La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 05 May 2019 - 01:39 PM
Postat 05 May 2019 - 01:55 PM
adi_edi, la 05 May 2019 - 12:26 PM, a spus:
Eu sunt inca ametita dupa zbor, concediile astea ma destabilizeaza complet. Sa vad daca pot sa pun ceva poze mai tarziu.
Adriana, foarte fain restaurantul si meniul, si explicatiile - am intrat pe blog de vreo 2 ori ca nu pricepeam ce vrea sa zica Moatza cu buretele

Moatza, reclama e cea cu tipul care s-a dus la specializare peste hotare si s-a intors cu... pesmetul?
Pe aici vad la televizor inundatii, in plus cica nivelul lacul Ontario deja e cu aproapte jumatate de metru mai ridicat decat media si se asteapta sa mai creasca... Locuitorii de pe insula au fost afectati si acum 2 ani mi se pare.
Veni, vidi, adus!
Ma si mir cum mai puteti misca fara cafea, zau! Sunteti toti un mister pentru mine!
Pentru dependentii ca mine, adunarea, e timpul de o injectare cu cea mai beton substanta evah! La rand si ordonat, va rog! Cine-i primul? Cum, cine? Cine-mparte, parte-si face

Number of downloads: 0

Buna dimineata la amiaz si de la Essen! Vreme de trei lei, cum altfel? Acum doua saptamani erau 28 de grade, de ieri sunt maxim 8... Am iesit ieri la un gratar, cand vorbeam ne ieseau la toti aburi pe gura si ne tataiau fundurile de frig

any_annette, la 04 May 2019 - 09:19 PM, a spus:
Am acoperit cu folie de plastic si am bagat la frigider. Am intors carnea deja de 2 ori.
Lori planuieste deja ziua de proteine cu marinata ta

Adriana, la multi ani sotului si multa sanatate!Am intrat cu foarte mare atentie pe blog, ca stiam ca o sa-mi faca ochii in cap ca la pacanele...am intrat, am iesit tiptil, ma duc sa mananc un mar si sa sufar in tacere...
adi_edi, la 05 May 2019 - 01:21 PM, a spus:
Mie doar degetele imi mai zvacnesc necontrolat, restul e deja...

Si mai lasat alcoolu' ala ca incetineste metabolismul! Asa ceva!

Ia zi, Adi, cum a fost acasica?
Suferi de jet-lagging ca si eu sunt varza dupa zboruri lungi...ce spun eu de zboruri lungi, ca si la o diferenta de fus orar de o ora is cu capul in fund...Leacuri babesti, care functioneaza cel putin in cazul meu: Stat mult la aer liber, la soare, ca sa iti refaci rezervele de vitamina D, ori, iei direct vitamina D, plus baut multa apa plata, eventual mai storci niste lamaie in ea. SI magneziul e bun! Si, rezista, rezista, nu pica lata in pat la ora 6 seara ca sigur te trezesti la doua si numeri oi pana dimineata

Postat 05 May 2019 - 02:15 PM
adi_edi, la 05 May 2019 - 01:21 PM, a spus:
🤣
am facut paste cu fistic si gorgonzola amestecata cu mascarpone.
Apoi praji cumparate ca pt copchilul meu nu e duminica daca nu sunt prajituri cu ricotta.

Atat, nimic deoaebit de pe meleagurile mele.
Postat 05 May 2019 - 03:26 PM
Lapona Enigel, la 05 May 2019 - 01:55 PM, a spus:
Ia zi, Adi, cum a fost acasica?
Suferi de jet-lagging ca si eu sunt varza dupa zboruri lungi...ce spun eu de zboruri lungi, ca si la o diferenta de fus orar de o ora is cu capul in fund...Leacuri babesti, care functioneaza cel putin in cazul meu: Stat mult la aer liber, la soare, ca sa iti refaci rezervele de vitamina D, ori, iei direct vitamina D, plus baut multa apa plata, eventual mai storci niste lamaie in ea. SI magneziul e bun! Si, rezista, rezista, nu pica lata in pat la ora 6 seara ca sigur te trezesti la doua si numeri oi pana dimineata

Mersi de cafea, direct in vena cu ea!
Imi povestea o ruda din Germania (ei au fugit pe vremea comunistilor in RFG) ca mai venea maica-sa pe la ei si cand cobora din tren spunea: "Am ajuns in rai!"... Asa ma simt si eu acum, ca am visat ca am fost in rai. A fost mult prea scurt. Dar poate va mai zic impresii la celalalt subiect.
Asa e cum zici, si cand am ajuns in Romania tot asa a fost din prima seara: culcat la 10, 2-3 ore dormit bustean, pe urma numarat oi. Chiar vreau azi sa ies la plimbare, ca e timp frumos. Niciodata nu m-am gandit sa aplic un anume tratament, dar simt ca mi-ar face bine soarele.
Postat 05 May 2019 - 07:00 PM
Adriana, la 05 May 2019 - 10:48 AM, a spus:
Nu pricep la ce te referi cînd zici pilnie de piine și sponge. Cind te uiți tu la pagină îți traduce automat? că eu am scris in italiana doar.
sa stii ca asa-i, nu m-am gandit

sub peste explicatia e Pâlnie de pâine în stil eolian,apoi Dolce sicilia (spumă de fistic, fistic crocant, tort de burete) si canolul

adi_edi, la 05 May 2019 - 12:26 PM, a spus:
aha, da!
de-aia i-au dat afara astia de la noi.
din UE!!!

Postat 05 May 2019 - 07:09 PM
Postat 05 May 2019 - 07:18 PM
chiar imi place sa stiu mai multe si de la voi le aflu direct de la sursa.
zau daca stiam de isole eolie, m-am uitat pe harta sa le vad.
Aceasta postare a fost editata de moatza: 05 May 2019 - 07:21 PM
Postat 05 May 2019 - 07:48 PM
Postat 05 May 2019 - 07:57 PM
moatza, la 05 May 2019 - 07:00 PM, a spus:

aa, deci asta era misterul

moatza, la 05 May 2019 - 07:00 PM, a spus:

cu pilnia tot nu m-am lamurit, eoliana asta e scrisa de 2 ori:
1. Insalata di ombrina all’eoliana (e sub poza cu arancino) si inseamna salata de ombrina care e numele unui peste, in stil eolian
2. Orata al forno all’eoliana (e sub poza cu paste=paccheri) si inseamna orata care e iar nume de peste, in stil eolian
iar la dolce sicilia e scris (mousse al pistacchio, croccante al pistacchio, pan di spagna) care inseamna mousse (o fi spuma cum zic ei) de fistic, croccante nu e chiar fistic crocant ca e alt preparat dar il trecem cu vederea, iar tortul de burete e pandispan

mi se pare naspa de tot sa-ti traduca pagina asa aiurea, mai bine citesti original, poate ai tu vreo setare pe undeva, esti prima care imi zice ca e tradus
Postat 05 May 2019 - 08:11 PM
Adriana, la 05 May 2019 - 07:57 PM, a spus:
pai io ti-am mai citit blogul, nu regulat, dar destul de des.
si chiar ma gandeam ca e dificil sa fie scris si in italiana si in romana. dar am admirat stradania...nu ma dezamagi!
acuma...nu-mi amintesc sa-mi fi parut ciudata traducerea in romana, dar acum chiar am citit cu atentie si mi s-a parut ciudat sa adaptezi tu - care vb f bine romaneste - asa ciudat felurile de mancare.
Postat 05 May 2019 - 09:16 PM

Valeu, am dat scroll mai sus si m-am impiedicat in prajiturile lui Any

Postat 05 May 2019 - 10:44 PM
Lapona Enigel, la 05 May 2019 - 09:16 PM, a spus:

Adriana a scris pe blog in italiana, iar Moatza a citit transcrierea facuta de Google in romana:
Insalata di ombrina all’eoliana = Salata umbriană cu stil eolian

Postat 05 May 2019 - 11:44 PM
moatza, la 05 May 2019 - 08:11 PM, a spus:
si chiar ma gandeam ca e dificil sa fie scris si in italiana si in romana. dar am admirat stradania...nu ma dezamagi!
acuma...nu-mi amintesc sa-mi fi parut ciudata traducerea in romana, dar acum chiar am citit cu atentie si mi s-a parut ciudat sa adaptezi tu - care vb f bine romaneste - asa ciudat felurile de mancare.
blogul e bilingv ca cea care il scrie si atita timp cit ea va scrie asa va ramine

doar articolele pe care le scriu despre restaurante le scriu in italiana, ca fiind vorba de restaurante de aici mi se parea normal
dar acu' ca vad cum traduce google o sa-mi dau silinta sa scriu si pe romaneste

adi_edi, la 05 May 2019 - 10:44 PM, a spus:

Adriana a scris pe blog in italiana, iar Moatza a citit transcrierea facuta de Google in romana:

Dexter, la 05 May 2019 - 11:05 PM, a spus:
de-aia sintem misto

Postat 06 May 2019 - 07:03 AM

n-ai inteles ptr ca te-ai impiedicat in prajituri

in afara de hazul starnit, exista totusi Insulele Eolie, ia!
Postat 06 May 2019 - 08:03 AM
Adriana, sa iti traiasca sotul, sa fie sanatos si fericit alaturi de voi!
Postat 06 May 2019 - 11:04 AM
adi_edi, la 05 May 2019 - 10:44 PM, a spus:

Dexter, la 05 May 2019 - 11:05 PM, a spus:
moatza, la 06 May 2019 - 07:03 AM, a spus:

>> Deja devine totul periculos...incepi sa ma cunosti suspect de bine ^^
in afara de hazul starnit, exista totusi Insulele Eolie, ia!
>> Si eu care ma dadeam geograf...ma duc la colt!

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 06 May 2019 - 11:05 AM

Postat 06 May 2019 - 11:30 AM

Baby, you're a champ ('course you are, you're from VS

Si, asta e pentru toti:

Number of downloads: 0 Sa aveti o saptamana frumoasa, relaxata, cu mai multe bucurii decat provocari

Hait! Si la F! Asa ceva...

Postat 06 May 2019 - 12:18 PM
Lapona Enigel, la 06 May 2019 - 11:30 AM, a spus:
Si, asta e pentru toti:

Mnee!! fusei ocupata zau ashea'

Astia vreau sa zic

Acum e intunericios,nici nu ploua nici nu sta,il astept pe Ale' sa vina de la scoala ...
O zi faina tuturor!!
Aceasta postare a fost editata de Geany: 06 May 2019 - 12:27 PM