Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 467
  • 468
  • 469
  • 470
  • 471
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#9361 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 January 2012 - 09:32 AM

Vezi postareakoral, la 05 January 2012 - 09:24 AM, a spus:

Lori, iau si eu cu tine un paharel, dar mai pe la amiaza, ca acum am de lucru...

Koralinda, da, mai pe la amiaza. Dar de dimineata poti sa iti dai in loc de parfum cu el. Functioneaza ca energizant ;)

[quote name='stella' date='05 January 2012 - 08:25 AM' timestamp='1325748319' post='119690']
Lorica , drum bun sorellei dragi. tie curaj , si sa rezisti Andreei...care e anuntzata si pe aici .

Multumesc scumpa! Astia la noi au anuntat vant pana la 180 kmh. Eu ma rog sa imi reziste pinul din fata casei pana ma mut de aici.
Arati foarte foarte bine Stella! Mai ales pe fundalul ala! Imi place plovärelul, foarte fin!

Gela, bine ai poposit la han!
Ma duc sa fac galagie, poate se trezeste asta mic-a mea.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9362 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 January 2012 - 09:52 AM

Vezi postareaLizura, la 05 January 2012 - 01:19 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 04 January 2012 - 02:14 PM, a spus:

Hi hi!painea asta calda ar merge beton cu zacusca ta... ;) da nu-i de post ;)

Atasament SAM_2251.JPG

Atasament SAM_2252.JPG

Poate bagi si o reteta!!!

Paii o pusesem http://artaculinara..../page__st__9260

F. buna,dar m-ar interesa reteta lui Ria ca parca-i mai faina a ei ;) dar cred ca e chestie si de cuptor cum coace,al meu nu are ,ventilatie,temperatura,sa coaca si desupt' si deasupra,nici macar bec inauntru n-are ;) si usa nu se inchide bine ca s-a dat bub' utza pe ea asa ca mai mult nu pot sa cer de la el :(

#9363 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 05 January 2012 - 09:56 AM

Buna dimineata si un An Nou fericit tuturor! Am aparut si eu, am reusit in cele din urma sa citesc din urma, v-am admirat pe toate, frumoaselor si am salivat la bunatatile de pe aici.
Le zic si eu bun venit la han Gelutei si lui Lili (Gela, tot am vrut sa-ti multumesc pentru reteta de peste cu masline si rosii de dincolo, am mancat deja de vreo 3 ori si eu si fetita mea cea mare, e extraordinara).
Sper sa mai apuc sa intru, ca duminica plecam in Austria, la schi si inca n-am pregatit nimic (plus ca sambata e si ziua sotului meu).
Oricum, pana atunci va pup pe toate!

#9364 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 09:58 AM

Neatza! Eu tre' sa o sterg cu sot si bub' la cumparaturi! Bub' plange ca vlea un joc de forbal'si unul de bezcuit' beshti...acuma nush' ce o fi vazut el mergem sa vedem,nu prea ma dau banii afara din casa acum dupa sarbatori,dar nu cred ca-s scumpe...Asa-i ca-i prea alintat bub' ;) ?!... ;)

O zi minunata va urez tuturor! Tineti post asa ca promit sa nu va bombardez cu nimik azi ;) (oricum nu aveam de gand,am niste carnati buni tre' sa-i termin asa ca-i fac cu piure si salata verde ca eu salata vreau ;) ,mai am paine deaia buna asa ca asta-i meniul)

#9365 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 09:59 AM

Vezi postarea2ut, la 05 January 2012 - 09:56 AM, a spus:

Buna dimineata si un An Nou fericit tuturor! Am aparut si eu, am reusit in cele din urma sa citesc din urma, v-am admirat pe toate, frumoaselor si am salivat la bunatatile de pe aici.
Le zic si eu bun venit la han Gelutei si lui Lili (Gela, tot am vrut sa-ti multumesc pentru reteta de peste cu masline si rosii de dincolo, am mancat deja de vreo 3 ori si eu si fetita mea cea mare, e extraordinara).
Sper sa mai apuc sa intru, ca duminica plecam in Austria, la schi si inca n-am pregatit nimic (plus ca sambata e si ziua sotului meu).

''La multi ani sotului''!! ;)

#9366 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 05 January 2012 - 10:14 AM

In primul rand , Moatza , Geany , merci de retzete! Tortul de biscuitzi cu crema ganache va fi urmatoarea prajitura! Painea....asa-mi place cum arata , sa vad cand am timp...sper ca in curand ;)

Si acum:
BUNA DIMINEATZA la toata lumea ;)

Mai beau o gura de cafea aci cu voi si azi am zi de smotru. Pana la 3 cand iau fata ( azi are zi lunga , saraca ;) ) trebuie sa fac macar un raft intreg in camara.

Daca v-as face o poza sa vedetzi cum arata nu atzi mai voprbi cu mine VEAC!
Am avut o lada frigorifica langa raftul ala ( camara e mica) si nu am apucat sa fac nicioadata curat cum trebuie. Acum am dus lada in garaj ( oricum , avem si la frigider o parte care ingheatza). Nu mai vreau sa mananc lucruri congelate. Cumpar proaspat , mai bine.
Si in coltzul ala mutam lazile cu bauturi care acum sunt in camera buna la toate( incalzile , masina de spalat , etc...)

Deci , LA TREABA !

#9367 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 05 January 2012 - 10:32 AM

Buna dimineata , ceva mai tarziu . Citesc , citesc si nu mai termin .
Bun venit Gelutza si Lilli .
Vad ca toata lumea s-a apucat de ordine in camara /frigider . Noi am facut curatenie deja de vreo 2 zile . La mine e prostul obicei ca a treia zi sa nu se mai manance mancarea , asa ca se face repede curat . De multe ori ma gandesc ce bine ar fi sa cresc un porc , l-as face in juma de an de 300 kg ;) cata mancare se arunca la mine . Pacat de munca si de bani , dar nici eu si nici mama nu stim sa facem mancare putina .
Geany , am si eu una ca Bub , stai linistita ca nu-i singurul . Mereu vrea ceva , mai nou si cu hainele a inceput . Pe 2 ianuarie , era frumos , soare , am iesit la plimbare si am trecut pe langa un magazin , in vitrina caruia era o rochita mov . A inceput sa miorlaie ca vrea rochita aia . I-am spus ca e inchis magazinul . A doua zi , cum a deschis ochii m-a intrebat daca au deschis la magazin , sa mergem sa luam rochita ;) Am mers si am luat-o , ce sa fac ...o fata are mama.

#9368 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715

Postat 05 January 2012 - 10:45 AM

Merci Lorica , e molicel, si mi-i tare drag plovarashu shela ( kakasmir , stii mata...obrazu...blabla...da luat de la mark&spencer in Irlanda ast primavara cu 80 de iuroi...imi pare rau ca nu luai fro 2-3 ;) )
Izuk ;) ai incurcat-o, daca vrea in fiecare zi o rochita ;). Bag sama mov e culoarea preferata a lu' Bub&Iza

#9369 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 05 January 2012 - 10:52 AM

Stella , nu va primi in fiecare zi cate o rochita ;) Noi avem o conventie si la cumparaturi , are voie sa-si ia un singur lucru ( ciocolatica , ou de cioco , prajiturica ....) , nu trecem peste conventie chiar daca se lasa cu smiorcaieli . Nu vreau sa o invat ca poate avea tot ce vrea , chiar daca putem . Incerc sa o invat cu limita . Rochita e chiar draguta , mi-ar placea si mie una la fel ;) Si da , movul e prefarat deocamdata . Totul trebuie sa fie mov sau cu pisici . ;)

#9370 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 January 2012 - 11:06 AM

Vezi postareaOana S, la 05 January 2012 - 03:29 AM, a spus:

Eu tot ocupata...acum cu plecarea socrilor, imi vine sa plang cand vad ca mai sunt 12 zile si pleaca..

Aura, reteta se gaseste pe arta culinara aici : http://artaculinara....ra/page__st__20 - trebuie sa te duci mai in jos pe pagina si vei gasi tortul, se cheama Flódni, este foarte, foarte bun se merita incercat, am mancat 2 porti in seara asta si nu am asteptat sa se raceasca de tot, l-am taiat caldut, pun cateva poze dar nu am mai apucat sa fac si la sectiune. Orcum era destul de caldut tortul si debea il taiam, voi reveni maine cu sectiunea.

vai Oana ce de torturi bune si frumoase faci!
interdictie si tie ;)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9371 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 11:08 AM

Vezi postareastella, la 05 January 2012 - 09:25 AM, a spus:

Lorica , drum bun sorellei dragi. tie curaj , si sa rezisti Andreei...care e anuntzata si pe aici .
Daniella, eu albusurile ori cu mixerul paletos , ori cu ken(wood).
Am punctuat prost , maioneza (pe care o fac cu mixerul batz din ou intreg ;), a aratat geanina odata cum o face.

http://artaculinara....dpost__p__64294)

o fac din oua crude...dar foarte rar, si de obicei consumat in ziua respectiva ;)
maicamea facea din 2 galbenusuri fierte, date prin sita, si 2-3 crude, mustar , zeama de lamaie, si firicel de ulei...si rabdare ;)

din ou intreg crud stiu si eu, 2 min e gata treaba. Dar nu stiam ca si cum se poate face si doar din oua fierte?!?
si kenwoodul ce are ? tot palete? nua re doar cutite asa ca si blenderul, isn't it?

#9372 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 11:11 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 January 2012 - 09:25 AM, a spus:

Daniella, serveste-te la discretie! Iti tin pumnii sa primesti vestea buna!
Sa iti spun eu cum faci cu telul de la blender. Trebuie sa iasa, nu se poate. Te sfatuiesc insa sa nu pui albusurile in vasul ala ci intr-un castron mare, ca sa poate incorpora aer. Pune albusul- evita sa fie ouale proaspete. Pune un praf de sare si incepe la viteza mica. Ai mare grija cu asta, ca daca e viteza mare se flescaiesc. Apoi, cand albusul cu sare arata ca o baie spumoasa, pui cate putin zahar si bati intai mai incet, apoi cand incepe sa se faca bezeaua poti sa maresti viteza.
Eu tot sper sa stea nenorocita asta de ploaie si uraciosul asta de vant!! Si astept sa mi se trezeasca sora...pana acum nu am trezit-o, am lasat-o sa doarma.

sa-mi mai torn un paharel ;)
s-a mai potolit vantul? baga-ti o muzica de relaxare daca nu esti la serviciu sa uiti cu treburile, sau du-te la un centru mare comercial la shopping pana vine domnul Lapona acs sa-ti ia el fricile ... ;)

ai incercat tu asa, in vas mare?
eu in paharul ala inalt de la tel am incercat si le-a aruncat asa intregi in sus cat colo ...de zici ca intrase ... Andreea la mine in bucatarie ;) La viteza mica am stat pana ma durea mana 15 min si nu le sparge, numai de le invarte in jurul firelor alora subtiri de la tel. ;)

#9373 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 11:14 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 January 2012 - 09:32 AM, a spus:

, da, mai pe la amiaza. Dar de dimineata poti sa iti dai in loc de parfum cu el. Functioneaza ca energizant :)

dada... confirm si eu: functioneaza ca energizant daca il folosesti ca parfum de gura, precum Scarlet O'Harra! =)) =))

#9374 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 11:16 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 January 2012 - 09:32 AM, a spus:

Ma duc sa fac galagie, poate se trezeste asta mic-a mea.

ce sora buna! las-o domne' sa doarma ca e mica... =))

#9375 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 11:17 AM

Vezi postarea2ut, la 05 January 2012 - 09:56 AM, a spus:

LA MULTI ANI si Un an nou fericit, 2ut! care reteta, care reteta? =))
LA MULTI ANI SOTULUI!
Sa vina vacanta ... ! vreau si io la schi, ma luati in bagaj? =))

#9376 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 11:33 AM

Vezi postareaGeany, la 05 January 2012 - 09:58 AM, a spus:

Neatza! Eu tre' sa o sterg cu sot si bub' la cumparaturi! Bub' plange ca vlea un joc de forbal'si unul de bezcuit' beshti...acuma nush' ce o fi vazut el mergem sa vedem,nu prea ma dau banii afara din casa acum dupa sarbatori,dar nu cred ca-s scumpe...Asa-i ca-i prea alintat bub' =)) ?!... =))

O zi minunata va urez tuturor! Tineti post asa ca promit sa nu va bombardez cu nimik azi :) (oricum nu aveam de gand,am niste carnati buni tre' sa-i termin asa ca-i fac cu piure si salata verde ca eu salata vreau :) ,mai am paine deaia buna asa ca asta-i meniul)

e alintat pentru ca merita! :)

#9377 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715

Postat 05 January 2012 - 11:33 AM

La multi ani sotului, si calatorie placuta in austria si la schi numai soare si partii nu prea aglomerate va doresc =))

daniella...Ken-ul are mai multe accesorii...

http://www.swissmena...LE1000_016T.htm

#9378 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 05 January 2012 - 11:39 AM

Buna dimineata la lume.
Eu am baut cafeaua si acum vreau sa ma apuc de acte.In tara asta hartogaraia ne mananca =))
Am inceput ziua cu un sentiment ciudat ,nu stiu nici sa explic , sper sa imi treaca
Daniella si eu de Craciun am reusit sa imi cumpar un mixer normal ca am incercat mai demult sa bat oula spuma in blender si nu s-au batut.
Si ma enervam ca de cate ori voiam sa fac ceva creme, frisca trebuie sa folosesc ditamai magaoiaia de robot de bucatarie ,si mai si aveam de curatat la el , asa cu mixerul normal imediat am facut si maioneaza si frisca si spuma si creme.
De vreo 5 luni ma chinuiam asa si nici nu a fost scump 65 lei, dar sa te uiti sa aiba paletele alea sau cum se numesc sin inox nu din plastic , ca sunt si unele din plastic si alea imediat se strica
Va pup si sa aveti o zi buna

#9379 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 11:51 AM

Vezi postareaMutti, la 05 January 2012 - 10:14 AM, a spus:

Nu mai vreau sa mananc lucruri congelate. Cumpar proaspat , mai bine.
Deci , LA TREABA !

good choice! SPOR LA TREABA!

#9380 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 05 January 2012 - 11:53 AM

Geany,
si la noi e la fel cand suntem toti acasa.Dar cum lucram toti 4 nu prea are cine sa faca mizerie ,altfel nici copiii mei nu fac nimic in casa , ba nu au timp, ba chef,mereu gasesc cate o scuza deasta.
Se dau cu binisorul pe langa maine si lasa ca face mama ,cam asa ceva.
Cand erau la scoala faceau de toate, aspirat, sters praful , duceau gunoiul , dar de cand lucreaza nu mai fac ,degeaba =)) eu

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 467
  • 468
  • 469
  • 470
  • 471
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul