Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1779
  • 1780
  • 1781
  • 1782
  • 1783
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#35601 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 June 2014 - 09:34 AM

Buna dimineata. Am fost tare vrenica...a venit sa livreze uleiul( pacura sau cum se numeste) pentru incalzire la 6h45.
asa ca daca tot m-am trezit am facut vecinei vreo 2 prajituri..catrinel, o ciocolatoasa a casei si un fel de chec cu ultimele coacaze rosii...
adica reteta italiana de 7 vasetti...stiti voi, 3 aoua, 1 iaurt, si apoi cu paharul de iaurt se masoara 1 de ulei, 2 zahar si 3 de faina...
mai am si 2 repetitii babane, si e un cald de mama mama....mai ales in fosa la opera.
in rest nimic nou...toate-s vechi.
salutari si o zi faina la tot hanul

#35602 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 June 2014 - 10:49 AM

Neatza!

Abia ce a dat un pic de cald asa ca de mijlocul lui iunie si toata lumea se vaicareste!! Pai cand sa fie cald oameni buni??!! Ca daca sunt 15 grade in ianuarie o luati cu incalzirea globala!! :occasion14:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#35603 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 June 2014 - 11:51 AM

Ioana, eu ma vaicaresc, ca-s urs polar, sunt activa doar de la 20 de grade in jos. :help:
La gradele astea creierul meu e in "stand by", o iau razna rau.Ma scuzati daca devin repetitiva. :sm2: Aveti voie sa aruncati in mine ....cu zapada. =))
Pe vremea asta imi faceam bagajele spre Rasnov la racoare. :105:

#35604 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 13 June 2014 - 01:24 PM

Vezi postareaEataly, la 13 June 2014 - 11:51 AM, a spus:

Ioana, eu ma vaicaresc, ca-s urs polar, sunt activa doar de la 20 de grade in jos. :help:
La gradele astea creierul meu e in "stand by", o iau razna rau.Ma scuzati daca devin repetitiva. :sm2: Aveti voie sa aruncati in mine ....cu zapada. =))
Pe vremea asta imi faceam bagajele spre Rasnov la racoare. :105:

La mine e de la 25 grade in jos, deci vin si eu la zapada :) Nu stiu cum e la tine, dar aici da si cu umiditate si aia ma termina nervos...
A cat is a friend fur-ever !

#35605 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 13 June 2014 - 03:34 PM

Umiditate si aici, Uma. :help: Poate de maine se mai racoreste si revin in deplinătatea facultăţilor mintale.

Deocamdata sunt asa:

Fisier atasat  Bulldog_cooling_off_on_ice_cubes.jpeg (31.19K)
Number of downloads: 0

#35606 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 13 June 2014 - 03:47 PM

Eu sunt cu caldura, pana la 35 de grade sunt in forma! La 38 vad dublu, ca-mi scade calciul si la 42 lesin pur si simplu, dar nu ma plang, e vara, se coc fructele, legumele, cerealele, imi aduc aminte in vara lui 2002 cand in Bucuresti puteai sa te milogesti dupa cianura sa-ti scurteze din chin ca erau 60 de grade la nivelul asfaltului, a fost productie record la grau si porumb.... asa ca trebuie si caldura!!

Acum s-a innorat aici si bate vantul nitel, asa ca ce atata drama ca mai toti cunoscutii lucreaza in locuri cu aer conditionat!

#35607 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 13 June 2014 - 05:55 PM

Vezi postareaEataly, la 13 June 2014 - 03:34 PM, a spus:

Umiditate si aici, Uma. :help: Poate de maine se mai racoreste si revin in deplinătatea facultăţilor mintale.

Asta e problema mare! In Bucurestiul incins nu ma plangeam (cand imi intrau tocurile in asfalt) nu m-am plans nici in Phoenix unde la 45C am simtit ca imi ia foc pielea de la sandale si-mi arde si picioarele (asta cat sa ajung de la mall la masina din parcare) dar ma plang aici la sub 30C ca e o umezeala de-ti intra in plamani! Altfel imi plac toate anotimpurile, au rostul lor si n-as putea sa traiesc de ex in Phoenix unde e mereu vara :105: Mai ales ca mi-ar fi dor de zapada! Insa...cand iesi din casa si esti leoarca (asta un om care nu transpira in mod normal decat fff putin)...nu e placut!

#35608 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 14 June 2014 - 06:43 AM

Hello, hello. e placut si racorel, dar se va incinge curand.
Ma duc la coiffeur :help:...a fost singura posibilitate d *compatibilitate* de orarii .
si mi-e un somnnnnnnnnnnn .
Fiocco si cu mine ce suntem treji
Va doresc o zi faina.

#35609 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 14 June 2014 - 10:42 AM

Buna dimineatza!

La noi s-a racorit! Doamne ajuta!
De fapt , in ultimele 2 zile a fost chiar placut....sub 30 de grade afara.

Noi suntem singurele acasa , d-l Mutti e plecat la un turneu de fotbal cu serviciul....asa ca fetele isi fac de cap: cea mica la TV , cea mare la calc :105:

la amiaza mergem la gradi , au sarbatoarea de vara si Elena danseaza :sm2: . Trebuie sa stau in fatza s-o filmez sa-i arat la tati , asa am primit ordin de la Mademoiselle :help:

( nu va mai spun c azi dimineatza incerca sa ma i nvetze si pe mine pasii , am dansat cu ea apoi i-a venit stralucita idee ca am putea sa-i intrebem pe adultzii de la gradi daca e voie sa dansez si eu cu copii!!!!! Asta-mi mai lipsea! )

Pupam pe toata lumea!

#35610 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 June 2014 - 06:11 PM

Buna! racorica si bine si la noi ,facui curat la tzara,venii incarcata cu verdetzuri mai ceva ca si ''capra cu trei iezi'' ...cu toate astea acum pun sa le fac paste (alla arabiata ,aka cu sos iute :105: )
Pup pe toata lumea la gramada si scuzati absenta :help:

#35611 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 June 2014 - 08:38 PM

Vezi postareaEataly, la 13 June 2014 - 11:51 AM, a spus:

Ioana, eu ma vaicaresc, ca-s urs polar, sunt activa doar de la 20 de grade in jos. =))
La gradele astea creierul meu e in "stand by", o iau razna rau.Ma scuzati daca devin repetitiva. :) Aveti voie sa aruncati in mine ....cu zapada. :(

:help:

Vezi postareaUma, la 13 June 2014 - 01:24 PM, a spus:

La mine e de la 25 grade in jos, deci vin si eu la zapada :(

:105:

avem AC peste tot, dar la birou posed colege sensibiloase de-mi vine sa fac crima :sm2:

oricum, io sufar mai mult psihic.

da' ce bine si racoare e acumaaaa!

#35612 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 15 June 2014 - 12:03 AM

Apropos de AC......in fiecare vara juram ca o sa montam, cand sunam la firme sunt ocupate pana in toamna,.... Apoi iar uitam. Scenariul asta se repeta de cam 4 ani.......

#35613 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 15 June 2014 - 08:30 AM

Buna dimineata la han

Fisiere atasate

#35614 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 15 June 2014 - 11:08 AM

avem AC peste tot, dar la birou posed colege sensibiloase de-mi vine sa fac crima :angryfire:

oricum, io sufar mai mult psihic.

Deci strange-le de gat cat mai rapid!! Intr-o vara si-a tras o colega o bronhopneumonie si pe chestia asta a inchis AC toata vara!!

PLM pana si colega de 50 de ani stoica din fire si rezistenta ca era crescuta in Ialomita( care e in Baragan si acolo vara este super cald!!) transpira ca nebuna, ii gaseam fetei diverse sarcini sa se care din birou si sa dam drumul la AC!
Dar azi in Bucuresti ploua usor, e o vreme motzoasa, pisicile s-au bagat unele in altele sa-si tina de cald!!

Ia sa va vad peste o luna!! :rolleyes:

Mai bine comentati cum si-a luat bataie Uruguayul!!!

#35615 Useril este offline   Cami 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 693
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 15 June 2014 - 11:23 AM

La mine e cald, 40 de grade ziua si 30 noaptea. Eu la temperaturi de-astea functionez cel mai bine :D Dar nu-mi place ca e umiditatea foarte ridicata.
In birou e frig, stau cu un sal pe mine nonstop, am mainile si picioarele reci tot timpul. Trebuie sa ies pe terasa cate-o jumate de ora sa ma incalzesc.
Ieri am fost la plaja de la 11 la 3, si-am plecat ca mi se facuse foame. Altfel, as mai fi stat.

Fisier atasat  IMG_0295.JPG (117.63K)
Number of downloads: 0

Si ma pregatesc sa ma duc acasa. Mi-e dor de verdeata si de aer proaspat. Abia astept :angryfire:

Duminica placuta sa aveti :rolleyes:

A, si mi-e ciuda ca a luat Spania bataie.

#35616 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 15 June 2014 - 11:41 AM

Dar si-a luat si Anglia!!! Am chef sa comentam meciurile, ieri m-au invadat niste amici sa vedem meciurile!! Am mancat mancare chinezeasca, am injurat pisicile ca se uitau in gura noastra si evident ca a castigat cine vroia el: Costa Rica si cine vroiam eu si anume Italia!! A castigat si Columbia!

#35617 Useril este offline   Cami 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 15 June 2014 - 01:13 PM

Din motive de solidaritate cu un foarte bun prieten, spaniol, la campionatul asta tin cu Spania. Si slava cerului ca nu joaca Spania cu Germania (deocamdata), ca ma linsau colegii, ca de, lucrez pentru firma germana :rolleyes:
Maine seara mergem in gasca sa vedem Germania - Portugalia :angryfire:

#35618 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 15 June 2014 - 01:23 PM

Eu tin cu Portugalia, inevitabil!! Daca joaca Spania cu Germania sa fie clar cu cine tin eu ii cer Mayei sa-mi puna tricoul cu Spania din nou pliiiiiZZZZ

#35619 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 15 June 2014 - 02:14 PM

Racoare si placut si la noi, m-am trezit si cu ochiii inca inchisi am deschis larg usa la balcon :angryfire:

Si ma uit la fotbal, tin ca intotdeauna cu Germania (eu inca am tricoul salvat) Olanda a jucat foarte bine, frumos meciul Italia- Anglia, imi place ca lumea e pusa pe joc, dat goluri si spectacol. Am tinut si cu Australienii, the socceroos, nu de alta, dar ei sunt considerati a avea sansa cea mai mica, dar nu se lasa!

Cat despre AC, tin minte ca in copilarie, deschideam usile si ferestrele noaptea, se racorea si ziua inchideam tot cu transperantele lasate si era placut. Insa nu mai e asa, fara AC in Bucuresti ai mei nu mai rezistau. Aici cateodata ii dau drumul nu neaparat sa raceasca ci sa scoata umiditatea din casa.
Cat despre celor sensibili la AC, nici mie nu-mi place sa-mi bata in cap si mereu am un pulover pentru zilele in care il fixeaza prea jos si nu ajung la el ca sa mai ridic cateva grade (astia sunt baietii, pentru ei 18C ar fi minunat)

#35620 Useril este offline   Cami 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 15 June 2014 - 02:59 PM

Chiar, Maya, imi pui un tricou cu Spania la avatar? Mersic :angryfire:

Arata acest topic

• 2399 Pagini +