Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 385
  • 386
  • 387
  • 388
  • 389
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#7721 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 December 2011 - 10:37 PM

Vezi postareazoazorel, la 11 December 2011 - 10:10 PM, a spus:

Ei..Geany, din ce-ai scris tu ca-ti plac, eu scad fasolea boabe (verde mananc), mazarea!
Mai bine zic ce mananc ! E mai putin de zis! asa ca nu esti singura pe lume cu pitici! Alba-ca-zapada era mic copil cu 7 pitici! Io am muuult mai multi! Imagine postata

Ce bine ca nu-s singur pe lume! :headbang:

Cu toate astea sa stiti ca ''evoluez'',cand eram mica mancam (spre disperarea alor mei)doar cartofi prajiti cu cartofi prajiti..decii!!! :angryfire: faptul ca am inceput sa mananc peste,fie si la conserva e un pas inainte,incet incet o sa-mi vie si mie mintea la cap (mai greu ci-i drept' =)) )zicea Koral cred' la artistii culinari ca ea s-a oprit la 21 (de ani) eu la patlu' deci aveti rabdare =))
Faza e ca imi place sa gust, daca imi place bine daca nu ,nu ,eu sunt tare curioasa de felul meu ,ca pisica :P da' sunt mofturoasa si alinata rau.. :hello:

#7722 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 December 2011 - 10:51 PM

Geany, Zozo cred ca majoritatea romanilor pe care ii cunosc au aceleasi preferinte culinare ca si voi si aceleasi intolerante. Provine cred din ceea ce am avut la dispozitie pana in '89 si cu care ne-am obisnuit. Parintii au continuat sa gateasca si in continuare la fel, nu schimbi principii culinare de o viata ca aduci broccoli, fructe de mare sau mai stiu eu ce pe piata, de vreme ce 40 ani ai mancat cartofi, varza, fasole (verde) etc...

Eu mananc de la altii si de pe oriunde in general, nu am probleme. De altfel, sunt prea pofticioasa si gurmanda ca sa rezist tentatiilor. Desi, daca vad cum gatesc sau pregatesc mancarea alte persoane ma iau cu mainile de cap ... (Daca vad de ex ca nu spala usturoiul/legumele pe care le curata, sau alte chestii similare ...eu am reguli f stricte de igiena si de temperaturi de preparare si cine stie cati alti pitici ... ), dar daca nu vad ... e ok ... :angryfire: poftesc. Pofta asta la romani e o mare scuza pt lipsa de vointa si (auto)indemn la obezitate de fapt ... :headbang:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7723 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 December 2011 - 10:55 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 December 2011 - 10:22 PM, a spus:

Pompei a fost distrus de Vesuvio.
Etna e in Sicilia.

Asa e :hello: ! Nu stiu pe unde imi umbla capul ... :headbang: Multumesc de atentie :angryfire: , am corectat.

#7724 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 December 2011 - 10:58 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 December 2011 - 10:55 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 11 December 2011 - 10:22 PM, a spus:

Pompei a fost distrus de Vesuvio.
Etna e in Sicilia.

Asa e =)) ! Nu stiu pe unde imi umbla capul ... :hello: Multumesc de atentie :angryfire: , am corectat.

Nu mai stiu daca am vazut filmul! Cred ca nu,sa-i zic sotului ...cred ca am vazut doar pe discovery f f. frumos si interesant documentarul :headbang:

#7725 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 December 2011 - 11:08 PM

Vezi postareaGeany, la 11 December 2011 - 10:37 PM, a spus:

Ce bine ca nu-s singur pe lume! :headbang:

Cu toate astea sa stiti ca ''evoluez'',cand eram mica mancam (spre disperarea alor mei)doar cartofi prajiti cu cartofi prajiti..decii!!! :angryfire: faptul ca am inceput sa mananc peste,fie si la conserva e un pas inainte,incet incet o sa-mi vie si mie mintea la cap (mai greu ci-i drept' =)) )zicea Koral cred' la artistii culinari ca ea s-a oprit la 21 (de ani) eu la patlu' deci aveti rabdare =))
Faza e ca imi place sa gust, daca imi place bine daca nu ,nu ,eu sunt tare curioasa de felul meu ,ca pisica :P da' sunt mofturoasa si alinata rau.. :hello:

Asa mananca nepotul meu cel mic: lapte pana la 3 ani, acum (aproape 4) mananca la fel ca si tine: cartofi prajiti cu cartofi prajiti + ketchup si dulciuri.
Pestele la conserva e intrarea ta in scena marii... , ai sa vezi cu timpul ca o sa-ti placa si alte feluri de pesti. Daca ar fi sa fii pe aproape cand e ceva proaspat si bine preparat sunt sigura ca ai manca. Poate sora ta sa iti gateasca ceva din mare care sa mananci... Eu raman la parerea ca un peste proaspat nu tb sa aiba miros urat/decis... si la parerea mea ca suntem prea obisnuiti cu porcul/puuiul exclusiv... si nu mai relaizam, dar si ele miros. De exemplu cu puii de astazi, alimentati cu fainuri concentrate de animale moarte, eu pot sa-ti spun ca mi se pare ca miros oribil. Eu fierb carnea 2 clocote pana scoate spuma, dupa care arunc apa, spal carnea si continui prepararea. In cazul puiului, sunt cel putin vreo 11 ani de cand nu il mai cumpar si gatesc pt ca mirosul e absolut horror ..., fara a mai mentiona de efectele asupra sanatatii...

#7726 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 December 2011 - 11:15 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 December 2011 - 11:08 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 11 December 2011 - 10:37 PM, a spus:

Ce bine ca nu-s singur pe lume! :hello:

Cu toate astea sa stiti ca ''evoluez'',cand eram mica mancam (spre disperarea alor mei)doar cartofi prajiti cu cartofi prajiti..decii!!! :angryfire: faptul ca am inceput sa mananc peste,fie si la conserva e un pas inainte,incet incet o sa-mi vie si mie mintea la cap (mai greu ci-i drept' =)) )zicea Koral cred' la artistii culinari ca ea s-a oprit la 21 (de ani) eu la patlu' deci aveti rabdare :P
Faza e ca imi place sa gust, daca imi place bine daca nu ,nu ,eu sunt tare curioasa de felul meu ,ca pisica :P da' sunt mofturoasa si alinata rau.. =))

Asa mananca nepotul meu cel mic: lapte pana la 3 ani, acum (aproape 4) mananca la fel ca si tine: cartofi prajiti cu cartofi prajiti + ketchup si dulciuri.
Pestele la conserva e intrarea ta in scena marii... , ai sa vezi cu timpul ca o sa-ti placa si alte feluri de pesti. Daca ar fi sa fii pe aproape cand e ceva proaspat si bine preparat sunt sigura ca ai manca. Poate sora ta sa iti gateasca ceva din mare care sa mananci... Eu raman la parerea ca un peste proaspat nu tb sa aiba miros urat/decis... si la parerea mea ca suntem prea obisnuiti cu porcul/puuiul exclusiv... si nu mai relaizam, dar si ele miros. De exemplu cu puii de astazi, alimentati cu fainuri concentrate de animale moarte, eu pot sa-ti spun ca mi se pare ca miros oribil. Eu fierb carnea 2 clocote pana scoate spuma, dupa care arunc apa, spal carnea si continui prepararea. In cazul puiului, sunt cel putin vreo 11 ani de cand nu il mai cumpar si gatesc pt ca mirosul e absolut horror ..., fara a mai mentiona de efectele asupra sanatatii...

Hi Hi hi! Uite ca mirosul de care zici tu la pui eu nu il detectez...Oi fi imuna :headbang: Fiecare cu a lui'...

#7727 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 December 2011 - 11:19 PM

Vezi postareaGeany, la 11 December 2011 - 10:58 PM, a spus:

Nu mai stiu daca am vazut filmul! Cred ca nu,sa-i zic sotului ...cred ca am vazut doar pe discovery f f. frumos si interesant documentarul :angryfire:

Filmul The Last Day of Pompeii" e un gen de documentar. Noua intai ne-a povestit ghidul cu care am urcat pe Vezuviu, dupa aceea am fot la Pompeii si am tot citit acolo cum s-a intamplat cataclismul si acum a fost fain sa vedem filmul, pt ca strazile pe care am mers in Pompeii apar si in documentar. F. interesant filmul, intr-adevar.

Am avut sansa anul acesta sa vedem ambii vulcani si Etna si Vezuviu, iar la Etna am avut ca si ghid un vulcanolog, care ne-a explicat destul de pe larg despre activitatea vulcanica din zona Italiei ... si cum se incaleca placile tectonice, avand ca efect deplasarea continentelor si astfel in final Marea Mediterana va disparea, va fi inchisa de continente relativ "curand" ... , dar mai avem timp sa facem o baie in mare :headbang: e vorba de cateva milioane de ani...

#7728 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 11 December 2011 - 11:19 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 December 2011 - 10:21 PM, a spus:

Vezi postareaUma, la 11 December 2011 - 06:28 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 11 December 2011 - 05:53 PM, a spus:

Modul de comunicare direct si fara menajamente ... posibil sa fie o caracateristica a zodiei. =))

Te referi la tauri sau sagetatori =))?

Sagetatori :P ... io nu, io-s prea introspectiva pentru o abordare dura-directa ... :headbang:

Si faptul ca iti analizezi sentimentele si dorintele, te face sa nu poti spune lucrurile direct?! Introspecti sunt si sagetatorii, dar preferam sa spunem ce gandim in fata, nu sa zicem una in fata si alta pe la spate :P

Ma mir ca te plangi de calitatea asta, eu am prietena tauroaica care zice exact ce gandeste si de aia mi-e tare draga!

PS Tu acum te-ai trezit sa ne barfesti, cand e zodia noastra.. :angryfire: tztztz :hello:
A cat is a friend fur-ever !

#7729 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 11 December 2011 - 11:22 PM

Vezi postareaGeany, la 11 December 2011 - 08:24 PM, a spus:

Si nu mananc de la altul decat de la mama sau rar de la matusa,in rest ma scuz ca nu mi-e foame,ca nu pot efectiv :angryfire:

Si la restaurant nu mananci?

#7730 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 December 2011 - 11:23 PM

Vezi postareaGeany, la 11 December 2011 - 11:15 PM, a spus:

Hi Hi hi! Uite ca mirosul de care zici tu la pui eu nu il detectez...Oi fi imuna :angryfire: Fiecare cu a lui'...

Asta zic si eu, ca la noi nu a facut parte din obiceiurile alimentare nici pestele, cu atat mai putin alte lighioane de mare, in timp ce mai ales porcul :headbang: (si la figurat) si puiul au fost la putere. Daca in cursul ultimilor 20 ani au fost modificate alimentatia/structura carnii/mirosul acestora noi nu am mai realizat, pt ca s-a facut treptat... aici populatia continuand pe aceleasi linii de alimentatie pe care a fost obisnuit. Nu toti oamenii de oriunde ar fi sunt deschisi experientelor culinare si noutatii in ceea ce priveste alimentatia.

#7731 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 December 2011 - 11:37 PM

Vezi postareaUma, la 11 December 2011 - 11:19 PM, a spus:

Si faptul ca iti analizezi sentimentele si dorintele, te face sa nu poti spune lucrurile direct?! Introspecti sunt si sagetatorii, dar preferam sa spunem ce gandim in fata, nu sa zicem una in fata si alta pe la spate =))

Ma mir ca te plangi de calitatea asta, eu am prietena tauroaica care zice exact ce gandeste si de aia mi-e tare draga!

PS Tu acum te-ai trezit sa ne barfesti, cand e zodia noastra.. :angryfire: tztztz :headbang:

Nu va barfesc, ca iubi al meu e cel mai grozav barbat din lume pentru mine! Doar ca eu ceream modalitati de subjugare mai profunda :hello: prin gasirea punctelor slabe si mai ales prin depasirea dificultatii mele de a lasa macar impresia ca sunt condusa.

In ceea ce priveste analiza sentimentelor proprii, o fac prea mult si prea adanc, dar ma gandesc si la celalalt. Nu cred ca e nevoie sa spunem "adevarul verde in fata" si atunci cand asta ar putea sa aduca disconfort celuilalt. Prefer diplomatia. =))
Deci, cand e ziua ta?

#7732 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 December 2011 - 11:41 PM

Foxyy treci la raport! ce tot atat te invarti pe la alte topicuri? :angryfire:

#7733 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 11 December 2011 - 11:43 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 December 2011 - 11:37 PM, a spus:

Nu va barfesc, ca iubi al meu e cel mai grozav barbat din lume pentru mine! Doar ca eu ceream modalitati de subjugare mai profunda :angryfire: prin gasirea punctelor slabe si mai ales prin depasirea dificultatii mele de a lasa macar impresia ca sunt condusa.

In ceea ce priveste analiza sentimentelor proprii, o fac prea mult si prea adanc, dar ma gandesc si la celalalt. Nu cred ca e nevoie sa spunem "adevarul verde in fata" si atunci cand asta ar putea sa aduca disconfort celuilalt. Prefer diplomatia. =))
Deci, cand e ziua ta?

Pai vezi, de ce vrei sa subjugi un spirit liber...tocmai nevoia de a subjuga e impotriva ideei de sagetator (daca el vrea sa fie sef si sa conduca, da-i cu liniuta peste degete ca nu e frumos :hello:- eu zic ca sagetatorii cred in parteneriat si egalitate )
E normal sa vrei sa menajezi sentimentele celorlati, dar dansuri de societate facem cu cei straini, nu cu ai nostrii. Eu ma refer in general la chestii de baza, de pe scala de valori..nu chestii ca de ex. "mvai draga mea, te-ai ingrasat cu un kilogram". Ca la asta se da scurt una dupa ceafa :headbang:
Ziua mea e foarte curand :)Foarte, foarte curand =))

PS Imi pare bine ca stii de glumite. Pana la urma si chestiile astea cu zodiile sunt valabile pana la un punct (mic) Tot firea si educatia conteaza.

#7734 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 December 2011 - 11:58 PM

Ei, era mai degraba un soi de gluma cu Moatza, ca de subjugat e deja subjugat. Cu liniuta nu prea stiu sa dau decat la straini. La iubi scot arme mai taioase :headbang:
Desi ... el zice ca sagetatorul rapune taurul cu sageata de amoras ... :angryfire:

Gata m-am uitat: peste 24 h (la noi) :hello: Ia sa vedem la ce cadou jinduiesti? ce pregatiri ai facut?

#7735 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 12 December 2011 - 12:08 AM

Vezi postareaDaniella, la 11 December 2011 - 11:58 PM, a spus:

Ei, era mai degraba un soi de gluma cu Moatza, ca de subjugat e deja subjugat. Cu liniuta nu prea stiu sa dau decat la straini. La iubi scot arme mai taioase =))
Desi ... el zice ca sagetatorul rapune taurul cu sageata de amoras ... :angryfire:

Gata m-am uitat: peste 24 h (la noi) :P Ia sa vedem la ce cadou jinduiesti? ce pregatiri ai facut?

Pai da, amorasul e mai puternic decat cornitele de taurica :headbang:

24 hr la voi? Nu....deja la voi :hello: la mine trebuie sa mai astept 7 ore. Fara pregatiri anul asta ca e zi de saptamana, iesim cu prietenii in lume. Si cadouri? Fiecare an in viata alaturi de cei dragi e indeajuns de mare cadou =))

#7736 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 12 December 2011 - 01:11 AM

any cu placere. nu aveam ce sa pozez mai mult, masini si iar masini, si glumele lor cu accentul ala british misto :angryfire:

cam atat.
izuk, Sara nu-l place pe mos deloc, de la 1 an nu s-a mai apropiat de el. si nu o fortez, mi-e egal ca nu vrea sa se duca la mosu. nu o forta, nu e nimic fara de care sa nu poata sa traiasca. parerea mea. Sara zice ca e creepy Mosu :headbang:...da il asteapta sa puna cadouri sub brad fara sa-l vada. =))

inca 3 zile de scoala si gata, nu mai ma trezesc in creierii noptii (vorba vine, 6.30 ).

ps: si eu tot p-ala vechi il vad, lungit ca drak :hello:...desi am restartat si laptop si tot . geany nu stiu cum il vede =))

#7737 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 December 2011 - 01:51 AM

Angelicule,tre' sa-l intreb pe sot de ce eu vad si tu nu,ca el sa pricepe la destea,io' abar n-am(poate trebuie sa ai activat ceva, vreun program ,chiar nu stiu)

Bub pana acu a scancit,bineinteles ca i-am dat medicamente si tot...ooff,mi-a sarit si somn si am chef de barfa la 2 de nuoapte',sa-mi fie ''jena'' :headbang:

Tot am chef de cioace :angryfire: despre preferentele mele culinare,eu mananc doar de la mama si rar de la matusa,pt. un simplu motiv,pe mine nu ma intereseaza persoana care prepara,modul in care prepara ,cu ce prepara, ca daca are e-uri coloranti si conservanti si vax albina ,pe mine ma intereseaza ce am eu in farfurie,produsul finit daca imi place sau nu,ghinionul meu, ca in afara de mama si uneori matusa,nu am putut manca ce mi s-a servit (pt. ca eu am multi,multi,multi pitici) si doar ele stiu ce asi putea manca eu,sigur ca am servit la restaurant,uneori mi-a placut alte ori nu dar macar acolo stii ce comanzi (vreau pizza cu ciuperci ,e pizza cu ciuperci,uneori e buna alte ori asa si asa,dar pe la cunostinte am avut parte de o talpa incomestibila,sory! si asta e doar un exemplu)

#7738 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 12 December 2011 - 02:03 AM

Vezi postareaGeany, la 12 December 2011 - 01:51 AM, a spus:

Tot am chef de cioace :headbang: despre preferentele mele culinare,eu mananc doar de la mama si rar de la matusa,pt. un simplu motiv,pe mine nu ma intereseaza persoana care prepara,modul in care prepara ,cu ce prepara, ca daca are e-uri coloranti si conservanti si vax albina ,pe mine ma intereseaza ce am eu in farfurie,produsul finit daca imi place sau nu,ghinionul meu, ca in afara de mama si uneori matusa,nu am putut manca ce mi s-a servit (pt. ca eu am multi,multi,multi pitici) si doar ele stiu ce asi putea manca eu,sigur ca am servit la restaurant,uneori mi-a placut alte ori nu dar macar acolo stii ce comanzi (vreau pizza cu ciuperci ,e pizza cu ciuperci,uneori e buna alte ori asa si asa,dar pe la cunostinte am avut parte de o talpa incomestibila,sory! si asta e doar un exemplu)

Aha, am inteles :angryfire:

#7739 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 12 December 2011 - 02:04 AM

Vezi postareaAngel, la 12 December 2011 - 01:11 AM, a spus:

ps: si eu tot p-ala vechi il vad, lungit ca drak :headbang:...desi am restartat si laptop si tot . geany nu stiu cum il vede :hello:

Eu vad burtica rosie cu buline :angryfire:

#7740 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 12 December 2011 - 08:37 AM

Neata la tot hanul, am mai apucat sa mai citesc si eu cate un pic din urma.
Angel, si eu vad rochita rosie cu buline, foarte faina.
Geany, cum e bubuletul, i-a mai trecut raceala?
Fetelor, stiti cumva cum se comporta electrocasnicele de la Lidl, Silvercrest, ca as vrea sa-i iau unei prietene un mixer vertical si nu stiu daca merita sau nu (pretul e ok, mixerul arata destul de bine, dar as vrea sa fie si bun...)
O zi si o saptamana excelenta sa aveti!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 385
  • 386
  • 387
  • 388
  • 389
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic