Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2245
  • 2246
  • 2247
  • 2248
  • 2249
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#44921 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 March 2020 - 12:33 PM

Vezi postareaalpha, la 13 March 2020 - 12:14 PM, a spus:

Fiul uneia din prietenele mele e f bolnav...asteapta un transplant de rinichi, dializa de cateva ori pe saptamana....nu stiu daca e chiar bine sa ne adunam chiar si asa, in formatie restransa

la fel, unul dintre prietenii nostri, membru cu drepturi depline :lol: in echipa de concurs - stiti voi, unde ma duc eu, la pub - e pe lista de transplant.
concursul s-a tinut, am fi mers, dar din solidaritate cu el am zis pas!

poate ar fi mai bine sa se declare si la noi starea de urgenta.

#44922 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 13 March 2020 - 12:42 PM

Da, cu cat ma gandesc mai mult cu atat ma conving ca am dreptate. O sa le spun astazi ca nu mergem

Dimineata trec printr-o parcare de supermarket pt ca e mai usor sa ajung la principala catre scoala copilului si azi s-a dus sa-si mai ia restul de carti si sa mai lucreze ceva la proiectul de arta pt bacalaureat. La 8.30 parcarea era pe jumatate plina si stateau la coada la usa pt cand urma sa deschida.

Se pare ca un parinte a sunat la "healthboard" si le-a spus ca sunt copii in scoala, drept pentru care au fost trimisi acasa. Si-au luat restul de carti si gata. Sper sa o lase sa-si ia proiectul acasa
Mi-a trimis mesaj, era tare suparata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#44923 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 March 2020 - 02:38 PM

Primavara-primavara =)) :lol:

Am cules din gradinuta mea de la scara blocului toporasi proaspeti parfumati de numa' =)) (cescutele sunt cu modele grecesti aurii primite cadou de la Steluta =)) ,acel ornament e facut de manutele lui Ale' de 8 martie anul asta =)) )

Fisier atasat  SAM_8658.JPG (75.16K)
Number of downloads: 0

Va urez o zi frumoasa si un w.e minunat ! :lol: :-*

#44924 Useril este offline   Titirimundi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 13 March 2020 - 02:55 PM

In Spania s-a declarat starea de urgenta. Totul inchis, mai putin supermarketuri si farmacii. Spun ca in Spania se extinde mult mai repede decat in Italia :lol: (acum sunt apox 4000 de cazuri si aproape 100 de morti. Au ajuns la un acord ca spitalele private sa fie controlate de catre stat si sa functioneze ca si cele publice, s-au transformat salile de sport ale spitalelor in spitale propriu zise, cu paturi si aparatura...Si armata este pregatita sa monteze spitale de campanie in caz ca vor fi necesare.
Noi nu iesim din casa, doar sa luam paine si merg cu masina chiar daca e aproape, cu manusi si masca.
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#44925 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,432
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 13 March 2020 - 02:55 PM

De ieri dupa-masa a inceput panica aprovizionarii. Se spune intr-una ca o s-avem de toate ca ne-am pregatit oricum pt Brexit, dar degeaba.

Ieri am trecut si eu pe la supermarket. Era plina parcarea si plin in magazin. Am gasit tot ce am avut nevoie sa cumpar si la coada nu am stat chiar mult. In mod normal m-as fi miscat mai repede, dar nu a fost atat de rau pe cat ma asteptam. Era si hartie igienica dar se cumpara. erau putine carucioare la rand care sa nu aiba un bax de hartie.Cred ca si la noi a inceput mai rau de ieri- panica la cumparaturi ma refer. Pentru ca toata lumea cumpara, am mai pus si eu chestii suplimentare in cos- de ex crakers :)Nici nu vreau sa stiu ce o sa fie in weekend la Costco si alte magazine.

In statul NY nu se inchid scolile. Se inchid doar daca apar cazuri in scoala sau in districtul scolar ( soferi de autobuse de exemplu). Se dezinfecteaza si se re-evalueaza situatia.Vorbeam cu prietena mea din Quebec si la ei s-au inchis scolile incepand de azi.
Si revenind la meteo- la mine astazi ploaie cu broaste si temperaturi de pana la 16-18C.

#44926 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 13 March 2020 - 03:30 PM

La noi primul-ministru e in izolare si asteapta rezultatul testarii, maine se investeste guvernul Orban3.0 prin videocall,un senator e confirmat cu virus,tocmai participase la o petrecere cu 400 femei.
Vizibil strazile sunt mai goale, cu toate ca e o vreme superba, 24C cu soare.

#44927 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,056
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 March 2020 - 04:04 PM

ia sa ma dam si stiri bune, la mine in urbe o echipa de cercetatori de la un spital mare plus o echipa de la o universitate locala au izolat virusul covid-19. adica au generat dinamic tot genomul. asta va ajuta cercetatorii sa inteleaga mecanismele de transmitere si crearea unui vaccin.

apropo de spitale, Toronto general hospital este in primele 10 din lume, dar descoperirea s-a facut la alt spital. La noi spitalele sunt de stat dar foarte multi bogatasi doneaza bani grei si fac cite o "aripa" sau centru care le poarta numele. De exemplu Peter Munk cardiac center, considerat printre cele ai bune din lume pentru operatii pe cord deschis.

s-au inchis si la noi scolile pentru vacanta de primara + inca 2 saptamini

#44928 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,055
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 13 March 2020 - 08:24 PM

Hello! Am profitat de vremea frumoasa si am șters geamurile la balcon, ca puteam planta ridichi pe ele asa de prăfuite erau. Acum bate un vânt turbat afara, iar saptamana viitoare se anunța chiar ger, deci si anul asta zicem pas la zarzare. Am facut si ceva aprovizionare, desi erau rafturi multe goale, dar sper sa se aprovizioneze din nou. Pana una alta zic sa ne mai destindem putin, chiar daca este greu.

#44929 Useril este offline   mrs.F 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 09-March 20
  • LocationToronto

Postat 13 March 2020 - 08:36 PM

Vezi postareaDexter, la 13 March 2020 - 04:04 PM, a spus:

ia sa ma dam si stiri bune, la mine in urbe o echipa de cercetatori de la un spital mare plus o echipa de la o universitate locala au izolat virusul covid-19. adica au generat dinamic tot genomul. asta va ajuta cercetatorii sa inteleaga mecanismele de transmitere si crearea unui vaccin.

apropo de spitale, Toronto general hospital este in primele 10 din lume, dar descoperirea s-a facut la alt spital. La noi spitalele sunt de stat dar foarte multi bogatasi doneaza bani grei si fac cite o "aripa" sau centru care le poarta numele. De exemplu Peter Munk cardiac center, considerat printre cele ai bune din lume pentru operatii pe cord deschis.

s-au inchis si la noi scolile pentru vacanta de primara + inca 2 saptamini

Am vazut si eu coferinta de presa de la spitalu de care zici, Dex. Cel putin se incearca, si totul e sa incepi de undeva. Nu stiu cat de repede o sa vina cu o solutie, dar imi inspira incredere.

#44930 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 13 March 2020 - 08:59 PM

Vezi postareaDexter, la 13 March 2020 - 04:04 PM, a spus:

dar foarte multi bogatasi doneaza bani grei si fac cite o "aripa" sau centru care le poarta numele. De exemplu Peter Munk cardiac center, considerat printre cele ai bune din lume pentru operatii pe cord deschis.

la noi dau la biserici si-si rezerva cate-un perete ptr vreo icoana :lol:

#44931 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 March 2020 - 11:50 PM

icoana mare si inmormintare cu alai Imagine postata
am avut treaba in centru, acolo unde sunt zgirie norii aia mari si nu era mai nimeni pe strada...
am fost si la cumparaturi la Cosco si era destul de normal, lumea se aliniase la hirtie igienica si la apa... tocmai se terminase la raft si reinprospatau stocul.
asta cu hirtia ingienica nu o inteleg sa ma bati, virusul te ataca la caile respiratorii nu la cele ... excretorii Imagine postata

#44932 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 March 2020 - 12:16 AM

tot eu: la noi s-a decretat ca nu e voie sa se intilneasca mai mult de 250 persoane, problem cea mai mare e la metrou, acum se intilnesc sa vada cum vor face sa aiba numai 250 in statii...

#44933 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • LocationZierikzee, NL

Postat 14 March 2020 - 02:34 AM

https://factcheck.af...ronavirus-myths
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#44934 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 14 March 2020 - 05:10 AM

Vezi postareaDexter, la 13 March 2020 - 11:50 PM, a spus:

icoana mare si inmormintare cu alai Imagine postata
asta cu hirtia ingienica nu o inteleg sa ma bati, virusul te ataca la caile respiratorii nu la cele ... excretorii Imagine postata

Daca se cumpara alimente ... 🙂
fiica dacilor

#44935 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 14 March 2020 - 05:16 AM

Adica, mananc, stomacul lucreaza, tre' sa cumpar si hartie igienica, ca frunze de brustur nu gasesc 😄

Asa.mi explic eu
fiica dacilor

#44936 Useril este offline   Oana Adriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 14 March 2020 - 08:27 AM

Neața! În Craiova e ok deocamdată, la magazinele mici de cartier e relativ lejer, se stă la distanță, la fel ca în farmacii sau la cozi la bancomate. În magazinele mari... altă mâncare de pește. La ce am văzut la ușă nici n-am avut curaj să intru. Stăm acasă, ieșim în curte, plantăm flori, prea rău din punctul ăsta de vedere nu ar fi. Dar lucratul de acasă cu 2 copii mici e horror și am mai și răcit (nu, n-am corona, e de la sinuzita cronică și de la schimbarea bruscă de temperatură). Deci... să gătim ca să nu ne mai gândim!

#44937 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,515
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 March 2020 - 12:19 PM

Vezi postareaOana Adriana, la 14 March 2020 - 08:27 AM, a spus:

Deci... să gătim ca să nu ne mai gândim!

pentru ca asa cum se zice pe o poza care circula pe aici impreuna cu o mie de alte timpenii, vom iesi din asta rostogolindu-ne :lol:
ma duc sa-l asist pe Marco la facut tiramisu :lol:

#44938 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 March 2020 - 12:31 PM

Buna! la noi azi soare frumos dar dimineara un pic,cam racoare.Am fost ca de obicei cu domnul Geany la cumparaturi (nu vreti sa stiti ce bodoganeli a avut :lol: ) la profi micut la noi aici in spatele blocului,ulei nici un strop nu mai era,faina putina ,rafturi goale,coada lunga ,babaciuni se baga in fatza,domnul Geany moare incet :lol: langa e micuta macelarie unde luam mereu marfa proaspata si de buna calitate ca e afacere de familie(la nea' Costel) galantarul aproape gol,a spus ca nu mai are de unde se aproviziona cu marfa ca e data cu Tzaraita'',va mai primi miercuri dar putina,in limita stocului disponibil =)) ...Am luat si eu niste cotlet ca atata mai avea,fac un piure si cu salata si asta e !

#44939 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,432
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 14 March 2020 - 02:59 PM

Am primit mesaj ca deși nu avem cazuri, școala se va inchide săptămâna viitoare. Ma bucur și ma simt mai liniștita acum.
Eu o sa lucrez doar doua zile săptămâna asta. Așa ca avem liber la făcut experimente culinare :lol:

In rest- vreme însorita, mai rece ca ieri dat undeva la 11-12C.
Azi ne-am trezit mai greu cu toții. Băieții sunt răciți dar stau mai bine ca mine. Eu abia am început cu durere in gât. Dar e bine, nu ma plâng.

#44940 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 14 March 2020 - 05:11 PM

Noi in weekend mergem de multe ori la cumparaturi la 7 dimineata cand se deschide supermarketul, ca nu e lume. Azi am ajuns cu cateva minute dupa 7, parcarea era aglomerata ca la orele de varf, deja iesea lumea cu cosuri in care aveau doar hartie igienica. Zic hai sa luam si noi, mai era un pachet pe raft dar nu l-am luat ca am zis ca or fi altii care nu au deloc. Poate trebuia s-o fi luat... Am luat ce aveam pe lista dar si ce nu era pe lista, ca nu e de mers la cumparaturi pentru maruntisuri. Pe urma am mers la alt magazin care deschide la 8 sa luam legume, fructe, erau cozi la casierie, cand am iesit era coada afara ca nu mai lasau sa intre decat un anumit numar de persoane.
In vacanta de primavara mai mergeam cu copiii la muzeu si la film, hotarasem dinainte sa inceapa vacanta ca nu vom merge, si vad ca oricum s-au impus restrictii. Ma bucur ca s-au inchis si scolile si alte institutii, atractiile turistice. Nu stiu ce fac parintii cu copii mici, care nu pot lucra de acasa...

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2245
  • 2246
  • 2247
  • 2248
  • 2249
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul