etc.Deci aia cade din prima.
In plus nu am familie numeroasa..deci...am gasit muraturile preferate (castraveti si gogonele facute de evrei, in butoi cu saramura si gogosari de la bulgari) varza cumpar de la magazinul romanesc ca mai mult de 2-3 ori pe an nu fac sarmale..deci efectiv nu are rost sa le pun eu.
E drept ca mi-e dor de procesul in sine, de sentimentul de toamna pe care ni-l dadeau pregatirile, dar dupa calculul pret/timp/gust/etc am ajuns la concluzia ca cel putin pentru mine nu merita.

Repet, daca e sa fie o familie mai mare si ai acces la o ferma buna (ca sunt!) atunci da, merita munca.

#5874 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Postari: 1,128
  • LocationPortugalia

Postat 13 October 2011 - 10:09 PM

Anul acesta a fost belsug pe pietele din Romania, s-au facut muuuulte zarzavaturi si preturile au fost foarte mici. Vai de capul agricultorilor. Maica-mea a profitat si si-a pus de toate ca iarna-i lunga si zarzavaturile de import sunt scumpe. Asa se merita.

La mine situatia e diferita, adica n-am de unde lua produse de la tarani, la piata se vinde exact ce se vinde la supermarket, preturile sunt egale iarna si vara astfel incat daca e sa fac vreo conserva prefer s-o fac din fructe/legume primite cadou. Din pacate pana acum n-am primit decat citrice ecologice in cantitati mai marisoare. De exemplu daca am pofta de zacusca fac exact 2 borcane pe care le mancam imediat, nu mai stau sa sterilizez.

Ca si la tine Dexter, in majoritatea cazurilor nu vad rostul sa ma obosesc cu conservaraia cand am produsele proaspete la acelasi pret all year round. As face doar daca as fi foarte pasionata. Unde mai pui ca noi suntem doar 2 din care doar eu sunt oleaca mai interesata in ale bucatariei. Barbata-miu nu deosebeste carnea de vita de cea de porc si nici fideaua de grau fatza de cea de orez, mananca orice-i pun in farfurie fara prea multe intrebari. :(

#5875 Userul este online   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,498
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 October 2011 - 11:16 PM

Eu pun la borcan ce am in gradina gratis si in surplus, ar fi pacat sa le arunc, din ce am primit am facut marmelade, provenienta era mereu sigura, la fel ca cea din copacii nostri. Exceptie face zacusca, pentru ea tre sa cumpar si o fac pentru ca imi place foarte mult, sa am de unde o cumpara n-as cumpara-o, prefer sa o fac eu.
Aici traditia de a face sosul de rosii e foarte inradacinata, sunt multe persoane care cumpara tone de rosii mai mult sau mai putin sigure doar pentru ca asa au facut de cind se stiu si prefera sa foloseasca sosul facut cu minuta lor. Desi se gasesc de cumparat si sucuri de rosii ieftine si/sau sigure.

#5876 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 14 October 2011 - 06:38 AM

Vezi postareaDaniella, la 13 October 2011 - 06:03 PM, a spus:

:( :( Mi-e dor de o urecheala de la tine/voi cand mai fac paella :( In rest raportez: sunt aproape cuminte ... :( Nu mai scrieti la monti un cuvant daca Armina si cu mine ne-am retras din cauza de rusine voi nu activati topicul monti deloc sa ne impulsionati ? :(

Pai : :( ar trebui sa fii cuminte, nu doar "aproape" :(
"Aproape" cuminte, poti sa fii cand deja esti la mentinere. :(
Am pus la monti, reteta de gogosi monti, :( in caz ca iti e pofta :( .
In ultimul timp, abia am avut timp sa mai citesc, multa treaba la servici si multe de facut in general.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#5877 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 14 October 2011 - 07:29 AM

Vezi postarealaura_lala, la 13 October 2011 - 10:09 PM, a spus:

Anul acesta a fost belsug pe pietele din Romania, s-au facut muuuulte zarzavaturi si preturile au fost foarte mici. Vai de capul agricultorilor. Maica-mea a profitat si si-a pus de toate ca iarna-i lunga si zarzavaturile de import sunt scumpe. Asa se merita.

Ca si la tine Dexter, in majoritatea cazurilor nu vad rostul sa ma obosesc cu conservaraia cand am produsele proaspete la acelasi pret all year round. As face doar daca as fi foarte pasionata. Unde mai pui ca noi suntem doar 2 din care doar eu sunt oleaca mai interesata in ale bucatariei. Barbata-miu nu deosebeste carnea de vita de cea de porc si nici fideaua de grau fatza de cea de orez, mananca orice-i pun in farfurie fara prea multe intrebari. :(

Eu pun muraturi cand ma duc in piata sa iau ceva si vad cate o taraba de-mi lasa gura apa. Suntem tot doi, dar ne plac, ieri pe mess, ma intreba daca eu cred ca s-a facut conopida murata!! Si-n plus au fost coplesitor de bune la pret!

Si mai fac cateodata dulceata ca-mi place cum miroase in casa. Uneori o fac cadou! Nu suntem mancatori de dulce,dar muraturile sunt la mare pret.

Evident ca pe urma ma apuca cheful de cruditati si fac numai salate, dar ca sa zic asa, nu ma pot abtine sa nu mananc amandoua varietatile la aceeasi masa, uite imi vine un exemplu vulgar: la mare, in iunie mi-am luat scrumbie marinata cu ceapa si am cerut si ardei iute murat. Si mai aveam o portie de salata verde!Chelneritza se uita luuuuung, dar asa mananc eu, cand am chef de rontzait, imi iau salate.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#5878 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 14 October 2011 - 09:27 AM

'Neata!
Va aduc niste cescute si lingurite, le alegeti pe care va plac si va puneti in ele ce va pofteste sufletica. Ceai, nes, cafea..... Totul e la liber. Nu va bateti, avem destule pentru toata lumea!

Fisier atasat  1.JPG (10.83K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  2.JPG (14.34K)

Fisier atasat  3.JPG (13.86K)
Number of downloads: 7

Fisier atasat  4.JPG (16.5K)

Fisier atasat  5.JPG (14.82K)

Fisier atasat  6.JPG (17.42K)

Fisier atasat  7.JPG (15.02K)

Fisier atasat  8.JPG (13.24K)

Gata, sunt de ajuns pentru azi! Mai am, dar le las pentru alta data. :(
O zi buna tuturor! Si un inceput de sfarsit de saptamana minunat! :(

#5879 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 14 October 2011 - 09:41 AM

Va aduc si micul dejun, in caz ca n-ati apucat sa mancati:

Fisier atasat  1.jpg (55.26K)

Fisier atasat  2.jpg (30.87K)

Fisier atasat  3.jpg (57.82K)

Fisier atasat  4.jpg (77.65K)

Fisier atasat  5.jpg (72.14K)

Fisier atasat  6.jpg (32.63K)

Pofta buna! :(

#5880 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 October 2011 - 10:28 AM

Vezi postareaIoana, la 13 October 2011 - 06:04 PM, a spus:

Daniella, astept pana sambata atunci.Unde faci piata la Minis?

La Minis sunt numai "tarani" care vand din engrossul din Voluntari marfa de Turcia. Asa ca Minis o folosesc doar pt macelarie si la limita daca nu gasesc nici o tara ceva ceva sa cumpar. Ma rog de oricine are parinti/rude la tara sa-mi vanda si mie cand se duc pasari/oua/legume... vara imi iese destul de bine, iarna e mai greu la noi ca gainile nu mai oua, pasarile nu mai sunt taiate, legumele dispar pana aproape de 1 iunie. :(
mere am pe iarna
acu incerc sa ma dau peste cap de cartofi, ceapa, usturoi, gogosari pt iarna de la tara
cam asta ...

vroiai sa ne vedem la cumparaturi la Minis in we? :( Viu!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 292
  • 293
  • 294
  • 295
  • 296
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic