Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#901 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 January 2011 - 11:07 PM

Vezi postareastella, la 12 January 2011 - 08:19 PM, a spus:

Iacata-ma cu tunsoarea de vara :pupic:

Stellina, abbiamo acelasi timer la incalzire :floare:

Vezi postareaGeany, la 12 January 2011 - 10:40 PM, a spus:

Adriana daca asi fi sotul tau asi avea 200 de kile...Ca te-asi pune sa-mi gatesti cu lista in fata(vreau:''.... ma rog intelegeti voi...) :occasion15:

Pe el il salveaza activitatea fizica pe mine nu ca io n-o fac :tongue3:

#902 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 12 January 2011 - 11:08 PM

Pretentiile sotului meu de la mine ca bucatareasa au fost de la inceput foarte modeste, avind in vedere ca m-am maritat de la o virsta frageda iar el cunoscind faptul ca pina atunci statusem prin bucatarie cit sta cioara intr-un par :occasion15: Mai era si dupa 5 ani de mincat la cantina. Asa ca orice iesea din miinile mele era "foooarte bun". Mai avea si el preferinte si idei greu (dar nu imposibil) de scos din cap. De pilda ochiurile se mincau numai moi ;) Eu de la mama de-acasa ma invatasem cu ele tari, prajite pe ambele parti pina cind marginile se crocanteau. Ghiciti cum le mincam dupa un an de stat impreuna... eu moi-moi, de-abia inchegate, iar el tari, intoarse si pe-o parte si pe alta :floare: Garnitura universala care la el erau cartofii prajiti "pai", au devenit incet-incet ciuperci, fasole verde, mazare etc. Si totul pe fondul lui "foooarte bun" :pupic: Ca-i placea sau nu, diplomatia asta l-a ajutat, ca pe mine ma motiva sa fac in continuare, chit ca unele "creatii" eram eu constienta ca trebuie sa ia drumul galetii de gunoi :tongue3: Probabil ca daca imi spunea atunci ca aia nu-i place, ailalta nu stiu ce are, ori n-as mai fi facut deloc mincare, ori si acum ar fi mincat ochiuri moi si cartofi pai =)) Nu ca ar fi ceva rau in asta...

#903 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 January 2011 - 11:16 PM

Carmella desi nu ai trecut printr-o experienta scotatoare din minti, esti atat de inteleapta, ca intuiesti si tu ce te-a motivat sa mergi mai departe cu arta culinara.
Eu am facut incercarile astea de zici tu pe cand eram la mama ... gurmanda si pofticioasa fiind si mama avand delegatii, de mica mi-a revenit postul de gospodina (de dinaitne de 14 ani faceam supa de galuste, mazare, macaroane cu branza si ce mai imi lasa mama retete sa fac). Mare acu, am schimbat postul cu cel de ... invitata ... in propria casa, vorba lui Geany! Trimitea soacra-mea mancare pana acum, de nu aveam prea multe batai de cap, acu insa de frica sa nu o punem :floare: sa stea cu asta mica (cum se lauda inainte de a ramane insarcinata), s-a facut nevazuta si am ramas si fara mancaruri si cu mofturuzul pe cap :thumleft:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#904 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 January 2011 - 11:16 PM

Vezi postareaDaniella, la 12 January 2011 - 11:04 PM, a spus:

In schimb socrella face 2 oale cu ciorba si 4 feluri de mancare pe zi, pe langa, mezeluri, branzeturi, lactate si tot ce mai haladuie prin frigiderul ei. Bune-rele, avea baietul de unde alege! Si daca totusi nici aia, nici aia, si/sau facea circoteca (de la taica-su a invatat, Dumnezeu sa-l ierte: ce e asta?! asta e mancare ...tu nu stii ca mie nu-mi place x, y, z ... ?) iute ii facea mamica o fripturica cu un cartofior sau ce pofteau baietul :thumleft: Ei bine, soacra mea in 1-2 ore, facea tot alaiul asta de mancaruri ... cum-necum, nu vreau sa intru in amanunte ...
Pai noi am avansat muuuult! N-o sa ma vedeti pe mine cu frigiderul plin de cratiti si cu sortul in brau pregatita sa fac ceva extra, doar doar ii fac pe plac :albino: Vrea bine, nu bodoganeala si trimis la muma :floare:

Hi hi hi!!Asa Danelloo fata draga....( a se vedea ultima propozitiune''...) :P :P :P :D :D

#905 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 January 2011 - 11:24 PM

Nu reusesc sa fiu mereu asa a dracutului! Adica incerc sa fac ceva ce ii place, sa evit mararul sau alte ingrediente (broccoli, spanac, coada de maimuta si mai stiu io ce...ca nu le uprind cu mintea niciodata pe toate ca mereu apare cate ceva: tu nu stii ca nu imi plac copanele?), dar oricum are in sange sa gaseasca ceva: ori e prea mare, ori prea mica, prea fierbinte, prea acra, prea dulce, prea sarata, prea amara. A propos tocmai a facut o descoperire in seara asta, cand l-am intrebat daca i-a placut Branza Nasal: "mmm are un gust asa ... Stii? mie imi plac doar 2 gusturi: dulce si sarat! Nu-mi place amar sau acru sau condimentat/diferit/diverse." :floare: Maica precista! :thumleft: capito?

#906 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 January 2011 - 11:29 PM

Daniela stii cum se spune..cand veti ajunge batrani de ati mancat un butoi de sare impreuna,ve-ti avea si gusturi mai similare(bine nu veti mai avea poate par sau dinzti)dar se vor risipi aceste ''dileme''... :floare:

Auzi iubita sa fiti voi sanatosi, si sa d-zeu sa fie asta problema voastra cea mai mare..eu asta va urez din suflet ,zau ashea... :thumleft:

#907 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 January 2011 - 11:36 PM

Sarumanusitele de urare Geany :floare: ! Doamne ajuta, ca alta problema nu avem, pana acusi cel putin! Sper sa nu fie si fetita mofturoasa ca si tati, ca e clar ca ma las de gatit definitiv! :thumleft:

#908 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 January 2011 - 11:46 PM

Vezi postareaDaniella, la 12 January 2011 - 11:36 PM, a spus:

Sarumanusitele de urare Geany :albino: ! Doamne ajuta, ca alta problema nu avem, pana acusi cel putin! Sper sa nu fie si fetita mofturoasa ca si tati, ca e clar ca ma las de gatit definitiv! :floare:

Eii stai linistita Danielo!!!Ca iarba rea nu chere bre' sunt sigura ca fetita te mostenete(macar partial) am eu un filing''ashea... :thumleft:

#909 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 January 2011 - 11:52 PM

Vezi postareaAdriana, la 12 January 2011 - 10:36 PM, a spus:

Vezi postareastella, la 12 January 2011 - 10:36 PM, a spus:

Stella , kreka d-aia manca si al meu orice :thumleft: :floare: :albino:

io cre ca's a treia pe lista :D

Me too :D

Stela,îmi place noua ta frizura de vara.Odata si odata o sa-mi iau si eu inima în dinti,si o sa ma tund asa scurt! :P

Zicea zerda de oleaca roscata,cognac...
Nu va suparati pe mine,dar mie mi se pare groaznica culoarea aia/genul ala de culoare...cirese putrede,aubergine..etc ...mai ales dupa 2-3 spalaturi,sau cînd creste olecuta parul.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#910 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 January 2011 - 11:56 PM

visina putreda, sau vanata da! nu prea sunt pt o doamna cu stil; insa cognac-ul, ciocolata, nocciola, cappuccino, caramel, vanilie ... culorile astea calde is faine ...depinde si de ten

#911 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 January 2011 - 12:06 AM

atata am bananait pe aici ca iar mi s-a facut foame la 12 noaptea (am luat cina la 8).

#912 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 January 2011 - 12:12 AM

Boni, mi-a parut tare rau ca ai poftit la ciocolata mea si nu te-am putut servi si in realitate, sau chiar sa ti-o fac cadou. Gandidu-ma ca astepti un raspuns am incercat-o acum. Inainte de a ramane insarcinata incepusem cu cateva luni inainte sa mananc ciocolata neagra, dar cu sarcina nu am mai mancat (cica e un instinct natural sa nu mananci lucruri amare - pt ca si otrava cica ar fi amara) si nici acum, ca inca mai alaptez nu reusesc sa mai mananc ciocolata cu 70%, sau sa beau cafea neindulcita cum faceam inainte. Oricum am gustat ciocolata 100% cacao, fara zahar sau indulcitori. Nu stiu ce sa spun, ca am gustul cam deformat acum, insa imi pare amaraciunea pamantului. E neagra. cred ca daca ai manca cacao cu lingura nu ar fi asa amara. Nu stiu cu ce sa o compar. Nu pot sa spun ca imi place, e deosebita, dar prea amara pt gustul meu de acum.

#913 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 January 2011 - 12:23 AM

Vezi postareaDaniella, la 12 January 2011 - 11:56 PM, a spus:

visina putreda, sau vanata da! nu prea sunt pt o doamna cu stil; insa cognac-ul, ciocolata, nocciola, cappuccino, caramel, vanilie ... culorile astea calde is faine ...depinde si de ten

Da,astea din urma merg,dar daca nu le îngrijesti perfect,adica...sa folosesti balsamuri speciale pentru par colorat care dau un luciu frumos parului,culoare devine mata dupa 2-3 spalaturi,chiar daca se foloseste o vopsea de caliate.
Chiar daca potriveste cu tenul,dar dedesubt nu ai o nuanta asemanatoare,cînd parul creste 2 milimetri,deja se vede kk,mai ales daca persoana în cauza are si fire albe si poarta culori din astea.Sau daca natura a lasat-o blonda...
Din cîte stiu eu,de vopsit nu e bine asa des...doar la vreo 2 luni(nu stiu exact,ca eu nu folosesc vopsele,ci doar nuantatoare fara amoniac).Persoanelor carora le creste rapid parul,eu le-as indica sa se vopseasca cu o culoare asemanatoare celei naturale,în niciun caz visine,vinete,si alte legumo-fructe :thumleft:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#914 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 January 2011 - 08:34 AM

Da, asa este, odata inceput cu vopseluri trebuie sa folosesti si cosmeticele profesionale pentru ingrijirea parului, cel putin samponul si mascuta (+spuma sau crema de intins parul pentru cine foloseste).

A propos de subiect: Eu am parul lung si la spate mi se inoada firele (desi folosesc cea mai buna mascuta profesionala de la kerastasse linia aia portocalie pentru pentru hidratare)...cred ca de la glugile hanoracelor si alte piese de imbracaminte de iarna. Aveti o problema similara si un remediu? Poate asta ar trebui deja sa fie la un post pentru femei.

#915 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 13 January 2011 - 08:35 AM

Buna dimineata.Trec si eu pe la han , ca zilele urmatoare nu prea voi avea cum sa intru.Imi vine sotul acasa in seara asta , maine va butona el precis toata ziua la calculator , apoi plecam sa-si vada parintii ca nici pe ei nu i-a vazut de mult , dupa care ne plimbam pe la capitala putin ( de nevoie , nu de placere).Si asa trece saptamana lui de concediu si pleaca inapoi la lucru si parca nici nu a fost acasa in concediu.Dar sper din suflet sa se termine si problemele care ma tin pe mine aici , sa pot pleca si eu si pitica la el.

#916 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 January 2011 - 08:36 AM

Dimineata, cand nu se luminase bine de ziua, tati vine tiptil la noptiera mea sa ia telecomanda si inhata si o bucatica de ciocolata ...de-aia neagra-amara fara zahar. Va imaginati ce a urmat ? :notworthy:

#917 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 January 2011 - 08:38 AM

Buna dimi! Izuk, da si tu o cafeluta ceva, ca eu sunt inca somonoroasa de nu vad ...

#918 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 January 2011 - 08:39 AM

Vai saracul , eu il inteleg ce reactie a avut , eu nu suport gustul amar tare.Adica , imi place putin , asa cum se simte la cafea , dar nu cel de ciocolata 100% cacao. :notworthy:

#919 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 January 2011 - 08:39 AM

Neatza. Daniella, eu sunt tare prost plasata sa dau sfaturi, ca nu folosesc nica in afara de sampon si eventual balsam cand imi aduc aminte.
la fel si cremele/cremisoarele de fatza...cand imi aduc aminte.
noroc de DD , ca mi-a dat o piele excelenta care suporta uitarile :notworthy:
o cafea, un ceai ?? un corn??

Fisiere atasate

#920 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 January 2011 - 08:42 AM

Uite ca mi-a luat-o Stella inainte ....multumim.

Arata acest topic

• 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul