Lapona Enigel, la 28 January 2019 - 08:00 PM, a spus:
Da, irlandezii si scotienii -probabil si galezii- inca mai stiu sa manance organe. Irlandezii au si ei haggis?
Au white pudding si black pudding, maios respectiv sangerete, dar contin ovaz sau secara si se mananca de obicei prajite. Fetelor mele le plac amandoua in Irish breakfast, mananc si eu, dar pot trai fara.
Nu au haggis, au drisheen, n-are a face cu haggis decat eventual ca forma, care e tot un fel de sangerete, dar fara cereale. Contine lapte si e gelatinos. Sincer, nu am incercat pentru ca n-am avut de unde. Un singur vecin consuma asa ceva, dar pt ca nimeni in casa lor nu-l mananca si doamna zice ca pute, il manaca si el in deplasare. A zis ca o sa-mi aduca anul asta
Le-am dat jumari, limba, slanina, toba, pipote / ficat/ inimi de pui, ciorba de busrta, mancare de burta mananca fara comentarii. Le-oi mai fi dat si alte cele, da' nu-mi aduc aminte acum. Salata de boeuf fac cu kilogramele cand fac pt ca tre sa le dau la toti. "Sarmale time" a devenit traditie

si e a doua zi de Craciun, mai pe seara, sa fie toti flamanzi. Vin ca la cantina! Am un cimpoier care vine la petrecerea de Anul Nou ca sa manance chiftele. Un bol separat e al lui si nu da la nimeni.
Le-am dat si racituri, dar n-au avut succes. Unii mananca picioare de porc (crubeens), fierte ca si oentru racituri si pescuite din zeama calde. Musai se mananca cu mana. Ca sa simti ca ti se lipesc destele