Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 528
  • 529
  • 530
  • 531
  • 532
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#10581 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 January 2012 - 04:03 PM

Vezi postareacerra, la 16 January 2012 - 02:19 PM, a spus:

b]Daniella,

Tu zici de Marlenka sau Medovik? cele de la ikea. Da, seamana dar alea au alta crema, fara gem. Dupa mine si una si alta sunt la fel una este armeneasca(marlenka) si alta ruseasca (medovik) este aceaiasi chestie ce spunea stella ca facea mamitza ei sau soacra mea.

La Marlenka se face crema cu lapte condensat, miere si nuca.

La Medovik se face cum face soacra mea si cum zicea si stella.

Nu stiu cum le zice, au 3 (la frigidere, de cumaprat pt acasa sau la cantina): una mai ciocolatoasa, una mai alba si una mai caramel si cu nuca deasupra. Mie asta din urma imi place, desi eu sunt ciocolatoasa. De cate ori am mancat a fost buna, nu avea foile tari. Dar nu mai cumpar, nu mai cumpar ... ca nu vreau sa pap... :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#10582 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2012 - 04:05 PM

Vezi postareacerra, la 16 January 2012 - 02:33 PM, a spus:

Ieri de la snitzele mi`a ramas ou si am mai pus putina faina si am facut rulada sa nu arunc compozitia d eoua. Noua ne place rulada asta.

Nu m-am gandit ca se poate folosi la ceva ce ramane de la snitele. Ai facut o foaie ca o clatita in tigaie? sau cum?

#10583 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2012 - 04:07 PM

Vezi postareaMutti, la 16 January 2012 - 12:54 PM, a spus:

La noi nu ninge , n-a nins si nici nu cred sa mai ninga vreodata! :) :( :(

si la noi la fel, desi anuntasera crivat de sambata, oha ... soare duminica si azi

#10584 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 16 January 2012 - 04:16 PM

Cerraaaaaaaaaa,prajitura ta imi aduce aminte de o prajitura pe care o facea bunica mea cand eram mica se numea prajitura cu bulion.In foi se puneau vreo 2linguri de bulion si erau subtiri ,le cocea pe fundul tavii,erau tari dar se inmuiau de la crema . Si crema se facea cu gris dar mai punea ceva, parca smantana ,nu mai stiu :) tot asa punea si gem, doamne ce buna era.
Am facut-o si eu odata in urma cu vreo 10 ani cred,oricum demult dar nu mi-a iesit asa de buna cum o facea bunica.
Off,off, am cazut in butoiul cu melancoliie si mi-am adus aminte de copilarie, ce vremuri

#10585 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 16 January 2012 - 04:47 PM

Vezi postareaDaniella, la 16 January 2012 - 04:05 PM, a spus:

Vezi postareacerra, la 16 January 2012 - 02:33 PM, a spus:

Ieri de la snitzele mi`a ramas ou si am mai pus putina faina si am facut rulada sa nu arunc compozitia d eoua. Noua ne place rulada asta.

Nu m-am gandit ca se poate folosi la ceva ce ramane de la snitele. Ai facut o foaie ca o clatita in tigaie? sau cum?

Exact!!!!!!

Am mai pus putina faina si sare si facut una clatita.

#10586 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 16 January 2012 - 04:48 PM

Vezi postarealili, la 16 January 2012 - 04:16 PM, a spus:

Cerraaaaaaaaaa,prajitura ta imi aduce aminte de o prajitura pe care o facea bunica mea cand eram mica se numea prajitura cu bulion.In foi se puneau vreo 2linguri de bulion si erau subtiri ,le cocea pe fundul tavii,erau tari dar se inmuiau de la crema . Si crema se facea cu gris dar mai punea ceva, parca smantana ,nu mai stiu :) tot asa punea si gem, doamne ce buna era.
Am facut-o si eu odata in urma cu vreo 10 ani cred,oricum demult dar nu mi-a iesit asa de buna cum o facea bunica.
Off,off, am cazut in butoiul cu melancoliie si mi-am adus aminte de copilarie, ce vremuri

Da, sunt si foi cu bulion. Dar cred ca tre sa caut bine pe unde am reteta sau la sora mea la tara. Era buna praji aia.

#10587 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 16 January 2012 - 04:53 PM

Vezi postareaDaniella, la 16 January 2012 - 04:03 PM, a spus:

Vezi postareacerra, la 16 January 2012 - 02:19 PM, a spus:

b]Daniella,

Tu zici de Marlenka sau Medovik? cele de la ikea. Da, seamana dar alea au alta crema, fara gem. Dupa mine si una si alta sunt la fel una este armeneasca(marlenka) si alta ruseasca (medovik) este aceaiasi chestie ce spunea stella ca facea mamitza ei sau soacra mea.

La Marlenka se face crema cu lapte condensat, miere si nuca.

La Medovik se face cum face soacra mea si cum zicea si stella.

Nu stiu cum le zice, au 3 (la frigidere, de cumaprat pt acasa sau la cantina): una mai ciocolatoasa, una mai alba si una mai caramel si cu nuca deasupra. Mie asta din urma imi place, desi eu sunt ciocolatoasa. De cate ori am mancat a fost buna, nu avea foile tari. Dar nu mai cumpar, nu mai cumpar ... ca nu vreau sa pap... :)
]

Aia mai caramel este Marlenka, Medovik aia cu crema mai alba si cealalta nu`mi dau seama acum. Oricum acasa facute sunt cu mult mai bune.

In Cehia Marlenka e la moda dar nu mi`a placut. In Cehia demult, demult, a dus reteta un Armean. Am nimeriu eu poate prost.Foile erau tari si aspre si crema abia de se vedea.

#10588 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 January 2012 - 04:58 PM

Cerra, ti-ai propus sa ne omori de luni? Sau vrei sa ne faci sa scriem mai putin? :(
Mamaaaa, ce îmi place prajitura aia. Ador cu multe foi! Mmmmm!

Any, eu nu ma simt alt om nici dupa cinci ani jumate fara fum! :( Dar cu timpul vei observa diferente majore. Te las pe tine sa le descoperi :(
Bun, si mai tre' sa vezi ca unii fumau ca turcii(scuzati expresia), si normal ca dupa 60 de tigari pe zi, dupa doua zile te simti alt om. Ca te simti rau sau mai bine, asta depinde... dar de simtit simti sigur ceva în cazul asta :)

Daniella
, eu zic sa nu te apuci de tigari electronice. Mai bine lasa-le si pe alea slabanoage :(
Hai mai, esti taur, ai o vointa de fier! Eu stiu! Daca-ti propui ceva, este imposibil sa nu reusesti! Trebuie doar sa vrei cu adevarat! Stii tu cum sînt taurii... trebuie sa vrea si sa o simta cu fiecare por în parte! Vointa :(

Cîte despre nisnsoare, la fel ca Mutti, mi-am cam pierdut sperantele, chiar daca în adîncul sufletului înca mai exista o licarire :(

Izuk, tu vrei sa ne faci în ciuda, nu? :(
Mutti, auzi la ea... se plînge de zapada pufoasa! :( :(
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10589 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 January 2012 - 05:04 PM

Vezi postareacerra, la 16 January 2012 - 04:48 PM, a spus:

Vezi postarealili, la 16 January 2012 - 04:16 PM, a spus:

Cerraaaaaaaaaa,prajitura ta imi aduce aminte de o prajitura pe care o facea bunica mea cand eram mica se numea prajitura cu bulion.In foi se puneau vreo 2linguri de bulion si erau subtiri ,le cocea pe fundul tavii,erau tari dar se inmuiau de la crema . Si crema se facea cu gris dar mai punea ceva, parca smantana ,nu mai stiu :( tot asa punea si gem, doamne ce buna era.

Da, sunt si foi cu bulion. Dar cred ca tre sa caut bine pe unde am reteta sau la sora mea la tara. Era buna praji aia.

Mama mea face dar cu suc de rosii parca. Ma rog, facea :) ! Ca acu' vad ca le cauta pe alea mai simple :( !

#10590 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2012 - 05:06 PM

Vezi postareaMaya, la 16 January 2012 - 04:58 PM, a spus:

Any, eu nu ma simt alt om nici dupa cinci ani jumate fara fum! :( Dar cu timpul vei observa diferente majore. Te las pe tine sa le descoperi :)
Bun, si mai tre' sa vezi ca unii fumau ca turcii(scuzati expresia), si normal ca dupa 60 de tigari pe zi, dupa doua zile te simti alt om. Ca te simti rau sau mai bine, asta depinde... dar de simtit simti sigur ceva în cazul asta :(

Daniella
, eu zic sa nu te apuci de tigari electronice. Mai bine lasa-le si pe alea slabanoage :(
Hai mai, esti taur, ai o vointa de fier! Eu stiu! Daca-ti propui ceva, este imposibil sa nu reusesti! Trebuie doar sa vrei cu adevarat! Stii tu cum sînt taurii... trebuie sa vrea si sa o simta cu fiecare por în parte! Vointa :(

Cinci ani jumate? Felicitari. Eu abia aproape 3 luni.

#10591 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBrasov

Postat 16 January 2012 - 05:07 PM

Cerra , daca dai cumva peste reteta te rog sa iti faci mila de mine si sa o scrii,ca tare m-a apucat un dor de prajitura :)

#10592 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBrasov

Postat 16 January 2012 - 05:11 PM

Eu trebuie sa va marturisesc cu rusine ca nu am ambitie sa ma las de fumat.Am si tigara electronica dar nu imi place deloc
Si nici nu am incercat vreodata sa ma las de fumat , imi place ,nu ma vad fara sa fumez , e rusine asa-i?

#10593 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 16 January 2012 - 05:17 PM

Vezi postarealili, la 16 January 2012 - 05:11 PM, a spus:

Eu trebuie sa va marturisesc cu rusine ca nu am ambitie sa ma las de fumat.Am si tigara electronica dar nu imi place deloc
Si nici nu am incercat vreodata sa ma las de fumat , imi place ,nu ma vad fara sa fumez , e rusine asa-i?

Nu, deleoc! Cum sa fie rusine? Noi te întelegem cel mai bine. Tu crezi ca noi am fumat de frust? Tot de placere! :)
Eu nu am fost o fumatoare înraita(dar cea mai rea dintre fumatori :( ), dar am savurat ficare fum! Am adorat tigara, sa suflu fumul, sa-l privesc cum tîsneste dintre buze... cel mai mult dupa, mi-a lipsit miscarea mecanica de a duce tigatra la buze cu mîna stînga... precum o doamna... ce... pana mea! :(
Nicotina în sine, nu mi-a facut deloc probleme. Nu am avut nici un frison sau vreun alt simptom de dezvat :(

Any, trei luni e mult! Luna viitoare va fi si mai mult! :(
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#10594 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBrasov

Postat 16 January 2012 - 05:30 PM

Maya, nici eu nu sunt chiar o fumatoare inraita,fumez cam 4-5 tigari pe zi si la fel ador sa fac asta ,desi stiu si sunt constienta ca daca m-as lasa de fumat as face o economie destul de substantiala la banii mai ales ca iar s-au scumpit tigarile. :)
Dar deh.........

#10595 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2012 - 05:39 PM

Vezi postareaMaya, la 16 January 2012 - 05:17 PM, a spus:

Eu nu am fost o fumatoare înraita(dar cea mai rea dintre fumatori :) ), dar am savurat ficare fum! Am adorat tigara, sa suflu fumul, sa-l privesc cum tîsneste dintre buze... cel mai mult dupa, mi-a lipsit miscarea mecanica de a duce tigatra la buze cu mîna stînga... precum o doamna... ce... pana mea! :(
Nicotina în sine, nu mi-a facut deloc probleme. Nu am avut nici un frison sau vreun alt simptom de dezvat :(

Any, trei luni e mult! Luna viitoare va fi si mai mult! :(

Maya asa si eu, cred ca cel mai mult imi lipseste gestul!
Dimineata cafea si tigara, moment de relax...
Acum nici cafea nu prea mai beau.

#10596 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 16 January 2012 - 05:45 PM

Vezi postareaMaya, la 16 January 2012 - 04:58 PM, a spus:

Cerra, ti-ai propus sa ne omori de luni? Sau vrei sa ne faci sa scriem mai putin? :(
Mamaaaa, ce îmi place prajitura aia. Ador cu multe foi! Mmmmm!

Doamne fereste!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vreau sa va duc `napoi in copilarie :)
MDA, trebuia 8 foi da......... leneeee si facut 4 numa. Asara urata sectiunea ca eu voiam sa maninc deja si azi pus ca omu normal sexiunea frumoasa zic eu.

#10597 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 16 January 2012 - 05:51 PM

Parerea mea: Daca doresti sa te lasi de fumat, tre sa ai ambitie. Tigata electronica, este o prostie (cea mai mare prostie) si foarte toxica. Mai bine fumez tigara decat electronica. Aromele alea sa le tragi in plaman??????????? no. Si eu fumez m`am trecut de cativa ani pe super slim si mi`am impus sa nu fumez in masina si nu fumez. Daca mi`a propune sa numai fumez , nu as mai fuma. Deci: fara nicotette, electronice, picaturi, alte kkt. VOINTA

#10598 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 16 January 2012 - 05:58 PM

Vezi postarealili, la 16 January 2012 - 05:07 PM, a spus:

Cerra , daca dai cumva peste reteta te rog sa iti faci mila de mine si sa o scrii,ca tare m-a apucat un dor de prajitura :)

Ptr ca mi`ai adus aminte de ea, o sa vad la mine sau la sora`mea si o sa o afc intr`o zi si aia.

O sa pun si reteta. Se facea usor oricum si aia. Crema este de gris fiert in lapte si frecat cu unt/margarina se fac 4 sau 5 foi si din cate imi aduc eu aminte se pune o foaie gem, foaie crema si tot asa. Sau poti tot asa ca mine daca faci numa 4 foi doua randuri de crema si una de gem.

Imi aduc aminte acum numa ca trebuesc 12 linguri de bulion. Am facut si eu asta praji si acasa la mama si de cand sunt maritata :(

#10599 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2012 - 06:01 PM

Vezi postareacerra, la 16 January 2012 - 05:51 PM, a spus:

Parerea mea: Daca doresti sa te lasi de fumat, tre sa ai ambitie. Tigata electronica, este o prostie (cea mai mare prostie) si foarte toxica. Mai bine fumez tigara decat electronica. Aromele alea sa le tragi in plaman??????????? no. Si eu fumez m`am trecut de cativa ani pe super slim si mi`am impus sa nu fumez in masina si nu fumez. Daca mi`a propune sa numai fumez , nu as mai fuma. Deci: fara nicotette, electronice, picaturi, alte kkt. VOINTA

Lili exact asata vroiam sa-ti scriu si eu, a zis bine Cerra: mai bine fumez tigara decat tigara electronica.
Si da, fara tot felul de prostii, etc.
Plus ca eu sunt de parere ca atunci cand vrei sa te lasi, te lasi si gata, nu cu rarit azi trei, maine doua si poimanie una.
Nu domle, deodata!
Eu asa am facut.

#10600 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 16 January 2012 - 06:10 PM

Vezi postareaany_annette, la 16 January 2012 - 06:01 PM, a spus:

Eu asa am facut.

Me too! Nici la mine nu functioneaza cu zaharelu'. Ori da, ori ba! :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 528
  • 529
  • 530
  • 531
  • 532