Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 468
  • 469
  • 470
  • 471
  • 472
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#9381 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 January 2012 - 12:17 PM

Vezi postareastella, la 05 January 2012 - 10:45 AM, a spus:

Merci Lorica , e molicel, si mi-i tare drag plovarashu shela ( kakasmir , stii mata...obrazu...blabla...da luat de la mark&spencer in Irlanda ast primavara cu 80 de iuroi...imi pare rau ca nu luai fro 2-3 =)) )

la 80€ puloverul de kasmir pacat ca nu ai luat 2-3, vero!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9382 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 12:20 PM

Vezi postareaizuk, la 05 January 2012 - 10:32 AM, a spus:

La mine e prostul obicei ca a treia zi sa nu se mai manance mancarea , asa ca se face repede curat .

Si la noi la fel, max max de 2 x aceeasi mancare. Si eu ma tot foiesc sa fac portii mici, dar pui ceapa, morcov, o telina, un prostanac , rosiile, 1 ardei, carnita, si se umple oala! E imposibil sa faci numa 2 portii de ciorba! Mamaie taie o feliuta din fiecare radacionoasa si tot ies 1,5 kg ciorbita ...ajunge pt Bea 3 zile si se mai si arunca. Nu'sh cum se poate gestiona situatia ciorbitelor?

#9383 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 12:33 PM

Vezi postareaizuk, la 05 January 2012 - 10:52 AM, a spus:

Stella , nu va primi in fiecare zi cate o rochita :) Noi avem o conventie si la cumparaturi , are voie sa-si ia un singur lucru ( ciocolatica , ou de cioco , prajiturica ....) , nu trecem peste conventie chiar daca se lasa cu smiorcaieli . Nu vreau sa o invat ca poate avea tot ce vrea , chiar daca putem . Incerc sa o invat cu limita . Rochita e chiar draguta , mi-ar placea si mie una la fel =)) Si da , movul e prefarat deocamdata . Totul trebuie sa fie mov sau cu pisici . =))

Buna conventie! sa o invat si eu! sa vedem cand o zice: azi 1 bicileta, maine 1 laptop, poimaine o BMW decapotabila, o per pantofi gucci etc ... 1 / zi, si ramanem in grafic ... :)

#9384 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 05 January 2012 - 12:42 PM

Multumesc mult de urari, de abia astept sa plecam (am doar o problema....ca pusca pe mine pantalonii de schi, chiar nu-mi explic de ce =)) ).
Daniella, reteta e cu fileuri de peste care se freaca cu un amestec facut din usturoi maruntit, chimen, boia, ulei, patrunjel verde, se caleste ceapa si usturoi, ardei iute, condimente, rosii si apoi se adauga pestele, masline si apoi se da la cuptor. Cam asta e in mare, mie mi s-a parut extrem de gustoasa.
Gela, daca am uitat ceva, sa ma ierti...

#9385 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 January 2012 - 12:45 PM

Daniella, fiimea nu vrea din astea fitzoase, tocmai ca toti sunt imbracati cu abercrombie si blabla...prefera no name, sau mai face o razzia la esprit in germania la outlet unde o duce mereu mama prietenei ei ( aia de statu la noi 2 luni si fiimea 2 luni la ei in schimb lingvistic).
in general ia la solduri la zara, si la bershka sau ce mai stiu eu...ca-si ia singura . plus cateodata cate ceva de la redutu, doar daca-i place...si apoi le combina intre ele. sa stii ca -si lua si din *piata* din sud , cateodata lucruri superbe gasesti acolo =))

#9386 Guest_Gelutza_*

• Grup: Guests

Postat 05 January 2012 - 12:58 PM

Vezi postareaDexter, la 05 January 2012 - 12:07 AM, a spus:

cel mai bine =))

Voi persevera cu tratamentul, :) dar la naiba, e soare ca la Paste pe la mine pe aici si mi-e ca ma pleostesc si am o groaza de surprize dulci de facut pentru Ioni, sa nu le incurc! =))

#9387 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 January 2012 - 01:00 PM

Hi hi! E disperat (m-o belit de 50 de roni =)) )ci mandru' defila cu ele in brate tuoata' lumea se uita dupa el =)) :)

Fisier atasat  SAM_2256.JPG (48.44K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  SAM_2258.JPG (55.94K)

#9388 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 05 January 2012 - 01:05 PM

gata pranzul, pentru toate gusturile si poftele

Fisier atasat  images.jpg (9.76K)
Fisier atasat  29_08_2011-11_40_29-1.jpg (101.96K)
Fisier atasat  imagesgreaca.jpg (9.69K)
Fisier atasat  30_06_2011-5_54_11-1.jpg (76.92K)
Fisier atasat  imagespasta.jpg (9.75K)

cafele ati baut dimineata, acuma un ceai verde
Fisier atasat  te verde.jpg (7.41K)
fiica dacilor

#9389 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 01:06 PM

Vezi postarealili, la 05 January 2012 - 11:39 AM, a spus:

In tara asta hartogaraia ne mananca :) corect
Am inceput ziua cu un sentiment ciudat ,nu stiu nici sa explic , sper sa imi treaca
pe mine m-a apucat prin noiembrie si m-a tinut pana la miezul noptii cand s-a schimbat anul! da-ti reset complet, gandindu-te exclusiv la aspectele pozitive ale vietii tale: familie frumoasa, copiii mari, casa-casa, vremea buna, cantec de pasarele, (la noi e soare 12 grade de zici ca e mai ...) etc!

Daniella si eu de Craciun am reusit sa imi cumpar un mixer normal ca am incercat mai demult sa bat oula spuma in blender si nu s-au batut.
Si ma enervam ca de cate ori voiam sa fac ceva creme, frisca trebuie sa folosesc ditamai magaoiaia de robot de bucatarie ,si mai si aveam de curatat la el , asa cu mixerul normal imediat am facut si maioneaza si frisca si spuma si creme.
De vreo 5 luni ma chinuiam asa si nici nu a fost scump 65 lei, dar sa te uiti sa aiba paletele alea sau cum se numesc sin inox nu din plastic , ca sunt si unele din plastic si alea imediat se strica

lili, multumesc de confirmare ca nu eu ci blenderul e de vina =)) ! multumesc si de sugestie! nu stiu unde o sa-l mai pun si pe ala, ca am deja dulapurile din bucatarie (nu putine) de nu mai poti sa arunci un ac! =))

#9390 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 01:09 PM

Uoaw Bristreana! Ce pranz minunat =))

#9391 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 05 January 2012 - 01:13 PM

Vezi postareastella, la 05 January 2012 - 09:25 AM, a spus:

o fac din oua crude...dar foarte rar, si de obicei consumat in ziua respectiva =))
maicamea facea din 2 galbenusuri fierte, date prin sita, si 2-3 crude, mustar , zeama de lamaie, si firicel de ulei...si rabdare =))

Stella, incearca maioneza din lapte, am facut eu de proba si nu a fost rea, din pacate nu am poza

reteta am gasit-o pe net, nu am salvat adresa, dar e asa: 1 parte lapte si 3 parti ulei, cu mixerul bat - ca la maioneza din ou crud, putina sare, lamaie si, daca vrei sa iasa galbena, putin sofran. la cantitati se poate jongla, in functie de procentul de grasime din lapte, eu am folosit ca masura un paharel de tzuica
fiica dacilor

#9392 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 01:20 PM

Vezi postareastella, la 05 January 2012 - 12:45 PM, a spus:

Daniella, fiimea nu vrea din astea fitzoase, tocmai ca toti sunt imbracati cu abercrombie si blabla...prefera no name, sau mai face o razzia la esprit in germania la outlet unde o duce mereu mama prietenei ei ( aia de statu la noi 2 luni si fiimea 2 luni la ei in schimb lingvistic).
in general ia la solduri la zara, si la bershka sau ce mai stiu eu...ca-si ia singura . plus cateodata cate ceva de la redutu, doar daca-i place...si apoi le combina intre ele. sa stii ca -si lua si din *piata* din sud , cateodata lucruri superbe gasesti acolo =))

ai invatat-o f frumos Stella! Fiecare varsta trebuie sa aiba limitele ei de ...cheltuieli cu diverse. Lasa ca daca jobul sau societatea in care se va invarti vor impune anumit tip de tinuta, cand o fi pe banii ei isi va modifica stilul dupa varsta, posibilitati si mediu.
Asa luam si eu la varsta ei multe si le inbinam sa fiu asortata din talpi pana in crestet si in fiecare zi sa fiu altfel. Acum, dupa ce au venit si la noi alte branduri decat Guban, am observat ca in primul rand croiala (sau know -howul), in al doilea rand materialele si accesoriile folosite sunt diferite la Max Mara (ca tot ai pomenit tu) fata de Berska/H&M. Asa ca prefer putine si de calitate, ca oricum se umplu sifonierele si daca iau numai 2 camasi pe sezon in loc de 10 ieftine.
Piata Sudului din Bucuresti zici tu?

#9393 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 01:22 PM

Vezi postareaGeany, la 05 January 2012 - 01:00 PM, a spus:

Hi hi! E disperat (m-o belit de 50 de roni =)) )ci mandru' defila cu ele in brate tuoata' lumea se uita dupa el :) :)

dragul de el! e frumushel de pica! ma bucur ca a mai scormonit moshu dupa ceva jocuri in desaga! bub dixtractie placuta! =))

#9394 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 01:23 PM

Vezi postareabristena, la 05 January 2012 - 01:05 PM, a spus:

gata pranzul, pentru toate gusturile si poftele
cafele ati baut dimineata, acuma un ceai verde
Atasament te verde.jpg

woaw bristena ce ospat! eu iau doar ceaiul verde ca am terminat borcanul de zacusca cu fasole intinsa pe paine uscata de tarate (burger), foarte foarteee bun si de post =))
moatza, ne tinem de treaba azi, da?

#9395 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 05 January 2012 - 01:28 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 January 2012 - 01:06 PM, a spus:

Vezi postarealili, la 05 January 2012 - 11:39 AM, a spus:

In tara asta hartogaraia ne mananca :) corect
Am inceput ziua cu un sentiment ciudat ,nu stiu nici sa explic , sper sa imi treaca
pe mine m-a apucat prin noiembrie si m-a tinut pana la miezul noptii cand s-a schimbat anul! da-ti reset complet, gandindu-te exclusiv la aspectele pozitive ale vietii tale: familie frumoasa, copiii mari, casa-casa, vremea buna, cantec de pasarele, (la noi e soare 12 grade de zici ca e mai ...) etc!

Daniella si eu de Craciun am reusit sa imi cumpar un mixer normal ca am incercat mai demult sa bat oula spuma in blender si nu s-au batut.
Si ma enervam ca de cate ori voiam sa fac ceva creme, frisca trebuie sa folosesc ditamai magaoiaia de robot de bucatarie ,si mai si aveam de curatat la el , asa cu mixerul normal imediat am facut si maioneaza si frisca si spuma si creme.
De vreo 5 luni ma chinuiam asa si nici nu a fost scump 65 lei, dar sa te uiti sa aiba paletele alea sau cum se numesc sin inox nu din plastic , ca sunt si unele din plastic si alea imediat se strica

multumesc de confirmare ca nu eu ci blenderul e de vina =)) ! multumesc si de sugestie! nu stiu unde o sa-l mai pun si pe ala, ca am deja dulapurile de nu mai poti sa arunci un ac! =))

Asa e si la mine in bucatarie,am pline dulapurile si tot mi-as mai lua cate ceva.De exemplu imi mai trebuie o friptuoza ca cea care o am e cam veche , dar inca nu am gasit deocamdata.Nu vreau electrica .
Si la Brasov e soare si frumos
Ma gandesc la lucruri pozitive si ma imbarbatez singura , sper sa si imi iasa :)

#9396 Guest_Gelutza_*

• Grup: Guests

Postat 05 January 2012 - 01:29 PM

Cer iertare ca am intrat in fuga si am raspuns si eu ultimului coment, apoi am fughit ca ma vede sefu' si de la munca nu am voie!!!
Multumesc frumos tuturor celor care mi-au urat "bun venit!"
Eu asigur pe toata lumea ca sunt fetita cuminte,nu ma caracterizeaza excesele, chir daca stau mult timp in bucatarie! =))
Stella, cerra, multumesc pentru ajutor, sper sa va pot arata tortul care va rezulta din multitudinea de combinatii pe care le am in cap..pur si simplu vreau sa fie unic, deoarece fiecare an din viata nostra e unic.

Ma bucur sa aflu ca unele dintre voi ati gatit deja dupa retetele mele puse dincolo si v-au placut, mai am multe gateli cu peste si nu numai, pe care le fac in mod curent si nu le-am pozat pas cu pas, o sa le pun in timp...
Mi-ar place sa stau mult la taifas cu voi, dar am intrat in paine si invartesc deja hartiile de le ia naiba...exact asa cum spunea mai devreme cineva pe aici...avem munti cat cuprinde in Ro, dar Io cred ca Muntii de hartii din institutii sunt si mai si!
Fug la treabaaaa, altfel ma concediaza si ma cunun forever cu bucataria!
Spor la toate, tuturor!
Maya, tin pumnii sa fii bine!

#9397 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 01:36 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 January 2012 - 01:22 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 05 January 2012 - 01:00 PM, a spus:

Hi hi! E disperat (m-o belit de 50 de roni =)) )ci mandru' defila cu ele in brate tuoata' lumea se uita dupa el :) :)

Atasament SAM_2256.JPG

Atasament SAM_2258.JPG

dragul de el! e frumushel de pica! ma bucur ca a mai scormonit moshu dupa ceva jocuri in desaga! bub dixtractie placuta! =))

Bub' nu e un copil sa ceara jucarii mereu,dar astea chiar si le-a dorit si ma bucur ca i-am facut asa o bucurie...

#9398 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 01:59 PM

Mnee! Cu maionezele ...Eu prefer dintr-un ou crud si stiu sa o fac in multe feluri,dar sa stiti ca in romania e broblema mare cu uleiul e f. f. prost...Cu maslinosu' nu iese... =)) Am pe cel maroiu aproape 21 de ani Ionutz si o sa fac la salata de vinete si ghebe cu maio'.+ mici cu mustar si painea de casa...(da cred ca fac ou fiert cu cel crud ca nu ma incumet sa mi sa taie'')

#9399 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 01:59 PM

Vezi postareaGeany, la 05 January 2012 - 01:36 PM, a spus:

Bub' nu e un copil sa ceara jucarii mereu,dar astea chiar si le-a dorit si ma bucur ca i-am facut asa o bucurie...

dar ce ieftine le-ai gasit 2 jocuri asa mari al 50 lei????!!!! =)) numai io nu gasesc asa ceva! =)) e clar ca habar nu am sa caut unde tb!
am fost la niste copii la aniversari si m-au pus sa iau niste titirezi 80 lei bucata (E cat un ou kinder)!!! blay blade ...din nu stiu ce desen :)
iar dumneata iei 2 jocuri mai mari ca bub cu 50 lei aman2!!! good! brava!

#9400 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 January 2012 - 02:00 PM

Vezi postareaGeany, la 05 January 2012 - 01:09 PM, a spus:

Uoaw Bristreana! Ce pranz minunat :hug:

iar dumneata ai de dat un miel acu' ... de paste, cand vrea fina!!! =))

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 468
  • 469
  • 470
  • 471
  • 472
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic