Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2067
  • 2068
  • 2069
  • 2070
  • 2071
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#41361 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,590
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 29 January 2019 - 02:04 AM

Vezi postareaWowerful, la 29 January 2019 - 01:39 AM, a spus:

Eu am promis ca le fac racituri la ăștia ai mei. Cică or sa incerce - Haha!
Cred ca e normal- deși picioare de porc sau măruntaie- ficat, rinichi, pipote, inimi, creieri sunt parfum pe lângă viermișorii miscareti și alte minuni.

Chiar, care e cel mai exotic aliment pe care l-ați încercat? Eu chiar nu știu, nu pot zice sushi sau sashimi pentru ca toată lumea mănâncă peste crud... nu cred ca am încercat nimic.

Cred ca oysters, crude bineinteles- pe care de altfel le ador- ar fi cel mai idraznet si cel mai aproape de "fugit din farfurie" . Altceva nu-mi vine in gand. Urs am incercat si eu, sau asa cred, cand era magazinul Vanatorul in Bucuresti care chipurile vindea salam de urs .
brain loading....please wait....

#41362 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 29 January 2019 - 02:12 AM

Vezi postareablack_cat, la 29 January 2019 - 02:04 AM, a spus:

Cred ca oysters, crude bineinteles- pe care de altfel le ador

+1
aș mînca vagoane

râcâitoarele de găină/pui, dar numai still chinezesc
târtițe

#41363 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 29 January 2019 - 04:42 AM

Ce delicatese p-aici! eu n-am ce adauga, n-am gusturi prea sofisticate, ma multumesc si c-o friptura :rolleyes: -dar vorba Laponei, doamne feri de-o foamete...
Cat v-a luat azi sa ajungeti acasa de la serviciu? mie aproape 2 ore, ca m-am oprit in 2 locuri cate 5 minute, in rest inotat prin nameti si asteptat prin statii de autobuz (dimineata am facut 30 de minute, cu masina as face 10). Noroc ca ne-a lasat sefa sa plecam mai repede, pe astia care nu suntem soferi. Imi batea vantul din fata, abia vedeam pe unde sa merg. N-am prea vazut azi pietoni... Inca nu s-a oprit ninsoarea, sper sa nu aiba maine copiii scoala! Un coleg care a plecat odata cu mine, dupa 4 ore era inca pe drum, in autobuz, in primele 2 ore facuse 6 km...

#41364 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 29 January 2019 - 12:04 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 28 January 2019 - 08:00 PM, a spus:

Da, irlandezii si scotienii -probabil si galezii- inca mai stiu sa manance organe. Irlandezii au si ei haggis?

Au white pudding si black pudding, maios respectiv sangerete, dar contin ovaz sau secara si se mananca de obicei prajite. Fetelor mele le plac amandoua in Irish breakfast, mananc si eu, dar pot trai fara.

Nu au haggis, au drisheen, n-are a face cu haggis decat eventual ca forma, care e tot un fel de sangerete, dar fara cereale. Contine lapte si e gelatinos. Sincer, nu am incercat pentru ca n-am avut de unde. Un singur vecin consuma asa ceva, dar pt ca nimeni in casa lor nu-l mananca si doamna zice ca pute, il manaca si el in deplasare. A zis ca o sa-mi aduca anul asta Imagine postata

Le-am dat jumari, limba, slanina, toba, pipote / ficat/ inimi de pui, ciorba de busrta, mancare de burta mananca fara comentarii. Le-oi mai fi dat si alte cele, da' nu-mi aduc aminte acum. Salata de boeuf fac cu kilogramele cand fac pt ca tre sa le dau la toti. "Sarmale time" a devenit traditie Imagine postata si e a doua zi de Craciun, mai pe seara, sa fie toti flamanzi. Vin ca la cantina! Am un cimpoier care vine la petrecerea de Anul Nou ca sa manance chiftele. Un bol separat e al lui si nu da la nimeni.

Le-am dat si racituri, dar n-au avut succes. Unii mananca picioare de porc (crubeens), fierte ca si oentru racituri si pescuite din zeama calde. Musai se mananca cu mana. Ca sa simti ca ti se lipesc destele Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#41365 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 29 January 2019 - 12:19 PM

Stau si ma gandesc si n-am mancat cine stie ce exoticisme, ca n-am avut ocazia
Am cumparat o data o branza de la un francez care avea un magazin mic in oras, acu are un bistro unde se mananca super bine. WOW! Asa putoare n-am simtit in viata mea! N-am simtit pana la ceva vreme dupa ce am bagat-o-n frigider . Am scos-o din punga, am lasat-o in hartia in care o impachetase omu' si am pus-o-n frigider cu gandul s-a degustam cand vine domnul de la servici. Cand deschideam frigiderul, putea toata casa! ce vorbesti!? nu-s mimoza, n-am fost niciodata, da'-mi pierdeam culoarea si reflexul respirator. Nu intru in amanunte descriptive ca oripilez cititorii, dar am gustat, nu am inteles nimic si am aruncat-o invelita si sigilata in cateva pungi. Ca sa nu facem victime in oras cand trece masina de gunoi cu respectiva branza in lada Imagine postata Nu mai stiu cum se numea, era on branza moale gen brie, dar a fost antologica

In rest...mananc orice organe si carnuri, fructe de mare si pesti, si sunt convinsa ca in caz de foamete, n-as muri de foame
Imagine postata

#41366 Useril este offline   bellamama 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,652
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 29 January 2019 - 12:28 PM

Vezi postareaalpha, la 29 January 2019 - 12:19 PM, a spus:

Nu mai stiu cum se numea, era on branza moale gen brie, dar a fost antologica

Epoisses?
Pute de-ti rupe nasul, dar mie mi se pare o bunatate.

#41367 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 29 January 2019 - 12:43 PM

S-ar putea sa fi fost ce zici, nu-mi aduc aminte dupa atata amar de vreme
Imagine postata

#41368 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 29 January 2019 - 01:10 PM

Mi-a trimis dl alpha o harta meteo cu predictii de -45, -50 in vestul Americii, zona Chicago, Midwest.... !!!???!!! Nu mai e albastru pe harta, e mov inchis. I-am zis sa nu uite sa-si ia laibãru' Imagine postata
Imagine postata

#41369 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 29 January 2019 - 02:15 PM

Melci, bulane de broasca si file de strut, cangur si, parca, crocodil, conch -care m-a lasat rece, carne de mistret.... Melcii si bulanele de broasca - mmmmmmmm! Cand ma mai duc la asiatici va mai spun ce a mai aparut intre timp.
Intre noi fie vorba, labele de pasare in orice mancare - le ador! Creierul, de orice fel, inimi si pipote am iubit mereu, dar nu pe astea de productie industriala care put de iti muta nasul cand le faci.

Stridiile nu le consider exotice ci o delicatesa extraordinara, plus alti melci si melcisori din mare pe care i-am papat in Normandia.

Vezi postareaDexter, la 29 January 2019 - 02:12 AM, a spus:

+1
aș mînca vagoane

târtițe

Suntem aici vreo cativa...tare ne suspectez de niste liasons genetice, pi buni!
A, da si ador carnea de crab de orice fel, raci etc. De fapt, cam tot ce traieste prin ape...Daca as putea, m-as muta si eu tot in ele.

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 29 January 2019 - 02:16 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#41370 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 29 January 2019 - 02:30 PM

+1
aș mînca vagoane

+1 dar imi plac alea mici nu grase, Belon, Finclaire.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 29 January 2019 - 02:32 PM

#41371 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,433
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 29 January 2019 - 05:11 PM

Mda- oysters și melci nu am mâncat. Și nici nu ma încânta ideea de melci și oysters crude.
La carcalaci gatiti- caracatițe, calamari, etc- nu ma dau in laturi. Și sângeret îmi place.

Cred ca am încercat și eu aligator și parca nu țin minte nimic- nu m-a impresionat.

#41372 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 January 2019 - 05:33 PM

Vezi postareaadi_edi, la 29 January 2019 - 04:42 AM, a spus:

in rest inotat prin nameti si asteptat prin statii de autobuz (dimineata am facut 30 de minute, cu masina as face 10)

azi e așa frumos, cer senin și albastru; decât 35 cm de zapada și toate arterele majore blocate de accidente :) eu lucrez de acasă, nu e de umblat pe afară. Asta cică a fost Alberta Clipper
de mîine vine vortexu' polar și iar avem -30. mai ies la primăvară

#41373 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,433
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 29 January 2019 - 05:44 PM

Aseară am aflat ca aici in Florida, aligatorii au fost prinși de ghiață cu botul la suprafața.
Adevarul ca ieri a fost vânt și cam frigut ziua pentru zona unde suntem noi acum.

#41374 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 29 January 2019 - 05:53 PM

Apropos de stridii, pentru cine e interesat.

Pe astea le-am mancat intr-un an de Craciun si de revelion. Le-a desfacut dl.Any si le-am pus pe cuburi de gheata in care am pus boabe de rodie la congelat.

Le-am servit cu doua sosulete:
-primul facut cu salota taiata foarte fin si marinata in otet.
-al doilea sos facut cu coniac, sare, piper, suc de lamaie si o picatura de ulei extravirgin.

Pe langa sosulete le-am servit cu paine prajita si unt (paine din aia subtirica pt toast) si un bun prosecco.

O bunatate, nu te poti opri!
Aici impreuna cu fasolari

Fisier atasat  IMG_4762.jpg (77.96K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  IMG_4953.jpg (74.38K)

Fisier atasat  IMG_4843.jpg (52.05K)

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 29 January 2019 - 05:53 PM

#41375 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 29 January 2019 - 06:23 PM

Vezi postareaany_annette, la 29 January 2019 - 05:53 PM, a spus:

Apropos de stridii, pentru cine e interesat.

Pe astea le-am mancat intr-un an de Craciun si de revelion. Le-a desfacut dl.Any si le-am pus pe cuburi de gheata in care am pus boabe de rodie la congelat.

Le-am servit cu doua sosulete:
-primul facut cu salota taiata foarte fin si marinata in otet.
-al doilea sos facut cu coniac, sare, piper, suc de lamaie si o picatura de ulei extravirgin.

Pe langa sosulete le-am servit cu paine prajita si unt (paine din aia subtirica pt toast) si un bun prosecco.

O bunatate, nu te poti opri!
Aici impreuna cu fasolari

Atasament IMG_4762.jpg

Atasament IMG_4953.jpg

Atasament IMG_4843.jpg

Cu ceapa rosie si otet ni le-au servit la un restaurant in Franta, au fost bune. Insa noi preferam varianta cu lamaie stoarsa direct in carapace si un strop de tabasco sauce.

Vezi postareaLapona Enigel, la 29 January 2019 - 02:15 PM, a spus:

Melci, bulane de broasca si file de strut, cangur si, parca, crocodil, conch -care m-a lasat rece, carne de mistret.... Melcii si bulanele de broasca - mmmmmmmm! Cand ma mai duc la asiatici va mai spun ce a mai aparut intre timp.
Intre noi fie vorba, labele de pasare in orice mancare - le ador! Creierul, de orice fel, inimi si pipote am iubit mereu, dar nu pe astea de productie industriala care put de iti muta nasul cand le faci.

Stridiile nu le consider exotice ci o delicatesa extraordinara, plus alti melci si melcisori din mare pe care i-am papat in Normandia.

+1
aș mînca vagoane

târtițe

Suntem aici vreo cativa...tare ne suspectez de niste liasons genetice, pi buni!
A, da si ador carnea de crab de orice fel, raci etc. De fapt, cam tot ce traieste prin ape...Daca as putea, m-as muta si eu tot in ele.

Da melci si picioare de broasca am mancat si sint bune rau.Crab, homar si alte fructe de mare iar. Pe mine m-a dus imediat gandul la oysetrs pentru ca alea sint inca vii sa zic asa , deci nu gatite. Bine, peste si vita crude am mancat, dar nu miscau =D .

#41376 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 29 January 2019 - 06:39 PM

Am cumparat o data o branza de la un francez care avea un magazin mic in oras, acu are un bistro unde se mananca super bine. WOW! Asa putoare n-am simtit in viata mea! N-am simtit pana la ceva vreme dupa ce am bagat-o-n frigider . Am scos-o din punga, am lasat-o in hartia in care o impachetase omu' si am pus-o-n frigider cu gandul s-a degustam cand vine domnul de la servici. Cand deschideam frigiderul, putea toata casa! ce vorbesti!? nu-s mimoza, n-am fost niciodata, da'-mi pierdeam culoarea si reflexul respirator. Nu intru in amanunte descriptive ca oripilez cititorii, dar am gustat, nu am inteles nimic si am aruncat-o invelita si sigilata in cateva pungi. Ca sa nu facem victime in oras cand trece masina de gunoi cu respectiva branza in lada Imagine postata Nu mai stiu cum se numea, era on branza moale gen brie, dar a fost antologica

In rest...mananc orice organe si carnuri, fructe de mare si pesti, si sunt convinsa ca in caz de foamete, n-as muri de foame

Asta imi aminteste de prietena mea, la cativa ani dupa revolutie, avea un iubit francez care lucra in Romania. Dupa multe cautari a gasit saraca niste branza frantuzeasca, nu mai stiu de care, pe care a pastrat-o in frigider ca pe o surpriza pentru urmatoarea cina romantica. Intre timp a venit mama ei in vizita la ea, care ca orice mama , in timp ce ea era la servici s-a gandit sa-i faca un pic de curatenie prin apartament. Iar cand s-a intors prietena mea de la munca a mai si luat-o la cearta ca nu-si verifica si curata frigiderul, si uite era niste branza stricata acolo de cine stie cand si se imputise . Normal ca o aruncase :) .

#41377 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 29 January 2019 - 06:40 PM

Vezi postareaalpha, la 29 January 2019 - 01:10 PM, a spus:

Mi-a trimis dl alpha o harta meteo cu predictii de -45, -50 in vestul Americii, zona Chicago, Midwest.... !!!???!!! Nu mai e albastru pe harta, e mov inchis.

Vezi postareaDexter, la 29 January 2019 - 05:33 PM, a spus:

ne-au anuntat si pe noi la meteo ca vine vortexu' la voi, empatici rau!

la noi cred ca asta fu iarna, cica se incalzeste, duminica 12C

#41378 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 29 January 2019 - 07:03 PM

Vezi postareamoatza, la 29 January 2019 - 06:40 PM, a spus:

Vezi postareaalpha, la 29 January 2019 - 01:10 PM, a spus:

Mi-a trimis dl alpha o harta meteo cu predictii de -45, -50 in vestul Americii, zona Chicago, Midwest.... !!!???!!! Nu mai e albastru pe harta, e mov inchis.

Vezi postareaDexter, la 29 January 2019 - 05:33 PM, a spus:

ne-au anuntat si pe noi la meteo ca vine vortexu' la voi, empatici rau!

la noi cred ca asta fu iarna, cica se incalzeste, duminica 12C

Hehe Moatza nu zi hop inca! Imi amintesc ca anul trecut am venit in Romania pe la inceputul lui martie cu gandul la ghiocei si sa scap oleaca de iarna canadiana si am prins ninsoarea aia mare si cu geruri de am crezut ca raman acolo ca se anulasera si zborurile. Nu ca v-as dori asa ceva, zau, doar zic.
Aici ninge si e frig, nimic nou .

#41379 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 January 2019 - 07:14 PM

Vezi postareaany_annette, la 29 January 2019 - 02:30 PM, a spus:

+1 dar imi plac alea mici nu grase, Belon, Finclaire.

ăstia sunt europeni, belon e foarte rar aici, transplantat ca experiment, crește numai in Maine
pe ai noștri îi cheamă altfel Gulf Coast, Malpeque, Beausoleil (varietatea French Kiss Imagine postata) . Kumamoto ar fi cele mai populare
eu îi mănînc cu mignonette sau mignonete cu sos de soia și neapărat hrean ras și ceva sos iute on the side

#41380 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 29 January 2019 - 08:05 PM

Vezi postareablack_cat, la 29 January 2019 - 06:39 PM, a spus:

Asta imi aminteste de prietena mea, la cativa ani dupa revolutie, avea un iubit francez care lucra in Romania. Dupa multe cautari a gasit saraca niste branza frantuzeasca, nu mai stiu de care, pe care a pastrat-o in frigider ca pe o surpriza pentru urmatoarea cina romantica. Intre timp a venit mama ei in vizita la ea, care ca orice mama , in timp ce ea era la servici s-a gandit sa-i faca un pic de curatenie prin apartament. Iar cand s-a intors prietena mea de la munca a mai si luat-o la cearta ca nu-si verifica si curata frigiderul, si uite era niste branza stricata acolo de cine stie cand si se imputise . Normal ca o aruncase :) .

:)
Nici nu vorbesc de exotisme - prima data cand i-am dus pe ai mei la "Mandarin" (cine nu stie, e un restaurant bufet), taica-meu dumnezeu sa-l ierte s-a intors cu farfuria goala la masa - l-am luat de manuta si i-am explicat ce si cum...

Azi la noi e ca la Dex, frumos pe-afara.
Eu stau intr-un oras lipit de Toronto, la noi scolile au fost inchise azi, la Toronto nu :scratch: . Asa ca am stat si eu acasa, am fost la cumparaturi. N-am fost departe, dar strazile in cartier sunt curatate, se circula normal la ora asta, trotuarele in schimb sunt dezastru. Sta lumea pe strada sa astepte autobuzul.

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2067
  • 2068
  • 2069
  • 2070
  • 2071
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul