Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 522
  • 523
  • 524
  • 525
  • 526
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#10461 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 15 January 2012 - 02:59 PM

Va salut si eu,
deocamdata am facut o ciorbica cu perisoare (ca mi`a facut pofta cineva ieri ici) stau acu cu prosopul in cap sa se usuce parul si sa vad cum tratez cu d-nul meu sa prajeasca el snitzelele sa nu ma parfumez in par :floare: si linga o sa fac cartofi naturel cu oloi si praz verde. Slabiciunea mea prazul.

Deseara va fac sucitura cu mac si nuca. Dar sa apuna soarele sa nu coacem amu. Asara lene mare si azi o sa merg sa probez cuptoru nou al prietenei mele si iaca facem sucitura (suveaca se mai zice aici sau placinta acra) ptr ca`i dospita.Asemanator cozonacului dar nu`i cozonac. Se pot face sucituri mari cum o sa fac eu sau sucituri mici asemanatoare baigli-ului.

#10462 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 January 2012 - 04:14 PM

Eu cred ca o sa le fac o musaca si o salata asortata,maine sucesc niste sarmalute si abea poimaine le fierb ca mai trebuie sa termin inatai niste chestii prin frigider (legume,branza ,mezelicuri etc) :floare:

#10463 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 15 January 2012 - 04:15 PM

Salutare tuturor.
Eu am un somn de ma doare , dar fata asta a mea nu vrea sa doarma si nu ma lasa nici pe mine . Imi fac o cafea sa ma mai inviorez . Daca mai vrea cineva sa-mi tina companie ...

Imagine postata

#10464 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 15 January 2012 - 04:28 PM

Salutare!
Iaca vin eu sa iti tin companie, am citeva minutele si caut pe aici o reteta de fructe in aluat, am gasit o reteta da e cu bere si berea o beut-o berbantul din dotare, oare daca inlocuiesc cu vin ar merge?

#10465 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 January 2012 - 04:40 PM

sissi, ce fel de alut? si ce fructe?
mai degraba cred ca cu bicarbonat, sau apa minerala

#10466 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 January 2012 - 04:44 PM

Vezi postareaEataly, la 15 January 2012 - 10:49 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 14 January 2012 - 11:00 AM, a spus:

. Cred ca astea ar merge bine la salata de calamar, taiate bucati mai mici, nu?. Cum se face :floare: ? Merci :(

Mergeau si inca cum.Le fierbeai asa intregi in apa , le taiai fasii cand s-au racit si le condimentai cu ulei si lamaie.Asa fierte si condimentate tineau la frigider 2-3 zile.
De fiert nu-ti dau timp ca mai bine stai langa ei si-i verifici, aia proaspeti fierb mai repede, etc.

Pun reteta la imagini cu "insalata di mare" cand am un pic de timp.

Buna dimineata tuturor. :(

calamarul nu l-a mancat nici cainele ... Mirosea horror :(
Merci de reteta, o sa incerc alta data :( I'm addicted. Dar mereu cand iau aici peste si altele ...am surprize de astea ... :D Acu intelegeti de ce bag numa mare mare mare cand plec de la noi ... ?!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#10467 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2012 - 04:47 PM

Vezi postareaAngel, la 15 January 2012 - 09:23 AM, a spus:

Daniela, supa crema merge din orice iti da prin cap, pe bune. mai pune ceva leguma pe langa si iese buna. adica vreun morcov, cartof, telina si ceapa. parerea mea. eu una asa as face.

am facut-o cu 2+1/4 pastarnac, 2 morcovi, 3 ciuperci si 1/ ceasca linte, 3 ramurele de oregano si 200 ml smantana de gatit. Too good :( , a papat picea tot castronelul ... :floare:

#10468 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 15 January 2012 - 04:48 PM

Vezi postareastella, la 15 January 2012 - 04:40 PM, a spus:

sissi, ce fel de alut? si ce fructe?
mai degraba cred ca cu bicarbonat, sau apa minerala

Stella nu stiu cum sa ii spun pe romaneste, gebackene obst(banane, mere etc)da cred ca o sa pun in loc de bere, apa minerala, la restaurant chinezesc mincam tot timpul gebackene bananen , la aluatul asta ma refer

#10469 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2012 - 04:49 PM

Vezi postareaGeany, la 15 January 2012 - 11:21 AM, a spus:

Mic dejunul nostru intarzaiat de azi a fost constituit din 1 cana de ceai de tei cu lamaie,senvisuri cu unt,cascaval si salam frantuzesc (de la marcel,si untura tot de la firma asta a fost 1 kg. :floare: )cornulete ...

nu am remarcat pe marcel! tot va aud, sa ma uit si eu de el, are la hipermarket?

#10470 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2012 - 05:02 PM

Vezi postareastella, la 15 January 2012 - 12:14 PM, a spus:

Daniella, asa cum zice Mirela, supa crema e buna din orice ( eu aseara la cererea familiei, facui rapid una cu diverse+topinambour).
mie pastarnacul imi place si taiat felii si dat la grill la cuptor ( de obicei pun mai multe legume). si imi place si crud ras cu ulei si lamaie.

woaw ce minunatie ai facut stella! imi place si mie crud, ras asa am mancat salatele cu sfecla si pastarnac saptamana trecuta la serviciu, ca nu am avut salate verzi.
Am facut azi o supa crema super ... picea a mancat de numa! Doar mamaie a fost disperata cand a vazut ca am primit iar de la tara juma de kg de pastarnac bio, ea nici pe ala ce-l aveam nu-l consumase, ca pune 1/4 la o ciorbita de a fetii. Oricarei persoane obisnuita cu legumele i-ar placea sub orice forma, dar deocamdata in familie sunt eu si picea printre amatori ... O sa incerc sa ii fac eu supele :floare: Daca as avea si mai mult timp ... , ca de multe ori sunt in stadiu de oboseala si stres ca zic merci ca are cineva grija de ea si nu mai conteaza ce ii da ... , oricum stiu ca nu respecta instructiunile ... that's life ...
Oricum mai e probl ca mamaie daca nu are de facut de mancare se plictiseste al naibi si nu.i convine nika :D ...critica ce e ca sa se apuce ea de altele ... :( teroare ...

#10471 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2012 - 05:10 PM

Vezi postareaany_annette, la 15 January 2012 - 01:21 PM, a spus:

Hello la tot hanul!
Stella faine legumele la cuptor, Ioana si Destiny multam de mic dejun.
Angel, am ramas socata cand am vazut vasul rasturnat, noi am facut o croaziera cu Costa Crociere, dar nu cu vasul asta.
Erau prea aproape de tarm, localnicii de pe insula chiar spun ca se apropiau mereu prea tare vasele de croaziera, pentru a saluta.
Lume dusa in vacanta sa se distreze, si-a pierdut viata, iar altii cica vreo 70 sunt dati disparuti.

Si noi suntem bulversati :huh: ... cica l-au arestat pe capitan, ca sigur a fsot eroae de pilotaj, dar a fost arestat sub acuzatia ca a abandonat vasul: 2 ore a anuntat ca nu e decat o problema de curent. Doar dupa 2 ore a anuntat evacuarea, cand s-a creat un haos general ca vasul s-a inclinat si evacuarea cu barcile a devenit foarte dificila. Doamne fereste! Inteleg ca era o companie italiana. Noi am fost cu una americana, care cica au cea mai veche experienta in domeniu, dar niciodaa nu se stie. Noi ne interesaseram inainte si am aflat ca in caz de problema serioasa in larg, sansele de supravietuire sunt aproape de zero, se scufunda.

#10472 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2012 - 05:13 PM

Vezi postareaGeany, la 15 January 2012 - 04:14 PM, a spus:

Eu cred ca o sa le fac o musaca si o salata asortata,maine sucesc niste sarmalute si abea poimaine le fierb ca mai trebuie sa termin inatai niste chestii prin frigider (legume,branza ,mezelicuri etc) :huh:

tiii, ce pofta de musaca mi-ai starnit :huh:
cum termini legumele ? :huh:

#10473 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2012 - 05:17 PM

Vezi postareaAngel, la 15 January 2012 - 12:03 PM, a spus:

ma uit la news si arata iar despre nava de croaziera care s-a scufundat in Italia.
aseara sotul a schimbat canalul dar am apucat sa vad deja. daca ducea munca de lamurire sa ma duc pe vas de croaziera, acum nici ca se intampla. :huh:.....mi s-a accentuat frica ce-o aveam x 100

Angel, riscurile sunt la fel sau mai mici decat cu avionul. Cam aceeasi treaba. Rar de tot se intampla o nenorocire, doar ca de fiecare accident auto nu se aude la stiri. Insa contorizand numarul anual al motilor in accidente auto o sa vezi ca e infinit mai mare decat cel am mortilor din accidente aero sau navale. Chestiune de soarta ... si in final oriunde ai fi, daca asa ti.e dat mori si acasa la tine, band un pahar cu apa ... parerea mea ... :huh:
Ba mai rau, de la accident de avion chiar nu ai sanse sa scapi. La vapoare au tot felul de sisteme de GPS, navigatie, monitorizare, ca e destul de greu sa nu fii salvat. De fapt de la Titanic incoace nu prea au mai fost accidente grave cu sute/mii de morti. Cam orice ar fi (are mai mule motoare de rezerva vaporul de croaziera) se pot rezolva problemele. Singura problema e sa nu te arunci in apa si sa nu te prinda pe undeva prin etajele inferioare daca ia apa (sau se inclina ca si asta).
Nashpa anyway. Tati care a fost mare fun (si eu eram de dinaintea lui) si care de fapt a cumaprat croaziera cadou de implinire a anilor ... a zis: agat nu mai mergem! Desi mereu cocheta cu ideea sa repetam cat mai curand. Dar ne mai schimbam ideea pe masura ce logicam...

