Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1966
  • 1967
  • 1968
  • 1969
  • 1970
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#39341 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 June 2016 - 08:00 PM

Buna! s-a incins la finger food o discutie pe care doresc sa o port in continuare dar nu se mai poate acolo ca incarc topicul ,asa ca m-am gandit sa pun si acolo link catre aici si sa va povestesc aici http://artaculinara....d/page__st__360 era vb. despre retetele doamnei pt. care am lucrat eu in Italia ...

Fisier atasat  SAM_4627.JPG (53.35K)
Number of downloads: 0

Aceasta este o poza mai veche de 14 ani,in stanga pozei sunt eu ,in dreapta sorica mea,in mijloc doamna,pe atunci in varsta de vreo 83 de ani,are 97 de ani acum...

Eu cand am plecat in Italia(unde era deja mama de 3 ani acolo si sora mea),am plecat in lacrimi ca lasam aici pe baiatul meu cel mare era in clasa a doua pe atunci,si pe domnu' Geany(eram doar preteni' pe atunci),in fine am ajuns in Italia dupa multe peripetii pe drum,dar aia e alta poveste,si am avut norocul sa gasesc imediat loc de munca la aceasta doamna ,care si ea trecea printr-o perioada f. nefasta atunci pt. ca tocmai ii decedase sotul,ea a trebuit sa se munte dintr-un apartament f. mare ,intr-unul mai mic(desi si asta avea 4 camere 2 bai 1 balcon si o terasa)cu mutatul isi rupsese si un picior saraca,ea avea femeie care sa faca,curatenie ,cumparaturi,etc ,dar de la ora 8-12,acea femeie a ramas acolo si pe parcursul sederii mele,vb era ca pe mine m-a angajat doar ca sa o tin de brat sa o insotesc la biserica,la prietenele ei sa joace carti si sa aiba pe cineva permanent in casa ca ii era teama sa nu mai cada sau sa-i vina rau etc...Eu ii cerusem un anumit salar asa cum aveau toate fetele prin zona(ca,cunosteam piata)dar ea a zis ca nu renunta la italianca pe care o avea la ore si ca in felul asta imi da mai putin mie ,dar ca imi da posibilitatea ca in intervalul 8-12 sa-mi gasesc ore si in felul asta sa ajung la cat voiam eu.La inceput nu a fost chiar totul lapte si miere,ca ea imi promisese ca vb. ea cu prietenele ei sa ma ia la ore,dar a ramas cu zisul,ca s-a dovedit ca de fapt nu voia deloc sa ma lase la ore,si despre faptul ca eu trebuia doar sa o insotesc nici poveste,eu nici nu vb. decat stalcit ,in fine eram disperata,plangeam non stop.Ea a provenit mereu din familie instarita,obisnuita mereu sa aiba servitori in casa(femeia cu curatenia era cu curatenia,bucatareasa cu bucatareala ,sofer etc)acum acele vremuri apusesera de mult ,dar ea era obisnuita cu un anumit stil de viata,mie mi-a fost greu ca ma punea sa port sortulet apretat brodat cu volanase(radea sormea de numa de mine,si eu boceam ca nebuna),si mereu ma suna cu un clopotel(avea clopotei de astia peste tot in toate camerele,si in buzunar avea unul) ,chiar si fara motiv ,ca-mi venea uneori sa i-l bag pe gat jur...Ma clopotzea,eu fugeam repede pe un colidor ceruit mai sa-mi rup gatul,si-mi spunea de exemplu doar ca :'' Nu te aud,draga! ce faci tu acuma?!'' in sensul ca sunt platita si trebuie sa muncesc non stop,nu conteaza ce numai sa nu stai,si-i spuneam ca frec frigiderul de exemplu:''Brava! brava!''facea...,apoi organiza mese cu musafiri,si gateam dinainte tot,eu ii taiam tot cum voia ea ,etc, dar ea supraveghea tot,si era f. tipicara...Ei asta fu inceputul mai greu,dar apoi,ma stiti cat de irezistibila sunt :rolleyes: ... =)) ...Cert e ca m-a indragit incet incet f. mult,si eu am invatat repede sa vb. sub atenta ei supraveghere,mereu ma corecta si la gramatica si tot ca o adevarata profesoara(atata ca nu stiu sa scriu corect cu litera aia dubla),mi-a gasit si ore la prietenele ei ca a inteles ca aveam nevoie de bani ca sa-mi iau un apartament sa ma casatoresc ,mereu se uita la pozele cu baiatul meu pe care le primeam de acasa,si s-a inmuiat atat de tare ca nu voia sa ma mai lase sa plec,a incercat sa ma convinga prin toate mijloacele posibile si imposibile sa raman sa ma casatoresc acolo sa aduc si baiatul sa am grija de ea ca ne lasa tot,eu nu am vrut si pace ,eu vreau acasa la mine cu ai mei nu-s facuta eu pt. asa ceva..si acum vb. la telefon si-mi spune ca ea nu moare pana nu ma mai vede macar o data,eu in gandul meu:''o sa traiesti cat ''chietrili' ''cocoana,in baza asta'' =)) ,dar ne intelegem f.f. bine si am descoperit ca este o doamna deosebita cu o poveste de viata uimitoare,a calatorit in toata lumea asta (sotul ei fusese medic)si mi-a povestit ca a fost,printre altele si intr-o excurisie organizata cu o ambarcatiune pe Dunare,de la izvor pana la marea neagra,si a zis ca in Romania servise''lo borsh''(borsh) :lol: dar nu prea i-a placut,acum are o doamna din Iasi in locul meu(a renuntat si la italianca pe care o avea de o viata)doamna respectiva are vreo 50 si ceva de ani si sambata sau duminica vine si sotul ei la masa in vizita si ea prepara''lo borsh'',a zis doamna ca-i da niste arsuri dupa aceea de numa' dar nu zice nimic,ca sa nu le strice lor placerea..Draga de ea! ..
Cam atat deocamdata....

#39342 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 16 June 2016 - 03:55 AM

Geany, pentru asta trebuia sa deschizi subiect separat, la "Seriale", asta-i deja telenovela! ma duc sa-mi pregatesc popcornu' si... batistele! ... si caietul de retete... :rolleyes:

M-am distrat de faza cu sortuletul, asta-i chiar ca din filme, mintea mea inca nu poate sa priceapa ca mai exista asa ceva. Chiar daca atunci ti s-a parut o nenorocire, acum cred ca te distrezi si tu, macar ai ce povesti la nepoti!

#39343 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 June 2016 - 08:41 AM

Vezi postareaadi_edi, la 16 June 2016 - 03:55 AM, a spus:

Geany, pentru asta trebuia sa deschizi subiect separat, la "Seriale", asta-i deja telenovela! ma duc sa-mi pregatesc popcornu' si... batistele! ... si caietul de retete... :lol:

M-am distrat de faza cu sortuletul, asta-i chiar ca din filme, mintea mea inca nu poate sa priceapa ca mai exista asa ceva. Chiar daca atunci ti s-a parut o nenorocire, acum cred ca te distrezi si tu, macar ai ce povesti la nepoti!

Asta a fost doar asa o introducere ,e pistol cu apa pe langa restul =))

Iti dai seama ca si pt. mine a fost socant,ea era la inceput f. rece si dadea ordine mai ceva ca un general,eu nu stiam sa vb.,intelegeam tot dar nu puteam sa ma exprim,nici ochii nu-i ridicam din pamant la ea.Chiar atunci abea venita eu , a venit la ea preotul inainte de craciun(ea ma angajase pe 10 decembrie)si ma pusese sa stau pe un scaun intr-o camera vecina(unde ma punea acolo trebuia sa stau) si mna' se auzea tot ca e un ecou in casa aia,si-i spunea preotului ca-i e mila de mine ,dar ea nu se descurca,ca-mi cerea un obiect si eu veneam cu 2-3 obiecte in mana privind intrebator la ea... =)) eu mai tarziu i-am explicat ca ea nu-mi spunea folosind cuvinte uzuale,de exemplu daca mi-ar fi spus adu-mi un castron intelegeam dar daca ea ii spunea bol sau si mai rau in dialect(piemontez,care pe ala nici acu' nu-l inteleg)eu urmaream ochii ei incotro se duc,era la dulap,zburam la dulap,deschideam dulapul si ma gandeam :rolleyes:'' pahar nu poate sa fie ca mi-a mai cerut pahar si nu asa ii spunea,ce mai avem pe aici?! farfurii?! mmm nu cred!! o fi platou?!,sau poate asta ca are forma mai ciudata?!,ca sa nu gresesc mai bine i le dau pe amandoi' una din ele tre sa fie '' =)) cascadorii rasului ,era nimik ...
Dar asta cum am zis doar la inceput ca am invatat sa vb. si am inceput sa-i raspund,a inteles si ea,m-a indragit mai apoi f. mult,i-am devenit ca o fata(ca nu a avut copii niciodata) si cea mai buna prietena si confidenta,tot imi zicea si-mi spune si acum...straniu e ca din ce mi-a spus si ea dar si toate cunostintele ei,ea a avut mereu tot felul de fete di femei in casa de nici una nu s-a atasat asa in felul asta,am rezonat noi cumva asa intr-un fel,ea e in zodia balantei,eu am ascendentul in balanta,si chiar in f. multe ne-am potrivit perfect,dar a fost dragoste cu nabadai cum v-am zis...De unde nici ochii nu-i ridicam din pamant la ea,ajunsesem sa facem niste mishtouri si sa ne distram toata ziua de numa',ii spuneam glume,bancuri,oricat de depresata'' ar fi fost sau daca nu se simtea bine,ca avea dureri,tot o faceam sa se bine dispuna,radea pana nu mai putea si-mi spunea sa ma opresc,ca nu mai poate sa rada ca o doare,imi spunea:mascalzona,dizgraziata!''si voia sa ma atinga cu bastonul,eu fugeam ,ea dupa mine,pana se lasa pe un scaun ca nu mai putea si de ras si de tot,imi spunea ca o sa o omor cu zile =))
Cat despre sortuletul apretat,brodat si cu volanase,nici ala nu era nimik,pe langa faptul ca voia sa-mi pun si bonetica la fel pe cap(avea un sertar plin cu de astea,fiecare sortulet avea bonetica asortata,cu aceeasi broderie)si manusi,a zis ca macar cand are invitati la cina sa servesc asa,i-am zis ca alea chiar nu pot,po' sa se supere,dar cu manusile alea-mi aluneca tot din mana,si eu am parul lung,si boneta aia nu statea de nici o culoare,mereu se ducea haisa si eu numa' cu mainile-n cap eram...Baii Cenusareasa scria pe mine ,pe bune ! =))
Despre clopotei si aia sunt pistol cu apa,pe langa soneria de la pat din dormitor,aia era din aia ca la scoala,ea avea un buton rosu mare la capul patului,si pe hol era shmecheria,ca o ciuperca de aia din fier,ca la scoala daca stiti,mancatias palaria ta,cand suna din aia iti ingheta sangele in vene ,pe bune,i-am spus sa nu mai sune nici din clopotei din nimic ca ma apuca batzu',e destul sa ma strige ca eu aud...a spus ca nu se cuvine unei doamne sa strige..ok. renunta macar la soneria aia din dormitor,ca sperii si vecinii(parca ce voia sa-mi spuna? noapte buna,sau sa-mi spuna nu stiu ce despre nu stiu ce camasa de noapte etc)...imi zice:''pai am dat o gramada de bani pe ea!(ca mai era si super zgarcita) =)) asa ca trebuia sa-si scoata banii soneria,altfel ar fi fost risipa ....crima si pedeapsa a fost frate!!

#39344 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 16 June 2016 - 10:35 AM

imi inchipui ca n-a fost prea usor, dar tu ai un dar de-a da o nota vesela si optimista oricarei intamplari, asa ca esti o placere la povesti.
mai spune-ne!

#39345 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 June 2016 - 02:43 PM

Haoleuu!! paii ie' multe si ie' grele'! :rolleyes: trageti-va scaunelul!

Nici nu stiu de sa incep si unde sa ma termin!

Ok.! indiferent daca ma credeti sau nu,in Torino cel putin(nu stiu daca si in restul Italiei) era o societate,care pastra vechile valori (chiar titlurile de contese,conti)si ei pastrau inca anumite valori,si etichete ,chiar daca timpurile s-au schimbat ,asa au vazut,asa au fost crescuti si asa au pastrat atat cat s-a mai putut.Doamna mea se invartea in cercuri de astea,spun la trecut ca din pacate,toti nu mai sunt printre noi,multi erau mai tineri ca ea ,stiu ca e usor de zis ,pe principiul :''ti-ai trait traiu' ti-ai mancat malaiu' '',dar eu i-am cunoscut pe toti ,am gatit pt. ei,si am si lucrat pt. ei la ore,si atunci nu poti sa nu fii implicat,clar ca m-a marcat,de cate ori vb. cu ea la telefon imi spunea cine a mai murit,e morbid stiu...Faza e ca toti au fost f. afectuosi cu mine,devenisem fara sa vreu confidenta tuturor,dar ceea ce apreciau toti la mine ,inclusivi doamna mea,eu nu duceam vorba intre ei si ce se intampla in casele lor ca fiecare avea pasarelele'' lui si multe vreau sa spun,ele se mancau intre ele ca viperele,dar eu nexam,''zen total'' pe principiul timpul trece leafa merge,imi vedeam de treaba mea niciodata nu am povestit nimanui ce-mi spuneau unul despre celalalt si ce se petrece in casa nimanui,si asta au apreciat toti,eram un fel de tampon intre ei si m-au cadorisit cu o gramada de atentii si mici cadouri(nimik extraordinar,dar de suflet,o esarfa de sarbatori,un lantzic nu de mare valoare,etc)si eu am tinut la toti asa cum si ei au tinut la mine!
In fine revin am facut aceasta paranteza ca sa intelegeti cat de cat ce vreau sa zic,in fiecare craciun si pana dupa revelion pt. pastrarea etichetei si obiceiurilor vechi toata lumea buna mergea la Sanremo,asa ca bineinteles ca si eu cu doamna,se caza mereu la hotel Europa care e peste drum de cazinou,pe malul marii,o nebunie...imaginati-va pe mine abea ajunsa,nu vb. nimik decat f. stricat si in situatia pe care o stiti,acolo...Rezulta ca trebuia sa port o haina de blana,f. veche si uzata,mancata de molii,care era haina domnei de companie pt. Sanremo(purtata cu acesta ocazie de multe inaintase ),cum aratam eu fata tanara cu matza aia veche babosheasca smotocita pe mine?! ...da! mna' daca asa e modelul asa e modelul ce poti sa faci?!
Doamna isi comanda numai homar,sau fructe de mare,scoici,melci etc destia(avand invitati la masa,prieteni din vechea garda de care va spusei),ma invatase bunele maniere la masa,cum ca daca nu mai vrei sa mai servesti pui cutitul si furculita in x pe farfurie ,sa nu vb. cu gura plina si daca nu esti intrebata,sa nu vb. tare etc.etc(io' si cu prety women =)) )vb. f. serios,poate credeti ca glumesc,iar eu meniul zilei,ca pt. cei ce erau cazati la hotel puteau comnada meniul zilei,dar va jur ca eu eram multumita asa,ca eu oricum nu asi fi atins oarataniile alea,eu nu mananc peste de nici un fel si nici fructe de mare si deshtia,jur,po' sa fie garla,ca eu de asa ceva nu ma ating,(acuma,Franca italianca de o avea la ore spunea ca ,chiar daca asi fi poftit la asa ceva ea la toate doamnele de companie'' cu meniul zilei era,in fine nu stiu nu cunosc nu ma intereseaza)cert e ca bucatarul Pepe se numea,ma indragise f. mult la fel si cei de la bucatarie,si a incercat saracul sa faca un gest placut,si mi-a adus din partea casei un homar imens,crezand probabil ca mi-o fi pofta si ca nu-mi permit,i-am multumit extrem'' dar i-am zis ca eu nu mananc nimic ce vine din mare,imi povestea cum se prepara i-am zis ca mi se pare oribil cum ii leaga de clesti si-i arunca in oala cu apa clocotita,mi-a spus ca eu cum cred ca sunt ucise celelalte bestii?!(vita ,porc,oaratanii?!),avea si el dreptate dar parca tot nu asi vrea sa fiu in pielea homarului =)) in fine ca sa se recompenseze,mi-a adus el o carne nu stiu daca era vita sau ce,cu piper roz sau verde,cu un sos alb de smantana cred,cand am taiat si a inceput sa curga snangele ala in smantana aia ,mi-a venit rau,asa ca a renuntat in ami mai da delicatese,dar ma favoriza mereu la meniul zilei ,cu portii uriase de paste de tot felul si deserturi copioase =))

Poza cu cu doamna la hotel Europa Sanremo (3 craciun si revelioane la rand am facut acolo)

Fisier atasat  SAM_4637.JPG (44.05K)

Si aici cred ca avea invitati,le spuneam glume si bancuri si radeam cu totii cu lacrimi

Fisier atasat  SAM_4638.JPG (49.35K)

Sarbatorile erau cele mai grele acolo ca plangeam pt. ai mei asa ca nu ma interesau frumusetile din jurul meu,acum cu siguranta asi aprecia altfel totul,si teatrul Ariston,atata insista doamna sa stau cu ea la spectacol si eu nu voiam ,imi spunea ca daca-i vine rau?(nu i-a venit niciodata cat am stat eu in Italia),ii spuneam ca ma suna pe telefon si vin,...paii daca-i vine rau cum sa ma sune ea?! ii spuneam ca cineva ii ia telefonul si pe oricine din lista suna ,ala m-ar fi sunat imediat pe mine ca toti ai ei aveau nr. meu..ce credeti ca faceam eu? mergeam pe malul marii si vb, cu ai mei la telefon si boceam ca toanta-n targ :lol: si fanfara ,concertul de revelion de la cazinou mereu singura o lasam,acum imi pare rau ,dar atunci zau ca nu-mi ardea...
Nebunul de bucatar si cu o bucatareasa mereu ma scoteu in oras,la un bar unde cantau tineri la chitara f. frumos,''rose rose per te'',ierba di casa mia '' paloma bianca'',care chiar mi-au ramas in suflet...si la dans,doar ca eu am 2 picioare stangi,nu ma pricep la destia,dar era frumos de vazut tango,salsa ,rumba ,acum cu siguranta asi aprecia cu totul altfel toata experienta...

#39346 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 16 June 2016 - 09:03 PM

Giani, tare mult imi place cum povestesti, si chiar ai ce zice!
Eu te-astept sa-ti mai amintesti ptr noi.

Stiu ca se pastreaza titlurile nobiliare chiar si la noi, de fapt.

Am un var care a lucrat ca sofer si-apoi asistent personal al unui pictor extrem de renumit mai ales in State, Cy Twombly, care a murit acum veo 2 ani. Tot asa, era casatorit c-o contesa italiana si de cativa ani buni se stabilisera in Italia, ce povesti imi spunea varu-miu asta...wow, alta lume!

#39347 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 June 2016 - 10:06 PM

Vezi postareamoatza, la 16 June 2016 - 09:03 PM, a spus:

Giani, tare mult imi place cum povestesti, si chiar ai ce zice!
Eu te-astept sa-ti mai amintesti ptr noi.

Stiu ca se pastreaza titlurile nobiliare chiar si la noi, de fapt.

Am un var care a lucrat ca sofer si-apoi asistent personal al unui pictor extrem de renumit mai ales in State, Cy Twombly, care a murit acum veo 2 ani. Tot asa, era casatorit c-o contesa italiana si de cativa ani buni se stabilisera in Italia, ce povesti imi spunea varu-miu asta...wow, alta lume!

Draga Moatzo',eu imi amintesc totul f. f. bine pana in cele mai mici amanunte,dar chiar nu vreau sa acaparez eu topicul aici,voi mai comentati si de ale voastre chiar daca ne intercalam ,si cu alte discutii :lol:

Ce pot sa spun despre acest tip de persoane,din ce am intalnit eu,si doar din experienta pe care am avut-o eu,pot sa spun ca ei nu considera deloc degadante anumite ipostaze in care te pun pe tine ca si angajat,desi e degradant,pt. ca vremurile s-au schimbat,si nu mai traim in acele vremuri,dar ei asa au crescut,asa au vazut de mici de la ai lor,asa inteleg ei ca trebuie sa fie...ce pot sa spun e ca eu cel putin nu am simtit,ceva facut cu rautate sau ca sa umiliasca,dimpotriva,ei se inconjoara de personal care sa fie :1 cinstit(aka sa nu fure,asta e cea mai mare teama a lor,ca desi nu s-ar crede sunt cele mai zgarcite si stranse la punga persoane care pot exista,fac anumite lucruri ca sa-si mentina anumite standarde sau pozitia,dar nu cheltuie de placere),2 discretie: f. important sa nu se duca vb. din casa,(bine ca ei se barfesc si se mananca intre ei de numa' e partea 2,dar ca si personal exclus),abea la sf. nr. 3 harnic...Cand ei intalnesc o astfel de persoana,o tin angajata pe viata,nu o mai lasa sa plece,ba chiar e mare belea daca o ia una de la altcineva cunoscut :rolleyes: e mare concurenta...deaia doamna nu voia sa ma lase la ore asa cum mi-a promis la inceput,desi toate celelalte cucoane o rugau sa ma lase, si eu aveam nevoie de numa ,iar ea nu voia....Dar pana la urma m-a lasat si totul a fost mai mult decat ok,atata ca nu mai faceam eu fatza,ca se certau intre ele pe zile in ce casa sa ma duc si case mari,pretentii mari,a mea ma lua de odihnita cand eu ma intorceam rupta in fiecare zi,dar mi-am atins scopul in timp record (la ore eram platita cu 5 euro ora,6 care se simtea un pic mai darnica,dar nu era doar sters un praf si vreun aspirat,era de munca rau,si in fiecare zi sa iei alta casa de la capat,nici nu mai stiam careia cand i-am facut geamurile,sau perdele,munti de calcat peste tot ,cumparaturi si comisioane de parca credeau ca am aripi sa zbor,ar fi fost bine baythewey'' =)) )si fiecare cu pasarelele ei ca mna' o persoana in varsta e greu de suportat,ca mna' fiecare cu ale lui, dar eu aveam o gramada ,cand am ajuns acasa s-au speriat ai mei ,imi tremurau mainile si un pahar de apa daca voiam sa beau imi clantzanea intre dintzi,jur daca mai stateam o luam pe alee!! =))
Sa va mai spun una,Franca italianaca pe care o avea doamna la ore de o viata,era o smechera de numa,de exemplu prindea o zi cand nu aveam eu ore si i se scula'' ca tre' sa facem si noi geamurile si spalat perdelele...cum intelegea ea ca se face asta?!...pai Geany se urca pe scara si da jos perdele,Geany spala geamurile,iar ea hutuchea perdelele in masina de spalat pe programul ''delicate'' isi aprindea tigara si statea langa masina aia,pe principiul ca ea spala perdelele''si nu se misca de acolo de parca masina aia s-ar fi oprit daca nu statea ea lipita de ea acolo... =)) apoi trebuiau intinse la uscat si ea o stergea ca deja se facea 12 si eu urma sa le calc si sa le pun la loc..asta e doar un ezemplu' =))

Ie' multe,daca mai vreti ca tot zicea edy de retete ,o sa va mai spun ce facea doamna,dar toate simple ca tot ce am zis si pana acum,nimik cine stie ce,sau woaauu!!dar f. intresante asa in simplitatea lor...

#39348 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 June 2016 - 06:53 AM

Buna dimineata <<<<<<. <gisnino ,s fscusi sa rad cupovestile . Stii cum se spune in italia despre doamnele(madamina) piemonteze ? " piemontesi, falsi e cortesi", decinu ma mira ca se barfeau, si bine ai facut ca nu duceai vorba.
Nu a fost usor, dar cum mereu in viata lasam deoparte ce nu e prea placut, si ne amintim doar de momentele placute,
Tare as fi vrut sa te vad ca "Wsubreta" de opereta cu sortulet si scufie apretata :lol:
Important e ca ai realizat ce ai vrut, si ai invatat multe lucruri care-ti folosesc si acum.
Am fost si aici la case unde au personal, si tot in rochie neagra sortulet si scufie purtau...asa ca nu doar vechea garda italiana are pasarelela cap :rolleyes:
In tineretea mea am fost invitata de cateva ori lao doamna chic ( mancare proasta si putina, dar servicii de portelan si jde pahare , cutite si furculisioane).... hehe, se mananca mai bine laoamenii " simpli" si normali =))

O zi faina tuturor...Motzulin, daca am face media intre temperaturile f reci de aici si canicula de la voi...am aveaceva ideal pe placul tuturor.

#39349 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 17 June 2016 - 07:19 AM

Vezi postareastella, la 17 June 2016 - 06:53 AM, a spus:

Motzulin, daca am face media intre temperaturile f reci de aici si canicula de la voi...am aveaceva ideal pe placul tuturor.

Aseara la ora 8 erau 28C in Parcul Crang din Buzau (de-obicei sunt macar 2C mai putin decat in oras), iar acum sunt 24.3C la umbra - la mine la munca e musai sa fie supravegheate temperatura, viteza si directia vantului, de-asta stiu asa precis). Deci e deja nasol, da' poate-or fi unii care se bucura - hi, hi, vreau sa-i vad pe la 2-3 de-amiaz'...sau maine, ca au anuntat 42C la umbra in Bucuresti.
E, pan'la urma, radem-glumim, da' nu-i dupa noi (e cum vrea valul nord-african =)) )

In alta ordine de idei, de marti, ca luni e liber, la birou am CFGu' pe cap, iar azi si maine tre' sa fac 3 torturi, ca m-am lansat in productia de serie (glumesc, sunt ptr niste prieteni).

Deci, we glorios, alea-alea, aere, va pup!

Giani, tu continua :rolleyes: ca sigur nu deranjezi pe nimeni :lol:

#39350 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 June 2016 - 08:38 AM

Vezi postareastella, la 17 June 2016 - 06:53 AM, a spus:

Buna dimineata <<<<<<. <gisnino ,s fscusi sa rad cupovestile . Stii cum se spune in italia despre doamnele(madamina) piemonteze ? " piemontesi, falsi e cortesi", decinu ma mira ca se barfeau, si bine ai facut ca nu duceai vorba.
Nu a fost usor, dar cum mereu in viata lasam deoparte ce nu e prea placut, si ne amintim doar de momentele placute,
Tare as fi vrut sa te vad ca "Wsubreta" de opereta cu sortulet si scufie apretata =))
Important e ca ai realizat ce ai vrut, si ai invatat multe lucruri care-ti folosesc si acum.
Am fost si aici la case unde au personal, si tot in rochie neagra sortulet si scufie purtau...asa ca nu doar vechea garda italiana are pasarelela cap =))
In tineretea mea am fost invitata de cateva ori lao doamna chic ( mancare proasta si putina, dar servicii de portelan si jde pahare , cutite si furculisioane).... hehe, se mananca mai bine laoamenii " simpli" si normali =))

O zi faina tuturor...Motzulin, daca am face media intre temperaturile f reci de aici si canicula de la voi...am aveaceva ideal pe placul tuturor.

Draga Stelin',din pacate nu am nici o poza cu sortulet si scufita(pe ultima nici nu am vrut sa o port)dar imi inchipui ce mutra aveam =))
In rest totul e cum ai zis tu :lol: =))

Draga Motzulin,si la noi cresc temperaturile,21 de grade acum de dimineata,dar se anunta 31 ,la umbra bineinteles,nu o fi chiar atat de cald ca la Bucuresti dar tot cald va fi,deja am resimtit prima oara pe anul asta disconfort azinoapte,deja mi-era cald,ma gandesc cu groaza la caldurile cele mari ce ne asteapta =))

Azi cred ca o sa fac o mazare,daca tot am terminat cu pastaile ,o zi minunata tuturor! :rolleyes:

#39351 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 June 2016 - 12:43 PM

Vezi postareamoatza, la 17 June 2016 - 07:19 AM, a spus:

Giani, tu continua :hug: ca sigur nu deranjezi pe nimeni =))

O.K !Pe raspunderea ta =))

Am terminat cu craciunul la Sanremo,acum trecem la pashte ! De pashte ii placea sa mergem la Lanzo (langa Torino),este extrem de frumos ,mereu dupa masa imi placea dupa ce o conduceam pe doamna in camera ei sa se odihneasca ,sa merg sa ma plimb ,la ponte del diavolo se numeste(puntea =)) )...Este f. f. frumos

Fisier atasat  Parco Ponte Del Diavolo Lanzo - IL PONTE DEL DIAVOLO_009.JPG (48.33K)

De cazat mereu se caza la hotel Piemonte,asta e sala de mese

Fisier atasat  PIEMONTE-HOTEL-LANZO-GDSP-TO-2014_03.jpg (49.7K)

F. frumos! imi amintesc,ca al meu era plecat intr-o misiune cu elicopterele(ca eu sarbatoream cu doamna pastele catolic,al nostru nu era inca)si el era obisnuit sa ma gaseasca mereu obosita,in criza de timp etc,acum era seara eu super relaxata in cada hidromasaj cu bulbuci,si cu un limoncello de la rece din minibar(asta mi-l cumparasem eu de la supermarket),eii alta viata!...i-am povestit si doamnei,ea:''Haaiii!! dizgraziato ti-ai luat de baut ca barbatii?! nu-i frumos ,nu se face pt. o domnisoara,etc bla-bla-bla ...-da' sha mie :lol: ... =)) rea Geany la colt sa-ti fie rusine :tongue3:
A doua zi dupa masa ,zice,asa de greu mi-a cazut mancarea,am niste arsuri!! mai ai niste digestiv?!..- este doamna,pai se poate?!...hahahha!!!
E o pofticioasa de numa,eu mereu cu meniul zilei,aveam mereu portii generoase de paste,dar facute bine ca la mama lor,o nebunie,ea niciodata nu se putea abtine sa nu ia din farfuria mea,dar mereu avea grija sa-mi spune:'' vezi,nu e frumos,nu se face,tu sa nu faci asa''...''nu doamna ,cum?! sa puoate'?!'' ...la sf. mereu povestea cum nu e frumos sa faci scarpetta ,adica sa iei un colt de paine si sa stergi farfuria de la sosul de paste,dar in timp ce se uita f. circumspecta in stanga si in dreapta sa vada sa nu o vada nimeni chiar asta facea..:-''vezi?! asta nu se face,tu sa nu faci,nu e frumos,nu se cade''...eu:''nuuuu doamna!! se puoate?!'' si radeam amandoua ca 2 nebune!
Intr-o zi imi zice ca in fiecare zi inainte sa coboram la masa sa o verific,daca e imbracata ok. pieptanata ok. tot!..eu: da! doamna e f. bine!''....ne asezam la masa si cum vb. pe mine ma pufneste rasul incercam sa ma abtin dar nu puteam..ea:''ce ai copchila?!''...eu:''aveti un cercel de un fel si unul de altfel''...mazcalzona,dizgratiata!! ma faci sa umblu asa in lume ,sa se uite lumea la mine ca la circ!!''nu ti-am spus sa ma verifici inainte sa ies?!..eu:''paiii v-am verificat si dintr-o parte erati bine!'' ...si dai cu bastonul pe sub masa,eu radeam ca dementa,i-am zis ca daca ma bate tzip si chiar ca o sa se uite toata lumea la noi,pe mine ma duoare la bascheti ca eu sunt ok,dar ganditi-va ca dv. aveti un cercel de un fel si unul de altfel,si o sa va rada toata lumea!!''...si radeam amandoua ca doua demente...
Cand a venit si ziua de paste aveam fiecare in fata meniul ,gata cu meniul zilei la mine,dar mie mi-au zburat ochii direct la desert,scria acolo,cred: carello dei dolci'' sau ceva de genul...mah! zic asta e ,eu asta-mi iau !cand ajungem la desert ii zic chelnerului ca eu vreau carello dei dolci,el a zambit dar nu a zis nimic,si a venit ,mancatziash' sufletul tau cu un carucior cu 2 sau 3 nivele plin cu torturi si tarte tot felul(cu ciocolata ,cu lamaie ,cu fructe de padure,crostate etc)vreo 9 erau cel putin...eu ma facusem rosie ca focul,acuma ce facem ?!intreaba...doamna care nu mai putea de ras,ii zice sa faca un asagio din toate,ea care e o mare-mare gurmanda si pofticioasa si nu poate rezista mai ales la dulciuri,a rezultat ca ne-am inbuibat pe saturate ca nu mai puteam nici sa ne miscam sa ne mai taram pana in camere..A spus ca nu ma mai scoate in societate ,ca o fac de tot rasul! =))

#39352 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 17 June 2016 - 07:05 PM

asa, Giani, nu stii ca tre sa faci ce zice popa, nu ce face popa? mai zi!

#39353 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 June 2016 - 07:55 PM

Vezi postareamoatza, la 17 June 2016 - 07:05 PM, a spus:

asa, Giani, nu stii ca tre sa faci ce zice popa, nu ce face popa? mai zi!

Bine,bine! ok.! dupa pashte,mergeam iar la Torino si incepeam si cu orele si tot,pana la jumatatea lui iunie,cand toata lumea buna pleca,care incotro,care la mare care la munte,pe unde aveau proprietati,doamna avea la munte,intr-o vilisoara,impartita pe apartamente,unde locuiau mai multe familii,care cu chirie,care proprietari(prima poza cu doamna si cu sor-mea e facuta acolo pe terasa doamnei),ea avea la etajul unu cum urcai de la intrare,dar pe partea astalalta terasa era de fapt la nivelul solului ca asa era panta muntelui,aer curat ,brazi pasarele,f. frumos...Mi-am gasit ore si acolo de nu puteam duce,fiecare voia mai intai sa curat bine apartamentele(si geamuri si tot )inainte sa ajunga,apoi cand plecau iar la inchidere...astia plateau bine!eu aveam cheile si eu inchideam eu deschideam peste tot...
In fine ,si plecam noi de la Torino cu o masina mica spre casa de vacanta de la munte,sofer fiind Franca italianca de lucra la ore la doamna,asta avea vreo 50 si ceva de ani,mioapa cu ochelari,doamna nu mai spun si ea,statea in fatza langa sofer ,eu in spate inghesuita intre bagaje numa nasu mi se vedea,si pe la jumatatea drumului ne prinde o ploaie da deaia cu bulbuci,nu mai era vizibilitate deloc,toate masinile trageau pe marginea drumului,sa se opreasca potopul,tragem si noi,si asteptam ,eu boscorodeam fara incetare cum mi-e felul,la un moment dat incet incet masinile incep tot sa porneasca si sa plece la drum,doamna ii zice:hai Franca,ca a trecut sa pornim si noi...Franca:''nu doamna sa mai asteptam ca e ceata,eu nu vad,sa mai asteptam '''...ok....masinile vajaiau pe langa noi de numa...''Hai Franca ca ne apuca noaptea pe drum''...asta:''Nu merg doamna mie mi-e frica nu-i vizibilitate s-a lasat ceata dupa ploaie,eu nu vad nimik''..mai stam ,mai stam o gramada...dau eu cu mana pe geam ,rezulta ca din cauza diferentei mari de temperatura,se aburisera geamurile pe interior,am inceput sa rad cu lacrimi,doamna si cu Franca se uitau crucite la mine,zicand ca am inebunit,eu mai dihai radeam ma tineam cu mainile de burta,am reusit sa le spun printre sughitzuri cum sta treaba,doamna era nervoasa de numa,invartea bastonul prin masina ,nu stia pe care s-o altoiasca intai,eu cu Franca eram pe burta de ras...Eu:''Doamna,da cu mine ce aveti?! ca daca nu eram eu in baza lui Franca va prindea noaptea pe aici,'' si radeam toate in disperare... :tongue3:

#39354 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 June 2016 - 07:58 PM

scuze eroare de pilotaj :tongue3:

#39355 Useril este offline   Titirimundi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 17 June 2016 - 10:43 PM

Buna seara!

Intreb aici pentru ca aici vad ca aici se intra mai mult...Aveti idee cat ar costa un taxi de la aeroport pana in centru in Bucuresti?

Multumesc frumos! Seara placuta!
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#39356 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 June 2016 - 07:30 AM

Buna dimineata . Gianinoma facusi sa rad cu lacrimi.
Titiri, anul trecut parca din dorobanti aeroport a fost sub 50 lei ( nu mai stiu exact)
dadusem comanda si au sunat cu 10 min inainte sa nu uit sa cobor etc...credca era parca Meridian
0219444 am eu in tel

#39357 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 June 2016 - 10:58 AM

Vezi postareastella, la 18 June 2016 - 07:30 AM, a spus:

Buna dimineata . Gianinoma facusi sa rad cu lacrimi.

Ma bucur Stelin'! atunci continui ca sa aveti ce va mai dixtra' pe wuikendul''asta :tongue3:

Cum va povesteam pe perioada verii la munte eu aveam mult de munca,doamna se relaxa,ea manca la restaurantul vecin la amiaza,doar seara luam o cina lejera impreuna,gen peperonata(sau mai bine zis peperoni in agrodolce)cu ceva proschuto,sau branza,toma era pe acolo,dar mie imi placea mai mult o specie de asiago,sau chiar de la un supermarket de acolo galbani,sau brezaola pe pat de rucola cu lamaie ,destia usoare de vara,salate...In cursul zilei eu ma luam cu munca si abea daca rontaiam vreo coaja de paine ,sau ceva de genul,biscuiti sarati destia,dupa masa trebuia sa merg sa o iau de la masa si sa o aduc acasa de brat,si apoi pana seara zburam iar la treaba,ea saraca mereu se plangea ca prea o las singura dar asta e...

In fine am zis toate astea ca sa intelegeti intamplarea care a urmat,rezulta ca era acolo o sarbatoare,sau nu mai stiu ce,doamna avea si niste invitati din vechea garda(ca mai veneau cu masinile in vizita,atunci ea le oferea la restaurant cina ca si la Sanremo de altfel,apoi pe terasa jucau carti pana seara,eu atat trebuia sa le servesc cafeasau destea...)si imi spune doamna in ziua aceea ca am voie sa ma duc la munca de dimineata,dar sa am grija sa fiu si eu prezenta la amiaza ca se vor servi aperitive in gradina hotelului si pe terasa,apoi vom lua cu totii cina impreuna,sa vin ingrijita ca o sa fie toata lumea etc,vin eu de la munca imi strang parul la spate cu un cleste,imi pun cercei lungi,o rochita lunga vaporoasa de vara,da lunga lunga(gri deschis culoarea soricel cu niste trandafirasi pastel pe ea)pantofi de lac cu toc cui in aceeasi culoare(astia ii aveam cadou de la o contesa,o gramada de pantofi imi daduse)si ma duc...Era un soare de te batea in cap,cald de numa,eu eram si obosita si nemancata,da' cine se mai fatzaia mandra in rochie lunga si cu pantofi cu toc in gradina cu iarba ca mina?! :hug: ca-mi intrau tocurile numa-n pamant...erau aperitive,doamna imi povestea despre olive alla ascolana,doar ca nu-mi mai amintesc prea exact,o sa intelegeti voi mai acush de ce,si erau carafe cu sangria,faine cu fructe multe si vin si gheata,pe caldura aia mergea de numa,eu ca o cucoana defilam pe acolo mandra cu paharul in mana ,si mai bea Geany o sangria,si inca una ,si inca una mi s-a cam urcat la mansarda,in fine suntem invitati in sala de mese pt. cina,trebuia sa urcam o scara cu balustrada,doamna era putin inaintea mea eu o secondam,cumva urcand pe scara am calcat pe rochie,mi s-a incurcat si tocul in ea si am luat contact cu terra.Daca va inchipuiti ca ceva elegant ca o doamna ,stii genul pe o parte sa te sprijini intr-o mana asa ceva,nexam! burta direct,cracii in aer,fustele pe sus,da bine ca am reflexe bune,intr-o fractiune de secunda eram in picioare,da' fulger,n-ai vazut asha ceva bai baiatule!! ca doamna ce era doar la 2 pasi inaintea mea nici nu a realizat,ceilalti din urma,:''vaii!! ati patit ceva?''eu repede dau din cap ca totul e o.k o inhatz pe doamna de-o aripa si o fugaresc in sala de mese pe motiv ca sa prindem masa,ca toti se deplasau in turma spre sala de mese! la masa eu rosie ca focul ,ma bushnea si rasul,toata lumea se uita la noi,doamna devine circumspecta:'' ce ai?!''..''Am ceva pe fatza?!'' ... eu:''nu doamna nu aveti nimik pe fatza''...deja stia de la faza cu cercelul ca daca ma uit la ea si rad ca toanta ,nu e ok.:''am un cercel de-un fel si unul de-un fel?!''...eu:''nu doamna''..''se uita la rochia ei,se uita pe sub masa:'' am un pantof de un fel si unul de un fel?!zi-mi ce ai,ce ai mai combinat?!''...deja radeam de numa,i-am zis...ea:''Haaaiii!!! dizzggrraazziiaatttoooo!!!! ai ajuns sa bei ca barbatii !! sa-mi cazi pe jos! eu radeam cu lacrimi...:''cate pahare ai baut fato?!'' ...eu cu o figura inocenta:'' vreo 2...aa!! poate 3 sau 4'' ...Ea:'' vai de mine,esti bine?! daca-ti rupeai vreun picior ca nici asigurare nu ai?!,dizgraziato ca-mi iesti,da ce zic eu?!daca-ti rupeai gatul ca nici cu acte in regula nu esti,ajungeam in puscarie pt. tine(in galera)..'''...eu radeam eram pe burta:''stai doamna linistita ca nu am nimik''..Noo facea,mananci bine si te culci''...eu deabea asteptam sa o sterg de acolo inapoi la treaba :lol: =))

#39358 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 18 June 2016 - 11:47 AM

Geany, tu cred că ești vreo nepoată de-a lui Creangă, mare talent ai la povestit :lol: Acum nu că-s părtinitoare, dar cred că de la neamul moldovenesc ți se trage, că ”nu știu alții cum sînt”, dar la moldoveni se povestește, nene :hug: de cînd te naști te iau toți în primire și se pun pe povestit, de la bunici la părinți, unchi, veri, toți, afli povești, legende, întîmplări importante sau fără mare semnificație, dar toate sînt povestite așa de frumos și curgător, că cred că te marchează pe viață. Am trăit într-o casă cu bunică moldoveancă, cu grai moldovenesc neschimbat pînă a murit, atîtea povești mi-a fost dat să ascult, inclusiv istorice, despre Ștefan cel Mare și alții, că eu credeam, pînă am învățat la istorie despre el, că era vreun consătean contemporan cu bunică-mea. Apoi au continuat mama și tata cu noi și cu nepoții, și sper să îmi aduc și eu aminte povești să le spun nepoților, cînd o fi cazul :tongue3:
Mulțumesc pentru povestirile tale, parcă o văd pe doamna ta și tare mi-ar plăcea s-o cunosc =))

#39359 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 18 June 2016 - 12:23 PM

Vezi postareaGeany, la 18 June 2016 - 10:58 AM, a spus:

Daca va inchipuiti ca ceva elegant ca o doamna ,stii genul pe o parte sa te sprijini intr-o mana asa ceva,nexam! burta direct,cracii in aer,fustele pe sus

pur si simplu te vad, asa bine povestesti!
eu am cazut in holul Primariei, plin de oameni...parfum!

doamna devine circumspecta:'' ...deja stia de la faza cu cercelul ca daca ma uit la ea si rad ca toanta ,nu e ok.:''am un cercel de-un fel si unul de-un fel?!''

:tongue3:

Vezi postareaCarmella, la 18 June 2016 - 11:47 AM, a spus:

despre Ștefan cel Mare și alții, că eu credeam, pînă am învățat la istorie despre el, că era vreun consătean contemporan cu bunică-mea.

:hug:
asta-nseamna dulshili grai moldovinesc.

#39360 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 June 2016 - 12:27 PM

Draga Carmella,pot sa va spun ca tot ce v-am povestit,jur ca fix asa s-a intamplat si nu altfel,fara inflorituri sau altceva =))
Spui ca ti-ai dori sa o cunosti pe doamna mea (ca eu asa ii spun doamna mea :lol: )pot sa-ti spun ca e o femeie deosebit de inteligenta,cu un simt al umorului f. dezvoltat,ce va povesteam ca ne ameninta cu bastonul pe mine si pe Franca o facea in gluma si radea si ea de numa,pot sa spun ca nu m-a certat vreodata incruntata si pe bune,sau fie suparata pe mine niciodata,indiferent de ce gafa sau greseala i-asi fi facut.Ma ibeste f. mult,asa cum va povestesc si voua asa ii povesteam si ei seara despre noi despre ai mei despre cultura noastra si obiceiuri si tot,ca era f. interesata,ea a colindat toata lumea asta ,are acasa un cufar plin cu casete video,de pe unde a fost cu sotul ei,are din China,Japonia,India,africa safari,Hawai etc,ma punea din cand in cand sa punem cate o caseta sa ne uitam ,dar din pacate eu vedeam putin alaturi de ea si apoi fugeam la ore si o lasam acolo singura cu gandurile si amintirile ei,imi era mila de ea.Nu a avut o viata usoara,mi-a povestit si din razboi cum a fost si cat a tras,era tanara mergea cu trenul si au fost dati toti jos din tren cu mainile sus ,si se tragea,ea a fost impuscata ,imi arata semnele,a fost dusa la spital,acolo l-a cunoscut pe sotul sau ,medic,ea are poze din tinerete,pot sa va spun ca Sofia loren e minciuna pe langa ea,sotul in schimb i-a fost cu ochii alunecosi(mai multe nu pot sa va zic)si l-a luat la pachet cu socrella..Demonul cu ochii verzi o numea ea :tongue3: a avut-o in casa pana ce a murit la o varsta venerabila,in sufrageria lor trona un portret mare realizat de un pictor renumit,al demonului cu ochii verzi,primul lucru pe care l-a facut dupa ce aceasta a murit a fost sa dea jos tabloul acela...Imi povestea cum soacra ei o punea pe ea responsabila cu supravegherea personalului,ii numara de exemplu cuburile de knor ce se aflau intr-o zaharnita veche,si portocalele,apoi ii fura din ele si venea dupa cateva zile in fata sotului ei si o mustruluia ca nu are grija si scotea din buzunar cuburile furate si portocalele ,apoi o punea cu randeaua sa rascheteze parchetul si sa-l lucideze singura in fata personalului (asta era drept pedeapsa)si-i spunea ca face bine la brate si la conditia fizica,iar sotul nu iesea din cuvantul lui mamitica ...Asa ca acum poate se lamuresc multe lucruri despre ea,avand in vedere circumstantele.
E o doamna pe cinste,imi amintesc ,ca o data chiar la munte era si am spalat lenjerii intime de ale ei,astea le are f. scumpe ,la astea nu se zgarceste ,le ia din magazine specializate de unde ia si ciorapi medicinali speciali si stiu ca da f. multi bani pe fiecare piesa,toate sunt fie albe fie bej deschis,si cumva am pus din greseala si un tricou de al meu roz(nu stiu cum din graba ,ca eu nu-mi spalam rufele cu ale ei)si toate ale ei au devenit roz,dar un roz fain nu cu pete sau ceva,mi-am zis ca pana aici mi-a fost,de data asta am facut-o lata,ce credeti?! s-a uitat la ele ,le-a studiat pe toate partile ,a inceput sa rada si a spus ca-i plac mai mult asa =)) a spus ca sunt mai vesele si o fac sa se simta mai tanara :hug:

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1966
  • 1967
  • 1968
  • 1969
  • 1970
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul