La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 02 January 2012 - 10:41 PM
Geany, chiar daca e cu gogosari si castraveti din otet, nu se simte urma. Secretul e sa o faci si sa o lasi la lighean la frigider sa traga bine aromele.
Eu pun asa:
- cartofi (mari, pentru salata, de regula mai dulci la gust. Aici sunt foarte multe soiuri. Cautati sa luati cartofi cultivati local, aia sunt cei mai buni la gust.)
-radacinoase: telina, radacina de patrunjel, morcov mai mult si pastarnac. Morcovul si pastarnacul îi dau o aroma deosebita si prin dulceata lor anihileaza otetul.
Cele de mai sus le fierb in coaja lor, niciodata curatate, caci asa isi pastreaza aroma mai bine.
- carne de pui ori curcan. De ani de zile nu mai fac nici cu vita si cu atat mai putin de porc si zau ca nu regret.
- 1 mar mare, dulce si aromat, dat prin razatoare abia cand ati taiat toate celelalte pentru salata si le amestecati.
- 1 bucata de telina cruda, data prin razatoare. Cei cu alergii trebuie sa fie atenti la telina si mar crud...daca aveti alergici, nu mai puneti.
- un borcan de gogosari la otet si doua de castraveti la otet.
- 1 manunchi de patrunjel
-eventual masline
- maioneza facuta din doua galbenusuri fierte si cate e nevoie de crude. Eu maioneza o indoi cu iaurt foarte gras.
Taiati totul cuburi, amestecati bine, potriviti de sare. Daca e maioneza sarata bine nu mai puneti si in compozitie sare. Apoi adaugati cele date prin razatoare, amestecati cu maioneza si dati la frigider pentru o noapte. A doua zi decorati cu maioneza si gogosari, albus de ou etc.
Geany, cand mai faci, incearca intr.un castronel si asa si vezi cum iti place.

Postat 02 January 2012 - 10:44 PM
Geany, la 02 January 2012 - 10:21 PM, a spus:
Daniella, la 02 January 2012 - 10:23 PM, a spus:
any_annette, la 02 January 2012 - 10:21 PM, a spus:
Buna Any! La Multi Ani fericiti si tie si celor dragi tie! Sa va iubiti, sa aveti pace in suflet, sa fiti sanatosi si sa aveti parte de multe bucurii!
Povesteste: v-ati distrat? fu bine? frumos? te-ai intors relaxata? scurtut, asa-i?
moatza, la 02 January 2012 - 10:23 PM, a spus:
Geany, la 02 January 2012 - 10:21 PM, a spus:

sigur! da' nu-i ma fa tu de toate, ca sa fie el nevoit sa-si caute o mandra.
Any, la multi ani! gata, sosisi? cum fu masajul, ca numai la asta m-am gandit.
Fetelor, ne-am intors in seara asta, dar ma dor picioarele de mor, abia astept sa ma bag in pat.
Imi fac prima data un lighean de apa fierbinete cu sare (pentru picioare of course).
A fost foarte frumos, sa va povestesc cu masajul.
Atmosfera super relaxanta, aproape intuneric, erau cateva lumanari parfumate aprinse (suficienta lumina cat s-o vad pe donsoara care ma masa), muzica japoneza pe fundal.
Masaj relaxant, se cheama de fapt "tranquillity", deci nu m-a masat puternic ci mai lejer asa, pe tot corpul, 50 de minute.
Cand am iesit de-acolo imi venea sa ma duc direct la culcare

Seara la revelion, am gasit restaurantul cu luminile stinse, cu lumanari aprinse pe mese.
Apoi evident s-au aprins luminile cand au inceput sa aduca farfuriile.
Multi tineri, media de varsta 35 -40 de ani cred.
Meniul de peste , foarte rafinat, doar un fel a fost de carne file de purcelus la cuptor cu sos de vin rosu (nero d'avola) cu garnitura de mere si morcov. Si binenteles lintea si cotecchino.
12 noaptea ne-a prins pe terasa hotelului, de unde fiecare copie a lansat spre cer cate o lanterna, lanterne volanti se cheama (lanterne zburatoare) . I se da foc cand tesutul se umfla ca un balon lanterna se poate lansa.
Foarte frumos, era cerul plin de lanterne, cine stie pe unde or fi ajuns.
Va pun o poza de pe net

Number of downloads: 0
Apoi pe 1 adica ieri, fetele de la masaj aveau liber asa ca am facut sauna, jacuzzi, din astea.
Am fost si la biserica de dimineata.
Azi la shopping, de aia ma dor picioarele

Postat 02 January 2012 - 10:53 PM

Pt. asta sa-mi spui daca te-am nimerit in asta seara (aveam alceva' in plan dar m-am luat cu ziua targului

Nuci coapte pe plita...

Presarate cu sare grunjoasa si frecate intre palme ca sa se ia cojita,cu vin rosu de tare si o felie de paine neagra (ca asa manca bunica mea,asa mananca si tata si sotul)

Postat 02 January 2012 - 10:55 PM

eu pun un mar mic taiat cubulete , indiferent , verde rosu...daca e acrisor si mai bine

Postat 02 January 2012 - 10:56 PM

Geany cred ca v-ati distrat minunat! Bub e chipes de numa', iar de tine nu mai zic

Moatza, felicitari, ti-am mai zis prin alte parti, bravo, arati superb

Cerra foarte faina masa voastra de rev, imi face placere sa te vad si pe tine

Postat 02 January 2012 - 10:59 PM
any_annette, la 02 January 2012 - 10:56 PM, a spus:

Geany cred ca v-ati distrat minunat! Bub e chipes de numa', iar de tine nu mai zic

Moatza, felicitari, ti-am mai zis prin alte parti, bravo, arati superb

Cerra foarte faina masa voastra de rev, imi face placere sa te vad si pe tine

Sar-na! Anutza

P.S Bub' e bine,a jioi' di numa a mancat un castronel de bors cu perisoare de la mama si nu mai are febra...
Geany, la 02 January 2012 - 10:53 PM, a spus:

Pt. asta sa-mi spui daca te-am nimerit in asta seara (aveam alceva' in plan dar m-am luat cu ziua targului

Nuci coapte pe plita...

Presarate cu sare grunjoasa si frecate intre palme ca sa se ia cojita,cu vin rosu de tare si o felie de paine neagra (ca asa manca bunica mea,asa mananca si tata si sotul)

M-ai nimerit! Imi iau castronu' si ma bag la un film, ca am muncit toata ziua de mi-a intepenit ceafa! Vin nu mai iau rosu, ca am inceput cu alb si mi-am jurat ca ma las de beutura .

Postat 02 January 2012 - 11:00 PM
Lapona Enigel, la 02 January 2012 - 10:59 PM, a spus:
Geany, la 02 January 2012 - 10:53 PM, a spus:

Nuci coapte pe plita...

M-ai nimerit! Imi iau castronu' si ma bag la un film, ca am muncit toata ziua de mi-a intepenit ceafa! Vin nu mai iau rosu, ca am inceput cu alb si mi-am jurat ca ma las de beutura .
Bun si alb

Postat 02 January 2012 - 11:02 PM
ce pofta mi-ai facut cu masajul relaxant, intuneric, lumanarele si muzica japoneza.... si doar sa ma gandesc si ma arunca in tranquility ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 02 January 2012 - 11:03 PM
any_annette, la 02 January 2012 - 10:56 PM, a spus:

Multumim ... am fost gand la gand cu tinutele...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 02 January 2012 - 11:08 PM
Postat 02 January 2012 - 11:10 PM
Postat 02 January 2012 - 11:33 PM
Ciocolata, crema de ricotta dulce binenteles si piure de pere. Deasupra fistic. Cel mai bun dulce mancat in ultima vreme.

Postat 02 January 2012 - 11:55 PM
Ma bucur ca Bubul e bine si a mancat ceea ciorba de verisoare...faine nucile tale geanino. am si eu de la fratello, si le mananc asa ca pe seminte...cum am gorgonzolla mascarpone...o sa-mi fac o tartina cu nuci deasupra.
noapte buna. or plecat musafirii...le-am imorovizat un chawder cu somon si creveti, somon si macrou afumat , zacusca , anghinare in ulei , zacusca ...si un tiramisu , mandammi giu

Postat 02 January 2012 - 11:55 PM
any_annette, la 02 January 2012 - 10:44 PM, a spus:
12 noaptea ne-a prins pe terasa hotelului, de unde fiecare copie a lansat spre cer cate o lanterna, lanterne volanti se cheama (lanterne zburatoare) . I se da foc cand tesutul se umfla ca un balon lanterna se poate lansa.
Hehe, si la revelionul nostru am avut lampioane identice cu cele din poza ta de pe net, dar noi ne-am scris pe ele dorintele "secrete", cica... asa de secrete ca le mai vedeau 100 de persoane prezente in jurul nostru

Postat 03 January 2012 - 12:00 AM
stella, la 02 January 2012 - 11:55 PM, a spus:
Bun gasit Stella

Da, el e, preferatul meu, dulce sau sarat !
Carmella, la 02 January 2012 - 11:55 PM, a spus:
any_annette, la 02 January 2012 - 10:44 PM, a spus:
Hehe, si la revelionul nostru am avut lampioane identice cu cele din poza ta de pe net, dar noi ne-am scris pe ele dorintele "secrete", cica... asa de secrete ca le mai vedeau 100 de persoane prezente in jurul nostru

Eu am pus poza de pe net ca din poza mea nu se intelege nimic. Ia

Postat 03 January 2012 - 12:02 AM
stella, la 02 January 2012 - 11:55 PM, a spus:
Ma bucur ca Bubul e bine si a mancat ceea ciorba de verisoare...faine nucile tale geanino. am si eu de la fratello, si le mananc asa ca pe seminte...cum am gorgonzolla mascarpone...o sa-mi fac o tartina cu nuci deasupra.
noapte buna. or plecat musafirii...le-am imorovizat un chawder cu somon si creveti, somon si macrou afumat , zacusca , anghinare in ulei , zacusca ...si un tiramisu , mandammi giu

Ma bucur Steluto ca ati pitrecut' frumos

Pupici si pe maine