Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1806
  • 1807
  • 1808
  • 1809
  • 1810
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#36141 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 October 2014 - 07:09 AM

Buna dimineata. Gianinooooooooo da ce framantari ai fato la miez de noapte =)).
As fi facut o salata de rosii, cu amestec de basilic si usturoi tocat, cateva anchois si ulei....basta
de fapt si mai mult imi place de cand ma stiu paine proaspata crocanta cu unt , felii de rosii si sare....basta
Deci buna dimineata la tulemond, eu ma pregatesc deja sa "incalec" matura si sa sterg putinica la cele treburi . in rest mi-am promis ( cuvant voios de pionier) sa incep sa calc din maldarul ceahluiesc , basca sa culeg leusteanul, sa-l ciopartesc si sa-l pun la congelator sa am la cele ciorbitze la iarna. plus sa mai ciopartesc si hatzmatzuchi, marar si patrunjel luat ieri din piata, etc etc
deci sigur gasesc ocupatii azi dupamasa :)

Fisiere atasate

#36142 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 08 October 2014 - 07:10 AM

Motzulino, am scris deodata....ce-as mai veni la tine sa te ajut sa termine cele bunatati insirate ....alta data =))

#36143 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 October 2014 - 07:19 AM

Vezi postareamoatza, la 08 October 2014 - 07:07 AM, a spus:

Giani, bag seama ca ai probleme existentiale :)
Am vazut si eu azi dimineata pan' sa plec la birou un montaj din masterchef la stirile protv. si era chiar faza cu rosia. ei, sa stii ca si eu am plecat cu aceeasi existentiala-n gand :)

altfel, hello, hello, vreme de-mi place, umeda da' nu frig, ploaie - las' ca-i buna, ca-n zona mea nici nu pot astia sa are de toamna, centrala duduie acasa, caloriferul electric la birou...n-am treaba cu frigul. basca de maine se incalzeste!

trebi, nik interesant, hai la buzau ca am si must dulce, si asprit, si vin nou si pastrama, babic, ghiudem si carnati de Plescoi. Io as manca un pomelo :)

zile glorioase!

Ha ha ha! ce tare!!! =)) =)) deci amandoua avem probleme existentiale grave!! =))

Si la noi aceeasi vreme mohorata si ploioasa,dar e cald nu bate vantul asa ca merge,doar intunericul asta ma face sa nu am nici un spor si somnolenta .

Hei Motz! eu m-asi servi cu un must asprit ,iar babic nu am gustat niciodata (am auzit ca e iute ,deci cred ca ar fi pe placul meu extrem =)) )

Ar fi cazul sa ma mobilizez si sa o sterg la cumparaturi ca i-am promis lui domnu Geany' inca o portie de ardei umpluti.

O zi minunata =))

#36144 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 October 2014 - 07:25 AM

Vezi postareastella, la 08 October 2014 - 07:09 AM, a spus:

Buna dimineata. Gianinooooooooo da ce framantari ai fato la miez de noapte :).
As fi facut o salata de rosii, cu amestec de basilic si usturoi tocat, cateva anchois si ulei....basta
de fapt si mai mult imi place de cand ma stiu paine proaspata crocanta cu unt , felii de rosii si sare....basta
Deci buna dimineata la tulemond, eu ma pregatesc deja sa "incalec" matura si sa sterg putinica la cele treburi . in rest mi-am promis ( cuvant voios de pionier) sa incep sa calc din maldarul ceahluiesc , basca sa culeg leusteanul, sa-l ciopartesc si sa-l pun la congelator sa am la cele ciorbitze la iarna. plus sa mai ciopartesc si hatzmatzuchi, marar si patrunjel luat ieri din piata, etc etc
deci sigur gasesc ocupatii azi dupamasa =))

Hi hi hi! Ai vazut Stelin' ce framantari pot sa am eu la miez de noapte?! :) macar de le-asi tine pt. mine,da' ia' ca mai molipsesc si pe altii!! =)) Suna super fain ce ai descris tu,dar ar fi spus juratii ca aia nu e de master chef(ca e banala,nu creativitate etc) si te-ar fi poftit frumos afara =)) deci sa moara Cipilan daca pe aia i-ar putea multumi ceva ,tocma' deacolo si dilema mea ...
In rest spor la toate Stelin',merci de raspuns si o zi magnifica =)) =))

#36145 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 October 2014 - 07:58 AM

P.S Gata mi-a venit ideea =)) cred ca un preparat salvator in aceasta situatie ar fi fost orice(carne sau peste) alla pizzaiola (in sos de rosii cu masline si capere ),ca si asa chef Patricia e italianca si daca preparatul ar fi fost executat corect ar fi dat-o cu rotile-n sus =)) asa ca acestea fiind spuse ,eu personal mi-am rezolvat problema existentiala ce ma framanta ,asa ca ar fi bine sa ma mobilizez si sa ma apuc de treburi :)

#36146 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 08 October 2014 - 10:09 AM

Vezi postareaDaniella, la 07 October 2014 - 09:42 PM, a spus:

azi am facut mamali cu unt, feta, cu smantana si ou ochi garnisit cu provolone ras. Bun ... si of course ingrasa =))
mustul e tot la frigider ... maine oi lua pastrama ?=))
e vreo macelarie buna in zona ?

La Piata Trapezului( venind dinspre Salajan la Ozana se face la dreapta catre trapeluiui, sper ca am explicat bine, fetele din zona sa ma corecteze), mama cumpara de la ei si finii mei la fel.Am vazut si eu pastrama arata bine, noi am luat carne de mici de acolo.In schimb daca ai drum pe la Academia Militara de vineri pana duminica e piata.De acolo am luat pastrama, carnati de vita cu oaie, slanina afumata, palinca, paine pe vatra.Au si produse apicole

da, verb, ai vazut bine, am fost duminica la "Festivalul racilor":)

va doresc o noapte linistita si maine o zi cu spor in toate!

Una peste alta buna dimineata.Si la noi racolica si soare care se joaca fat-ascunselea.
Mi-am adus din tara diverse sa pun muraturi, am vinete, ardei si gogosari de copt, dar sunt asa de obosita ca nici din pijamale nu pot iesii.
Imi era dor sa vin in tara,dar as fi preferat sa fie altele imprejurarile si mi-ar fi placut sa ma vad cu cele din Bucuresti.Dar zilele mele acolo au fost o alergatura continua (plus traficul care m-a obosit si lumea haotica).In fiecare zi la spital la tata, clipe petrecute cu mama, mi-am dorit sa ma vad cu prietenii, dar....Daca prietena mea cea mai buna nu venea ea cand am ajuns la tara nici ca puteam sa pun de o intalnire.
Aaa, singurul lucru care am reusit sa-l fac e sa ma tund.Daca stiam ca am sa ajung in tara nu ma mai tundeam aici, ca si asa una i-am spus si aratat, alta a iesit.Am nimerit in schimb in tara o fatuca de 23 de ani care m-a tus super, sper sa reusesc si aici sa imi pastrez linia.Pentru mine a fost o schimbare totala, mai ales ca parul scurt nu il mai aveam de vreo 30 de ani:)).

Dar gata cu logoreea, ma duc sa aprind gratarul sa coc vinete si sper ca intre timp sa apara si motanul cel mic care de cand am venit n-a trecut pe acasa.

O zi insorita va doresc.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#36147 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 October 2014 - 11:00 AM

Vezi postareaIoana, la 08 October 2014 - 10:09 AM, a spus:

care m-a tus super, sper sa reusesc si aici sa imi pastrez linia.

Ioana, am vazut freza ta, cam asa sunt tunsa eu, il mai scurtez dar pana la urma tot la freza asta ajung.
Pentru ca ma prinde cel mai bine.In cazul meu, eu il am drept, subtire si rar.
Asa ca n-am multe batai de cap.Mai bag placa in priza dar foarte rar.Ma fac cu peria si feon-ul singura.

Eu am vazut gutui azi la magazin.
In plus mi-ati facut si pofta de must:

Fisier atasat  IMG_8910.JPG (103.38K)
Number of downloads: 0

#36148 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 October 2014 - 11:20 AM

Cum eu am destule probleme, m-am gandit ca e mai bine sa nu ma uit!
Frig patrunzator,nici gand sa dau drumul la vreo sursa de caldura, ca pe urma iar lesin la vederea intretinerii!!!

Altfel azi o sa fac tocanita cu vitel a otiliei gergely, dar nu pun galuste ca lesina domnul. Dar mai tarziu nitel si sa lesine si sa manance!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#36149 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 October 2014 - 01:31 PM

Pana la urma am amanat ardeii umpluti pe maine ca asa spuse domnu' Geany (ca sa-si ia si la pachet).Data trecuta cand am luat peste ,eu nefiind o consumatoare de peste,am luat(pescuit) si eu de la magazin ce am gasit si anume pastrav ,trunchiuri de merluciu si macrou.Asa ca mai aveam o tura la congi'.Al meu nu-l concepe altfel decat dat prin malai si prajit ,servit cu mujdei si mamaliga tare.Asa ca:

Poze la repede direct pe masa din bucatarie :)

Fisier atasat  SAM_2915.JPG (73.77K)

Fisier atasat  SAM_2916.JPG (46.02K)

Mujdei din usturoi de gradina de la tara batut intr-o farfurie de aia de tabla emailata de pe vremuri cu smaltul sarit :)

Fisier atasat  SAM_2917.JPG (44.7K)

Portia lui bub'(i-am dat codita si carnita ales tot bine de orice os,dar nu i-a placut ,aici ma mosteneste cica,miroase urat a pesti... =)) )

Fisier atasat  SAM_2918.JPG (53.87K)

La curatzat facem mishto de chef Patrizia :''Cine a curatzat peste?! un pas in fatza...tu curatzat peste?!'' si chiolbeaza ocheanele alea a la Liza minelli :)

=)) =))

Ce seamana astea 2

Fisier atasat  images.jpg (4.8K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  liza-minnelli-168197_w1000.jpg (9.62K)

Si cum vb. ma termina :''Unde creativitate in farfuria ta?! ca eu nu vad'' =))''asta farfuria de mastersef?!'' =)) ... :)

#36150 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 08 October 2014 - 01:57 PM

Ntzzzzzzzzzzz asta farfurie de papa bun , ce stie chef Patrizia =))

#36151 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 October 2014 - 02:21 PM

Vezi postareastella, la 08 October 2014 - 01:57 PM, a spus:

Ntzzzzzzzzzzz asta farfurie de papa bun , ce stie chef Patrizia :)

Daa!! =)) =))

Asa e formatul emisiunii,dar mie tare mila-mi e de concurenti =)) eu i-asi trece pe toti,cand ii vad asa emotionati asteptand verdictul,si juriul asta mai e cum mai e dar ala cu Scarlatescu de le scuipa mancarea,ii umilea si-i jicnea,arunca cu farfurii dupa ei ... =)) ..scuze dar e mai presus de mine sa ma uit ca eu sunt miloasa mah' si sensibiloasa la corason :)

In fine bucatareaza stralucita s-a vazut ca nu-s,nici mama prea stralucita se vede treaba ca nu sunt =)) in loc sa-l pedepsesc pe bub' ca nu a mancat tot pestele la masa,cand mi-a cerut gogosi am pus la framantat ,acum am aluatul la crescut ,asa ca de m-oi plange vreodata sa aruncati cu morcovi dupa mine ca nu ma supar :)

#36152 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 October 2014 - 04:42 PM

Vezi postareaIoana, la 08 October 2014 - 10:09 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 07 October 2014 - 09:42 PM, a spus:

mustul e tot la frigider ... maine oi lua pastrama ?:)
e vreo macelarie buna in zona ?

La Piata Trapezului( venind dinspre Salajan la Ozana se face la dreapta catre trapeluiui, sper ca am explicat bine, fetele din zona sa ma corecteze), mama cumpara de la ei si finii mei la fel.Am vazut si eu pastrama arata bine, noi am luat carne de mici de acolo.In schimb daca ai drum pe la Academia Militara de vineri pana duminica e piata.De acolo am luat pastrama, carnati de vita cu oaie, slanina afumata, palinca, paine pe vatra.Au si produse apicole

Multumesc fata frumoas si inimoasa! sa-ti fie de bine tunsoarea, ti-am vazut pleata din profil si se aseaza f bine! sa pui ceva sa se vada si lookul tau.

asta mi-ar fi cat de cat in zona. Deci o iau pe prima strada la dreapta, dupa ce trec de piata? si apoi, unde e macelaria? MERCI =)) Cred ca o las pe maine, sau poimaine ... si azi fac cate o felie de cacciocavallo grillat cu o salata mareee asortata de sezon (rosii, origano, castraveti, ardei, rondele de ceapa rosie cu sumak, o manuta mica de masline, ulei maslinos de la mamica-sa, zeama de la 1/2 lamaie) ...
Iar Beutzei extra ii fac un broccolli micutz desfacut in buchetele mici manjit cu ulei+usturoi+sare sub grill.

Fete dragi, am avut aceeasi probl. existentiala cu rosiile in timpul emisiunii. Eu seria asta o urmaresc asa cat de cat , adica am vazut circa 50% vreo 5 episoade pana acum.
Stella, au facut vreo 3-4 concurenti salate sau variatii din rosii crude si i-a exmatriculat:
caprese de rosii
carpacio de rosii cu ciuperci + pesmet crocante deasupra
dar le-au zis ca asta nu inseamna gatit, ca de cand feliatul rosiilor se cheama gateala si ca nu e treaba de o ora ... Eu sunt de acord cu tine, ca daca aperitivele reci (negatite) sunt in meniulrestaurantelor atunci de ce nu ar fi si la MC?
Oricum, in afara de rosia vedeta, de 3 minute de hotarat reteta si ales ingredientele, trebuia musai sa nu fie o reteta clasica, ci sa aiba si o nota personala... .
mie inca nu mi-a venit o idee clara nici pana acum..., dar mi-au placut cateva farfurii de acolo, in special parmigiana de rosii ... , dar vezi ca aleia i-a zis ca i-a lipsit originalitatea.
A facut unul paste cu sos de rosii, dar nu a pus busuioc/oregano, nici parmezan, iar cel mai grav a fost ca Patrizzia a zis nu-s fierte: "astea nu sun tal dente, sunt al lemne" =))

Dupa gustul meu, vreme tomnatica obisnuita, un pic de ploaie, dar nu e frig, la 19 cand plecam ieri de la serviciu erau 14,5 grade, azi si mai cald ca nu a mai prea plouat. As inlocui cu placere ploaia cu macar vreo 8 ore de soare si cer senin zilnic =))
De maine va iesi iar soarele si se incalzeste, yupiiii!

Va pupez si va doresc o dupa amiaza de-a dreptul M I N U N A T A!!!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#36153 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 October 2014 - 08:28 PM

hei! copilul poate sa invete sa scrie cifrele direct? sau trebuie intai sa faca liniute, bastonase, cerculete si apoi trecem la cifre? care e ordinea? merci! pup gasca!

#36154 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 08 October 2014 - 09:36 PM

Banuiesc ca poate, ca am vazut la Discovery un documentariu cu animale care recunoasteau numerele si le aratau. Poate cifrele sunt mai simple si nu sunt asa de greu de desenat.
Cred ca eu desenam printese mult inainte de cifra 1 de exemplu si pareau cat de cat normale, adica pareau femei cu par lung, rochie lunga si coroana =)) stil Tim Burton ca nu m-a dat talentul grafic afara din casa!
Eu stiu... ii invata sa retina numere de telefon si adrese... tot soiul de considerente in educatia unui copil!

Dar pe bune, compara tu un 7 cu litera caligrafica G sau H..a, asa sunt eu mai pragmatica. Sau sunt ei tampiti, nu exclud nici ipoteza asta!

#36155 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 October 2014 - 09:44 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 October 2014 - 08:28 PM, a spus:

hei! copilul poate sa invete sa scrie cifrele direct? sau trebuie intai sa faca liniute, bastonase, cerculete si apoi trecem la cifre? care e ordinea? merci! pup gasca!

Dany' la scoala i-a invatat intai cu liniute ,bastonase ca sa scrie copii cifrele caligrafic (incadrarea in patratica etc) dar cifrele le stiau asa ca si semn .Pt cifra 2 de exemplu ca sa o incadreze in patratica si sa fie caligrafia corecta intai au facut o pagina de bastonase inclinate,apoi o pagina de liniuta ondulata serpisor si apoi o pagina le-au unit rezultand astfel cifra 2 de exemplu.Dar asta nu cred ca e necesar sa faci inca acum ,las-o sa scrie cum poate ea mai mari mai mici ,mai strambe nu conteaza .

De exemplu ii desenezi pe o pagina 2 patrate,2 cercuri,2 copii,2 mere etc si sub prima ii scrii tu clar cifra 2 ea sa completeze la restul,apoi cand a terminat lectia ,bonus sa le coloreze =))

#36156 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 October 2014 - 10:13 PM

merci de raspunsuri dragele!

am invatat-o in seara asta:
- sa recunoasca si sa scrie cifrele 0 si 1, dar mi se pare ca nu stie sa traga linie drept si sa tina ca lumea creionul in mana ... le face cum ziceai si tu Geany: mai strambe, mai mici, mai mari ... Manuta nesigura =))
- sa recunoasca litera A
pe de alta parte mai radem, ne mai distram... si facem cat poate ... incerc sa ii insuflu ca "lectiile" sunt distractive nu ca stau sa o judec si critic, daca le face stramba-lemne ... ma pun cu joarda peste degetele ei. O incurajez doar sa le faca frumoase ... om mai vedea..., ca mai avem 2 ani pana intram la grupa 0
Mutti, la voi cum e?

geany, am primit o enciclopedie de copii, in care sunt de exemplu cate o pagina pt fiecare cifra, asa cum zici: 2 flori, 2 gaini, 2 case, 2 fetite etc ....
apoi un rand unde sa scrie cifra 2. Cu asta am inceput sa facem "lectii"...

Mi-a povestit azi un coleg, ca la clasa 0 anul trecut invatatoarea nu prea facea mare lucru cu ei la scoala in orele normale de clasa, ci desenau/pictau/se jucau, doar cu cine vroia suplimentar si se abona la after school (2 ore / 20 lei / zi) facea la matematica etc
Anul trecut nu au reusit sa inteleaga prea bine care e spilul, dar anul asta, clasa 1, au realizat ca a lor copila e "in urma" la matematica, pentru ca s-a lucrat cu ceilalti copii, fie acasa, fie la after school, iar ei nu au lucrat cu ea/nu au dat atentie in particular matematicii. De asemenea, au realizat ca educatoarea are evident o alta atitudine fata de copiii abonati la orele suplimentare, fata de cei neabonati. Deci vrand nevrand vreo 500 lei pe luna pt 2 ore extra la scoala, dupa care vine acasa si inca 2 ore face temele.
1. sistemul scolar "gratuit" e revoltator ...prin modul in care in final te obliga sa platesti ..., altminteri copilul tau ramane in urma si devine frustrat ca nu are rezultate ....
2. nu e prea mult 8h/zi pt un copil de clasa 1? e ca la serviciu!

#36157 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 October 2014 - 10:42 PM

Hi hi hi! apai Dany' io' ce-ti raspunsesem acum cateva zile despre doamna de la gupa O?! =)) Baga ocheanele mari cat cepele ce se lucreaza cu ei la gradi ca nu-i de joaca...

In rest tu esti o perfectionista ,bulversezi coptilu' bre'!intai trebuie sa lucrezi cate o zi cu o cifra ,sa o faca asa cum poate ea mai stramba mai mica mai mare nu conteaza dar sa o recunoasca sa le invete,mai tarziu umbli la caligrafie ,lasa-l boalei pe 0 ca nu poti din prima sa o faci sa priceapa ca nimik e 0,fa cu 1 fa cu 2 cu 3 cand le-o sti pe astea pan la 9 in ordinea asta atunci il bagi pe 0 pt. 10,deci atunci abea ii spui ca 10 sunt 10 mere,10 pere iar daca nu-i nici una e 0,ca altfel complici lucrurile ,si pana nu invata cifrele pana la 10 nu-i baga si litere ca nu o sa dai randament,dupa ce invata cifrele pana la 10 o sa incepi cu literele de tipar .

P.S pt. exersare manuta trebuie sa-i dai mult de colorat,pare o joaca dar conteaza mult ,asa invata sa tina creionul bine si cum sa-l manevreze..

#36158 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 08 October 2014 - 11:57 PM

Lili si eu la fel, par drept, moale si rar.Problema acum e ca trebuie mereu sa-l aranjez cu perioa ca sa stea, desi ei la munca am mereu bandana pe teasta asa ca se plosteste la loc.
Am pus o poza si cu extrema scurta, pe ceafa sunt chiar mai scurt, chiar m-a facut si cu aparatul, cand dau cu mana se simt tepisorii.

Daniella, cand vi de la Salajan, faci dreapta la Ozana.Pe partea dreapta sunt 2 farmacii si vis-a-vis e macelaria si un lotto.N-am retinut mai multe detalii, ca eram in graba sa ajung la spital.Ce pot spune e ca e aglomerat.

Am reusit azi sa coc vinetele si gogosarii pentru zacusca, vinete am sa si congelez, am mai copt si ardei capia sa pun la congelator, dar am o mare problema, nu mai am loc in congelator.Tot am zis ca-mi cumpar un congelator separat si iaca-ma in situatia ca n-am spatiu si nici congelator.Sa vad cum le inghesui ca n-am timp maine sa fac zacusca, as vrea vineri ca am liber si vreau sa fac afara in ceaun.
Maine trebuie neaparat sa pun muraturile, sper sa apuc sa termin pana plec la munca.

Desi sunt obosita fizic, cat am fost in tara vreau sa spun ca am obosit pshihic.Am constatat ca vorbitul la telefon e sport national.Ca-i la volan, pe trecerea de pietoni, pe trotoar, 85% din populatie vorbeste la telefon.In multe locuri se fumeaza in public(adicalea localuri) de ajungi putind a tutun acasa.M-am luat la cearta(bine vb vine) la un magazin cand am cumparat mici si ca sa nu mai stau sa-i trag eu i-am luat in caserola si domsoara de acolo mi-a cantarit si caserola.Sau mai ca eram sa sar la gatul uneia de la RCS cand am fost pusa pe drumuri aiurea pentru un recever.Du-te din Drumul Taberei in Militari, acolo avea doar unul si ala rezervat.Sun in Buftea unde au zis ca au la ora14 erau 10 buc, la 15 cand ajung acolo nu mai aveau nicio bucata.Pai cum nene eu intr-o ora s-au evaporat?Da cica au in Militari 10 buc abia primite.Mai voi va bateti joc de mine?

Desi de multe ori imi e dor de tara, cand ma lovesc de chestii de genul asta , revin cu picioarele pe pamant:)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#36159 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 09 October 2014 - 06:52 AM

Buna dimineata.o zi frumoasa va doresc la toti. Ioana, spor la treburi .
Dani la noi copila cand era ca Bea, avea cifre si litere magnetice cu care se juca; asa cum zice si Gianina, a mazgalit tone de carti de colorat,
cu scrisul nu am facut nimic deosebit ( e si stangace, si nu am vrut deloc s-o contrariez) asa ca a urmat cursusul normal ( atat doar ca aici scoala la prescolari incepe la 4 ani.
Stiu ca a *suferit* mult de o metoda tampa dar folosita aici...trebuiau intai sa faca o linie sau o curba din ....puncte , aka intrerupta, iar ea o facea direct, si mereu
era "pedepsita" in sensul ca invatatoarea ( tampa si aia) o certa ca nu e capabila sa faca linii punctate=))....cred ca nici azi nu le face.
In rest citeam cu ea carti interactive la varsta Beatricei ; eu citeam si pe margini erau patratele cu imagini care corespondeau povestii si care faceau un mic zgomot pe care ea le apasa cand pronuntam cuvantul corespunzator imaginii ( sper ca am explicat *citet*). Nu fi prea perfectionista cu ea la inceput, si laud-o la orice progres oricat de mic.

#36160 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 October 2014 - 07:28 AM

Saracul copil!!!!Cati ani are?? Gata, ati bagat-o in campul muncii??
Joaca-te cu ea si arata-i una, alta sa vezi ce repede retine, daca are talent si scrie, n-o mai stresa fara masura!
Ai mei nu m-au obligat sa invat nimic inainte de scoala, dar ma uitam la fratele meu mai mare care-si facea lectiile! In clasa intai am tras o hepatita epidemica (eu si jumate de scoala) am lipsit un trimestru intreg si tot am luat premiul II. Cunostintele, ele erau acolo, trebuiau doar activate!
Aveam colegi care scriau oribil si acum sunt neurochirurgi!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1806
  • 1807
  • 1808
  • 1809
  • 1810
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul