Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2139
  • 2140
  • 2141
  • 2142
  • 2143
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#42801 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 June 2019 - 05:52 PM

Halli hallo dupa sauna! Dupa patru sedinte serioase a cate 12 minute fiecare, la 90°C, ca vorbim de sauna finlandeza/suedeza, am venit acasa sleita, mai ales ca nu am mancat azi ni-mic...pana la orele 17.00...! Normal ca esti sleit, ca doar elimini litri de apa cu toate sarurile si mineralele in ea...si cum nu am mancat nimic...am venit acasa, vedeam in dungi. Am vrut sa ma infig rapid in ficateii si ranzurili ramase de aseara...si cand colo...erau deja cleioase, cand am mestecat o data in ele, se intindea ceva...la gunoi au aterizat in secunda doi. Mi-am pus un pahar de Chardonnay, deja cantarind optiunile nu am nici un chef de gatit vreo ceva vs. ce se poate comanda, cand mi-am adus aminte ca am un steak in frigi...l-am executat rapid si ingurgitat. Pfiu, situatie salvata.

Mino, chiar imi place mult consolarea ta! Sper sa gasesc unul la fel de fain si la fel de ieftin :tongue3:)))
Imi pare tare rau ca te simti rau....iar probleme Imagine postata, offf! Pot sa te ajut cu ceva`?

Adi_edi, ce ma bucur ca scrii, m-am gandit la tine zilele astea, m-am intrebat daca esti bine...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42802 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 June 2019 - 06:17 PM

Eu azi am o stare de...acum cativa ani as fi spus execrabila, dar nu, nu este execrabila deloc, de fapt! Este chiar eliberatoare, as spune. De ce? Pentru ca in sfarsit am scapat, ori ce putin asa imi place sa cred, de toate falsele percepte inoculate de-a lungul "educatiei"primite in anii fragezi si tineri ai existentei mele. Am scapat, in sfarsit, de falsa credinta cum ca , daca esti "om ( a se citi "fata") cuminte, totul o sa fie bine...o sa fie o laie! ( imi cer scuze celor care, poate, ii dezamagesc cu alegerile mele lingvistice in acest post, dar...chiar nu exista un cuvant mai elevat decat asta ca sa pot emite fix propozitia asta...). Am scapat in sfarsit de falsa idee cum ca, daca ii lasi sa latre in continuare, nimeni nu o sa ii asculte...gresit! Toata societatea actuala este manevrata doar de indivizi ca astia, iar noi, fraierii de moda veche, tacem si pleca capul. Gresit!

Nu am fost nicicand adepta vulgarului si nici a direct si inerent corelatelor "arene romane" de pe forumul de trista amintire, dar nu m-am dat inlaturi de la lupta in arena deschisa, pe cat se poate cu tact si eleganta, atunci cand aveam o cauza nobila...Ani si ani de-a randul am facut asa ca multi multi altii, adica am adoptat tacerea demna, in speranta ca cei ce gresesc vor intelege, mai devreme ori mai tarziu, ca au gresit...hmmmm, wrong again!
Asa ca, pentru o ultima oara, aviz: falsii intelectuali (autodeclarati ori ba), nesimtitii care chiar se bazeaza pe faptul ca tanti/nenea e fata buna/baiat bun si nu se va cobora din sfera ei/lui indelung si cu mare mare truda construita pentru a ii admonesta, diletantilor, guristilor, gargaristilor, in special alora care inca mai cred ca netul e asa un fel de hai sa aruncam cu noroi ca oricum nu patim nica, inchipuitilor, parvenitilor, am intrat in era " zero tolerance" and, aaaaaaand, I like it Imagine postata ! Nup, nu e efect secundar al saunei, e pe bune Imagine postata

Vezi postareaadi_edi, la 09 June 2019 - 02:55 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 09 June 2019 - 02:22 PM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 09 June 2019 - 01:49 PM, a spus:

niste biscuiti pe care va sfatuiesc sa nu-i cumparati. Mai ales daca sunteti la dieta.

Cantucci?

Cantuccini, ca-s mititei :tongue3: .
Eu nu mananc biscuiti "de cumparat" in general si mai ales cookies care se fac aici, dar de astia nu ma satur. Nici nu stiu de ce i-am cumparat prima data, nici macar nu m-am uitat la ingrediente. Pun pozele mai tarziu la etichete daca vreti sa stiti de ce sa va feriti :toothy9; .

Cafeaua cu cocos e buna :toothy6: - nu stiu in ce masura ajuta la dieta, citisem ca-ti taie pofta de mancare, dar nu mai cred in chestii de astea, la mine nu functioneaza asa ceva. La gust nu prea se simte, insa la inceput nu-mi placea ca pluteste uleiul ala deasupra, acum m-am obisnuit. Cred ca am ceva mai multa energie dupa o cafea "imbunatatita", iar de scortisoara nu mai stiu ce am citit dar imi place aroma.

Lapo, o zi relaxanta sa ai in continuare!

Eu cand aterizez pe la Starbucks, DOAR scortisoara imi pun peste bauturi... atat de speciala aroma aia pe cappuccino, wow!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42803 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 June 2019 - 06:38 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 09 June 2019 - 06:17 PM, a spus:

Am scapat, in sfarsit, de falsa credinta cum ca , daca esti "om ( a se citi "fata") cuminte, totul o sa fie bine...o sa fie o laie!

nesimtitii care chiar se bazeaza pe faptul ca tanti/nenea e fata buna/baiat bun

Lori, draga mea, cam tarziu, nu zic ca nesimtirea-i o virtute, dar tb sa ne adaptam putin vremurilor.
tu nu stii ca fetele bune ajung in rai, iar cele rele - unde vor ele?

we pe sfarsite, io tot n-am terminat ce-aveam de facut, omu' abia ce-a aterizat de pe drumuri...colac peste pupaza, saptamana viitoare vine canicula de 35C, sa vezi atunci chef!
glorie si concedii nesfarsite va doresc, io-s cu gandul numai la duca :tongue3:

#42804 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 June 2019 - 07:04 PM

Celor pe care * - corectat !
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42805 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 June 2019 - 07:22 PM

Vezi postareamoatza, la 09 June 2019 - 06:38 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 09 June 2019 - 06:17 PM, a spus:

Am scapat, in sfarsit, de falsa credinta cum ca , daca esti "om ( a se citi "fata") cuminte, totul o sa fie bine...o sa fie o laie!

nesimtitii care chiar se bazeaza pe faptul ca tanti/nenea e fata buna/baiat bun

Lori, draga mea, cam tarziu, nu zic ca nesimtirea-i o virtute, dar tb sa ne adaptam putin vremurilor.
tu nu stii ca fetele bune ajung in rai, iar cele rele - unde vor ele?

we pe sfarsite, io tot n-am terminat ce-aveam de facut, omu' abia ce-a aterizat de pe drumuri...colac peste pupaza, saptamana viitoare vine canicula de 35C, sa vezi atunci chef!
glorie si concedii nesfarsite va doresc, io-s cu gandul numai la duca :tongue3:

Sweety, dar eu nu vorbesc de nesimtire in calitatea ei pragmatica de sistem de aparare, ci de nesimtirea de a ataca la persoana sustinand sus si tare ca , de fapt, nici vorba sa fie asa...adica de nesimtitii aia, un fel de imitanti ieftini ai lui Trump care declara, sus si tare , cu o nosnalanta specifica doar descreieratilor, ca el nu ti se c**a in cap, in fix acelasi timp in care o face...
Impotriva nesimtirii ( adica sa fii mai nesimtitor asa) ca tactica defensiva si de supravietuirie nu am nimic impotriva, atata timp cat nu imi agreseaza mie fengshuiu* personal; cand insa nesimtirea unuia imi suge din rezervele de stamina ... eh, atunci am schimbat foaia! Si da...poate cam tarzior, dar vorba aia: mai bine mai tarziu decat niciodata Imagine postata!

Fisier atasat  9rlA.gif (951.6K)
Number of downloads: 0

Sooooo, ca sa ma tina stamina pe ziua de azi, am fugeat rapid la cofetaria turoc-araba din zona, stiind ca , normal, voi lua teapa, pentru ca sunt toate facute cu aceleasi rahaturi, dar nu m-as fi urnit sa stau azi la bucatarie, bani sa-mi dai. Maine s-ar putea sa am musafiri, asa ca:
Fisier atasat  62205670_407525819845120_5175565501555802112_n.jpg (42.74K)
Prajituricile sunt pentru maine, azi eu ma dau in barcu cu inghetata aia mokka, nuci si iaurt Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42806 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 June 2019 - 07:30 PM

O zapuseala oribila ,asa ca ii promisesem lui domnul Geany o iesire la tersa pe seara ashea',o plimbarica.Asa ma toropisem ca am zis pas si bine am facut ca a venit o ploaie torentiala (curata fara grindina) dar in niste rafale puternice ca parca baga cu furtul cu presiune,mi-a bagat putina apa in balcon se vede ca nu e facuta bine izolatia la streasina termopanului noroc ca am fost pe faza si am scos repede carpetelele si scaunele ca la noi balconul e o alta camera,ne petrecem mult timp acolo dimineata si seara mai ales ca la amiaza e prea cald :toothy9; ne atentionase si ro alertul f. promt :toothy6:

Cam asta e, acum astept sa se racoreasca in casa,da vad ca nimic,emana inca peretii fierbinti :tongue3:

#42807 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 09 June 2019 - 07:47 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 09 June 2019 - 07:22 PM, a spus:

cand insa nesimtirea unuia imi suge din rezervele de stamina ...

io-s pe relax si zen, plus cititul pe diagonala mi-a dat slanina ...se potrivea cu suptul...
si chiar nu te intelegeam, asta nu-i de bine? :tongue3:

Sooooo, ca sa ma tina stamina pe ziua de azi,

na, na, pas, aici m-am prins din prima ce vrea sa zica autorul :toothy6:

Giani, fu si pe la mine o miscare vantoasa, cativa stropi...acuma-i liniste si racoare...da' nu tine mult - racoarea, zic!

Aceasta postare a fost editata de moatza: 09 June 2019 - 08:36 PM

#42808 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 June 2019 - 08:03 PM

Motz' la noi tot se invart norii vad ca iar a mai rapait oleaca,mai tuna din cand in gand',afara e tare racoare si bine dar in casa nu intra deloc desi am toate ferestrele deschise (sunt toate spre est si daca nu bate vantul dinspre est nu intra nimic in casa ,doar emana peretii balaraie :tongue3: )

P.S Poza pusa acum 3 min. pe facebook de la prieteni'' asa e la noi chiar acum

Fisier atasat  62199184_2266785080238286_440015795997638656_n.jpg (23.21K)

Aceasta postare a fost editata de Geany: 09 June 2019 - 08:14 PM

#42809 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 09 June 2019 - 08:36 PM

Vezi postareaGeany, la 09 June 2019 - 08:03 PM, a spus:

asa e la noi chiar acum

wow, misto, mie-mi place de mor vremea asta.
la mine s-a linistit total, e semi-nor.

#42810 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 June 2019 - 08:44 PM

Vezi postareamoatza, la 09 June 2019 - 08:36 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 09 June 2019 - 08:03 PM, a spus:

asa e la noi chiar acum

wow, misto, mie-mi place de mor vremea asta.
la mine s-a linistit total, e semi-nor.

Si mie imi place ,mama in schimb o uraste :toothy6: ea e f. ducareata si ii incurca planurile... :toothy9;

PS. Dmnul Geany se inscrie si el cu un vot''nu place vremea asta'' :tongue3: ca deabea spalase geamurile de la balcon si i le pateaza iar .... :cheers:

Aceasta postare a fost editata de Geany: 09 June 2019 - 08:49 PM

#42811 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 09 June 2019 - 09:23 PM

Vezi postareaGeany, la 09 June 2019 - 08:44 PM, a spus:

PS. Dmnul Geany se inscrie si el cu un vot''nu place vremea asta'' :toothy6: ca deabea spalase geamurile de la balcon si i le pateaza iar .... :toothy9;

Am spalat si eu geamuri ieri, ca nu mai vedeam prin ele la bucatarie. Mie-mi place sa spal geamurile, problema e ca trebuie scoase ca altfel nu le pot spala din cauza de sita, sunt geamuri glisante. Dar nu ma supar daca ploua un pic - totul e verde ca-n jungla, parca vad ca acus ne plangem de seceta. Chiar se anunta ploaie incepand la noapte, iar maiine cam toata ziua, din pacate pentru sustinatorii echipei de baschet care se vor aduna in "piata" - cica unii s-au pus la coada de vineri seara pentru meciul de maine :tongue3: .
Dar ce vreme turbata si in Romania, tornadele alea din ultimul timp chiar ma inspaimanta - au fost cumva si inainte, dar nu se spunea, sau e incalzirea asta globala cu biciul pe noi?

#42812 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 June 2019 - 09:42 PM

Cu siguranta tornade au mai fost si inainte dar de dimensiuni mici si mult mai rare ,la meteo nu era voie sa se foloseasca numele de tornada ci ''aspect de vijelie'',dar acum sunt cu siguranta mult mai dese si mai mari,este f. clar ca asistam la schimbari climatice majore,noi eram o tara cu o clima temperat continentala ,eu asa am invatat la scoala la geografie,acum cred ca o sa ajungem cu o clima tropicala,multi dau vina pe taierea padurilor din tara noastra,o fi si asta unul din factori,dar schimbarea climatica e la nivel global,deci problema e mult mai groasa din pacate :sad3:
Despre geamuri ,la balcon pe afara sunt mult mai antipatice de facut decat restul si domnul Geany considera ca e atributziunea' lui sa le faca ,mie nici prin cap nu-mi trece sa-l contrazic ... =)) =)) asa ca daca tot se apuca de geamuri le face pe toate,nu ii ies chiar perfecte dar cum spuneam mie imi convine asa ... =))
In alta dezordine de idei,ca in anul asta nu am vazut asa ceva la noi in oras,au crescut in tot orasul balariile cat un stat de om nu glumesc nu fac misto,primaria da vina pe firma care a castigat licitatia ca a dat bir cu fugitii ,cert e ca in tot orasul e o jungla'',nu mai spun tantari si cine stie cate prin balariile alea ...

#42813 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 June 2019 - 09:53 PM

Vezi postareamoatza, la 09 June 2019 - 07:47 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 09 June 2019 - 07:22 PM, a spus:

cand insa nesimtirea unuia imi suge din rezervele de stamina ...

io-s pe relax si zen, plus cititul pe diagonala mi-a dat slanina ...se potrivea cu suptul...
si chiar nu te intelegeam, asta nu-i de bine? :sad3:

Sooooo, ca sa ma tina stamina pe ziua de azi,

na, na, pas, aici m-am prins din prima ce vrea sa zica autorul =))

Giani, fu si pe la mine o miscare vantoasa, cativa stropi...acuma-i liniste si racoare...da' nu tine mult - racoarea, zic!

Imagine postataImagine postataImagine postata Rad de rasuna peretii.

Auleu, vine potopul la Bacau...
La noi ieri noapte a fost asa ca imi venea sa imi iau negligée-ul dragah Imagine postata si sa ma duc sa mut masina care era parcata sub copaci... Imagine postata

Vezi postareaadi_edi, la 09 June 2019 - 09:23 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 09 June 2019 - 08:44 PM, a spus:

PS. Dmnul Geany se inscrie si el cu un vot''nu place vremea asta'' =)) ca deabea spalase geamurile de la balcon si i le pateaza iar .... =))

Am spalat si eu geamuri ieri, ca nu mai vedeam prin ele la bucatarie. Mie-mi place sa spal geamurile, problema e ca trebuie scoase ca altfel nu le pot spala din cauza de sita, sunt geamuri glisante. Dar nu ma supar daca ploua un pic - totul e verde ca-n jungla, parca vad ca acus ne plangem de seceta. Chiar se anunta ploaie incepand la noapte, iar maiine cam toata ziua, din pacate pentru sustinatorii echipei de baschet care se vor aduna in "piata" - cica unii s-au pus la coada de vineri seara pentru meciul de maine =)) .
Dar ce vreme turbata si in Romania, tornadele alea din ultimul timp chiar ma inspaimanta - au fost cumva si inainte, dar nu se spunea, sau e incalzirea asta globala cu biciul pe noi?

La mine inca se mai disting niste siluete incerte. Pana nu e opac total geamul, nu spal nica Imagine postata
Tornadele sunt fenomene meteorologice atipice pentru zona temperat-continentala in care se afla Romania, dar da, fenomenele de vreme extrema s-au intetit considerabil in tara...Imagine postata
Adi, in ce oras esti tu?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42814 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 June 2019 - 10:05 PM

Vezi postareaGeany, la 09 June 2019 - 09:42 PM, a spus:

Cu siguranta tornade au mai fost si inainte dar de dimensiuni mici si mult mai rare ,la meteo nu era voie sa se foloseasca numele de tornada ci ''aspect de vijelie'',dar acum sunt cu siguranta mult mai dese si mai mari,este f. clar ca asistam la schimbari climatice majore,noi eram o tara cu o clima temperat continentala ,eu asa am invatat la scoala la geografie,acum cred ca o sa ajungem cu o clima tropicala,multi dau vina pe taierea padurilor din tara noastra,o fi si asta unul din factori,dar schimbarea climatica e la nivel global,deci problema e mult mai groasa din pacate :sad3:
Despre geamuri ,la balcon pe afara sunt mult mai antipatice de facut decat restul si domnul Geany considera ca e atributziunea' lui sa le faca ,mie nici prin cap nu-mi trece sa-l contrazic ... =)) =)) asa ca daca tot se apuca de geamuri le face pe toate,nu ii ies chiar perfecte dar cum spuneam mie imi convine asa ... =))
In alta dezordine de idei,ca in anul asta nu am vazut asa ceva la noi in oras,au crescut in tot orasul balariile cat un stat de om nu glumesc nu fac misto,primaria da vina pe firma care a castigat licitatia ca a dat bir cu fugitii ,cert e ca in tot orasul e o jungla'',nu mai spun tantari si cine stie cate prin balariile alea ...

Ei drace! Adica o sa detronati Vasluiul la capitolul tantari? Fugi d-aci! Nu cred!Am spus-o si iar o spun ca oraselul ala s-a dichisit tare de tot in ultimii ani, primaru cica e PSDist, treaba lui, atata timp cat e in slujba vasluienilor, täti buni. Doar ca Delea, raul de trece prin oras, nu au dragat-o inca - abia astept sa se intample...Trece garla aia fix prin targ si, cativa kilometruci mai la vale , in est, orasul e delimitat de raul Vasluiet.

Doua focare de dihanii din astea...care sunt deja supertantari, si-au depasit demult conditia insecticeasca astia...niste monstri oribili! Daca iesi vara in copou pe seara si te-asezi linistit pe-o banca, apai chiar ca nu ar trebui sa mai bei apa dupa aia, ca mai rau ca Moata esti Imagine postata

Bortilit tot/toata...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42815 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 June 2019 - 10:11 PM

Nu stiu ce sa spun Laponel ca in Vaslui nu am fost(cel putin de cand eram mica de la 5-6 ani,ca bunicii dinspre tata erau din judetul Vaslui de la sat si m-a dus bunica pe acolo,cel mai bine imi amintesc serpentinele pana ajungi acolo ca mereu eu am suferit de rau de drum :sad3: ) dar are domnul Geany coleg din Vaslui si el isi lauda f. mult orasul zice ca e mai curat si mai ingrijit decat Bacaul ,ce-i drept in ultima vreme Bacaul nostru a cam ajuns de rasul curcilor =))

#42816 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 09 June 2019 - 10:16 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 09 June 2019 - 09:53 PM, a spus:

Adi, in ce oras esti tu?

Eu sunt chiar langa Toronto, dar nu de zona asta ziceam ca mi-e frica (desi au fost si pe aici in sudul provinciei, dar mai departe de noi), ci de ceea ce am vazut in Romania, si cand am fost in concediu. Nu neaparat ca fenomen, ci faptul ca pana acum ceva timp nu se mai auzise de tornade pe-acolo.
Asa, ca fapt divers, ca tot vorbim de extreme, acum vreo 5 ani, intr-o dupa amiaza a inceput sa ploua cu vreo jumatate de ora inainte sa plec de la serviciu, pe strada era apa pana pe la glezna, am ajuns acasa murata. Ca sa vad la TV ca in zona din care tocmai ne mutasem de cateva saptamani, la 5 minute de noi, ajunsese apa pana la brau.

#42817 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 June 2019 - 11:02 PM

Vezi postareaGeany, la 09 June 2019 - 10:11 PM, a spus:

Nu stiu ce sa spun Laponel ca in Vaslui nu am fost(cel putin de cand eram mica de la 5-6 ani,ca bunicii dinspre tata erau din judetul Vaslui de la sat si m-a dus bunica pe acolo,cel mai bine imi amintesc serpentinele pana ajungi acolo ca mereu eu am suferit de rau de drum :sad3: ) dar are domnul Geany coleg din Vaslui si el isi lauda f. mult orasul zice ca e mai curat si mai ingrijit decat Bacaul ,ce-i drept in ultima vreme Bacaul nostru a cam ajuns de rasul curcilor =))

Nooooooo, nu serpentinele is problema! Craterele alea fioroase mai dihai ca vulcanu' Kilauea de pe "drumul" de la Bacau la Vaslui...ori invers, alea sa vezi horror! Ma rog...poate intre timp s-or fi reparat. Verisoara mea e casatorita cu un bacauan si ei ii place mult orasul, se duc destul de des =))

Pai, ia, poate faceti un excursion la vara Imagine postata

Asa faceti cunostinta directa si cu mutantii deghizati in tantari Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42818 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 June 2019 - 11:28 PM

Vezi postareaadi_edi, la 09 June 2019 - 10:16 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 09 June 2019 - 09:53 PM, a spus:

Adi, in ce oras esti tu?

Eu sunt chiar langa Toronto, dar nu de zona asta ziceam ca mi-e frica (desi au fost si pe aici in sudul provinciei, dar mai departe de noi), ci de ceea ce am vazut in Romania, si cand am fost in concediu. Nu neaparat ca fenomen, ci faptul ca pana acum ceva timp nu se mai auzise de tornade pe-acolo.
Asa, ca fapt divers, ca tot vorbim de extreme, acum vreo 5 ani, intr-o dupa amiaza a inceput sa ploua cu vreo jumatate de ora inainte sa plec de la serviciu, pe strada era apa pana pe la glezna, am ajuns acasa murata. Ca sa vad la TV ca in zona din care tocmai ne mutasem de cateva saptamani, la 5 minute de noi, ajunsese apa pana la brau.

Fereasca! Si cand te gandesti ca Cretinoidul No. 1 al planetei a declarat ca ce se intampla e de fapt doar o metoda de a manipula geopoliticul Imagine postata Urmaresc mereu CNN si il tot dau cum spune ca " mai intai au numit-o schimbare climatica, apoi incalzire globala, apoi vreme extrema"...totul doar vrajeala. Vorbele lu' Trumpica fara frica...

Intre timp, in Romania - Adi, da intelesesem ca la Romania te referi - a aparut asa ceva:

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42819 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 June 2019 - 11:40 PM

Ce e chiar infricosator e ca nu prea au cum sa se formeze in zona de campie unde a aparut, daca e sa te iei dupa teoriile existente in privinta genezei tornadelor...se formeaza , in general, cand curenti de aer de temperaturi diferite, ceea ce duce la viteze diferite de circulatie plus directiile diferite de circulatie, se intalnesc si duc la formarea acestei rotatii...ideea e ca in zona intinsa nu ai bariere naturale - gen munti sa iti vina masa de aer rece si sa se ciocneasca cu aia calda , nici suprafata mare de apa de unde sa provina masa de aer mai scazuta in temperatura...singura explicatie ar fi ca, intr-adevar, circulatia maselor de aer la nivel global se schimba.

Foarte interesant ce spun copiii gheturilor:

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42820 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 10 June 2019 - 12:00 AM

Ah, scuze - noi suntem din Deva :sad3:. Zona-i fara tornade, sper, dar se anunta +30 de grade curand. De aceea am preferat sa merg in primavara in concediu, data trecuta am fost pe la sfarsitul lui iunie si am suferit rau din cauza caldurii.
Tornada aceea am vazut-o la TV, eram inca in Romania, ma uitam ca hipnotizata.

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2139
  • 2140
  • 2141
  • 2142
  • 2143
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul