Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2036
  • 2037
  • 2038
  • 2039
  • 2040
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#40741 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 29 October 2018 - 01:37 PM

citesc din urma.
Geanny felicitari pt anii de basm petrecuti in 2.
La mai multi impreuna!!
am o intrebare...ce stiti de Moatza,Daniella,dna din Geneva????
O SAPT FRUMOASA!!!

#40742 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652

Postat 29 October 2018 - 02:02 PM

Merci mult draga Verb' :hug: :-* sper ca si tu esti mai bine! :love3: ,

(eeii!! chiar lapte si miere nu a fost nici la noi,in sensul ca am trecut impreuna prin ceva greutati in viata dar am facut-o umar langa umar,iar greutatile in loc sa ne dezbine,mai tare ne-au unit,impreuna la bine si la greu cum s-ar spune,si pe principiul daca viata iti da lamai,fa-ti o limonada :lol: ca pana la urma toate sunt trecatoare,chiar si greutatile)

Despre Stella stiu de pe facebook ca e bine ,dar in rest nu stiu nici eu,si-mi e f. dor de toate fetele,imi lipsesc f.mult :(

#40743 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 November 2018 - 03:34 PM

Promisei o poveste despre cartofii ''frantuzesti'' ,frantzuzashti'' di' la Bacau ,ca sa spui ashea :lol: va mai povestisem,cand eram mici io' sha' sor-mea ,tare simandicoase mai eram la mancare(mai ales io' ,conform standardelor bunicii Profira cel putin,bunica dinspre tata care numai bunatati moldovenesti gatea) si sora tatii mai mare, matusa Carmen,era inginer agronom,si ne aducea de acolo de la ferme,numai lapte proaspat,branza buna,etc, si de la livezi numai fructe proaspete si bune(destinate pt. export erau alea),contra cost lua si ea,dar eu copchil prost nika nu mancam dadeam capsunile si ciresile cele negre si dulci la schimb la copchii pe afara pe timbre :hug: ca aveam si mai am clasor,colectie alea alea si acum tin la ele de numa :love3: ,ca sa ne dea o lectie matusa ne-a luat intr-o vacanta pe mine si pe sor-mea la ferme si livezi la cules ca sa vedem ce inseamna munca si cat de greu se obtin toate,si sa mor' io' desi eram f.f.f mica la mine a avut efect,de atunci nu am mai risipit nimik si mi-am invatat lectia cu vf. si indesat,si de la ferma am plecat intr-o cutie de pantofi din carton cu un bobocel de rata pt. sorica mea si un bobocel de ratzoi io',si a trebuit sa-i ingrijim acasa pe balcon spre disperasionul' lui mami',ca era numa' dara de malai de la balcon pana in sufragerie si etc,ratzusca soricii a murit dar ratoiul meu Radu(abar' n-am dece Radu si nu altfel :( )s-a facut mare si rau sarea la toata lumea ,isteric de felul lui :( cred ca de la atata tinut in brate mangaiat etc,l-am stresat cu creierii capului saracul ratoi :-* asa ca l-am dat la cineva la tara,sigur o fi sfarsit pe o varza saracul,ca persoana respectiva a intrebat-o pe mama daca nu doreste sa il dea acasa,si noi nici nu am vrut sa auzim ca ne atasesem de el...Si abea acum ajung si la cartofii frantuzesti,matusa Carmen de va spusei,mai mergea si in delegatiii,si ne aducea mereu cadouri si a spus ca a mancat cartofi frantuzesti la un restaurant,cine stie prin ce colt de tara si bunica d-zeu sa o odihneasca,a facut o bulibaseala cam cum v-am pus eu la ce gatim azi,si a spus ca sunt cartofii frantuzesti de-i mancase matusa,daca nu era asa nici nu m-asi fi atins de ei pe atunci dar asa,am lins tot din farfurie,si m-am mai laudat la toti copchii,ca eu am mancat ''cartofi frantzuzeshti,buuiieeii!!'' :( doamne ce copchil prost am mai fost =))
Asi mai sporovai dar zau ca tre' sa fug la sedinta cu parintii..hhaaii paa!! :-*

#40744 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 07 November 2018 - 10:03 PM

Fisier atasat  IMG_20181107_203717710-01.jpeg (2.02MB)
Number of downloads: 0

Am cumparat pentru prima (da' si ultima data) chiftele, le-am copt in cuptor, nu mi-au placut deloc
Si daca tot am incalzit cuptorul, am copt si niste (sase) painici
fiica dacilor

#40745 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 08 November 2018 - 01:34 AM

Vezi postareaGeany, la 07 November 2018 - 03:34 PM, a spus:

am lins tot din farfurie,si m-am mai laudat la toti copchii,ca eu am mancat ''cartofi frantzuzeshti,buuiieeii!!''
franțuzești ca la Bacău Imagine postata

#40746 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 November 2018 - 02:47 PM

Vezi postareaDexter, la 08 November 2018 - 01:34 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 07 November 2018 - 03:34 PM, a spus:

am lins tot din farfurie,si m-am mai laudat la toti copchii,ca eu am mancat ''cartofi frantzuzeshti,buuiieeii!!''
franțuzești ca la Bacău Imagine postata

Daa!! :love3: io' si amintirile mele te doare creierii capului :hug: chiar azi a venit mama in vizeta pe la mine si i-am povestit si ei ce am discutat cu voi ,a venit cu de pomana ca azi ar fi fost ziua bunicii Profira de va povestisem ,s-ar fi indreptat si ea spre 100 de ani daca ar mai fi trait saracuta :lol:

#40747 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 November 2018 - 02:54 PM

Vezi postareabristena, la 07 November 2018 - 10:03 PM, a spus:

Atasament IMG_20181107_203717710-01.jpeg

Am cumparat pentru prima (da' si ultima data) chiftele, le-am copt in cuptor, nu mi-au placut deloc

Vad ca sunt in trend piftelele Bris' :hug: imi pare rau ca ai fost nemultumita de ele,dar vad ca ai painica buna-buna ,doamna mea din Italia imi spunea ca cu o paine buna si un vin bun o masa e pe jumatate salvata chiar daca celelalte feluri de mancare ar lasa de dorit,spre rusinea mea azi am stat la barfa cu mami cu matusa Marlena etc si fiind singura cu Ale'.nu am mai gatit azi am facut ''hot dogi'' :love3: aka crenvusti inghesuiti in batonase cu cartofeii prajiti si kechup pt. el, mustar pt je' :lol: sa mor' io' dacaam primit reclamatii ..cel putin pana acu' :-*

#40748 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 November 2018 - 03:40 PM

apropo de reclamații. copil fiind mă intrebau vecinii cine gătește mai bine mama sau tata? eu: tata că ne face numai friptură cu cartofi prăjiți, mama ne face ciorbă, tocană, alea, alea :love3:

#40749 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 November 2018 - 04:23 PM

Vezi postareaDexter, la 08 November 2018 - 03:40 PM, a spus:

apropo de reclamații. copil fiind mă intrebau vecinii cine gătește mai bine mama sau tata? eu: tata că ne face numai friptură cu cartofi prăjiți, mama ne face ciorbă, tocană, alea, alea :love3:

Dex, mi-ai facut ziua (cat a mai ramas din ea) wow 😄😀, sa traiesti
fiica dacilor

#40750 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 08 November 2018 - 04:28 PM

Mai copii voi a ti mincat colavie???
Parca era piine de abia scoasa din vatra cu ceva zahar si vin rosu....in amintirile mele din copilarie era ceva nemaipomenit
Vinul era si el asa un amestec il primea tataia de la biserica...si parca pe colaci era insemnul crucii...nu mai stiu......

#40751 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 November 2018 - 04:29 PM

Vezi postareaGeany, la 08 November 2018 - 02:54 PM, a spus:

Vezi postareabristena, la 07 November 2018 - 10:03 PM, a spus:

Atasament IMG_20181107_203717710-01.jpeg

Vad ca sunt in trend piftelele Bris' :hug: imi pare rau ca ai fost nemultumita de ele,dar vad ca ai painica buna-buna ,doamna mea din Italia imi spunea ca cu o paine buna si un vin bun o masa e pe jumatate salvata chiar daca celelalte feluri de mancare ar lasa de dorit,spre rusinea mea azi am stat la barfa cu mami cu matusa Marlena etc si fiind singura cu Ale'.nu am mai gatit azi am facut ''hot dogi'' :love3: aka crenvusti inghesuiti in batonase cu cartofeii prajiti si kechup pt. el, mustar pt je' :lol: sa mor' io' dacaam primit reclamatii ..cel putin pana acu' :-*

Are dreptate doamna ta, doar ca eu nici vin nu am avut (am uitat sa cumparat, uita-m-ar belelele), painitele mi-au salvat cina :(

Sa traiesti si sa ne mai povestesti, Geany
fiica dacilor

#40752 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 November 2018 - 06:01 PM

Vezi postareaDexter, la 08 November 2018 - 03:40 PM, a spus:

apropo de reclamații. copil fiind mă intrebau vecinii cine gătește mai bine mama sau tata? eu: tata că ne face numai friptură cu cartofi prăjiți, mama ne face ciorbă, tocană, alea, alea :-*

:( Eu cum am mai spus,nu mancam mai nimic si o data m-a lasat bunica Profira cu bunicul,ea avand treburi a plecat de acasa,si parca-l vad pe bunicul d-zeu sa-l odihneasca,deschide frigiderul si incepe sa ma intrebe''sa-ti incalzeasca bunicul bors?''..eu'' ntzz!!'' :hug: ''sa-ti dea bunicu tocanitza?!'' eu '' Ntzz!!'' :lol: ''sa-ti faca bunicul un outz fiert moale?!'' Eu ''Ntzz!'' :( ..a mai continuat saracul bunicu sa faca inventarul frigiderului,eu nexam de neclintit pe pozitie,eu tot asteptam sa ajunga la varianta mea preferata de meniu aka' cartofi prajiti,apai cat de molcom era bunicul,l-am scos din papuci pana si pe el cu fitzele mele si-mi spune'' auzi! da' rabdari prajati' oare n-ai vrea?!'' eu extrem de fericita'' Daa,daa!! d'alea vreau eu bunicule!'' :love3: (in mintea mea imi spun ca asa o fi zicand bunicul la cartofi prajiti,barabule,rabdari ,cine stie tot alea or fi bine ca-s prajite )bunicul doar mustacea asa dand din cap(nu l-am vazut niciodata razand cu toata gura),isi ia ziarul si se aseaza tacticos in fotoliu..eu astept..astept!!..''Auzi bunicule da' rabdarile alea prajite nu mi le mai faci ?!'' ...Atata i-a trebuit bunicii,cand s-a intors , l-a boscorodit pe bunicul care era extrem de amuzat,spunandu-i ca e batran si se coboara la mintea mea ...'',las' ca-ti face bunica niste cartofi prajiti imediat '' ... =))

Verb' eu nu am mancat...Bris' si DEx :( :-*

#40753 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 November 2018 - 09:01 PM

Totusi draga Verb' imi amintesc ca mancam paine umezita cu putina apa si cu zahar ,lamaie taiata feliute cu mult zahar,nuci parpalite pe plita cu sare(ca nu erau alune pe atunci) si cacao cu zahar,stiu ca pare inecacios asta tot bunica Profira ma invatase,dar tinuta asa in gura ca pe o caramea se facea ca ciocolata :love3: spre disperasionul lui mami ca ii consumam cacaoa care nu se gasea si zaharul care era cu tzaraita se dadea la cota,in rest am inceput de mica sa-mi fac singura clatite si friganele,stateam cu copii pe sala (la usa ) si rontaiam,doar ca eu prestam si-i consumam lui mama toate cele :hug:

Si mai avea mama un dispozitiv de asta

Fisier atasat  860eac1a580c93998498215e6348843a-7396973-1000_1000.jpg (44.93K)

Nu scria pancake sau ceva de genul dar fix asa arata era manual si faceam singura la el frisca,cu samantana tot cu zahar si cu cacao si nu mi s-a taiat niciodata(deci smantana era smantana pe atunci) si tot cu el bateam untul tot cu zahar tos si cacao (dar tinut intai la temp. camerei ca sa fie caldut)la sf. adaugam zeama de lamaie si esenta de rom ca era si pe atunci ,si nici asta nu mi se taia,deci untul era unt de ala bun,ca asta imi e mie ciuda ca nu mai gasesc acum nici asa smantana nici asa unt...si ungeam biscuiti si apoi ii lipeam cate 2 si stand cateva ore se inmuiau absorbind crema si iesea cel mai bun desert in opinia mea cel putin si mai luam o cutiuta cu un praf sharlota scria pe el cu instructiuni de folosire cam cum e pudingul de acum si ala faceam singura si puneam in pahare si dadeam la rece cu niste dulceata deasupra,mai era plic de praf oranjada si faceam si de ala cu sifon,sau aveam sirop f. bun la o sticla frumoasa ca un vitraliu ,deci eu faceam deserturi si pt. familion inca de mica,zau daca nu ma credeti intrebati pe mami... :lol:

Aceasta postare a fost editata de Geany: 08 November 2018 - 09:30 PM

#40754 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 November 2018 - 04:55 AM

Vezi postareaGeany, la 08 November 2018 - 06:01 PM, a spus:

rabdari prajati' oare n-ai vrea?

noi seara mâncam mai sumar, cam ce era disponibil prin frigider. frate meu întreba in fiecare seară, noi ce mîncam? maică-mea: brânză, slănină, mezeluri, iaurt (că pe astea le aveam la dispoziție tot timpul). La care frate meu propune: păi spune "X" că știm noi la ce te referi . de atunci așa a rămas, ce mâncăm? X :lol: Imagine postata

#40755 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 November 2018 - 08:01 AM

:lol: si la hunii mei tot cu X le da frigiderul seara,dar de cand cu sandwish maker-ul,nu mai am treaba cu ei ca se descurca singuri,am crezut ca se vor plictisi de el,rezulta ca nu ,atata vreme cat ei sunt multumiti pe mine ma doare la bascheti :D

#40756 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 09 November 2018 - 11:29 PM

Hai sa bem un paharel, sa ne veselim nitel!

Fisier atasat  IMG_9233.JPG (250.5K)

Aceasta postare a fost editata de dragos: 09 November 2018 - 11:29 PM

"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#40757 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 November 2018 - 10:30 PM

Abar' n-am de ce(stiu ca am crescut si ar trebui sa ne mai maturizam ,mai ales io' :D )dar mie si lui Ale' ne place mult asta :D http://www.youtube.c...h?v=oV0sEl62OFo ..pff!! asi vrea sa fie asa, dar de fapt la noi deja e cu "Jingle Bells",ho ho ho ,si deshtia' :lol: ca ninge ,sau mai pe romaneste ''Afara ninge linistit si-n vatra arde focul'...http://www.youtube.c...h?v=IMauskSyhEU

#40758 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 November 2018 - 01:11 PM

:lol:

Fisier atasat  SAM_7066.JPG (48.73K)

Fisier atasat  SAM_7067.JPG (47.17K)

#40759 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 November 2018 - 01:20 PM

Asta e din ciclul :lol: " Ziua ninge, noaptea ninge, dimineaţa ninge iară/si nu mai postati pe ''feisbuck'' ca vedem si noi afara'' :D :D

#40760 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 19 November 2018 - 01:21 PM

Vad ca vine mosul...si aici se pregateste....eu am scos saniuta....acum caut derdelusul copilariei:(

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2036
  • 2037
  • 2038
  • 2039
  • 2040
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul