Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 266
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#5341 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 October 2011 - 10:13 PM

Moatzaaaa, ce baiat mare, dar ce mama tanara! :drool: Sunteti norocosi! Mult succes la scoala studentului!

Angel sunt bine fetele? fiica-mea e de o mare muciosenie pe care nu accepta sa ii stergi ...si-i mozoleste singura cu mainile pe toata fata si urla daca dai sa.i stergi nasul curgand... :thumleft:

la varsta asta oare toti copii fac ce le spui sa nu faca, sau doar odrasla mea nu pricepe romaneste? :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5342 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 03 October 2011 - 01:28 AM

sant bine - oarecum- mai tusesc putin si le dau sirop expectorant iar Sara a facut alergie la ceva(habar nu am la ce). mi-a zis ca poate fi de la ceva ce a atins sau vreun animal, etc...nu e grav chipurle, e plina de spots cum zice ea :drool:....i-a zis si farmacistei: can you fix my spots? :)

mi-a dat antihistaminic si vad ca deja incepe sa se duca. nu a facut temperatura sau altceva, altfel trebuia sa o duc la urgenta.

eu am cam zacut si ieri, am dormit dupa masa vreo 45min...ele m-au ajutat sa sortam chiloti si sosete la ele in sertare, tricouri, etc...a aspirat Ada la ele in camera si camera de joaca....cam atat.
nu am iesit la plaja ca nu am putut. (ralesu, nu ma ajuta miscarea cand mi-e rau, nu pot sa ma ridic deloc...cand mi-e bine ma duc)

le-am facut pizza aseara la fete, doar cu ham si cheese, iar lui i-am bagat o placinta semipreparata la cuptor. toti multumiti. :thumleft:...am mancat si eu un grepfruit si 2 bomboane werthers (pt cine le stie)...sant preferatele mele.
dupa baie s-au uitat la Ella enchanted ele, cu un castron de popcorn...succes total seara.

#5343 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 03 October 2011 - 08:29 AM

Buna dimineata .
Daniella , stai sa vezi cand i-o scoate din nas si i-o baga in gura :thumleft: Si cu cat ii spui mai mult sa nu o faca , o face , ranjind fericita .
La noi ploua azi si vad ca asa se anunta toata saptamana . Vineri ne plimbam putin , mergem in Estonia , stam peste noapte acolo si ne intoarcem sambata seara . Sper ca macar sambata , acolo , sa nu ploua , sa putem vizita si vedea ce ne-am propus .

#5344 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 October 2011 - 09:01 AM

Buna dimineata, poftiti la cafeluta.

Izuk, plimbare placuta in WE!

cand ii spun nu e voie pe scara, cum intorc capul fuga-fuga in cateva secunde se catara si cand ma duc dupa ea chiuie de bucurie.
Cand ii spun ca nu e voie sa se urce pe noptiera, exact asta face si afiseaza un zambet larg si ma priveste in ochi topindu-ma. A alunecat de doua ori si a dat cu barba de noptiera, i-a curs sange de prin gura... probabil a capsat limbuta/buza/obrajorul. Cand termina cu socul ... unde se duce iar?
La nas si pe fata nu acepta sa o stergem nici macar dupa masa, decat cu plansete si zbatut! :thumleft: Asta e cel mai naspa, mai ales acum ca e mucoasa de ii curg in barba, da cu mainile si se mozoleste pe toata fata.
I-am pus sa-i dau osciloccocinum. l-am dizolvat in putina apita, ca bagate in gura le scoate pe toate afara. Nu vrea sa ia siropelul imi da peste mana pana il rastoarna pe tot :drool:

Sa aveti o saptamana faina.

Fisiere atasate

#5345 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 03 October 2011 - 09:09 AM

Izabelei siropurile i le dadeam numai cu seringa de la nurofen, ii placea seringa si accepta siropul .

#5346 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 October 2011 - 09:18 AM

Vezi postareaizuk, la 03 October 2011 - 09:09 AM, a spus:

Izabelei siropurile i le dadeam numai cu seringa de la nurofen, ii placea seringa si accepta siropul .

Ii place si ei seringa aia, dar nu sa i-o bag eu in gurita, ci sa i.o dau in mana sa se joace ea cu ea, sa o rontaie.

#5347 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 03 October 2011 - 09:31 AM

neata
ale mele doar antibiotic nu au vrut sa ia, in rest...sant terminate dupa siropuri :thumleft:...amandoua...se cearta daca ia numai una si nu ia si cealalta (de cele mai multe ori ia una de la alta raceala si muci asa ca nu prea e pb)...cu chestii de supt pt gat sau desfundat nasul e la fel, le-ar lua ca pe bomboane frate de le las :drool:

acum le dau sirop la amandoua si stie Ada ca se da la 4 ore, nu am cum sa uit si sa nu le dau doza :)

nici la vaccin nu am avut pb. la cel de 4 ani Ada s-a uitat la asistenta cum baga acul si vb cu ea ca vrea sa se faca si ea dr sa o repare pe mami :D...Sara urmeaza sa-i fac vaccinul de 4 ani in cateva luni dar nu cred sa am pb, sta cu mine cand imi ia sange si nu e speriata de ace.

sanatate la pitici mucosi. o sa incerce macar 1 data sa vada ce gust are ce iese in nas ...mai naspa e cand le place

#5348 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 October 2011 - 10:46 AM

bea gusta de zor, ca are muci curgatori si cum nu vrea stearsa ... i ajung degraba in gurita ...
azi m-am imbracat binisor (jeans 3 sferturi, camasuta cu maneca lunga si o vestuta subtirica), cu toate astea cam tremur de frig (am biroul la umbra) ... Ma'c sa-mi fac un ceai
cu ce te-ai imbracat Moatzo pana la urma ?

#5349 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 03 October 2011 - 12:24 PM

Daniela, eu la problema cu mucii nu accept mofturi: mi-am facut inca de pe vreme lui Cati o schema rapida de sters nasul dintr-o miscare, inclusiv cu mana goala, sau cu servetel/batista/prosop daca am la indemana. Copii muciosi nu am acceptat. Acum vreu sa-ti zic ca domnisoara era o finuta, Chris e un mascul feroce :lol: care nu se lasa convins de nimic, dar eu tot ii sterg mucii.

Cel mai bine si mai simplu merge la chiuveta, cu apa. Dar eu le sterg muciii oriunde ne-am afla, indiferent de zbateri si racnete - secretul e rapiditatea :lol:

#5350 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 03 October 2011 - 12:33 PM

'mnaziua!

Io mi-s grogy , am facut party-party ieri pana pe la 2 noaptea...vreo ora am mai aranjat una alta...si dimineatza madam s-a trezit la 6.00!!!!!!!!!!!

Cred ca-i racita ca-i curge nasu' , e maraita...i-s ochii umflatzi...ori sa fie de la dintzi?

Ieri am facut grill cu vecinii , am profitat de duminica si de vremea frumoasa ( si de faptul ca azi e liber la noi). Elena a avut 2 copii cu care sa se joace. Am inceput petrecerea la 14.00. Atat s-a jucat cu ei ,atat a alergat ....ca la 17.00 a trebuit sa o culc putzin. A dormit o ora si i-a fost mai bine!

Eu azi am smotruit , am adunat ce n-am mai apucat sa adum azi-noapte.....sunt terminata! Am de calcat si de corectat. Cred ca nu corectez ca nu mi-i capu' limpede. Sunt ametzita de oboseala!

Sa va pove si de ce am facut grill la noi: acum o saptamana ne-au invitat vecinii pt ieri la ei , la gratare. De fapt cu Vali au vorbit. El a zis ca in principiu DA , dar...sa ma intrebe si pe mine , poate am ceva planificat. BON ! Zicem DA si vineri la amiaza Vali merge iute pana la ei sa-i intrebe daca sa ducem si noi ceva ( la nemtzi e obiceiul sa duci o salata sau o farfurie de mozarella cu tomate....sau chestii de genul asta). Ce zice ea ( vecina) ? Pai....noi ne-am gandit ca sa-si aduca fiecare ce mananca! Cum????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Si-i zice lu' al meu: Noi tre' sa plecam repede , du-te si la cutare si cutare si spune-le si lor.

Al meu vine acasa foc si para!

Pana la urma ne-am intzeles amandoi , OK , mai bine facem la noi. Merg vineri la cumparaturi , cumpar miel si pui cu caru' ( ca ne adunasem 10) si cand vin acasa vine ea la masina sa-mi spuna ca a fost la Aldi si nu mai aveau NIMIC de gratar. Am zis sa nu-si faca griji , am cumparat eu tot , facem gratare la noi , o sa vina si ceilaltzi vecini si e ok. Ce zice atunci? A cumparat 3 carnatzi , poate sa-i aduca!

Doamne , mare tzi-e gradina!!!!!!!!!!!!!!!!

#5351 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 03 October 2011 - 12:44 PM

Mutti, is romani sau nemti?
Mi se pare amuzanta intamplarea. Sigur si eu as fi facut ca tine.

#5352 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 October 2011 - 12:48 PM

Haoleoo! Simo' draga ,ce ti-e si cu gratarul asta cu vecinii :lol:
eu merg la gratar rar dar indiferent cu cine merg,eu aduc din belsug:,ceafa de porc,frigarui ,mici,mustar,cartofi sa-i fac felii ,ceapa ca-mi plac mie la garatar,sotul multa bere,restul daca vor sa-si mai aduca ceva bine daca nu treaba lor ,dar e pacat de foc de jar de miros sa nu profit din plin,imi place si paine fripta la urma frecata cu usturoi,si ibric de cafea la jar :lol: ,daca mai am si ciuperci si porumb :lol:

Bubuletul dintodeauna a rezolvat problema cu ''mucozitatile'' astfel: cu maneca de la manseta pana la cot si invers'',asa ca maneci apretate exemplar :lol:

#5353 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 03 October 2011 - 01:17 PM

Neta gagici!!
Eu la cafeluta de dimineata devreme,gata cu leneveala, incep iarasi sa o duc pe fetita la gradi.
Eu nu dau nici un fel de sirop la fetite daca sunt mucoase, doar daca au temperatura f mare. Aici nu se recomanda sa dai medicamete la raceala doar daca au temperatura mare. De multe ori fetita cea mare a fost mucoasa si apoi peste 2 zile ia trecut.
Daniella, copii de vartsa fetitei tale asa fac, Nu este Da pt ele tot timpu, asa face si fetita mea cea mica, daca ii zic ca nu e voie acolo, se duce si cand e certata rade in loc sa se supere :lol: sunt tare scumpi!! Cresc asa de repede!! Ii vreau asa mici ,suavi, zambareti si micuti.Profit din plin de varsta fetitei mici ca nu mai vreau alt bebe si o sa-mi fie dor.
Angel, imi pare rau sa aud ca-ti este rau, nu e usor si cu 2 copii si cu o sarcina, nu-mi era mie cand eram insarcinata si aveam doar un copil.
Mutti , am ramas cam socata de ce ai zis despre vecini tai, ha,ha!! mai bine ca ai facut tu gratarul.
Asta mica inca nu a descoperit mucii dar asta mare a trecut de faza asta- de a baga in gura, ca a bagat si ea in gura cred ca 1 an de zile si tot ii spuneam ca nu e bine si cand nu ma uitam la ea, ii baga imediat...imi venea rau ,dar asta a fost o faza de a ei la vasrta aia..

Ma duc sa ma pregatesc pt gradi, revin si mai povestim, inca trebuie sa mai recitesc ce ati scris sa nu ramana cineva fara raspuns.

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#5354 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 03 October 2011 - 01:47 PM

is nemtzi , nu-s romani...asa-s romanii?????

Unchi-su ( sta cu ei in casa ) ne-o adus 2 sticle: una de vin si una de slibovitza indulcita. Slibovitza au gustat catziva...vin nu , ca era foarte cald. Si cand o plecat le-o impachetat frumos si le-o luat :lol:. Mai , am crezut ca pic pe jos de ras!!!! Pai dupa ce le-o mai adus?

#5355 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 03 October 2011 - 01:49 PM

daca se merge la gratar la iarba verde...atunci e diferit , Geany. Noi fusesem invitatzi LA EI ACASA si trebuia sa ne ducem de mancare!!!!!!!!!

#5356 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 October 2011 - 01:49 PM

Maria, la chiuveta cu apa mai merge (rezolv doar de sub nas), ca la varsta asta stiti ca nu sufla nasul. In rest oricat de rapid ai fi, cand vede ceva apropiindu-se de nasul ei, capul pe spate si intr-o parte se fereste foarte bine. Nu pot sa ma reped prea tare, ca mi-e teama sa nu o lovesc. Asta e!

Geany asa imi place si mie gratar abundent cu de toate si de cate ori facem tot mai ramane o oala de fripturi, ca iei si d-aia si d-aia si d-ailalta sa ajunga la toata lumea, dar nu toti mananca din fiecare.

Mutti, am fost si eu la gratare cu prietenii la care ne strangeam la magazin, luam fiecare cam ce vroia si sfarsit imparteam factura. O alta varianta pe care am adoptat-o si eu de la prietena mea care nu gateste este ca la fiecare vizita (CAre la noi erau in vremurile alea foarte dese -de vro 4 ori pe saptamana jucam canasta) era ca fiecare sa aduca aprox ce vrea sa consume ca sucuri/bauturi si rontaieli, iar mancare comandam la chinezi sau pizza. Asa sa inviti lumea la un gratar si sa zici fiecare sa aduca ce ar vrea sa manance am mai pomenit tot la prietena de care spun, la stransul boltei si facut de must. Insa ea e si bugetara si nici nu gateste, dar e foarte simpatica, asa ca o iubesc. In concluzie mie nu mi se pare un capat de tara, insa depinde cum e spus si in ce relatii sunteti, noi ne vedeam de 4 ori pe saptamana si dormeam we pe la ea cu totii, asa ca una ca eram prieteni buni si a doua de unde fata sa dea atatea tratatii... . Cred ca vecina a spus in sensul ca fiecare sa aduca cam ce ar prefera sa manance, se pun toate la un loc si se face masa mare. La noi si la revelioane mai faceam asa: fiecare aducea un platou de aperitive si o prajitura si pentru friptura se puneau banii (in vremurile cand faceam revelioanele pe la casele unui prieten ...eh prin 97-2000. Acu'cine mai vrea sa-si fac deranj ...? incepem sa semanam si noi la a fi individualisti si mai putin sociabili precum strainezii ...normal pe alea rele le invatam imediat, ordinea, disciplina, munca, chiverniseala si cinstea ...alea nu se prind de noi ... :lol:

Oana nici eu nu dau siropuri, dar am in farmacia de urgenta de cand am fost cu asta mica la 8 luni plecati in Cirpu si ne.a dat dr. tot ce ne trebuie sa avem la noi in caz de ... Aici se recomanda imediat nurofen, panadol etc ...insa nici eu nu i.am dat ca stiu ca desi sunt pentru copii, ii afecteaza cu mult mai mult decat pe adulti.
Eu am vrut sa-i dau osciloccocinum (remedii homeopate), dar nici pe ala nu l-a luat. Insa ea e in stadiu asa de mucios de 2 nopti ca nu doarme ca nu poate respira si din cauza asta mai si plange ca se sperie prin somn... . Asa ca aseara dupa ce a adormit i-am facut aerosoli cu ser fiziologic, dupa care a putut dormi copilul.

Azi mi-am luat la mine un antipasto toscano (legume) si o cutie de ton sa mananc la pranz la serviciu. Cand am ajuns, cu o foame de lup, mi-am dat seama ca am luat tacamurile acasa sa le spal ca lumea si am uitat sa le aduc. Booon! Mi-am luat mancare de la cantina, noroc ca imi era o mare foame ca altfel ... deloc nu mi.a placut...si am mai si calcat pe bec de la dieta :lol:

#5357 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 03 October 2011 - 01:55 PM

Geany , noi facem des party-uri intre vecini. O salata , o nimica toata mai ducem. Eu mai fac praji...dar astia vin peste tot si apoi la ei nu ne cheama. Ne-au chemat o data si au pus-o pe o alta vecina sa faca totul. Sunt niste zgarcitzi!!!!

Am pariat cu vecinii ca n-o sa ne invite anul asta la ei...uite ca ne invitara si pana la urma la noi facuram grill :lol:

Totusi , ne-am simtzit bine aseara. :lol: Am petrecut 12 ore! Party de party !

#5358 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 October 2011 - 01:55 PM

Dani'...Ma crezi ca eu si sotul desi bagam ca ''berila'' langa gratar,nu mancam ?! doar ciugulim ca ne saturam de miros ,facut si stat in fierbintela focului,dar e placearea mare...ciugulim ce ne place din tot ,ceilalti savureaza mult mai bine,facut de altul :lol: ...

#5359 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 October 2011 - 02:00 PM

Vezi postareaMutti, la 03 October 2011 - 01:55 PM, a spus:

Geany , noi facem des party-uri intre vecini. O salata , o nimica toata mai ducem. Eu mai fac praji...dar astia vin peste tot si apoi la ei nu ne cheama. Ne-au chemat o data si au pus-o pe o alta vecina sa faca totul. Sunt niste zgarcitzi!!!!

Am pariat cu vecinii ca n-o sa ne invite anul asta la ei...uite ca ne invitara si pana la urma la noi facuram grill :lol:

Totusi , ne-am simtzit bine aseara. :lol: Am petrecut 12 ore! Party de party !

Hi hi hi! Simo' draga ...scuze nu pot sa ma abtinez... :lol: dar si eu numai de zgarciti am avut parte ,asa ca m-am invatat minte,cotizez eu si gata...Macar ne simtim bine in companie si asta e :lol: .Mie mi-e rusine pt. ei...Nu asi putea...Ori sunt eu defecta?! Nu stiu...Oriunde ma duc ,eu si sotul suntem ''motorul''...sincer!!!,gratar,bucatareala,tot..,restul sunt public :lol:

#5360 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 October 2011 - 02:40 PM

Vezi postareaGeany, la 03 October 2011 - 01:55 PM, a spus:

Dani'...Ma crezi ca eu si sotul desi bagam ca ''berila'' langa gratar,nu mancam ?! doar ciugulim ca ne saturam de miros ,facut si stat in fierbintela focului,dar e placearea mare...ciugulim ce ne place din tot ,ceilalti savureaza mult mai bine,facut de altul :lol: ...

dada, chiar si daca bucataresc multe ore (noroc ca ultimamente nu mai fac asta, ca nu mai am pt cine) nu mai am chef ca ma satur de mirosuri. Dar in special cand am invitati nu mananc de stres sa fie toata lumea multumita, sa le placa, sa aibe tot ce le tb etc.

Mai stiu si eu de astia de te invita la ziua lor si fac fix o pulpa de pui/om ...pleci nemancat si te duci acasa la noi de faci un gratar cu ceilalti musafiri si inviti si sarbatoritii, dar ei tot nu se simt ... Si la anul fac la fel. Deh ...oameni si oameni ...

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 266
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic