Number of downloads: 0
Aceasta este o poza mai veche de 14 ani,in stanga pozei sunt eu ,in dreapta sorica mea,in mijloc doamna,pe atunci in varsta de vreo 83 de ani,are 97 de ani acum...
Eu cand am plecat in Italia(unde era deja mama de 3 ani acolo si sora mea),am plecat in lacrimi ca lasam aici pe baiatul meu cel mare era in clasa a doua pe atunci,si pe domnu' Geany(eram doar preteni' pe atunci),in fine am ajuns in Italia dupa multe peripetii pe drum,dar aia e alta poveste,si am avut norocul sa gasesc imediat loc de munca la aceasta doamna ,care si ea trecea printr-o perioada f. nefasta atunci pt. ca tocmai ii decedase sotul,ea a trebuit sa se munte dintr-un apartament f. mare ,intr-unul mai mic(desi si asta avea 4 camere 2 bai 1 balcon si o terasa)cu mutatul isi rupsese si un picior saraca,ea avea femeie care sa faca,curatenie ,cumparaturi,etc ,dar de la ora 8-12,acea femeie a ramas acolo si pe parcursul sederii mele,vb era ca pe mine m-a angajat doar ca sa o tin de brat sa o insotesc la biserica,la prietenele ei sa joace carti si sa aiba pe cineva permanent in casa ca ii era teama sa nu mai cada sau sa-i vina rau etc...Eu ii cerusem un anumit salar asa cum aveau toate fetele prin zona(ca,cunosteam piata)dar ea a zis ca nu renunta la italianca pe care o avea la ore si ca in felul asta imi da mai putin mie ,dar ca imi da posibilitatea ca in intervalul 8-12 sa-mi gasesc ore si in felul asta sa ajung la cat voiam eu.La inceput nu a fost chiar totul lapte si miere,ca ea imi promisese ca vb. ea cu prietenele ei sa ma ia la ore,dar a ramas cu zisul,ca s-a dovedit ca de fapt nu voia deloc sa ma lase la ore,si despre faptul ca eu trebuia doar sa o insotesc nici poveste,eu nici nu vb. decat stalcit ,in fine eram disperata,plangeam non stop.Ea a provenit mereu din familie instarita,obisnuita mereu sa aiba servitori in casa(femeia cu curatenia era cu curatenia,bucatareasa cu bucatareala ,sofer etc)acum acele vremuri apusesera de mult ,dar ea era obisnuita cu un anumit stil de viata,mie mi-a fost greu ca ma punea sa port sortulet apretat brodat cu volanase(radea sormea de numa de mine,si eu boceam ca nebuna),si mereu ma suna cu un clopotel(avea clopotei de astia peste tot in toate camerele,si in buzunar avea unul) ,chiar si fara motiv ,ca-mi venea uneori sa i-l bag pe gat jur...Ma clopotzea,eu fugeam repede pe un colidor ceruit mai sa-mi rup gatul,si-mi spunea de exemplu doar ca :'' Nu te aud,draga! ce faci tu acuma?!'' in sensul ca sunt platita si trebuie sa muncesc non stop,nu conteaza ce numai sa nu stai,si-i spuneam ca frec frigiderul de exemplu:''Brava! brava!''facea...,apoi organiza mese cu musafiri,si gateam dinainte tot,eu ii taiam tot cum voia ea ,etc, dar ea supraveghea tot,si era f. tipicara...Ei asta fu inceputul mai greu,dar apoi,ma stiti cat de irezistibila sunt

Cam atat deocamdata....