Daniella, la 21 October 2011 - 10:07 PM, a spus:
Vorba vine musaca, nici ni stiu cum s-o numesc, musaca, budinca... e clar ca e improvizatie.
deci am calit ceapa cu carnea ca pentru musaca. In loc de cartofi am folosit conopida oparita.
Am pus in straturi in tava: pesmet pe fundul tavii, buchetele de conopida oparita, carnea calita cu ceapa, branza ricotta amestecata cu 3 oua si putin iaurt. Deasupra iar cateva bucatele de conopida si presarata cu cascaval si pesmet. La cuptor cca 45 minute si a iesit o nebunie!
dar carnea tocata de regim?
Mie ceapa nu imi prieste, nici macar fiarta. Asa ca orice tocatura trebuie sa o gatesc separat pentru mine, fara ceapa, fara usturoi. Am facut compozitia de chiftele (carne, cartof ras, am pus si un morcov ras, sare si multa verdeata - marar, patrunjel si putin cimbru) si apoi am bagat-o intr-o cratita la cuptor, invelita in hartie de copt, ca sa se inabuse in sucul propriu, sa nu se prajeasca deasupra. Nu are gustul asa bun ca la chiftele, dar merge si nu-mi face rau la stomac.
de cand tii regim? ce ai voie si ce nu? te simti mai bine cu aparatul digestiv?
Regim tin de la inceput de iulie. Mai intai am tinut regim low fat ca ziceau ca durerile le am de la bila. Dupa ce am tinut regim pentru bila aproape 3 luni am dat in gastrita acuta (din cauza fructelor crude pe care le-am mancat in disperare). De la sfarsit de septembrie tin un regim pentru gastrita/ulcer. Primele 2 saptamani au fost nasoale ca nu prea puteam manca nimic. Acum pot sa mananc aproape orice mai putin prajeli, dulciuri concentrate (iti dai seama ca am gustat din brownies.... ), si ma feresc de fructe crude. Mananc numai banana cruda. Mere, pere, prune, nectarine, le fierb. De citrice nici nu ma ating.
Mananc multe paste, orez, legume fierte, cartofi cat incape, carne fiarta sau la cuptor. Si la cate fainoase mananc, tot am slabit!
Mananc cereale cu iaurt, laptele crud din cand in cand ca nu prea il tolerez. Lapte batut cat incape!
Ma simt mult mai bine decat in septembrie, dar nu e vindecat complet. Iau inca pastile si cred ca o sa mai iau minim o luna de zile.
Patience, patience, patience

!
Ii ziceam si lui Geany, macar daca nu pot manca prajeli, ma delectez pe forum numai uitandu-ma la retete de gogosi, chiftele, etc!