Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1624
  • 1625
  • 1626
  • 1627
  • 1628
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#32501 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 October 2013 - 09:03 AM

Pusha, mii de ganduri bune si sa se rezolve rapid tensionarea la job. :ph34r:

#32502 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,777
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 04 October 2013 - 09:07 AM

Neaţa. Vin şi eu la condică, să nu ma treceţi nemotivat. :ph34r:

La noi e frig tare, parbrize îngheţate, dar macar s-au oprit ploile.
Muncă multă şi la noi, aşa că vă pup iute, la grămadă, fără exceptie, şi vă doresc numai bine.Imagine postata

#32503 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 04 October 2013 - 09:10 AM

Pusa, tin pumnii sa se :detensioneze" atmosfera de la job, las ca macar vine weekendu' si te mai relaxezi un pic.
Boni, chiar vroiam sa te trag de maneca, sa te intreb daca sunteti bine toti, ca nu te-am vazut demultisor. Daca e doar munca multa si nu alte baiuri, e bine. :ph34r:

#32504 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 04 October 2013 - 10:23 AM

helou! Imagine postata
Am vazut ca Any nu mai e, dar am crezut ca e la resedinta de vara si cand vine frigul, vine inapoi. Imi pare rau ca s-a suparat

Am ajuns la servici cu noaptea-n cap din cauza Andreei, o sa fie ziua de munca prea lunga. A trebuit sa ajunga mai repede la scoala pt ca fac o simulare de referendum si e in "comisie". N-aveam timp nici sa ma duc acasa, nici sa ma duc sa votez la referendumul adevarat (sa desfiinteze Senatul) asa ca am venit la servici, ca ce sa fac?! Cea mai castigata e Antonia. Scolile primare sunt sectii de votare asa ca e libera Imagine postata

Tot astazi la scoala Andreei e "Donal Walsh Day", strang bani pentru "cancer research": si-au "cumparat" dreptul de a merge la scoala in blugi Imagine postata N-o sa intru in amanunte despre Donal, a fost un tanar extraordinar, adevarata inspiratie pentru o tara intreaga. Daca cautati pe Google - Donal Walsh Tralee, sunt o multime de articole despre el.
Si diseara merge la disco pentru aceeasi caritate, la clubul din cartier. Prima ei discoteca cu prietenii Imagine postata

Pusa, iti doresc putere si sa treaca repede!
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#32505 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 04 October 2013 - 11:05 AM

Salut!
S-a topit si s-a uscat, asa c-am ajuns cu bine! parca-i si putin mai caldut!
Zi scurta azi la munca, dar concentrata.Am intrat scurt sa va salut! Maine, normal, administrativ! Incep de azi!
Spor la treaba si doua zile frumoase va doresc!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#32506 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 October 2013 - 12:32 PM

Pup toate fetele care au semnat condica :D :-*

Nu am cu ce mare lucru sa va servesc,doar o fasole batuta :sm2: (prin fundal se vede si un paar' de vin :D )

Fisier atasat  SAM_0512.JPG (51.63K)
Number of downloads: 0

Am varza pe foc :D

Mac' sa-i fac o stragatura lu' Anutz' ,poate ne aude ,ai ca n-o fi dracu'chiar atat de negru :occasion14:

#32507 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 04 October 2013 - 01:16 PM

Vezi postareaalpha, la 04 October 2013 - 10:23 AM, a spus:

Tot astazi la scoala Andreei e "Donal Walsh Day", strang bani pentru "cancer research": si-au "cumparat" dreptul de a merge la scoala in blugi

Foarte frumoasa initiativa :occasion14: La noi "cumparam" anual dreptul de a veni vinerea in blugi, cu o donatie pentru "Sick Kids hospital" -un spital pentru copilasi in Toronto, care face minuni. O amica a nascut pe fie-sa la 5 luni, o mana de copil, si acum e o domnisoara frumoasa de 16 ani! Cat mi-as dori un spital asa si in Romania!!
A cat is a friend fur-ever !

#32508 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 04 October 2013 - 01:52 PM

Eu sunt incantata cand participa la astfel de actiuni. Tot la spital de copii merg si banii astia "Crumlin Hospital". Donal a strans in jur de 50000 pentru spital inainte sa moara si liceele si-au propus sa continue ce a inceput el
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#32509 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 04 October 2013 - 02:06 PM

Boni, ma bucur sa te mai "vad" pe la han. Si aici a inceput sa se strice vremea, frig si ploaie.

Pusa, ganduri bune si de la mine. Sa se rezolve toate bine si repede!

Alpha, pe mine ma emotioneaza cand vad oamenii uniti pentru o cauza buna.

La noi la scoala a inceput campania de finantare. Adica noi, parintii, trebuie sa incercam sa vindem diverse produse, iar banii obtinuti vor merge (nu stiu in ce procent) la scoala. Fetele din Canada/Qc, asa se intampla si pe la alte scoli?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#32510 Useril este offline   milena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 831
  • LocationCanada

Postat 04 October 2013 - 04:00 PM

Vezi postareaaura, la 04 October 2013 - 02:06 PM, a spus:

La noi la scoala a inceput campania de finantare. Adica noi, parintii, trebuie sa incercam sa vindem diverse produse, iar banii obtinuti vor merge (nu stiu in ce procent) la scoala. Fetele din Canada/Qc, asa se intampla si pe la alte scoli?

da, aura si noi am avut anul trecut. a fost vanzare de ciocolata, dar aveai optiuni, sau luai ciocolata si vindeai, sau dadeai un cec in valoare de 50$. noi am dat cecul. asta a fost singura campanie de vanzari, ca sa zic asa. in rest au avut tot felul de activitati, la care am participat. anul asta, inca nu am primit nimic.

cred ca depinde si de scoala. prietena mea, la scoala unde merg copiii ei, a avut 2 campanii de finantare, si fara posibilitatea de a da banii fara sa vanda.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#32511 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 October 2013 - 08:47 PM

Ia sa punem niste nuci la parlit pe plita :-* (plita spunem noi la tabla aia care coc vinete si ardei pe ea :occasion14: )

Fisier atasat  SAM_0515.JPG (66.47K)

Si presarate bine cu sare (dupa ce le frecam intre palme ca sa luam de pe ele cojita parlita)

Fisier atasat  SAM_0516.JPG (50.58K)

Ar fi mers super langa un pahar de must ,da' nu am avut :D doar un pahar de vin rosu,bun si ala :sm2:

#32512 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 October 2013 - 08:56 PM

Iaca asta inca u am incercat bre.

#32513 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 October 2013 - 09:02 PM

Vezi postareastella, la 04 October 2013 - 08:56 PM, a spus:

Iaca asta inca u am incercat bre.

Haoolleeoo!!! nu stii ce perzi'Stelutzo' ,da vezi daca incerci ca dau dependenta :occasion14:

Cat le freci atunci calde intre palme cu sare grunjoasa te faci ca taciunele pe palme,iar apoi le pui pe o farfurie curata ,le mai presari cu alta sare (ca prima tura face de material abraziv ,le facem scrab adicalea pi moldovinesti' :-* :D )si cand le culegi de prin farfurie le mai freci asa intre degete, sa desprinzi cat mai mult din cea cojita parlita de pe ele,sunt bestiale langa un pahar de must sau de vin rosu,ma mir ca nu ai mai mancat,la noi sunt precum porumbul copt sau cartofii copti ,turtitele pe plita etc :sm2:

#32514 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 October 2013 - 09:17 PM

Ia o poza de pe net,cum se fac la tzara (trebuie atentie ca sa nu se arda se invart pe toate partile miejii si se scot repede sa fie bine coapte dar nu carbonizate) :D

Fisier atasat  img_3557.jpg (19.16K)

Trebuie sa le incerci musai,dar daca nu ai must sau vin rosh,mai bine nu te apuci ca ala-i shpilu' :occasion14:

#32515 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 04 October 2013 - 09:29 PM

Bre mai terminati odata ca mi aduceti aminte cind imi facea mamaia piine calda pe care o inmuiam in vin rosu ....si cu zahar....offff ce buna era! :occasion14:
Ma apuca o foame......

#32516 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 October 2013 - 09:33 PM

Da da da! si bunica (si si tata inca mananca asa) ,cu paine neagra si vin rosu ,aia facea de cina,deci nu se mai manca altceva ,acelasi lucru e si cu nucile astea :occasion14: (apoi se mai pot pisa cu usturoi in mojar,ca un pesto cum s-ar zice acum ,ca nu stia pe atunci bunica ce e aia pesto :sm2: cu paine neagra si alaturi de un pahar de must) :D

#32517 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 04 October 2013 - 09:47 PM

Vezi postareaGeany, la 04 October 2013 - 09:33 PM, a spus:

Da da da! si bunica (si si tata inca mananca asa) ,cu paine neagra si vin rosu ,aia facea de cina,deci nu se mai manca altceva ,acelasi lucru e si cu nucile astea :occasion14: (apoi se mai pot pisa cu usturoi in mojar,ca un pesto cum s-ar zice acum ,ca nu stia pe atunci bunica ce e aia pesto :D cu paine neagra si alaturi de un pahar de must) :-*

Aoleu ...unde esti copilarie??
Merci geanny..pt savuroasa amintire! :sm2:

#32518 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 October 2013 - 10:07 PM

Vezi postareaverber, la 04 October 2013 - 09:47 PM, a spus:

Aoleu ...unde esti copilarie??
Merci geanny..pt savuroasa amintire! :occasion14:

Cu mare drag! :D

Eu v-am mai povestit, eu sunt copil de asfalt :-* bunicii mei ambii in cadrul armatei (coincidenta) au fost stramutati cu familie cu copii la Bacau cu serviciul ,de la tzara ,le-au dat apartament si tot la oras...barbatii ca barbatii dar bunicile mele au suferit la oras desi nu le lipsea nimic le lipsea de fapt totul,au pastrat traditiile si ni le-au transmis si noua ,si din povestiri parca am fi fost acolo la tara de unde au plecat ,si noi..

Bunica a avut si are si acum matusa(sora mai mare a tatii) lavitza(cufar mare) cu tzoale,frumoase,nepurtate din coarde cum se purta pe vremuri,si pleduri si ii, si etc...asa ca toamna cand mergeam la bunica la bloc erau acolo si unchiul si matusa si tata si asa se manca,iar iarna cu ale iernii,si tochitura si mancarea rece,si mancarea de gutui si etc,facute asa cum putea la bloc,si carnati de casa ii afuma o cunostinta la o cosmelie in spatele blocului :sm2: ,si uite asa desi a fost situatia care a fost bunica nu a lasat sa se piarda,si mereu a suferit,nu era in largul ei la bloc saracuta,casa era bec mereu,caietul meu de la scoala din clasa a 6 ea m-a ajutat sa-l fac cu retetele ei si tot :D

#32519 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 04 October 2013 - 11:13 PM

Vezi postareamilena, la 04 October 2013 - 04:00 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 04 October 2013 - 02:06 PM, a spus:

da, aura si noi am avut anul trecut. a fost vanzare de ciocolata, dar aveai optiuni, sau luai ciocolata si vindeai, sau dadeai un cec in valoare de 50$. noi am dat cecul. asta a fost singura campanie de vanzari, ca sa zic asa. in rest au avut tot felul de activitati, la care am participat. anul asta, inca nu am primit nimic.

cred ca depinde si de scoala. prietena mea, la scoala unde merg copiii ei, a avut 2 campanii de finantare, si fara posibilitatea de a da banii fara sa vanda.

Merci Milena. Am sa ma interesez sa vad daca merge cu cec.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#32520 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 October 2013 - 11:22 PM

Si mai continui ,ca am cazut in butoiul cu melancolie ,asa e toamna,macar virtual stam la gura sobei cu nuci coapte,un pahar de must si amintiri din copilarie si bunici dragi! :-*

Scuze pt. bla-bla,pe cine plictisesc sa ignore postarea :D

Deci bunica mea dinspre mama,se numea Jana (cam de pe acolo mi se trage numele,ca cealalta dinspre tata era Profira) ea si-a gasit de munca la bunicul la unitate la spalatorie asa ca lucrand de dimineata pana seara nu prea a putut fi langa noi cat ar fi vrut saracuta ,ca era o femeie painea lui D-zeu cum spune toata lumea care a cunoscuto ,cealalta bunica dinspre tata Profiritza a lucrat la fabrica de oglinzi si lumanari si din cauza toxicitatii s-a imbolnavit f. rau ,nu s-a adaptat niciodata vietii la bloc ,ii lipseau aerul curat,apa proaspata ,animalele si multe altele ,dar era o femeie dintr-o bucata,nu vb. mult dar din 2 cuvinte te facea de 2 parale daca o suparai :D Ma uit la sora-mea si la verisoarele mele,nici una nu a stat pe langa ea,si nu sunt adepte ale bucatariei traditionale ,eu am fost altfel,imi amintesc si acum,mama lucra in fabrica de la 6 la 16 apoi facea piata si venea cu plasele sa se rupa sa gateasca ,asa ca eu stateam la bunica,mama avea masina de spalat cu storcator,dar bunica nu a vrut niciodata,avea zolitor(acea tabla ondulata) si scandura pt. rufe si mereu stateau acolo langa cada,alaturi de sapun de casa,si sineala(un cubulet albastru pt. albituri) si soda ,eiii!! cand spala mereu imi dadea si mie batistute,sosetele si un lighenas separat sa fac si eu cu ea,si mie imi placea de numa,cand am crescut (ca a murit cand aveam eu vreo 23 de ani),mereu imi povestea cat de mandra era de mine,apoi mereu ieseam cu ea cu covoarele sa le periem cu apa cu otet si iarna sa le dam cu zapada,doar eu cu ea :D si la gatit mereu imi dadea o bucatica de aluat sa ma joc cu ea,sa desamburesc visine etc,soramea sau celelalte nepoate nu voiau ,dar mie nu mi s-a parut niciodata o corvoada ci dimpotriva,tare mi-a mai placut.De aceea cred ca e important indiferent unde ne poarta vantul vietii sa ne pastram acolo intr-un colt al sufletului radacinile si sa transmitem mai departe traditiile noastre.Toata lumea care a cunoscut-o pe bunica are un mare respect pt. ea si felul de femeie care era,iar eu fizic cel putin,toti imi spun ca sunt bucatica rupta,lucru de care sincer sunt tare mandra.Acum eu am tavile ei de cozonac,tigaile si tuciurile,ca nurorile si nepoatele nu le-au vrut,ca-s urate,si-au luat noi de teflon,sa fie sanatoase ca acum le vor inapoi ca alea-s proaste...sa astepte mult si bine :occasion14: Si retetele ei eu le am,mereu ma suna cate cineva din familie sa-i dictez prin telefon :D ,dar nimeni nu se oboseste sa-si si noteze :D
Cam asta e :sm2:

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1624
  • 1625
  • 1626
  • 1627
  • 1628
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic