Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 261
  • 262
  • 263
  • 264
  • 265
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#5241 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 28 September 2011 - 08:40 PM

Mai bine de mine ca nu-mi place 'fast food', doar daca ma gandesc la ea imi vine rau si asa nici fetitele mele nu stiu de ea...

Eu mai stau pe acilea..
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#5242 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 29 September 2011 - 01:22 AM

ale mele nu mananca burger nici facut acasa, chiftele f rar acasa (doar cu sos de paste le manannca)...cartofi prajiti si nuggets mananca amandoua (le iau doar de unde sant facute din piept de pui nu unde sant facute din tocatura, bleah, nici eu nu le mananc p-alea).
la noi la MD poti lua nuggets din piept de pui infasurat in lipie libaneza(tortila) cu salalta si mayo sau alt sos dupa preferinta. eu le iau fara sos ca nu le place. nu mi se pare mancare aiurea.

sant ocazii cand le iau nu in fiecare zi. chips ar vrea in fiecare zi insa :rolleyes:...si tot jucariile le tenteaza.

Ada e bolnava si imi plange ca nu o duc la scoala, la 6.30 azi era in uniforma. sa lesine de plans cand i-am zis ca nu merge (tuseste, stranuta, ii curge nasul, nici ieri n-a fost). maine au pijama party, cred ca ma uraste daca nu merge si pierde :rolleyes:

are o tuse aiurea, din piept asa...nu am cum sa o duc. i-a dat si sor'sii. sant amandoua coapte. de luni are vacanta insa, nu-mi mai fac probleme. sambata are party la un coleg (6 ani) daca nu poate sa mearga plec de-acasa, ca normal ca o sa fie vina mea...cum e mereu...toate se sparg in capul meu

#5243 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 29 September 2011 - 01:39 AM

Of,of ,imi plange inima cand vad copii bolnavi, mai bine sa fiu eu in locul lor.
Cam asa-i cum zici tu, copii dau vina pe mama...

Eu fac acum o Supa de pasare cu fructe goji a lui KikenHana.....deja miroase frumos..

Mai povestim...sa-i vad pe toti spalati ,culcati si apoi eu pe himternet.

Pupici!
ReteteFamilie.com

#5244 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 29 September 2011 - 04:35 AM

Vezi postareaOana S, la 29 September 2011 - 01:39 AM, a spus:

Eu fac acum o Supa de pasare cu fructe goji a lui KikenHana.....deja miroase frumos..
Pupici!

ce-s alea fructe goji?

#5245 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 29 September 2011 - 04:41 AM

Vezi postarearalesu, la 29 September 2011 - 04:35 AM, a spus:

Pupici!

ce-s alea fructe goji?

Fructele Goji au fost descoperite și folosite pentru menținerea sănății și încetinirea procesului de îmbătrânire în China, Tibet și India. Datorită efectelor antioxidanților pe care îi conțin fructele Goji, au circulat de-a lungul timpului mai multe legende despre acestea. Una dintre cele mai cunoscute este cea a călugărilor care la vârsta de 80 de ani trăiau sănătoși. Se spune că aceasta se datora fructelor Goji care cădeau în fântâna de unde își procurau apa de băut.

Daca mai ai rabdare putin iti pun si o pozica cu ele.
ReteteFamilie.com

#5246 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 29 September 2011 - 04:50 AM

Vezi postareaOana S, la 29 September 2011 - 04:41 AM, a spus:

Vezi postarearalesu, la 29 September 2011 - 04:35 AM, a spus:

Pupici!

ce-s alea fructe goji?

Fructele Goji au fost descoperite și folosite pentru menținerea sănății și încetinirea procesului de îmbătrânire în China, Tibet și India. Datorită efectelor antioxidanților pe care îi conțin fructele Goji, au circulat de-a lungul timpului mai multe legende despre acestea. Una dintre cele mai cunoscute este cea a călugărilor care la vârsta de 80 de ani trăiau sănătoși. Se spune că aceasta se datora fructelor Goji care cădeau în fântâna de unde își procurau apa de băut.

Daca mai ai rabdare putin iti pun si o pozica cu ele.

Aici sunt scoase din apa , sunt rehidratate.Ca le gasesc uscate de cumparat ca si stafidele.

Fisier atasat  IMG_6173.JPG (55.77K)
Number of downloads: 0

Si aici supa care am facut-o. Foarte buna!! Un gust altfel si o nebunie!!

Fisier atasat  IMG_6201.JPG (46.59K)
Number of downloads: 0
ReteteFamilie.com

#5247 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 29 September 2011 - 04:50 AM

sunt numai oki :rolleyes:

#5248 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 29 September 2011 - 04:51 AM

si unde gasesti fructele astea? la magazine de chinezi?
ce gust au?

#5249 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 29 September 2011 - 04:55 AM

Vezi postarearalesu, la 29 September 2011 - 04:51 AM, a spus:

si unde gasesti fructele astea? la magazine de chinezi?
ce gust au?

Se gasesc la multe magazine, aici la mine. Eu de exemplu le-am luat organice de la 'Whole Foods'

Sunt f bune, au un gust dulce acrisor, imi aduce aminte de merele taiate felii uscate, cum le facea buni al meu.
ReteteFamilie.com

#5250 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 29 September 2011 - 04:57 AM

Vezi postareaOana S, la 29 September 2011 - 04:55 AM, a spus:

Se gasesc la multe magazine, aici la mine. Eu de exemplu le-am luat organice de la 'Whole Foods'

Mersi, o sa ma uit si eu prin magazine sa vad daca dau de ele ca m-ai facut curioasa! :rolleyes:

#5251 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 29 September 2011 - 05:01 AM

Vezi postarearalesu, la 29 September 2011 - 04:57 AM, a spus:

Vezi postareaOana S, la 29 September 2011 - 04:55 AM, a spus:

Mersi, o sa ma uit si eu prin magazine sa vad daca dau de ele ca m-ai facut curioasa! :rolleyes:

sunt f f bune si merg la deserte in inghetate, frisca si eu le mananc goale sau in laptele cu cereale.
E o sursa f buna de antioxidanti si nu numai, scrie multe pe net...
Am uitat sa specific linck-ul cu bunatatea de supa : http://artaculinara....cu-fructe-goji/

Pupici!!
ReteteFamilie.com

#5252 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 September 2011 - 07:34 AM

Buna dimineata la tot hanul! Si noapte bune fetelor ce abea se duc la nani ! :lol:
Azi bubuletul a fost tare incantat sa ramana la gradi ca le daduse sa insire margele colorate sa faca nush' ce decoratiuni si nici nu s-a uitat dupa mine cand am plecat :D
Azi nu stiu ce sa le mai fac de mancare la huni sa vad ce or zice,salata de vinete va fi in clar,dar restul?! Abar' n-am :rolleyes:

Voi ce meniu aveti?! Poate-mi vin idei :rolleyes:

#5253 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 September 2011 - 08:07 AM

Neatza si de la mine...mi-am amintit de goji...am uitat sa mai mananc, dar eu le mananc asa cum am zis...ca pe seminte :lol:
Geanino, eu mai am ciorba de "verisoare" , daca oi avea chef..altfel facuimai deunazi dovleceii invizibili ai lui Eataly, si au disparut rapid.
am facut si dovlecei cu rosii trasi o tzara in tigaie cu oleac de usturoi si apoi cu parmezan ras deasupra, gratinati la cuptor.
dar stiu eu ca faci tu ce faci si iar apari cu o poza care ne stimuleaza salivarea instant...jen cartofii imbatabili cu ceva alaturi si multe muraturi...am uitat sa-ti zic ,
de "raul" tau am deschis si deja lichidat un borcan de muraturi ce erau ptr iarna :rolleyes:.
o zi faina la doamne...breeeeeeeeee am lichidat crengaraiul...ultimii saci is in asteptare sa fie luati...de acum incepe alta dixtractie...scos buruieni,taiat iarba, strans frunze etc etc dar asta voi face dupa 15 oct ...am zis :D....pana atunci mai iau vacanta oleaca :rolleyes:
fac poza dupa masa cand vin de la repetitii si alea alea...ca acum n-am timp decat de-o cafea...

Fisiere atasate

#5254 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 September 2011 - 08:27 AM

Oho! Da' ce festin ai adus Stelino :lol:
Ne ca ma ia cu foame acu' :rolleyes:
Bors nu mai fac,abea am avut dar cartofii ce-i drept nu mi-i refuza niciodata ,muraturi am si gogosari si ardei copti din nou,sa vedem ce-or sa spuna ei domnii' :rolleyes: imi pare rau ca te-am facut sa desfaci borcanul de muraturi ,eu am dat iama in gogosarii marinati ca tare-mi plac,ma tem ca nu or sa mai prinda iarna :D ma bucur ca ai terminat de crengarit,odihna ta e meritata.

#5255 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 29 September 2011 - 08:28 AM

Buna dimineata .

Imagine postata

Geany , eu nu te pot ajuta cu idei , azi mai trantesc pe grill 2 bucati de piept de pui , langa sosul de ieri si orezul tot de ieri . Nu am chef de gatit . Intr-o perioada , e adevarat , indepartata rau , gateam aproape zilnic .Acum nu , gatesc cam la doua zile . Cateodata mai fac ceva repede pentru pitica , daca nu vrea sa manance ce avem . Desi am zis ca i-o tai si ei , ca atatea mofturi face deja , ma duce la disperare . Daca as avea servici , cred ca si mai rar m-ar prinde de sort bucataria .
Azi am in plan o prajiturica , sotul e mort dupa mac , am adus din Romania , ca aici e scump ca naiba . O sa fac Tosca .

#5256 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 29 September 2011 - 09:34 AM

Vezi postareastella, la 29 September 2011 - 08:07 AM, a spus:

Neatza si de la mine...mi-am amintit de goji...am uitat sa mai mananc, dar eu le mananc asa cum am zis...ca pe seminte :D

Stellino, le hidratezi inainte sau asa uscate? ia sa ma uit si eu pe la mine prin piata.
Bine c-ai terminat cu despadurirea, da' vad ca-ti vin altele. Eh, mai productiv decat la sala!

Izuk, nu faci tu mancare, da' tot in bucatarie sfarsesti, sa-ti iasa prajitura!

Geany, prea-i rasfeti pe barbatii astia ai tai, in fiecare zi altceva!

Eu mai am 2 zile de co si huzuresc. De fapt tb sa mai fac ceva la un proiect, dar aman putin, pana dupa amiaza. Nu vreau sa mai dorm dupa-masa ca noaptea stau huhurez pana la 2. Si ce fac cand oi incepe munca?
Pe barbati i-am trimis sa culeaga cei 2 butuci de vie de la soacra-mea din curte, fac si must, asa ca parca vad ca se umple frigiderul cu bidoane. Urasc chestia asta! Mie nici nu-mi place mustul.

#5257 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 29 September 2011 - 09:41 AM

Moatza , mie imi place mustul , daca vrei te scap de el :D

#5258 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 September 2011 - 10:11 AM

Vezi postareaizuk, la 29 September 2011 - 09:41 AM, a spus:

Moatza , mie imi place mustul , daca vrei te scap de el ;)

Dau si eu o mana de ajutor, daca e musai nevoie! :D
Moatzo, da' de ce sa tii damigenele in frigider? Pune mana si da un clocot la toata zemaraia si apoi pune-l (fierbinte) in sticle de plastic (scufundate in apa rece, sa nu se scofalceasca prea tare). Mama asa face. Am si acum must de acum un an. Tine bine-mersi. Nepot-miu bea intr-o veselie. ;)

#5259 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 29 September 2011 - 10:38 AM

Din doi butuci, si aia de impartit, nu ies niste damigene, poate vreo cateva bidoane de plastic de-alea de 5l. mai ales ca zicea fi-miu ca era plina via de viespi. A facut el o inspectie de evaluare cat am fost noi plecati, e vorba de o bolta din casa mostenita dupa soacra.
Cum mie nu-mi place, nu-s eu sefa la must. Iar la fiert se distrug fermenti/enzime/alea-alea de bine si nu cred c-ar vrea omu'. Nu ma bag, nu vreau sa am discutii din cauza asta.Faca-se voia lui!
Stiu ca soacra-mea il pastra asa, natur, pana incepea sa intepe la limba si dupa aia il taia cu niste conservant. Dar omu' era total impotriva ca-l chimiza.

#5260 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 September 2011 - 11:13 AM

Ci sa fac mai Moato' draga,daca ii iubesc asa de mult?! Ca si sotul imi zice:''la' sa vezi peste ce muieri or da si or sa dea cu fundu' de greu atunci''...O fi ,dar pana atunci cat stau la mama :D

Stelino' sarna' ma gandeam ca sa fac langa cartofi ,si am zis + cartofi deci musaca,chiar nu am mai facut de multisor asa ca asta-i meniul :musaca,cu muraturi,sau ardei gogosari copti salata care cum vrea.
S-a aprobat ,semnat,parafat ;)

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 261
  • 262
  • 263
  • 264
  • 265
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic