Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1897
  • 1898
  • 1899
  • 1900
  • 1901
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#37961 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 July 2015 - 02:40 PM

La noi timp tare placut,ca dupa ploaie asa,e aer ,racoare dar soare si frumos.Asa ca am umblat gura casca :love7: am achizitionat niste rosii galbene o nebunie asa de gustoase...

Fisier atasat  SAM_3737.JPG (79.39K)
Number of downloads: 0

Mi-am facut rapid o salatica,pe care am savurat-o cu putina branza..

Fisier atasat  SAM_3738.JPG (98.41K)

(mai avea acolo si rosii de gradina crete,maine ma duc sa mai iau si iau si mamei,3 lei kg.)

Si primul porumb fiert de anul asta (am gasit la 1 leu bucata)

Fisier atasat  SAM_3740.JPG (97.89K)

Am mai facut o negresa (am insiropat-o cu sirop in care am pus un pliculet de nes si un strop de esenta de migdale)

Fisier atasat  SAM_3741.JPG (109.84K)

si cam asta e...O zi faina tuturor! :)

#37962 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 17 July 2015 - 10:45 AM

Buna dimineatza...aici ploua ca de obicei doar e vara....nimic important fac niste andive la cuptor...

#37963 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 18 July 2015 - 08:32 AM

neatza de sambata....ieri am facut in final o tarta cu andive ,jambon,brinza,oua....senzationala:)
tot ieri a replouat....si rufele mele uscate au devenit iar bune de prins in clesti :love7:
azi incerc sa salvez niste fructe tot intr o tarta ceva... plus ca trebuie sa culeg nuci pt vin....si tot asa alea alea vorba lui Geanny
Sa inteleg ca la han tot"monologhez"...ca sunteti in vacante undeva ...
bref petrecere frumoasa si aduceti mi si mie va rog o farima de soare.

#37964 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 July 2015 - 08:42 AM

La noi e soare si frumos (la amiaza cica vom avea cel putin 33 de grade)asa ca am pus masina de spalat la treaba si ma pregatesc sa o sterg la mama,de acolo om mai vedea ce-om mai face .
O zi minunata tuturor! :love7:

#37965 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 July 2015 - 08:05 AM

Buna dimineata si o saptamana frumoasa!!!
Aici cald rau, am avut noroc ca ieri in afara de o scurta vizita la billa altceva n-am avut de facut pe-afara!
Azi la fel de canicula!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#37966 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 July 2015 - 12:02 PM

Si la noi e cald (vreo maxima de 33 de grade,30 acum)dar e totusi suportabil,bate un vanticel asa,chiar nu e prea rau ,si se anunta si o ploicica mai pe seara ,asa ca de sf. Ilie ,doamne ajuta :love7:

#37967 Userul este online   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 20 July 2015 - 06:32 PM

v-am "batut" la temperaturi: 42 grade la Roma - Piazza del Popolo (la soare, zic drept)
fiica dacilor

#37968 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 July 2015 - 06:35 PM

La noi tocmai a tras o ploicica torentiala dar curata fara piatra sau alte alea,asa ca e racoare si bine,un aer curat :)
P.S: 22 de grade... :)

#37969 Useril este offline   Destiny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 20 July 2015 - 07:39 PM

Buna seara!
La Campina,azi a fost cam asa...

Fisier atasat  11745945_921767721221985_5189017555706854852_n.jpg (31.18K)
Prietenii advarati sunt rari

#37970 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 20 July 2015 - 08:50 PM

si la mine 21....pina duminica inclusiv ploaie tunete....maica ei de vara ce lunga a fost!

#37971 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 July 2015 - 07:21 AM

Simona/AnaMaria stiu ca pe Elena o culcai de mica ffff devreme si chiar eram currioasa cum a evoluat ora stingerii. E fi bine si odihnitor..., ai timp,sa ti mai faci din treburi dupa ce dai stingerea fetii. pregatiri si petrecere frumoase, saptamana asta serbati implinirea a 5 ani! Ce petrecere si costumatie faci?

La noi stingerea e f tarziu, dupa 11 la fata si dupa 12/1 la mine... :) astae, eu vara n-am somn! Dar chiar nu am nu stiu ce sa mai fac mai multe chesti...

Aici caldura mare mon cher ...! ma bucur chiar si de caldura soarelui, a pamantului....de tot ce e in natura..., evitand cat pot sa ma expun la soare direct cand e liparul ala ..., adica de la 10-19.... :) Magnoliile imi inflresc iar! Asa sunt ele? Cu doua perioade de inflorire, primavara si vara? Anul trecut am zis ca e o minune (in vara Au inflorit primasi data in viata lor), dar vad ca minunea se repeta si vad ca a pozat si zozo o magnolie la bulgari...

A propos de zozo, nu mi place fata asta si nici stresul si negativitatea care razbate din tonul tau. ECeea ce ti-a urat/spus Carmella cred si eu cu toata taria: toate se vor aseza cum e mai bine pt tine! Te rog, cheer up! Cand vei avea vreo veste/rezultat?

In rest toate bune...nu-mi vine sa cred ca am ajuns deja la mijlocul verii....ador (prima)vara cu fiecare celula a mea si fiecare manifestare a ei!

Verber, cum se face andiva la cuptor (traiam cu impresia ca merge doar salata)? Noi nu vacanta, dar nu apuc sa scriem ....ca tot pe drumuri, tot cu treaba, tot prinsi cu mimozescovici...pana in seara tarziu...
Chef de aprins focul in zilele acestea caniculare nu prea.... Salate cu branza/ton/sunca scrie pe mine....
In we am fost la tara, ai mei au o casuta unde trag vara..., dar e departe rau..., in muntii Parang...s-apoi cu infrastructura de la noi sa mergi sute de km prin sate cu 30-40 km/h si bars la bara...ti se ia!

Geany, tu gasesti porumb bun? La noi in piata nu mai e porumbul care a fost, e unul dulce vreo modificare genetica de pe la americani....nu i bun de nimic...! La fel nici mamaliga nu-mi mai place, ca nu ma avem un malai curat in tarisoara asta...tot numai porumb modificat genetic se cultiva... :)
Bineinteles, eu nu gasesc tarani in piata, numai precupeti..., chiar si la Obor...., asta e unul din subiectele mele sensibiloase.... :)

Va doresc tuturor o saptamana si o zi minunate, exact asa cum vi le doriti sa fie, pline de zambete si bucurii mici si mari!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#37972 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 July 2015 - 07:37 AM

Da! porumbul pe care l-am luat nu era de ala soi dulce,era de asta normal si l-am cumparat de la aprozar nu din piata,dar mie si lui Ale' ne place si ala soi dulce si orice fel de porumb,il fierb cu panuse si ceva matase pt. gust,la oala cu presiune(de altfel suntem singurii din familie carora ne place porumbul...cu atat mai bine,mai mult pt. noi :) )

In rest la noi racoare ca dupa ploaie,22 de grade acum,soare cucu-bau,e o vreme super!

O zi minunata tuturor!

#37973 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 21 July 2015 - 10:43 AM

Imagine postata si eu v-am batut la grade, da' invers: 14 de toate, puse la gramada. Mai trage si cate-o ploaie din cand in cand. Era vremea sa n-avem vara, doar am avut 2 veri calde una dupa alta
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#37974 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 21 July 2015 - 12:36 PM

daniela pt ANDIVE AU GRATIN eu fierb andivele intregi si crestate sau taiate pe jumatate, in apa cu piper si vegeta
apoi le scurg bine le infasor in 2 felii de jambon si pe pun una linga alta intr o tava unsa sau cu hirtie
alaturi pun cartofi fierti
peste tot pun sos besamel si brinza rasa deasupra
cuptor si la sf putin gratar ca sa se bronzeze bine brinza rasa
ff bun....
http://www.google.fr...=1jQt05kePA9f9M

#37975 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 21 July 2015 - 12:48 PM

Cald, foarte cald. Eu nu stiu ce fel de porumb am luat dar n-am primit reclamatii de la nimeni. Si azi o sa fierb niste porumb mai pe seara.
Vai de mine alpha, bine ca nu esti meteodependenta cu vremea aia!

Ma bate gandul sa spal pisicile, sa se racoreasca ca zac intinse pe jos si in colturi.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#37976 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 July 2015 - 02:35 PM

La noi acum 29 de grade,dar e aer si pot spune ca nu ma plang .Si eu am fiert iar porumb tot de al nostru 6 bucati la 5 lei :) oferta :) ala soi dulce era 1,50 lei bucata..

Fisier atasat  SAM_3752.JPG (59.74K)

Si o ...ooo... ceva,din resturi :) pe principiul placinta cu aluat fraged,am reciclat,1/2 pachet de unt (desfacut mai demult pachetul,asa ca trebuia pus intr-un aluat sau ceva)ceva margarina,1 ou intreg,ceva smantana(si aia un rest),umplut cu 2 mere mari si unul mic mai acru,calite cu zahar + un borcanel de gem de zmeura (luat super ieftin dar nu prea extraordinar :) ) si ceva miez de nuca,in fine a rezultat asta..

Fisier atasat  SAM_3753.JPG (55.25K)

Fisier atasat  SAM_3754.JPG (62.17K)

Fisier atasat  SAM_3755.JPG (61.65K)

F. frageda si buna..

Si cam asta am combinat eu pana acuma cel putin.. :)

#37977 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 21 July 2015 - 03:13 PM

din ciclul....recuperari valorificari....o fi vre un topic pe undeva??
FRUCTE care nu se maninca...despielitate si taiate in cuburi trase in unt zahar vanilate canela
un avut o tarta pe care am copta putin si apoi am pus o crema englezeasca si fructele...si la cuptor
facuta la pif:)
BRINZETURI...nemincate din frigider taiate mici cubulete amestecate cu smintina si cam 3 ,4oua si nste brinzica rasa...
LEGUME dovlecei praz taiate mici amestecate in maglavaisul de mai sus si aruncate si ele peste o tarta.....cuptor si gata
sare piper herbes de provences totul iar la pif(adica dupa cum m a taiat capul)

#37978 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,532
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 July 2015 - 06:09 PM

Vezi postareaalpha, la 21 July 2015 - 10:43 AM, a spus:

Imagine postata si eu v-am batut la grade, da' invers: 14 de toate, puse la gramada.

Am lesinat, aduce-ti-mi sarurile :)
Am pe peretele casei afara la umbra 34.6°C si in bucatarie cu geam deschis in fata si in spate, la ora asta tot la umbra ca soarele e pe alta latura 31.2°C Umiditatea o fi aproape de 50 cre' ca

#37979 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 July 2015 - 06:53 AM

Merci, verber!

As vrea si eu un porumb copt... :) si o ploaie buna!

Caldura mare..., fata a plecat azi in tabara... E grea emisiunea asta, sa ti plece prima oara odorul o ssptamana si sa nu avem nici mijloace de comunicare.... Sper sa se bucure de fiecare clipa si sa se distreze maxim.mmie mi-e dr de ea deja! :)
o zi frumoasa, cu temperaturi placute.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#37980 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 22 July 2015 - 08:17 AM

buna dimineatza fetelor
Aici innorat...scapasem ieri fara ploaie dar azi ....va ploua ca tot e ceva de vopsit in ext.
miine in zori plecam spre casa ...ne vom intoarce aici probabil in we
joi ma internez pt 24 de ore...mi se vor pune electrozi pe mine pt a mi se studia calitatea somnului caci se banuieste ca as avea apneea somnului
vom vedea...in rest nimic trantranul obisnuit
o zi placuta!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1897
  • 1898
  • 1899
  • 1900
  • 1901
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou