Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1905
  • 1906
  • 1907
  • 1908
  • 1909
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#38121 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 August 2015 - 11:05 AM

Vezi postareazerda, la 19 August 2015 - 11:02 AM, a spus:

Tortul de inghetata te sfatuiesc! Mai ales ca-i place si e ziua lui, nu??

Daa!! faza ie' ca nu prea am loc la congi' :rolleyes: ar trebui sa mai renunt totusi la cateva ''parnai'' pe acolo,da' tot parca nu ma-ndur ,ca eu adun ca harciogu :occasion14:

#38122 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 August 2015 - 11:54 AM

P.S : Ma apuc de tort pana la urma :occasion14: mai aveam si varianta rapida cu piscoturi,dar si asa ploua si nu aveam nimic in plan asa pun sa coc blat si tot,faza e ca nu prea are timp sa stea la insiropat ,va fi mai bun maine...dar asta e situatia...

#38123 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 August 2015 - 12:22 PM

Vezi postareaGeany, la 19 August 2015 - 10:53 AM, a spus:

Acum am terminat temele de vacanta cu Ale' ce le stabilisem pt. azi si sa coboram la cumparaturi ,dar cam ploua(acum ploua acum sta ,nici nu stiu)

ce tare esti'! toata admiratia!
La Multi Ani, domnului Geany, sa fie sanatos si sa va bucurati in fiecare zi de o viata frumoasa si linistita!

la noi, vara s_a "inmuiat"! se pregateste pentru ultimele 10 zile inainte sa plece! vara mea iubita, mai stai :occasion14:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#38124 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 August 2015 - 12:38 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 August 2015 - 12:22 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 19 August 2015 - 10:53 AM, a spus:

Acum am terminat temele de vacanta cu Ale' ce le stabilisem pt. azi si sa coboram la cumparaturi ,dar cam ploua(acum ploua acum sta ,nici nu stiu)

ce tare esti'! toata admiratia!
La Multi Ani, domnului Geany, sa fie sanatos si sa va bucurati in fiecare zi de o viata frumoasa si linistita!

la noi, vara s_a "inmuiat"! se pregateste pentru ultimele 10 zile inainte sa plece! vara mea iubita, mai stai :occasion14:

Daa!!!! cea mai tare din parcare =)) (si parcarea-i goala)...
Mi-am pregatit eu rapid toate ingredientele (lighenasul smaltuit,telul arc,oua,zahar, ulei, faina, esente )cand jap' vad ca s-a oprit apa...orice uom' cat de cat intreg la cap ar fi oprit operatiunea ''tortul surpriza''si ar fi coborat la cumparaturi....eii ashi! :hug: mai tare m-am incapatanat ,am blatul la cuptor si siropul la racit,o sa am chiuveta plina de vase si bucataria varza,dar o sa avem tort :tongue3:
Oare se da apa azi?! :rolleyes:

#38125 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 August 2015 - 12:51 PM

Bravo Geany, eu una tot asa fac, dar nu cu dulciurile! Ieri am facut 2 borcane de pasta de ardei, am copt doua kg de ardei normali, ardei iuti marinati cu otet si am facut eros pista, sa vedem ce se alege de ea, ca aveam ardei iuti bio o gramada! Nu puteam astepta pana azi, cand era racoare??!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#38126 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 August 2015 - 01:00 PM

Suna super bine pasta asta de ardei! :rolleyes:

Blatuletul meu e la racit si el acum... :occasion14:

Fisier atasat  SAM_3950.JPG (45.89K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  SAM_3951.JPG (43.79K)

Moaammaa! da ce intunericeala si ce ploua afara!!! :tongue3:

#38127 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 19 August 2015 - 01:27 PM

Geany, pup dulce o fata harnica!!! Blatul este deja la racit...este aproape gata tortul.

La noi nu ploua, nu este nici intunecat, dar s-a racorit, cica au zis cei de la Meteo ca sunt doar 19 grade, de la 35-36 la umbra, este ceva!

Azi chiulesc de la cursuri si ma duc sa coc niste vinete. Voi cum faceti vinetele la cuptor, eu numai pe tabla pe aragaz stiam, dar am zis sa incerc si varianta la cuptor?!
GEORGIA

#38128 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 19 August 2015 - 01:39 PM

Eu le coc in cuptor, dar la grill, am grill in partea de sus si le pun aproape de flacara , avantajul e ca mizeria se scurge in tava si pe aia o speli, abia la sfarsit!

#38129 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 19 August 2015 - 02:29 PM

Vezi postareazerda, la 19 August 2015 - 01:39 PM, a spus:

Eu le coc in cuptor, dar la grill, am grill in partea de sus si le pun aproape de flacara , avantajul e ca mizeria se scurge in tava si pe aia o speli, abia la sfarsit!

Nu am grill, trebuie sa le coc in tava de la aragaz, am intrebat o colega si mi-a zis sa le intep inainte sa nu pocneasca si sa pun pe tava hartie de copt. O sa incerc, greu nu are ce sa fie!
GEORGIA

#38130 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 19 August 2015 - 02:36 PM

Zice lumea ca nu ies asa de albe ca alea arse langa flacara, dar nu e chiar adevarat dupa experienta mea, depinde mult de vanata nu neaparat de modul de coacere. Dar, poti sa le intepi, mama le inteapa si cand le face pe gratar! Numai ca daca le pui in tava, or sa se inabuseasca nu or sa se coaca, eu le-as pune pe gratar si tava dedesubt!

#38131 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 19 August 2015 - 02:42 PM

Vezi postareazerda, la 19 August 2015 - 02:36 PM, a spus:

Zice lumea ca nu ies asa de albe ca alea arse langa flacara, dar nu e chiar adevarat dupa experienta mea, depinde mult de vanata nu neaparat de modul de coacere. Dar, poti sa le intepi, mama le inteapa si cand le face pe gratar! Numai ca daca le pui in tava, or sa se inabuseasca nu or sa se coaca, eu le-as pune pe gratar si tava dedesubt!

Da, si asa este o idee!
GEORGIA

#38132 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 August 2015 - 02:46 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 19 August 2015 - 01:27 PM, a spus:

Geany, pup dulce o fata harnica!!! Blatul este deja la racit...este aproape gata tortul.

La noi nu ploua, nu este nici intunecat, dar s-a racorit, cica au zis cei de la Meteo ca sunt doar 19 grade, de la 35-36 la umbra, este ceva!

Azi chiulesc de la cursuri si ma duc sa coc niste vinete. Voi cum faceti vinetele la cuptor, eu numai pe tabla pe aragaz stiam, dar am zis sa incerc si varianta la cuptor?!

Draga Giorgi',eu fac doar pe tabla,nu am facut altfel asa ca nu te pot ajuta,dar vezi la topic unde a zis Daniella,sau fa cum zice si Ioana .

Tortuletul e gata demult :occasion14: in mare,ca mai am brizbrizuri de pus pe el atunci la servit...

Nu arata el prea grozav ,dar si asa e doar pt. noi...

Fisier atasat  SAM_3954.JPG (61.17K)

L-am facut cu un strat de puding cu fistic si unul de crema la rece cu aroma de fructe de padure de la dr. oetqer

Fisier atasat  SAM_3955.JPG (53.19K)

Ca data trecuta am facut de cioco' cu crema ganaj si astia cu frisca nu vor,gen diplomat sau cu fructe nexam....asta e...

#38133 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 19 August 2015 - 03:14 PM

Vezi postareaGeany, la 19 August 2015 - 02:46 PM, a spus:

Tortuletul e gata demult :occasion14: in mare,ca mai am brizbrizuri de pus pe el atunci la servit...

Nu arata el prea grozav ,dar si asa e doar pt. noi...

Nu fi modesta!! Arata foarte bine si daca este facut de manutele tale este sigur si gustos! Sa-l mancati sanatosi!
GEORGIA

#38134 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 19 August 2015 - 06:41 PM

Wooow, n-am mai avut vreme să intru, dar și când intru...Ce-mi văd ochii? Torturi, torturi, tortulețe, ochișori frumoși, lume veselă și fericită...Ce poate fi mai frumos?
La mulți ani!Și lui Ale, și d-lui Geanny! Să-ți trăiască, măi Geanny!
Și...ce ziceai despre tort? Să nu te mai aud că-l bârfești , că vin și te bat! Arată superb, iar de gust, cred că-i după sufletele voastre: dulce și bun!
Eu-s bine, am rezolvat și cu mutarea noilor colegi, și cu dintele (l-am scos, că mă seca de durere), acum mă pregătesc de nunta vărului meu, sâmbătă, la Ploiești.
Vă pup și fug să șutesc tortul Geannynei Imagine postata .Voi țineți-o de vorbă! Imagine postata
(Mmmm...fructe de pădure, fistic, ciocolată...mmmm!, bun-bun! Imagine postata)
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#38135 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 19 August 2015 - 10:38 PM

Fetelor din ro va rog mult...spuneti mi e problema cu tintarii baltati ....ca ma duc la mare la sanatoriu ca babele ...si in delta?
SEARA PLACUTA!

#38136 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 20 August 2015 - 07:29 AM

Vezi postareaverber, la 19 August 2015 - 10:38 PM, a spus:

Fetelor din ro va rog mult...spuneti mi e problema cu tintarii baltati ....ca ma duc la mare la sanatoriu ca babele ...si in delta?
SEARA PLACUTA!

da, am revenit ieri de la mare si parca erau mai multi ca-n iulie. in fiecare seara am pus aparatul de tantari.

#38137 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 20 August 2015 - 08:18 AM

Vezi postareamoatza, la 20 August 2015 - 07:29 AM, a spus:

Vezi postareaverber, la 19 August 2015 - 10:38 PM, a spus:

SEARA PLACUTA!

da, am revenit ieri de la mare si parca erau mai multi ca-n iulie. in fiecare seara am pus aparatul de tantari.

multam iubito! :occasion14:

#38138 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 20 August 2015 - 08:20 AM

neatza aici ploua..eu fug la doctor generalist pt reteta pt 3 luni
pup
ps stella frumoase plimbari:)

#38139 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 20 August 2015 - 08:50 AM

'Neata!

Si la noi ploua, este o zi urata si rece! BBRR!!!

Am facut vinetele aseara, am citit si pe topicul lui Daniella si ce mi-a spus Zerda si au iesit foarte bine, s-au curatat usor, nu am facut mizerie, nu am facut fum, chiar am invaluit bucataria intr-un parfum de vinete coapte. Dupa-amiaza cand ajung acasa o sa fac si o salata din ele, dupa ce in prealabil le-am tinut toata noaptea la scurs.

Geany, i-am vazut pe baietii tai pe FB...sufland in tort...

Verber, din cate stiu, in Delta, in luna septembrie nu mai sunt tantari, dar la mare, da. Unde te duci la sanatoriu, la Techirghiol sau la Eforie Sud?!

ZoazoNico, ma bucur ca s-au linistit apele si la tine si mai ales ca ai rezolvat cu dintele, durerea de dinti este oribila. Distractie placuta la nunta! Sa dansezi si pentru mine! :occasion14:

O zi frumoasa sa aveti!
GEORGIA

#38140 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 August 2015 - 01:28 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 20 August 2015 - 08:50 AM, a spus:

'Neata!

Geany, i-am vazut pe baietii tai pe FB...sufland in tort...

Daa!! draga Giorgi' domnu' Geany le-a pus ,va povestesc si aici ca nu am secrete =)) numa sa nu va plictisesc...

Deci domnu' Geany a implinit ieri 41 de ani si a fost de serviciu de dimineata pana seara,nu se astepta sa-i mai fac nimic de ziua lui ca asa ne vorbisem,a sarbatorit odata cu Ale' si zilele de dupa si asta urma sa fie,dar eu am complotat cu Ale' si i-am facut totusi un tortulet.Ale' a facut proiectul' pe tableta :occasion14:

Fisier atasat  SAM_3967.JPG (46.67K)

Eu am incercat sa ma apropii cat mai mult de model :rolleyes: (siroaiele de ciocolata,crema mov si verde ) cred ca mi-a iesit destul de aproape..

Fisier atasat  SAM_3954.JPG (56.03K)

Domnu Geany a fost foarte surprins si incantat,mai ceva ca un copil (ii e ciuda ca eu cu Ale' mai tinem secrete,ca el nu poate ii scapa, si Ale' zice tot ,dar pe mine m-a ascultat,a tacut malc =)) )mai aveam brizbrizuri de pus pe tort,jeleuri ramase de la ziua lui Ale' figurine de ciocolata si praline,fistic sa pun imprejur pe crema verde de fistic,dar asa de nerabdator a fost ca a zis sa-l las fix asa ca e perfect ,sa nu-i mai pun nimica nimicuta pe el =))

I-am cantat ''multi ani traiasca'' :tongue3: ,iar Ale :''la multi ani pt. tine,la multi ani pt. mine'' =)) (ca in desenele cu motanul Garfild)

Fisier atasat  SAM_3956.JPG (53.73K)

Au suflat amandoi in tort..

Fisier atasat  SAM_3957.JPG (53.55K)

Fisier atasat  SAM_3958.JPG (49.85K)

S-a halit cu maxim interes..

Fisier atasat  SAM_3959.JPG (53.69K)

Zoaza draga imi pare rau ca nu te putem servi decat virtual :hug: asta-i special pt. tine(nu uita ca Ale' a proiectat proiectul =)) )

Fisier atasat  SAM_3960.JPG (53.46K)

Si asta a fost...

Acum am facut la cerere parjoale sunt fierbinti(am avut un marar atat de proaspat si parfumat ca mirosea toata bucataria cand l-am tocat)

Fisier atasat  SAM_3963.JPG (69.18K)

In rest la noi racorica,15 grade f. inorat dar nu mai ploua momentan...
O zi faina tuturor,si multumesc inca o data de urari :-*

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1905
  • 1906
  • 1907
  • 1908
  • 1909
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic