Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 493
  • 494
  • 495
  • 496
  • 497
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#9881 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 January 2012 - 12:40 AM

Vezi postareaany_annette, la 10 January 2012 - 12:37 AM, a spus:

Mama a pierdut odata un cercel, in drum spre casa finilor. Ajunsi acolo ne-am dat seama ca are numai un cercel din 2.
Am luat o lanterna si ne-am intors pe drum. Nu va zic ca am gasit cercelul :) !

la mine e regula: orice pereche de cercei, ramane desperecheta mai repede sau mai traziu! nu am decat cate un cercel de fiecare. La fiecare cateva luni tb sa-mi cumpar o noua pereche. Parca e un blestem! ... ei, ala sa fie ghinionul! noi sa fim sanatosi!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9882 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 10 January 2012 - 12:46 AM

Vezi postareaIoana, la 10 January 2012 - 12:06 AM, a spus:

Cerra, pot sa iau eu gogonelele si conopida?restu las la fete :)

Da, si pita ca`i proaspat scoasa din cuptor

Vezi postareaDaniella, la 10 January 2012 - 12:25 AM, a spus:

dupa un post al cerrei, ma duc sa sparg frigiderul ... :)
eu nu pot sa nu gust din toate ... pofticioasa! :) incerc cu greu sa ma decid: iau doar castravetele murat si gust o lingurita de cremsnit :)

da,,,,,,, ce ai cu frigideru saracu? ce ti`a facut? daca iei pik asa din fiecare, nu patzesti nimik.Si eu fac la fel dar acum sti ce imi vine sa fac? sa ma duc frumos la frigider si sa il rog sa imi dea putina crempita din raft. Crezi ca o sa primesc? iti zic eu ca nu, ptr ca frigiderul doarme acum ca este trecut de miezul noptii. asa ca merg frumusel la nani dar nu sparg frigideru ca daca fac asa unde mai pun ce gatesc???????? asa ca .... lasa frigideru saracu `n pace.

Vezi postareastella, la 10 January 2012 - 12:28 AM, a spus:

Sanatate Beautzei mici. Cerra eu iau o bucata de pita si castraveti...restul las la doritori.
Mai am primit sambata seara de la mosafiri niste ciocolata wow...e un chocolatier sau cum se zice ( de aici din urbe, dar vad ca oficiaza si la paris :) ) care face niste chestii incredibile...cioco neagra ( preferata mea) si crema ganache e cu iz de :rozmarin, thym, lavanda, ceai de bergamota sau altele...absolut incredibil de delicioase...ia serviti va rog.

Sanatate zic si eu Beautzei.

stella, te rog serveste muraturi si pita. Muraturile sunt in saramura asa ca merg bine cu pita.

#9883 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 January 2012 - 12:56 AM

pai spartul e figura de stil, adica sa fac ravagii pe acolo ... sa ma infig in ce s-o nimeri!
eu ma abtin frumusel, dar cand voi postati atatea bunatati ma lasa orice ambitie :)
nu am coborat, trag cu apa ... :)

ce e crempita? la noi ii zice cremsnit la prajitura aia cu crema de vanilie. Faci tu si foile sau le cumperi?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9884 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 10 January 2012 - 01:03 AM

Iaca vin sa zic ca ,in sfarsit, vad si eu avatarele noi ,Any si Daniella si sa va urez si multa sanatate la bolnavi,inclusiv lui Bea,cea mai recent afectata.

Eu ma-mpac foarte bine cu ciocolata amara.Punct.Combinatiile nu-s de mine,in general pot sa nu mananc cu lunile bomboane,ciocolata,in schimb la torturi,prajituri... :) Si cand mai vine si Cerra cu un cremes...

Stella,daca mai tin minte fetele,eu pierdusem un amarat de inel si eram deja gata sa ma :) dapoi si sa mai pierdut diamante....Dar nu stiu de ce am asa un feeling ca nu-s unicele diamante in posesia ei,asa ca,cu unu mai mult,cu unul mai putin..

#9885 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 January 2012 - 01:08 AM

Cerra imi dai ceva amanunte legate de paine? Foarte frumoasa e!

#9886 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 10 January 2012 - 01:11 AM

Vezi postareaDaniella, la 10 January 2012 - 12:56 AM, a spus:

pai spartul e figura de stil, adica sa fac ravagii pe acolo ... sa ma infig in ce s-o nimeri!
eu ma abtin frumusel, dar cand voi postati atatea bunatati ma lasa orice ambitie :)
nu am coborat, trag cu apa ... :)

ce e crempita? la noi ii zice cremsnit la prajitura aia cu crema de vanilie. Faci tu si foile sau le cumperi?

Aici la noi in banat asa se mai spune Krempita la cremes.Tot asa se zice si in serbia. Am cumparat de data asta foile.

#9887 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715

Postat 10 January 2012 - 01:17 AM

Ellani :), si eu cred la fel, ca are doamna aia o colectie de diamante ...cine poate...oase roade, cine nu, nici carne moale, zicea bunica mea :)

#9888 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 10 January 2012 - 01:19 AM

Vezi postareaany_annette, la 10 January 2012 - 01:08 AM, a spus:

Da. Este o painica simpla , facuta dintr`un kg de faina, 500ml apa calda, 40-45 gr drojdie proaspata, 1 lingura de sare , 50 ml ulei, 1 lingutirza de zahar la drojdie.

Faina in castron cuib pe marginea cuibului pun sarea, apoi in mijloc faramitzez drojdia si pun zaharul deasupra si apa calda.Las sa creasca putin drojdia apoi pun uleiul si trag cu degetele sarea dupa margina si fgata framant vreo 7-8 minute pina se desprinde dupa mana si impart aluatul in 3 si fac suluri si impletesc. Ung tava cu ulei si pun impletita acolo si pun in mana ulei din sticla si ung pe deasupra. Las la crescut in tava si pun la copt.Gata pita

PS: am tava de cozonac mai mare altfel fuje pita prin cuptor

#9889 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2012 - 01:20 AM

Vezi postareastella, la 10 January 2012 - 01:17 AM, a spus:

Ellani :), si eu cred la fel, ca are doamna aia o colectie de diamante ...cine poate...oase roade, cine nu, nici carne moale, zicea bunica mea :)

:)

#9890 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2012 - 01:47 AM

Vezi postareacerra, la 10 January 2012 - 01:19 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 10 January 2012 - 01:08 AM, a spus:

Da. Este o painica simpla , facuta dintr`un kg de faina, 500ml apa calda, 40-45 gr drojdie proaspata, 1 lingura de sare , 50 ml ulei, 1 lingutirza de zahar la drojdie.

Faina in castron cuib pe marginea cuibului pun sarea, apoi in mijloc faramitzez drojdia si pun zaharul deasupra si apa calda.Las sa creasca putin drojdia apoi pun uleiul si trag cu degetele sarea dupa margina si fgata framant vreo 7-8 minute pina se desprinde dupa mana si impart aluatul in 3 si fac suluri si impletesc. Ung tava cu ulei si pun impletita acolo si pun in mana ulei din sticla si ung pe deasupra. Las la crescut in tava si pun la copt.Gata pita

PS: am tava de cozonac mai mare altfel fuje pita prin cuptor

Merci Cerra.
Ti-a iesit mandra tare! Cre' ca si buna, sigur :) !

#9891 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 10 January 2012 - 05:57 AM

eu stau departe de voi, avem paduchi toti :)
Sara era plina, am descoperit ieri dimineata. 2h mi-a luat sa-i pun solutia in cap si ca o curat cu pieptanasul cu dinti mici. 1h Ada ca e mai practica, m-a si ajutat ea. el l-am rezolvat dimineata, acum urmez eu. mi-e groaza sa ma iau si eu la puricat.

se duce sa-mi ia sampon de preventie si numai cu ala o sa le spal+ samponul lor de zi cu zi din plante. si cand te gandesti ca nici n-a inceput scoala. :)
e prima oara cand ma uitam la foarfeca sa le tai parul nu alta.

#9892 Useril este offline   Destiny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 10 January 2012 - 08:45 AM

Buna dimineata!Cafeaua este servita

Fisier atasat  download.jpg (10.34K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  images.jpg (10.8K)
Number of downloads: 0

P.S.Angel,nu tunde fetele,e pacat,scapati voi de micii ''invadarori'' :)
Prietenii advarati sunt rari

#9893 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 10 January 2012 - 09:32 AM

Buna dimineata .
Cerra , vreau si eu krempita :)
Daniella , sper sa fie bine Bea .
Angel , scapati voi de intrusi , nu taia parul fetelor ca e pacat .
Eu la o cafea apoi ma apuc de niste cornuri sarate ca mi-am luat reteta de la mama .Alaltaieri mi-am luat cele necesare , aseara cand a venit sotul acasa m-a intrebat "pai nu le-ai facut ?!!" :) El e mai rau ca un copil .

#9894 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715

Postat 10 January 2012 - 09:59 AM

Neatza...ofof Mirela, saracele fete, dar de tine mi-e si mai mila...sper sa fie radical tratamentul
si sa scapati repede de paraziti.
eu azi repetitii, alea alea...ma duc sa cumpar carne sa fac sos bolognese si sa congelez monoportii pentru miss.
in rest urat, umed si frig la noi in sat.

#9895 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 January 2012 - 11:40 AM

Vai di mini' sha di' mini'! Ce-ati mai scris :angryfire:

Eu nu am bijuterii de valuare dar le ador pe cele 100 de tinichele pe care le am, daca asi pierde una asi plange,da' nu pierd ca sunt f. atenta cu ele :P

Ingeras nu tunde inca fetele ,fa tratament cu samponelul si spala bine lenjeriile si hainutele .

Si noi cand eram copchii spune mama ca erau probleme,la mine nu isi aduce aminte dar la soramea,era gradinita cu program prelungit(la camin ii zicea )o lua la 16 si ei si dormeau impreuna la amiaza si de la lenjerii mereu erau probleme cu toata clasa ,ne dadea mama pe toti cu gaz peatunci :P na ca ma mananaca capul acu' numa' cat ma gandesc :P :P

Cerule' fasole cu afumatura si bors aveam si eu in plan ,dar ca niciodata a zis sotul sa o aman pe saptamana aviatoare ca vrea sa tina si el putin acum cu mine :P nu de slabeala doar o detoxifiere asa (adica fara prajeala si mancat portii mai mici si la timp,un fruct si deastea)dar altfel asi fi facut si eu ,ale tale bucate arata intr-un mare fel. :P

Azi noi avem asa ,branza cu smantana sot (eu fara),iaurt si gogosi (ce mai sunt de ieri),mere,pe seara fac oleaca de pizza deaia cu blat subtire,sos picant , ceapa si ciupercute ,noi 2 o sa mancam putina sa se delecteze copii mai mult .

Dani' sper ca Bea' e mai bine .

Va pupez nu v-am dat nici buna dimineata ,scuze!

#9896 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2012 - 11:57 AM

Angel sper sa functioneze tratamentul. Si voi aveti si parul lung. Of.

#9897 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 10 January 2012 - 11:58 AM

Buna dimineata
Beau si eu cafeaua si fug la treburi.
Fiica mea a pierdutun cercel cand era mica in casa si l-am cautat de am capiat si au trecut aproape 20 de ani de atunci si am zugravit si toate cele si nu l-am mai gasit veci
Sanatate la toata lumea si o zi buna

#9898 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 10 January 2012 - 12:03 PM

Buna dimineatza , fetelor!

Am intrat sa va salut in fuga, am fost la calc sa platesc niste facturi acum fug iar la treaba. Azi am cam intarziat cu treaba ca am fost de dimineatza repede la tuns , apoi niste pachete inapoi la posta, la cumparaturi ca 'mnealui vrea neaparat macaroane cu branza azi si nu mai aveam branza sarata.......dureaza toate.

Va pup.

O zi buna.

#9899 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 January 2012 - 12:13 PM

Hei ce idee buna mi-ai dat cu macaroanele cu branza sarata,ca ii plac si sotului o sa-i fac ,daca e cuminte :P poimaine sau raspoimaine (ca maine e de servici) :angryfire:

#9900 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 10 January 2012 - 12:30 PM

Eu sunt în concediu de odihnă o săptămână, l-am luat din cauza accidentului, normal că facem toate poftele copilului...adică şi cartofi pai, şi clătite, şi grătar de pui, şi supă cu găluşte...
Găluştele le fac imediat, şi văd că sunt în trend, că şi ai mei vor macaroane cu brânză ( dar dulce, adică zahăr şi zahăr vanilat peste...)

Daniella , sănătate prinţesei, crede-mă că ştiu ce înseamnă febre şi amigdalite la copii( care mă moştenesc pe mine, eram cunoscuta întregului Spital de pediatrie în copilărie :angryfire: ) din păcate şi abonata antibioticelor...

Angel, nu tunde fetele, mai mare pedeapsă nu cred că există pentru o fetiţă cu păr lung... aşa , privit din prisma mea, care toată copilăria am avut păr lung şi foarte creţ, cu 2 episoade de pediculoză, da" tot nu m-a tuns mama...
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 493
  • 494
  • 495
  • 496
  • 497
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul