izuk, la 12 August 2011 - 09:05 AM, a spus:
Dani sa stii ca ma gandesc tot mai mult la asta , dar nu stiu care e alegerea corecta. Ce bine ar fi daca ar putea alege altcineva pentru mine. As vrea sa ma pot rupe in bucati , sa fiu peste tot , cu toata lumea si sa fac si ceea ce mi-e mie drag.
Izuk, imi pare rau sa citesc ca iti e greu. Cum spunea si una dintre fete mai devreme, problema nu cred ca este tara unde esti ci sentimentul de neimplinire pe care il ai alaturi de cel de langa tine. Eu cand am plecat in Finlanda am lasat in Romania job, familie, prieteni si nu am avut niciun moment vreun regret sau sa-mi fi fost dor de ceva din Ro. Eu plecasem cu gandul sa raman acolo si sa intemeiem o familie. Zilele de iarna geroase si fara soare, o limba pe care imi era imposibil sa o corelez cu alta deja stiuta, zilele petrecute mai mult singura, al meu conducand in fiecare zi vreo 100km one way pana la munca, lipsa prietenilor si a comunicarii directe la o cafea, bere sau ce o mai fi fost cu oameni cu care sa ai ceva in comun nu m-au facut sa deznadajduiesc. Am incercat mereu sa gandesc un pas inainte, nu am avut probleme de adaptare iar limba incet, incet am invatat-o. Eu cred ca tie iti lipsesc si persoane cu care sa interactionezi direct si sa fiti pe aceeasi lungime de unda. In HKI si Espoo e o asociatie a romanilor in Finlanda. Stiu ca ei se intalnesc regulat, petrec impreuna ba la un picnic, ba de Craciun, Paste. Multi au si copii si i-ar prinde bine si fetiei sa se certe pe limba ei

. Poate te ajuta, daca vrei iti dau PM cu detalii.
Lapte praf, ai incercat la farmacie (Apteekki)? La magazinele arabesti gasesti cam tot ce iti lipseste acolo si ti-ai dori din Ro. Eu luam de la ei frunze de vita in saramura si faceam sarmalute
Hai, inceraca sa fii mai optimitsa, bucura-te de soare, de fetita, de oportunitatea de a descoperi o cultura si cateva locuri indepartate unde poate nu te-ai fi gandit niciodata ca vei ajunge si inceraca sa accepti tot ce e in jurul tau. Cu cat rezistenta e mai mare, cu atat iti va fi mai greu sa te adaptezi, fie ca e vorba de cateva luni sau 3-4 ani....