#10474 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2012 - 05:19 PM

Vezi postareaizuk, la 15 January 2012 - 04:15 PM, a spus:

Salutare tuturor.
Eu am un somn de ma doare , dar fata asta a mea nu vrea sa doarma si nu ma lasa nici pe mine . Imi fac o cafea sa ma mai inviorez . Daca mai vrea cineva sa-mi tina companie ...

si eu am adormit piciomena la 12 si un pic si cu elan am sarit pe cai sa fac pranzul pt ea si pt noi. Nu a trecut jum de ora si s-a trezit. Tipete o ora pana am terminat preparatele ... ca tati nu o satisface destul vroia la mami ...
Acum la 16 si ceva am adormit.o iar. Acum cred ca doarme pana dupa 18. :huh: Dar eu de cina fac niste paste, deci nu ma pot ocupa de ele acum, ca le fac pe loc, deci iar nu o sa fiu doar a ei pe seara ... :huh:

#10475 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2012 - 05:22 PM

Vezi postareasissi, la 15 January 2012 - 04:48 PM, a spus:

Stella nu stiu cum sa ii spun pe romaneste, gebackene obst(banane, mere etc)da cred ca o sa pun in loc de bere, apa minerala, la restaurant chinezesc mincam tot timpul gebackene bananen , la aluatul asta ma refer

da, da aluatul ala de clatite light pt fructe in aluat merge fie cu bere, fie cu apa minerala
sa ni le arati ... nu mai stiu de cand nu am papat
mai era la chinezi si varianta banane caramel, intr.o cursta dulce fierbine si tare (o bagai in apa rece)
! stiti? cum le zicea?

#10476 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2012 - 05:27 PM

pe mine ma asteapta 2 saptamani super naspa si pana mai adineauri aproape imi venea sa mor de frica. Azi,(cred ca azi noapte de fapt mi.a venit o idee salvatoare) brusc m.am reglat psihic. Sunt linistita. E asa de bine, in sfarsit! Am mai reusit performanta asta inainte de examenul de treapta I. Am constientizat atunci ca emotiile nu ajuta la nimic (aveam multe emotii inainte ... cand mergeam la olimpiade). Ceva de genul asta am constientizat si acum, in afara de vorbe, ca de vorbit e usor, de pus in practica mai greu. O sa fie bine :huh:

#10477 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2012 - 05:32 PM

Uma, ti-a trecut enterocolita? Mai vrei sa scriu completare la dieta ?

#10478 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 January 2012 - 05:44 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 January 2012 - 04:49 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 15 January 2012 - 11:21 AM, a spus:

Mic dejunul nostru intarzaiat de azi a fost constituit din 1 cana de ceai de tei cu lamaie,senvisuri cu unt,cascaval si salam frantuzesc (de la marcel,si untura tot de la firma asta a fost 1 kg. :huh: )cornulete ...

nu am remarcat pe marcel! tot va aud, sa ma uit si eu de el, are la hipermarket?

Eu nu stiu alte produse ale lor,doar ca sotului ce e mare amator de salam tip mezel (nu crud uscat cum imi place mie)ii place de la firma lor salam frantuzesc ,e usturoiat asa cum ii place lui :huh: (intamplarea face ca mama kg. de untura tras in tzipla ce l-a luat tot de la firma marcel era,am fost sceptica la inceput dar vad ca a fost ok.)am vazut la Any un salam de vara de la firma asta si parea f. fain o sa caut si eu sa vad daca gasesc...Nu stiu la hipermarket,eu am gasit la magazinul meu de la scara blocului :huh:

#10479 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2012 - 05:45 PM

Koralina, fata draga! vezi ca te-ai zapacit oleak si dumneata! ai bagat "raportul zilnic" la ce am gatit azi. Cred eu ca ai gresit topicul ? :huh:

#10480 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2012 - 05:48 PM

aha, Geaneza, pricep! nooua ne plac in genere suncile crude si vreo mortazza, vrun prosciuto cotto, salamuri crud-uscate mai mult mie....de la talieni in special ... Pe la noi in ultima vreme numa dracovenii. Salam de Sibiu a luat tati cred ultima oara acu' vreo 3 ani si la dat la catea, ca era horror, i-a venit rau dupa el ... Asa ca noi nici cu mezelicurile nu le mai avem de-o vreme. De aia casunam pe ele cand am delegatie sau drum inspre talieni ... :huh: ... el oricum nu se omoara cu nimic... de acum il stiti si voi ... trebuie daor sa nu ma mai enervez eu ... dupa cate zeci de ani o sa reusesc oare ? :huh:

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 522
  • 523
  • 524
  • 525
  • 526
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic