floricica, la 09 July 2013 - 08:59 PM, a spus:
Seara, ziua buna la toate cuconetele, multe multe felicitari absolventilor si apartinatorilor, toate cwele bune, mai pe larg.
Va stric putin cheful de vacante cu semnalarea unei escrocherii romanesti, care desi nu e noua inca face ravagii si nu am auzit pe nimeni vorbind despre ea pe forum unde totul e frumos si caldut.
Totusi, hai sa le povestesc celor din strainatate, ca aia din Romania stiu smecheria si tac chitic, treaba altora daca sunt fraieri!
Pe scurt, sunt niste indivizi care suna la numere ori alese, ori aleatori si care au un text de genul :
- Alo,tanti/ mami/ draga eu sunt ? (pe un ton familial ,agitat, ca si cum ar suna o persoana cunoscuta) sau "Alo, sunt cutarescu, nepotul dumneavoastra a avut un accident si m-a rugat sa va sun sa ii trimiteti niste bani pentru cartel telefonica/ spitalizare etc la numarul asta" Saru'mana.
- Alo, tu esti, Gicu, Maria, Ioana etc?
-Da, eu sunt, nu pot vorbi, sunt ranit/a grav, am avut un accident cu masina,m-a arestat polita/ sunt in spital la "Honolulu". Te rog sa-mi trimiti niste bani sa umplu cartela de mobil/sa dau la doctori la numarul asta. Du-te repede si trimite banii, nu mai pot vorbi."
Mama mea, a primit un astfel de telefon, cu
"Alo, tanti, eu sunt,sarumana, ce faci?" ..repede repede
Mama: "tu esti, Cristi?"...Disculpare pe urma..cica parca era vocea nepotului din Bucuresti, ca el are numarul nostru, cine altcineva sa ne dune pe noi la numarul de la tara ?
"Da, eu sunt,Cristi (maica-mea deja mentioanse numele asa ca s-a agatat de el) am avut un accident grav, te rog sa-mi trimiti niste bani repede, nu pot sa-ti povestesc mai multe acum dar sunt in mare incurcatura,uite aici trebuie sa te duci..hai ca nu mai pot vorbi.
Maica-mea s-a speriat dar pentru ca nu avea posibilitatea fizica sa se duca sa trimita bani repede i-a zis sarlatanului sa sune cand vine sotul acasa si s-a disculpat ca ea a fost operata de coloana si nu poate merge distante mari. Pisicii ma-sii de tampiti si de ce dracului se arata in Romania plaje si pitzipoance in loc sa se faca propaganda cum sa te feresti de escroci ! Da-i dracu de fraieri..
In afara de sarlatanii astia care pun familii pe foc, mai sunt si cei care sunt pe marginea drumului si se jeluiesc ca au fost furati sau au ramas fara benzina, sau aia cu oalele castigatoare la usa. ..si as vrea sa mai stiu ce alte marlanii mai sunt frecvente in Romania ca mai sunt unii naivi, debusolati.
Astea inca n-o ajuns aici, nu o sa dureze mult, dar tare as vrea sa aduc in atentia cat mai multora aceste pacaleli.
Nu e doar asta. Sunt sunati oamenii chipurile din partea unor firme. Salut, ati castigat suma de... lei (maricica), dar, ca sa v-o trimitem, avem nevoie sa platiti dumneavoastra comisionul pentru tranzactie. Suma de... in contul cutare...
Sau, felicitari, ati castigat un aragaz, vi-l aducem in scurt timp, dar ne trebuie nu-s ce...... Si tot asa.
La stiri dau indivizii des chestii de genul asta. Plus ca si in ziare se gasesc articole. Eu am si rude / cunostinte care au primit apeluri. Normal ca nu s-a grabit nimeni sa trimita banii. Din fericire pentru noi. Dar altii au facut-o.