Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 684
  • 685
  • 686
  • 687
  • 688
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#13701 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 February 2012 - 05:40 PM

Sorina, placinta cu branza o vreau eu, nu mai stiu de cand n-am mai mancat :occasion14: !
Cu ce fel de branza ai facut-o?

#13702 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 February 2012 - 05:43 PM

Fete...am ajuns sa va citesc raspunsurile prea tarziu. Ambele si amandoo se odihnesc acum in gunoiul bio. Am zis ca le iau de Craciun doar si ma concentrez pe astea exotice, sa le mearga bine. Vad ca Cycas asta a mea tot galbejita e.

Angel, iti urez multa sanatate si tie si bebicului si sa treceti peste toate cat se poate de repede si cat se poate de bine!

Maya, draga mea, imi pare foarte rau de pierderea ta, insa incearca sa fii acolo pentru Mike si sa il distragi. Felix e cu siguranta fericit unde este si a trecut la urmatoarea viata din cele cate are o pisica. Hai, te rog, vino si vorbeste cu noi.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13703 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 17 February 2012 - 06:26 PM

Salut si de la mine!
Maya, fruntea sus! Stiu ca doare, dar... intareste-te! Vino aici, vorbeste cu noi si durerea va fi mai usoara! Imagine postata

Maine-s acasa, nu mai merg la munca! Yees!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#13704 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 17 February 2012 - 06:29 PM

Serviti-va cu ce va place. Asa si eu aseara, nu stiam pe care sa o aleg, asa ca le-am facut pe amandoua.
La cea cu branza am pus branzica aia cu perline si niste grana... imi pare rau doar ca nu am avut mai multa. Data viitoare ma aprovizionez mai bine.
Sorina

#13705 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 17 February 2012 - 06:30 PM

Ma bucur enorm ca te-am "corupt" cu aluatul asta.Cum ti se pare?
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#13706 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 17 February 2012 - 06:44 PM

Bun si usor de facut... doar ca cere multa faina. Sau cel putin asta mi s-a intamplat mie.
Data viitoare fac invers, hotarasc cantitatea de faina/tarate care sunt dispusa sa o folosesc si apoi incep saadaug lichidul. Cat intra, intra.
A, si eu am facut aluatul cu vin alb sec, nu cu apa... am vrut sa incerc asa pt prima data.
Superbun... iti multumesc tie pt ca l-ai adus la ochii nostri si lui Boni pt ca ne-a zis reteta!
Va pupacesc!
Sorina

#13707 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 17 February 2012 - 07:08 PM

Am revenit şi eu, în sfârşit... Toată săptămâna , în afară de azi, am avut de mers la şedinţele cu părinţii din şcoală, aproape toţi diriginţii m-au chemat, apoi părinţii m-au tot ţinut pentru diferite probleme şi ajungeam tare târziu acasă, ai mei abia m-au văzut... Acum s-au terminat, cel puţin pentru vreo 2 luni nu mai sunt şedinţe .
Dana, nu am citit decât 120 de pagini din carte , da, e bine scrisă şi exerciţiile sunt foarte bine explicate, doar că trebuie şi aplicate, mă tem ... :occasion14:
Eu voi încerca, mai ales că partea cu relaxarea mi-e familiară de la specializarea pe care o fac acum.
Eu nu am cărţi în format electronic, dacă vrei nişte titluri eventual din cele pe suport de hârtie.

Pentru toată lumea budincă de paste cu brânză dulce, stafide, coajă de portocale şi smântână vanilată.

Fisiere atasate

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#13708 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 17 February 2012 - 08:26 PM

Vezi postareakoral, la 17 February 2012 - 07:08 PM, a spus:

Dana, nu am citit decât 120 de pagini din carte , da, e bine scrisă şi exerciţiile sunt foarte bine explicate, doar că trebuie şi aplicate, mă tem ... :occasion14:

Eu am citit ceva mai putin,pentru ca,asa cum spuneam,nu vreau sa citesc cantitativ ci calitativ.Deci,citesc doar cand am timp dedicat in exclusivitate pentru asta,pe un fundal de melodii de ralaxare.Astfel parca imi intra si mai bine in cap,cu atat mai mult ca tot pune accent pe relaxarea mintii.
Dar ce zici ,zici bine(ar fi si culmea sa nu-ti dau dreptate tie care esti psiholog de profesie) iar eu am intalnit multe idei gemene in cartea 'The Secret'.Nici una din ele nu m-au convins ca pot schimba viteza,directia si forta vantului,dar ca pot sa privesc vantul cu alti ochi,asta da.
Culmea e ca,eu citesc,dar se aplica cumva telepatic pe pielea sotului.Ma rog,el e si mult mai optimist din fire,dar e curios ca, vorbind despre ceva negativ sa zicem,eu ma gandesc sa abordez cu pozitivitate situatia,iar el materializeaza gandul meu in vorbe.

Si ca sa nu vin cu mana goala,ia poftiti niste cornulete cu nutella

Fisier atasat  SDC12383ell.jpg (104.67K)
Number of downloads: 0

#13709 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 17 February 2012 - 08:40 PM

Salut fetelor!

Maya, sunt alaturi de tine. Iti timit multe pupicuri :occasion14:

Eu am fost ocupata cu pititca, am o febra musculara!! Ufffffff, ce doare tot! Mi-a racit iarasi a luat virusul de la sora-sa ...si a fost f mofturoasa, a vrut in brate, numai asa se linstea...greu!
Dani, te rog mai gandestete cu graidnita , nu o da asa devreme pe Bea, daca are cu cine sta, ca apoi te chinui si o chinui, greu este cand ii vezi tot bolnaviori. Fetita mea de cand a inceput gradi, tot vine cu fel de fel de virusi, ii trec si vene cu alti si tot asa...si inainte daca racea doar o data in an si era asa de bine! acum mai tot timpu...sper sa se obisnuiasca o data cu toti virusi, ca e jale!

Cam astea pe la mine...acum mananc o salata si apoi sa le duc pe fete la nani si revin sa mai vorbim..

Pupici!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#13710 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 17 February 2012 - 09:09 PM

cina din seara asta

finocchio la cuptor (cu carnat si branzaturi)
Fisier atasat  S7301296.jpg (91.24K)

mozzarelline (de la nea producatoru)
Fisier atasat  S7301298.jpg (68.12K)

orez integral cu ricotta si sos de rodie
Fisier atasat  S7301301.jpg (86.06K)

(poze de vai-si-amar, ca nu mai face fata aparatul :occasion14: )
fiica dacilor

#13711 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2012 - 09:11 PM

Oana, nu vreau să te superi, şi nu vreau să interpretezi răspunsul meu ca opus convingerii tale, însă , din ceea ce am observat şi am citit de-a lungul experienţei mele în puericultură, imunitatea copiilor obţinută în mod natural, adică prin contactul cu virusul de orice fel, la orice vârstă, e net superioară celei dobândite în mod artificial, prin administrarea de substanţe chimice şi diverse suplimente. Indiferent de vârsta la care un copil intră în colectivitate, organismul lui va avea de suferit din cauza rezistenţei scăzute la stimulii exteriori. Dacă un copil e ţinut într-un mediu protejat până la vârsta şcolarizării obligatorii, va face toate virozele şi infecţiile atunci, la 6 ani, de ex.,când pierde mult din achiziţiile cognitive predate la şcoală. Dacă merge la grădi, le face atunci,la 3 ani, când programul e bazat pe 3-4 ore de joacă şi 2 de predare . De altfel, multe boli, la vârstă mică, sunt mai puţin grave decât la vârstă mare( corpul are anticorpii stocaţi în perioada alăptării, rezistenţa organismului e mai mare) . Eu nu vreau să dau lecţii şi nu am pretenţia că deţin adevărul absolut,am crescut absolut diferit cei 2 copii, pe cel mare l-am lăsat mai mult acasă, cu bunicii, pe cel mic l-am dus la creşă devreme, că bunicii se îmbolnăviseră, dar nu am avut nici o problemă sau pierdere că cel mic a intrat mai devreme în colectivitate .
Adevărul este că mi-aş fi dorit să pot sta cu ei acasă până termină măcar clasele primare, şi invidiez sincer pe cei care pot face asta, dar dacă nu se poate, atunci ne adaptăm şi alegem varianta cea mai bună pentru ei.
Sunt sigură că varianta pe care o alege fiecare este cea mai bună pentru copilul ei- pentru că mamele au un dar special, intuiţia, care le ghidează şi le susţine de-a lungul întregii lor vieţi, în cea mai grea dar şi cea mai frumoasă meserie din lume- aceea de PĂRINTE...

#13712 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 17 February 2012 - 09:38 PM

Koral, ai mare dreptate! dar...eu dupa mine , cred ca e mai bine sa tii copilul acasa pana la 3 ani, e prea mic sa-l expui la mii de virusi...etc
Fetita cea mare nu a luat antibiotic pana la varsta de 3 ani, dupa ce sa dus la gradi, dar pitica saracuta, a luat tot de la sora-sa mii de virusi si la 1 ani a inceput cu antibiotice....asta e necazul meu cel mai mare! antibioticele! le urasc! le slabesc organismul...
Eu sunt persoana anti-pastile...le urasc! ...nu iau pastile numai daca e super grav...

Multumesc mult de explicatii, ma bucur sa mai aflu cate ceva.

Pupici!!
ReteteFamilie.com

#13713 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 17 February 2012 - 09:41 PM

Bristena, salivezzzzzzz!! reteta de la mozza, te rog!Arata totul prea bine, yummy, yummy!!
ReteteFamilie.com

#13714 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 816
  • LocationMontreal

Postat 17 February 2012 - 09:49 PM

Vezi postareakoral, la 17 February 2012 - 09:11 PM, a spus:

- pentru că mamele au un dar special, intuiţia, care le ghidează şi le susţine de-a lungul întregii lor vieţi -

:D tocmai despre asta citeam acum o juma de ora! am avut de citit mai multe teorii psi printre care una despre preocuparea materna primara (teorie a lui Winnicott din 1956).

#13715 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2012 - 10:07 PM

Şi eu sunt o persoană antipastile, tot timpul am încercat să-mi tratez copiii, pe cât se poate, cu remedii naturale, chiar homeopate , am siropuri de brad şi de cătină, de păpădie şi pătlagină puse de mine în boxa de conserve- iar la febră şi tuse iau mereu din farmaciile de plante remedii , şi din cele apicole, în care am mare încredere. Dar dacă nu poţi sta cu copilul acasă, din varii motive, iar cei care au grijă de el nu îţi respectă principiile, poate că tot mai bună e o o creşă unde personalul este specializat şi îţi respectă principiile. Cel puţin la mine aşa a fost: eu am stabilit , de la început, că dacă Mihai are ceva, să mă sune la telefon şi să îmi dau acceptul ce să îi dea.
Îmi cer scuze că sună nepoliticos faţă de soacra mea ceea ce voi povesti, dar am rămas de-a dreptul şocată când cel mare, rămas o săptămână la ea, în vacanţa de primăvară, a fost tratat de ( cică) diaree , după ureche, de către soacra , cu furazolidon, fără să fi consultat un medic, deşi ştia că eu nu agreez medicamentele de sinteză. La întrebările suplimentare pe care le-am pus, s-a dovedit că băiatul a avut 3 scaune de consistenţă mai moale în 24 de ore. Evident că asta nu era diaree, şi nu era cazul de medicamente, o banană şi o masă-două de orez sau morcov fiert ar fi rezolvat problema.
Cu Mihai, n-am avut genul acesta de probleme: asistentele de la creşă mă sunau şi le întrebam: e vesel? ce febră are? e moleşit?- şi în funcţie de simptome, mergeam după el sau le spuneam la ce reacţionează el mai bine( homeopate, tinctură de plante etc) . Comunicarea a fost foarte bună şi copilul a avut foarte mult de câştigat în colectivitatea respectivă, deşi a făcut şi rujeolă şi rubeolă în periioada aceea. Măcar nu le-a făcut ca soţul , la 35 de ani!
Şi da, Oana , e bine să ţii copilul acasă până la 3 ani, DACĂ POŢI SĂ STAI TU , MAMA LUI , CU EL, dar dacă e să-l ţii acasă cu un înlocuitor, trebuie să pui în balanţă toate avantajele şi dezavantajele.

Pup blondinele! :D - PS: M-ai prins în toane de povestit, altminteri nu te stresam cu atâtea amănunte! :D

#13716 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2012 - 10:08 PM

Vezi postarearalesu, la 17 February 2012 - 09:49 PM, a spus:

- pentru că mamele au un dar special, intuiţia, care le ghidează şi le susţine de-a lungul întregii lor vieţi -

:D tocmai despre asta citeam acum o juma de ora! am avut de citit mai multe teorii psi printre care una despre preocuparea materna primara (teorie a lui Winnicott din 1956).

Io iubesc enorm psihologia americană! Mă bucur că suntem deja un club!

#13717 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 17 February 2012 - 10:44 PM

Vezi postareakoral, la 17 February 2012 - 10:08 PM, a spus:

Vezi postarearalesu, la 17 February 2012 - 09:49 PM, a spus:

Io iubesc enorm psihologia americană! Mă bucur că suntem deja un club!

+ 1
am citit si eu cand eram insarcinata...doamne!! cate carti si cate si mai cate!
ReteteFamilie.com

#13718 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 17 February 2012 - 10:51 PM

Koral, ai tot respectul meu! Ai mare drepatate la ce ai zis...
Asa este cu multe persoane de varsta parintilor mei si chiar mai inaintata, gandesc altfel si foarte prost - scuze de vorba asta urata...
Ei asa au fost crescuti, fara sa stie prea multe ,fara informatia corecta, daca facea tanti Aurica de peste deal, asa era bun...
Si mie imi este groaza de ce poate sa-mi spuna mama mea, haha!! O iubesc mult , o respect, dar multe chestii care le zice ea, ma i-a cu tremurici :D
La orce simtom al fetitelor mele , imi zice sa le dau antibiotic,sau nu stiu ce unguiente de tetraciclina ...etc...
Eu ma bucur ca inca pot sta cu pitica acasa, si vreau sa mai stau pana ajunge de 3 ani, e greu, nu e usor deloc, de multe ori vreau si alceva sa fac, imi este dor sa fiu intr-un colectiv, sa vorbesc, sa nu fiu acasa, sa invat...Dar zic, ca daca am putut sta cu cea mare 3 ani , am s apot sta si cu pititca, apoi imi voi vedea de studiile mele si alte cele...

Te pupic!

Ma duc ca s-au trezit mandrele si nu am chip sa vorbesc ...

W-wend placut!!
ReteteFamilie.com

#13719 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 17 February 2012 - 10:57 PM

Vezi postareaOana S, la 17 February 2012 - 09:41 PM, a spus:

Bristena, salivezzzzzzz!! reteta de la mozza, te rog!Arata totul prea bine, yummy, yummy!!

care reteta, harnicuto? de mozzarella? nu am facut eu, am cumparat-o direct de la producator (tot de la el cumpar lapte proaspat, smantana, ricotta si carne de porc, vitel, miel)
fiica dacilor

#13720 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715

Postat 17 February 2012 - 11:06 PM

Vezi postareabristena, la 17 February 2012 - 10:57 PM, a spus:

Vezi postareaOana S, la 17 February 2012 - 09:41 PM, a spus:

care reteta, harnicuto? de mozzarella? nu am facut eu, am cumparat-o direct de la producator (tot de la el cumpar lapte proaspat, smantana, ricotta si carne de porc, vitel, miel)

Fericito , care estiiiiiiiii :D
si eu cand vin din Italia , sunt ca emigrantii care pleaca cu casa dupa ei :D. tot as lua de acolo :D din sud.

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 684
  • 685
  • 686
  • 687
  • 688
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul