Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#4521 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 14 August 2011 - 03:48 PM

Vezi postareaGeany, la 12 August 2011 - 08:01 PM, a spus:

Multumesc de urari fetelor,sa va arat ca am mesterit in viteza un diplomat,pus gardut de piscoturi,dat fructe cu gelatina (am dizolvat in sirop de fructe),mai am de mestrit la fundita da asta maine am pus acu asa de proba...

Atasament SAM_0981.JPG

Atasament SAM_0983.JPG

Eii ce ziceti?! Garantez ca-i gustos maine va pun sexiune,fetele tortaresele va rog sa va intoarceti cu spatele si faceti-va ca nu vedeti erorile,da' eu nu-s mestera ma' si nici rabdare nu am ,acum nici timp...

Maine vor tochitura cu branza de burduf,ou si mujdei si muraturi,asa ca asta-i meniul...

Geany, am fost pleacata si am pierdut firul pe aici ca nu am mai intrat vreo saptamana.
La multi ani frumos Bubuletzului! Sa fie sanatos, cuminte si sa aibe parte de tot ce e mai bun pe lume! :toothy6: :tongue3:

#4522 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 14 August 2011 - 04:09 PM

Vezi postareaizuk, la 12 August 2011 - 09:05 AM, a spus:

Dani sa stii ca ma gandesc tot mai mult la asta , dar nu stiu care e alegerea corecta. Ce bine ar fi daca ar putea alege altcineva pentru mine. As vrea sa ma pot rupe in bucati , sa fiu peste tot , cu toata lumea si sa fac si ceea ce mi-e mie drag.

Izuk, imi pare rau sa citesc ca iti e greu. Cum spunea si una dintre fete mai devreme, problema nu cred ca este tara unde esti ci sentimentul de neimplinire pe care il ai alaturi de cel de langa tine. Eu cand am plecat in Finlanda am lasat in Romania job, familie, prieteni si nu am avut niciun moment vreun regret sau sa-mi fi fost dor de ceva din Ro. Eu plecasem cu gandul sa raman acolo si sa intemeiem o familie. Zilele de iarna geroase si fara soare, o limba pe care imi era imposibil sa o corelez cu alta deja stiuta, zilele petrecute mai mult singura, al meu conducand in fiecare zi vreo 100km one way pana la munca, lipsa prietenilor si a comunicarii directe la o cafea, bere sau ce o mai fi fost cu oameni cu care sa ai ceva in comun nu m-au facut sa deznadajduiesc. Am incercat mereu sa gandesc un pas inainte, nu am avut probleme de adaptare iar limba incet, incet am invatat-o. Eu cred ca tie iti lipsesc si persoane cu care sa interactionezi direct si sa fiti pe aceeasi lungime de unda. In HKI si Espoo e o asociatie a romanilor in Finlanda. Stiu ca ei se intalnesc regulat, petrec impreuna ba la un picnic, ba de Craciun, Paste. Multi au si copii si i-ar prinde bine si fetiei sa se certe pe limba ei :toothy6:. Poate te ajuta, daca vrei iti dau PM cu detalii.

Lapte praf, ai incercat la farmacie (Apteekki)? La magazinele arabesti gasesti cam tot ce iti lipseste acolo si ti-ai dori din Ro. Eu luam de la ei frunze de vita in saramura si faceam sarmalute :cheers:

Hai, inceraca sa fii mai optimitsa, bucura-te de soare, de fetita, de oportunitatea de a descoperi o cultura si cateva locuri indepartate unde poate nu te-ai fi gandit niciodata ca vei ajunge si inceraca sa accepti tot ce e in jurul tau. Cu cat rezistenta e mai mare, cu atat iti va fi mai greu sa te adaptezi, fie ca e vorba de cateva luni sau 3-4 ani.... :tongue3:

#4523 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 15 August 2011 - 01:50 AM

izuk, stie ce face....eu pot lua steroizi si pt chron's, sa ma scape de dureri dar am luat on and off mai demult si sant pacatosi tare (sant corticosteroizi si nu numai ca te umfli si de la aer, iti dau insomnii si stari naspa, transpiratii, par in abundenta pe corp, etc)

pot lua si morfina sintetica pana in trimiestrul 3 mi s-a spus, 1/4 din ce luam. in ultimul trimestru nu mai ai voie nimic.
normal ca le ioau daca e absolut necesar altfel, rabd.

#4524 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 August 2011 - 06:57 AM

Neatza . azi e sarbatoare mare , asa ca o lalai pe aici.Mirela, sanatate maxima.

#4525 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 15 August 2011 - 07:16 AM

neata
eu am scos toate cioburile din dulapuri si le bag la masina pe rand, erau prafuite si nu le suportam. am placinta in cuptor, cu dovleac, am facut taralli ....lejer diseara, spanac, mamaliga, ou ochi.

e incredibil cate pahare si paharute am, de ce le-oi fi luat nu stiu! am de-alea mici de ai meu beau tuica cu ele :D...eu nu le-am folosit niciodata, am de la nunta si stiu ca am luat si eu......cupele de sampanie le-am dat, ambele seturi si acum regret, puteam pune desert in ele :D :D

asta e....sant in priza...fata incepe sa treaza, sant inca in jurul ochilor umflata si rosie si ma mananca, pe pometi...dar nasul s-a mai curatat si nu mai ustura atat de tare.

o saptamana buna sa aveti toti

#4526 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 15 August 2011 - 07:18 AM

'Neatzaaaa!
La multi ani!
Va aduc si voua azi din tortul mamei mele, ca i l-am facut de ieri, azi fiind iar la Bucuresti (ziua soacra-mi!)

Fisier atasat  Maria1.jpg (45.34K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  Sectiune1.jpg (36.58K)

Fisier atasat  Felie1.jpg (32.36K)

Mirela, fanatate mult-multa! Sper sa-ti treaca repede!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#4527 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 15 August 2011 - 07:26 AM

La Multi Ani Mariilor....ce fel arata diplomatul ala, niciodata n-am facut...trebuie sa ma incumet odata si odata

#4528 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 15 August 2011 - 07:39 AM

Vezi c-am scris reteta la "dulciuri" fara imagini.Se face-n 10 minute! Bine, se mananca muuult mai repede.

#4529 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 15 August 2011 - 08:23 AM

Buna dimineata .
Am o durere de cap de mor . M-am apucat de fiert niste coste de porc . Vreau sa fac mititeii Sefei / Mayei , sambata avem intalnire la un gratar la ei acasa cu cei cu care am fost la picnic . Sotul a promis ca duc ceva specific romanesc , mititei . Am cautat ca aiurita oase de porc , abia am gasit niste coaste . Sper sa iasa bine sa nu ma fac de ras . Oricum , vreau sa fac o portie mica azi-maine , de proba .

Vezi postareaArmina, la 14 August 2011 - 04:09 PM, a spus:

Poate te ajuta, daca vrei iti dau PM cu detalii.

Te rog :D

Zozo , fain torul tau . Pot veni cu lingurita?

#4530 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 15 August 2011 - 09:33 AM

Sigur, te astept!

#4531 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 August 2011 - 11:38 AM

Vezi postareaAngel, la 14 August 2011 - 02:16 PM, a spus:

iau zyrtec si daca nu merge in 7 zile steroizi scrie pe mine

Angel, cum iti mai e? Sper ca mai bine. Nu cred sa ajungi la steroizi, in cateva zile ar trebui sa se amelioreze daca bineinteles nu mai intri in contact cu alergenul.

Cumnata mea a fost in Ro si a stat intr-o zi la plaja, s-a ars si dupa aia a tras o saptamana pentru ca i s-a umflat fata si i-a fost rau, a ajuns la urgente - cica alergie la soare :floare: . i-a dar creme cu steroizi de care foloseste si bebe Cris! ce-o fi cu alergiile astea anul asta, multa lume o pateste...

#4532 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 15 August 2011 - 12:22 PM

a inceput sa se duca...mai sant in jurul ochilor si pe pometi rosie si umflata....mi se cojeste fata desi am dat cu crema non stop.

tatal prietenei mele, romani, este alergic la soare...traiesc aici!...omul ala nu poate iesi din casa vara fara sa fie acoperit total. a descoperit dupa ce au emigrat acum 30 de ani :floare:....ce ghinion frate!

#4533 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 August 2011 - 12:23 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 14 August 2011 - 10:23 AM, a spus:

Call me crazy.
Nu am vazut nicaieri pana acum , dar de cateva minute mi-a venit =)) - idea, nu becul =)) - unor farfurii care sa aiba pictata in relief o decoratiune ce imita uleiul de masline si crema balsamica.
Pe mine - un priceput :floare: - m-ar ajuta mult.

Voi, care sunteti mai umblati prin lume, spuneti-mi de unde sa cumpar asa ceva, sau si mai bine, cereti-mi pe PM adresa la care sa-mi trimiteti cadoul =))

Stai ca n-am inteles!
Ca imita o maslina o crenguta, am inteles.Crema balsamica?Uleiul?

Gasiti niste exemple, ceva?

#4534 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 August 2011 - 12:27 PM

Cred ca se refera la faptul ca i-ar placea o farfurie pe care sa fie "desenat" uleiul de masline si reductia balsamica , in relief , sa para gata "coafata" fafuria.

#4535 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 August 2011 - 12:29 PM

Vezi postareaAngel, la 15 August 2011 - 12:22 PM, a spus:

a inceput sa se duca...mai sant in jurul ochilor si pe pometi rosie si umflata....mi se cojeste fata desi am dat cu crema non stop.

tatal prietenei mele, romani, este alergic la soare...traiesc aici!...omul ala nu poate iesi din casa vara fara sa fie acoperit total. a descoperit dupa ce au emigrat acum 30 de ani :floare:....ce ghinion frate!

ce bine ca ti-a mai trecut, hai ca in cateva zile o sa fii ca noua! aia mica cum se mai simte?

mama mia ce nenoroc pe omul ala!!

#4536 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 15 August 2011 - 12:37 PM

Sara are o voce ragusita, e haioasa. nu poate tipa la sor'sa deloc :floare:...
curge mucul si parca vad ca iar tuseste peste noapte. s-au umflat de covrigei si la masa doar au ciugulit, ada dor mamaliga goala, sara un pic de spanac si mamaliga....nu mai le e foame, nu le fortez

eu ma balonez extraordinar, indiferent ce manac. chiar si o felie de paine ma baloneaza. acum spre exemplu, ei au mancat si eu m-am uitat, am senzatia ca sant plina ochi desi am mancat brunch la 10 azi si doar covrigei si apa multa peste zi...2 felii de mar ramase de la ada si atat!...de la ce m-oi balona oare?

#4537 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 August 2011 - 12:45 PM

Balonarea sa fie de la sarcina?
incearca lichide, smoothie, supe, sucuri
desi pe mine un smoothie ma cam baloneaza daca are multe in combinatie

tu pe fete le lasi sa manance intre mese, sau inainte de masa ce vor ele? eu nu prea stiu cum sa fac, cum e mai bine...

#4538 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 15 August 2011 - 12:57 PM

intre mese inseamna cand vine ada de la scoala la 3, mananca biscuiti, mar, fructe, etc...depinde..
inainte de masa nu le las....fructe da, chiar le recomand inainte de masa decat dupa

#4539 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 August 2011 - 01:01 PM

eu am tendinta sa o las pe Cati sa manance daca imi cere chestii gen branza sau iaurt sau ceva care nu e dulce. si fructe bineinteles. dar nu stiu ce sa ma mai fac cu ea ca refuza fructele de cateva luni. stramba din nas si la pepene, si la banana, si la piersici, caise, prune... parca numai struguri mananca de buna voie si capsuni, dar din aia cumpar rar ca mi se par prea scumpi. cu greu am convins-o sa guste cirese si a facut mofturi ca nu-i place samburele, pana la urma a invatat sa-l scoata singura, dar primul impuls este sa spuna nu cand ii ofer fructe de parca i-as oferi lamaie goala. ce-o fi asta?

#4540 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 August 2011 - 01:14 PM

Maria sa stii ca si Izabela e la fel , nu pune gura pe fructe decat foarte rar , Cred ca e ceva legat de varsta lor . Izabela abia inghite cateva boabe de struguri , zmeura l-a inceput o refuza pe motiv ca "are parut" apoi a inceput sa o manance ( acum nu prea mai gasim ) , capsune nu vrea , mar rar de tot rontaie cam jumatate . De fapt cu ea e mare chin la tot ce inseamna mancare. Are zile in sir cand mananca /cere acelasi lucru de ma duce la disperare , pentru ca apoi sa nu mai puna gura pe felul respectiv.

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul