Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 285
  • 286
  • 287
  • 288
  • 289
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#5721 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 October 2011 - 09:31 PM

m-ati innebunit psihic cu parjoalele voastre
eu stiam, asa cum zice si moatza, ca parjoalele sunt moldovenesti si sunt mai mari si mai ovale

in timp ce chiftelele sunt micute si rotunde, care e rabdatoare si dibace le face foooarte mici, bilute

mama si la varsta-i foooarte respectabila gateste tot dupa cartea de bucate a Sandei Marin (are vreo cateva editii tocite bine! si acum se mai uita doar la cele ce le face mai rar, dar se uita) si daca retin eu bine pune si ceapa si usturoi, crude ambele, la chiftele si paine muiata. In timp ce compozitia de perisoare e aidoma celei de chiftele, dar fara paine ori verdeturi ci cu orez. Asa ca si eu ca si mama le-am facut pe madamele chiftele si cu ceapa si cu usturoi. In plus fata de mama in perisoare am pus si oleak de gris ca asa ma invatarati pe aici pe la artisti.

deci, repet m-ati innebunit cu parjoalele in asa hal incat am mancat doua portii de supa si apoi doua de zacusca si tot nu ma satur, imi lipsesc la gatlej (a se citi cap) chiftelele de nu ma satur nicicum! ce fac acum?

Geanny cand si cand merge, dar tu lasa-l ... nu-l certa! Doar ca picatura chinezeasca sa ii spui asa ca in treacat, dar mereu cand se deschide vorba cat de daunator sanatatii e fast-foodul, cum cei care mananca hamburgheri fac cosuri pe fata, le cade parul la 30 ani, gastrita si toate bolile secolului. Daca poti viziona in fiecare dimineata cu copiii: "ce se intampla doctore?" le va prinde bine, da sonorul tare :headbang: .

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5722 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 October 2011 - 09:32 PM

Vezi postareastella, la 11 October 2011 - 09:25 PM, a spus:

Ioana, incearca cu otet.

Stella, am scris cam deodata. :headbang:

#5723 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 11 October 2011 - 09:34 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 October 2011 - 09:31 PM, a spus:

m-ati innebunit psihic cu parjoalele voastre
eu stiam, asa cum zice si moatza, ca parjoalele sunt moldovenesti si sunt mai mari si mai ovale

in timp ce chiftelele sunt micute si rotunde, care e rabdatoare si dibace le face foooarte mici, bilute

mama si la varsta-i foooarte respectabila gateste tot dupa cartea de bucate a Sandei Marin (are vreo cateva editii tocite bine! si acum se mai uita doar la cele ce le face mai rar, dar se uita) si daca retin eu bine pune si ceapa si usturoi, crude ambele, la chiftele si paine muiata. In timp ce compozitia de perisoare e aidoma celei de chiftele, dar fara paine ori verdeturi ci cu orez. Asa ca si eu ca si mama le-am facut pe madamele chiftele si cu ceapa si cu usturoi. In plus fata de mama in perisoare am pus si oleak de gris ca asa ma invatarati pe aici pe la artisti.

deci, repet m-ati innebunit cu parjoalele in asa hal incat am mancat doua portii de supa si apoi doua de zacusca si tot nu ma satur, imi lipsesc la gatlej (a se citi cap) chiftelele de nu ma satur nicicum! ce fac acum?

Geanny cand si cand merge, dar tu lasa-l ... nu-l certa! Doar ca picatura chinezeasca sa ii spui asa ca in treacat, dar mereu cand se deschide vorba cat de daunator sanatatii e fast-foodul, cum cei care mananca hamburgheri fac cosuri pe fata, le cade parul la 30 ani, gastrita si toate bolile secolului. Daca poti viziona in fiecare dimineata cu copiii: "ce se intampla doctore?" le va prinde bine, da sonorul tare =)) .

Danielo, ia si arunca un ochi aici. :headbang: =))

#5724 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 October 2011 - 09:35 PM

ps, Moatzo, parol ca am halit parjo-chiftele la greu...
Daniella, acasa le fac in cuptor, dar aici le-am prajit in tigaie .
oricum eram doar eu cu sosul, si am facut din 1/2kg de carne...si a fost si pranzul si cina =))

Stella cum procedezi tu sa faci chiftele/snitele la cuptor? Mai pui ulei? Le mai dai prin faina? :headbang:

=)) sunt devastata de pofta! =)) =)) faceti-mi ceva!

#5725 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 11 October 2011 - 09:37 PM

Vezi postareaGeany, la 11 October 2011 - 09:25 PM, a spus:

Daa! Cam o data pe sapt. sau la 10 zile ,face el surprize deastea,si eu il astept cu mancarea acasa =))
Azi mi-a mirosit a tzigara,cum eu nu fumez,simt imediat,a zis ca ailalti fumeaza si acum in geaca se imprima imediat =)) (ce-i drept si sotul daca sta cu colegi care fumeaza simt imediat) hhhmm...nush' ce sa spun... =)) nu-mi miroase a bine =))

Ha,ha!! Imi aduc si eu aminte de acele vremuri cand minteam ca nu fumam...he,he!! timpuri!! si eu dadeam vina ca fumeaza cei din jur =)) Orcum m-am lasat de fumat, am deja 8 ani, nu mi se par multi, ca am fumat 9 ani...copil prostut :headbang: Am Am inceput fuma prima data din curiozitate, a doua oara ca mi se pareau interesante persoanele care fumau si a 3-a oara din nevoie...

Poate are dreptate baiatul si nu minte. Eu cel putin asa ziceam...si ma spalam bine pe maini inainte de a veni acasa ca imi mirosea tati meu mainile, ca acolo ramanea mirosul :)- te invat metode :P
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#5726 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 October 2011 - 09:37 PM

Vezi postareaFoxyy, la 11 October 2011 - 09:34 PM, a spus:

Danielo, ia si arunca un ochi aici. :headbang: =))

ma uitai! ca nu sunt doar pofticioasa , mai sunt si curioasa =)) ! grozave! exact asa le faceam si eu cand am invatat sa fac eu chiftele, aratandu-i mamei ce grozave le fac eu, diferit de ea
din pacatele mele, acu'nu mai am voie cartofi, morcovi fierti si faina ...Numai daca trisez. Dar si eu ma innebunesc sa aiba multe legume, macar jum. De aia zic, ideea jeannetei cu hribi e grozava si nu cred ca am mancat niciodata chiftele de carne+hribi =))

#5727 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 11 October 2011 - 09:38 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 October 2011 - 09:35 PM, a spus:

oricum eram doar eu cu sosul, si am facut din 1/2kg de carne...si a fost si pranzul si cina =))

Stella cum procedezi tu sa faci chiftele/snitele la cuptor? Mai pui ulei? Le mai dai prin faina? :headbang:

Nu stiu cum le face Stella, da' io personal nu pun nici un pic de ulei. Pun chiftelutele pe hartie de copt si le azvarl in cuptor. Le invart si apoi le scot. Gata! =)) Masa-i gata!

#5728 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 October 2011 - 09:38 PM

Foarte interesant Steluta si Fox :headbang: :) nu stiam o sa retin!
Domestos folosesc si eu dar nu stiu daca se gaseste la Ioana si daca e asa eficient in cazuri ''grave'' =)) ca eu tin din scurt...
Dani' nici nu mai comentez ca deja intru in polemici,eu nu urmaresc la tv. ''ce se intampla dr.?!'' cu atat mai putin mi-ar veni in cap sa-l dau mai tare ca mie pe moment imi sare tzandara si incep cu :''Nu ti-ar fi rusine?!...etc.etc.etc... =)) =)) Ci sa fac ,fata nu pot sha paci... =))
Thii,ci baba sunt! =))

#5729 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 11 October 2011 - 09:42 PM

Vezi postareaGeany, la 11 October 2011 - 09:38 PM, a spus:

Foarte interesant Steluta si Fox :headbang: =)) nu stiam o sa retin!
Domestos folosesc si eu dar nu stiu daca se gaseste la Ioana si daca e asa eficient in cazuri ''grave'' =)) ca eu tin din scurt...

Se gaseste!

#5730 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 October 2011 - 09:46 PM

Daniella, eu nu le dau prin faina oricum, le fac bile mai mari sau mai mici, dupa cat de grabita sunt cand le modelez.
Cand le fac la cuptor, le asez in tava acoperita cu hartie de copt...le intorc la un moment dat si apoile sot si le pun in castron.
Cand le prajesc in tigaie, le pun in uleiul incins, si le scot pe hartie de menaj ca sa mai abosarba din uleiul de la prajit.

reteta mea e simpla si variabila...musai usturoi pisat , oua, sare piper, eventual oleac de verdeatza...dar nu emusai.
carne amestec ( miel si vita , vita si porc, azi aveam vitel si porc )...azi de explu am ras o bucatade cartof pe
razatoarea mica, am pus pecorino si pesmet in compozitie, si niscai mirodenii mai orientale gen camun .amfacut biloaie mai maricele, dar nu ovale, ci rotunjoare.
am servit cu cartofi prajit la pranz, ardei cu ceapa si balsamic simili reteta geanina, iar seara cu o mare salata verde si una de rosii castraveti, ardei gras si ceapa....

#5731 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 11 October 2011 - 09:47 PM

Vezi postareaFoxyy, la 11 October 2011 - 09:38 PM, a spus:

Nu stiu cum le face Stella, da' io personal nu pun nici un pic de ulei. Pun chiftelutele pe hartie de copt si le azvarl in cuptor. Le invart si apoi le scot. Gata! =)) Masa-i gata!

am facut si eu o data parjoale/chiftele la cuptor si nu mi-au placut , Nu au acelasi gust cum le-ai face prajite...
ReteteFamilie.com

#5732 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 October 2011 - 09:54 PM

Vezi postareaOana S, la 11 October 2011 - 09:47 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 11 October 2011 - 09:38 PM, a spus:

oricum eram doar eu cu sosul, si am facut din 1/2kg de carne...si a fost si pranzul si cina :)

am facut si eu o data parjoale/chiftele la cuptor si nu mi-au placut , Nu au acelasi gust cum le-ai face prajite...

Daa!! Stii cum se spune ''si o talpa e buna prajita'' =))

#5733 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 October 2011 - 09:55 PM

ia inshearca matali de maine, ca esti singuratica acasa la ora aia sa asculti tare, in timp ce bucataresti ''ce se intampla dr.?!'' ... ca apoi in we sunt si ai casei si te vei obisnui cu emisiunea, ca da muuuulte sfaturi utile si de sezon si in general despre sanatate. Mie imi place tare

#5734 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 October 2011 - 09:58 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 October 2011 - 09:55 PM, a spus:

ia inshearca matali de maine, ca esti singuratica acasa la ora aia sa asculti tare, in timp ce bucataresti ''ce se intampla dr.?!'' ... ca apoi in we sunt si ai casei si te vei obisnui cu emisiunea, ca da muuuulte sfaturi utile si de sezon si in general despre sanatate. Mie imi place tare

Mnee! Eu sunt caz pierdut nu vreau sa ies din ale mele ...

#5735 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 11 October 2011 - 10:01 PM

merci de raspuns fetele.suna interesant cu otet.
stella.e depunere de calcar numai pe marginile cabinei de dus, in rest e ok.am sa incerc cu otet.

daniella nici eu nu le dau prin faina si tot asa ca fox le trantesc pe hartia de copt si la cuptor cu ele.eu rar le msi fac in tigaie.

geany.mare belea cu fumatul.eu mor cand vad ca fumeaza nepoata-mea.plus ca-mi venea sa-i bat si pe sor-mea si pe cumnata-miu ca au lasat-o sa-si puna piercing in buza
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5736 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 October 2011 - 10:02 PM

Vezi postareastella, la 11 October 2011 - 09:46 PM, a spus:

Daniella, eu nu le dau prin faina oricum,...
Cand le fac la cuptor, le asez in tava acoperita cu hartie de copt...

deci nici tu nu pui ulei?
eu le-am incercat de mai multe ori cu ulei si date prin faina, dar tot s-a facut fum in casa
in schimb am incercat snitele fara ulei si mi-au iesit tari
am facut si nuggets, date prin pesmet cu parmezan si tot in ulei
eu nu am pus niciodata hartie de copt, uleiul direct in tava teflonata. ce diferenta face hartia de copt?

de bune, sunt bune tare (pe gustul meu care chiar de imi place, refuz sa fac prajeli) si nu asa uleioase si cu prajeala ca si cele prajite in tigaie

de-aia mai doream niste idei ... va pup pe amandoua

Oana mie imi plac si alea la cuptor, doar snitelele

da, cand le face soacrella (de pui le face ea) si mi le aduce gata facute sunt cele mai bune: nici fum, nici nu ne putem opri din mancat :headbang:

cu salatele alea ale stellei ce v-ati mai salvat

#5737 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 October 2011 - 10:05 PM

Vezi postareaGeany, la 11 October 2011 - 09:58 PM, a spus:

Mnee! Eu sunt caz pierdut nu vreau sa ies din ale mele ...

pfoooaaaai ce incapatanata! atunci ce te mai miri de ficior? :headbang:

nu conteaza, fac eu pe picatura chinezeasca pe aici ... cativa prozeliti mi-oi face si eu =)) ca nu'sh ce ma fac cu pozele voastre de parjoale =))

#5738 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 October 2011 - 10:07 PM

Vezi postareaIoana, la 11 October 2011 - 10:01 PM, a spus:

daniella nici eu nu le dau prin faina si tot asa ca fox le trantesc pe hartia de copt si la cuptor cu ele.eu rar le msi fac in tigaie

asa nu iese fum? tu nici nu le intorci?
asa-i ca-s la fel de bune, dar mai sanatoase :headbang:
m-ati inteles: idei putine, dar fixe =))

#5739 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 11 October 2011 - 10:14 PM

Sa nu radeti de mine dar eram prea curioasa...cum sunt eu de felu meu... Am oprit 3 chifle integrale care asteptau sa fie date la cuptor si le-am prajit sa vad ce iese, foarte bune!! Pacat ca nu am gem de prunde fara zahar ca mergea de minune!!
Vin acusica cu poze, le-am dat si in poze. :headbang:
ReteteFamilie.com

#5740 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 October 2011 - 10:15 PM

Vezi postareaOana S, la 11 October 2011 - 10:14 PM, a spus:

Sa nu radeti de mine dar eram prea curioasa...cum sunt eu de felu meu... Am oprit 3 chifle integrale care asteptau sa fie date la cuptor si le-am prajit sa vad ce iese, foarte bune!! Pacat ca nu am gem de prunde fara zahar ca mergea de minune!!
Vin acusica cu poze, le-am dat si in poze. :headbang:

adica ai facut un fel de papanasi?

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 285
  • 286
  • 287
  • 288
  • 289
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic