Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2248
  • 2249
  • 2250
  • 2251
  • 2252
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#44981 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 17 March 2020 - 12:18 AM

Azi am vorbit cu dl alpha si era nervos ca agentia de pariuri,unde lucreaza Andreea in weekend, nu se inchide. Acum a venit copilu' si a zis ca inchid de miercuri si, deocamdata, primesc salariu normal pana la sfarsitul lui martie
Cei care nu mai lucreaza din cauza virusului, au intrat automat pe ajutor social care va fi platit de angajator si rambursat de guvern. Daca te imbolnavesti se da concediu medical platit din prima zi, tot de la buget. Asta ca sa stimuleze oamenii sa stea acasa de la primele simptome.
Deocamdata nu au comunicat nimic despre restaurante, cafenele si alte localuri de genul asta, dar au inceput sa inchida de buna-voie
Am fost sa cumpar paine de la un supermarket in drum spre casa, totul a revenit la normal. Raftul cu materiale de curatenie si cel cu sapun lichid erau mai saracute, in rest gaseai de toate
De maine majoritatea supermarketurilor au cateva ore dimineata destinate oamenilor in varsta. Sa poata sa vina la cumparaturi fara graba si fara aglomeratie. Nu stiu cum o sa le reuseasca, dar sunt curioasa.
Fetele primesc teme si cursuri pe email si au niste grupuri organizate pe site-ul scolii/ universitatii. Si-au facut program si invata de la 10 la 4, cu pauze ca la scoala. Despre examene evident ca nu se stie nimic.
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#44982 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,056
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 17 March 2020 - 12:44 AM

la noi in urbe s-a confirmat transmiterea de la om la om acum 2 ore si sefa de la pubic heath a facut recomandarea sa se inchida toate restaurantele, barurile, cinemauri incepind de la miezul noptii + social distancing adica lumea sa stea acasa.

#44983 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,432
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 17 March 2020 - 12:51 AM

Si noi suntem in repaus la domiciliu. Cica de azi se inchid si gym-urile. Noi nu am mai mers de cand s-a anuntat toata nebunia dar stiu persoane care mergeau si de 2 ori pe zi la gym.Foarte bine! Restaurantele deschise doar pentry take out.
Azi copilul avea taekwondo si cei de la dojo au facut clasa online. Bineinteles ca ghiaurul nu a vrut sa faca nica :sad3:

#44984 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 17 March 2020 - 08:34 AM

Vezi postareaalpha, la 17 March 2020 - 12:18 AM, a spus:

Asta ca sa stimuleze oamenii sa stea acasa de la primele simptome.

daca au aparut si simptomele, deja e tarziu.
cei mai periculosi sunt infectatii asimptomatici. ei sunt norocosi ca au o imunitate buna si nu vor face complicatii, dar nestiind, nu se izoleaza, nu iau masuri antitransmitere si asa ajunge virusul la unul mai slab de inger care inhata tot.
e chestie de zile pana fiecare va intra in contact cu virusul, deci cum ne-o fi norocul, eu asa cred.
la noi se recomanda, mai ales celor care pleaca de acasa in fiecare zi, sa manance dimineata o cantitate mica de proteina animala, au dat exemplu de ou, branza, carne.

#44985 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 March 2020 - 09:25 AM

Vezi postareablack_cat, la 16 March 2020 - 11:31 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 16 March 2020 - 10:32 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 16 March 2020 - 11:42 AM, a spus:

am luat preventiv,aspirina,paracetamol,nurofen si ceva pt. tuse

Am citit din niște surse cît de cît mai serioase, dar nu știu care, că ibuprofenul, care e conținut și în Nurofen, e posibil să fie cauza pentru care sînt așa de multe decese în Italia.

Vezi postareaLapona Enigel, la 16 March 2020 - 11:20 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 16 March 2020 - 10:32 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 16 March 2020 - 11:42 AM, a spus:

am luat preventiv,aspirina,paracetamol,nurofen si ceva pt. tuse

Am citit din niște surse cît de cît mai serioase, dar nu știu care, că ibuprofenul, care e conținut și în Nurofen, e posibil să fie cauza pentru care sînt așa de multe decese în Italia.

Da, mi-a confirmat azi fratellino mio. Spunea ca se suspecteaza ca antiinflamatorii gen Ibuprofen si alte medicamente ca favorizand inrautatirea simptomelor si accesul rapid al virusului in plamani...
Si acum vreo doua zile circula un mesaj audio al unei tipe doctor care afirma fix cntrariul, cum ca paracetamolul si alte inflamatorii ar ajuta . Atentie mare la informatii false...

Paracetamol si ibuprofen nu-i tot aia. Articolul asta, care citeaza si autoritati medicale franceze spune ibuprofen-rau, paracetamol-ok.Linkul meu

Corect. M-am exprimat eu aiurea. Ideea e sa nu luam medicamente asa, dupa ureche. In 2015 am fost internata in Uniklinikum si acolo ne tinea un medic in fiecare zi curs despre medicamentele din grupa paracetamol, opiate, antiinflamatorii. Sincer...dupa ce auzi cursurile alea, iti vine sa te lasi de toate medicamentele si sa speri ca imunitatea ta va birui.

Mare atentie la paracetamol, pentru ca , luat in cantitati mari ori pe perioada indelungata, afecteaza functiile ficatului.
Multumesc pentru link, Blackie!
Ieri la cumparaturi era super aglomerat...din toata marea de oameni, o singura pereche sot-sotie purta masti si manusi. Ma intreb daca erau testati pozitiv...

SI paracetamolul are proprietati antiinflamatorii. Cred ca e important daca antiinflamatoriile sunt steroidale sau nu.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44986 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 March 2020 - 12:36 PM

Eu sper ca in cazul in care ne-am inbolnavi(doamne feri') sa avem posibiliatea sa mergem la doctor sa fim consultati sa ni se prescrie o reteta si apoi sa gasim in farmacii acel tratament dar ma cam indoiesc la cum vad eu ca stau lucrurile pe la noi :sad3:

In rest azi la noi lipsesc lamaile,pe unde sunt 18 lei kg. :o ,am gasit drojdie,pret dublu,cubuletul de 1 leu acum e 2 lei(uscata aveam in casa mai demult,dar mie nu-mi place,nu prea ma impac eu cu ea)la fel s-a scumpit mult ceapa ,pret dublu la malai cam peste tot :sad3:

#44987 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 17 March 2020 - 01:14 PM

Vezi postareaGeany, la 17 March 2020 - 12:36 PM, a spus:

in cazul in care ne-am inbolnavi(doamne feri') sa avem posibiliatea sa mergem la doctor sa fim consultati sa ni se prescrie o reteta si apoi sa gasim in farmacii acel tratament

daca ne imbolnavim de altceva.
ca ptr suspiciune Covid e alta procedura, nu dam buzna la dr de familie.

#44988 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 March 2020 - 01:38 PM

Vezi postareamoatza, la 17 March 2020 - 01:14 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 17 March 2020 - 12:36 PM, a spus:

in cazul in care ne-am inbolnavi(doamne feri') sa avem posibiliatea sa mergem la doctor sa fim consultati sa ni se prescrie o reteta si apoi sa gasim in farmacii acel tratament

daca ne imbolnavim de altceva.
ca ptr suspiciune Covid e alta procedura, nu dam buzna la dr de familie.

Exact,asa gandesc si eu,tocmai de aceea am luat sa ma preventiv in casa ...

Dar lumea e nebuna ,nu respecta nimic din ce am vazut eu cel putin,noi pana acum am respectat tot ce ni s-a spus atat cat am putut,nu am iesit decat ca de obicei o singura data dimineata la cumparaturi la magazinasul de la scara blocului,exceptie cand am fost la un profi in spatele blocului si o data la K' tot in spatele blocului(deci la 2 pasi cum s-ar spune),Ale' doar in casa a stat nu a iesit deloc,nu am facut si nici nu am primit vizite,nici macar de ziua mea,daca o zi am avut tot ce ne trebuia in casa nu am iesit deloc,nu am facut stocuri de mancare sau medicamente pt. ca asa ni s-a spus,doar un strict minim necesar in caz de....(sa trebuiasca sa ne izolam de tot in carantina)...dar din cate vad eu in jur lumea nu e constienta vad cum trec pe sub geamul meu autobuzele pline,burdusite,parculetele cu leagane pt. copii sunt pline,lumea misuna ca nebuna,totul e deschis,restaurante,baruri,cafenele,maluri,pizzerii,fastfooduri,cinema ,in acelasi timp la tv. suntem sfatuiti sa stam in casa si sa nu facem nici un fel de stocuri de alimente si alte cele,astea 2 se bat cap in cap....Parerea mea cel putin!

#44989 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 March 2020 - 02:26 PM

Tot io'! :sad3: ...Poate ca nu gandesc eu bine,dar ma uit acum pe digi 24,se arata preturi din tara cu 8 lei kg. de ceapa, 8 lei kg.de cartofi,telina 10 lei kg.,ardei ,castraveti si altele,preturi de-a dreptul nesimtite ,si ei spun ca nu e altceva decat specula...ok.! si ce aveti de gand sa faceti in legatura cu asta?! :o ...Atunci in acest caz ,inseamna ,(cum i-am spus si lui domnul Geany' ),ca noi astia care am stat ca prostii si nu am cumparat ca inecatii,am ramas aia de fraieri,bravo celor care au fost isteti si si-au facut stocuri ''' :sad3: ...nu??!!...pfff!! nu ma luati in seama ,eram doar ironica :o ...dar asi vrea sa vad masuri aspre date acestor nesimtiti de speculanti ca altfel nu-i pot numi ,dar nu cred sa am eu aceasta satisfactie! :sad3:

#44990 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,582
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 17 March 2020 - 03:34 PM

Vezi postareaHazel, la 15 March 2020 - 02:09 PM, a spus:

La noi nu se testeaza decat cei internati in spital deci cifrele vehiculate nu reflecta realitatea. Sfatul catre populatie e sa ne auto izolam pentru 7 zile daca avem simptome noi de raceala sau febra peste 37.8.
Boris si ai lui vor ca populatia sa dezvolte herd immunity care se traduce mot-a-mot imunitate de cireada... OMS a criticat decizia pentru ca nu sunt suficiente date sa demonstreze ca infectarea cu virus da imunitate. Mi se pare ireal ce se intampla intr-una din cele mai dezvoltate tari din lume. Astept sa vad ce decizii se mai iau maine...

Azi la ora 10:15 dimineata (la 10 se deschid supermarketurile duminica aici) parcarea la ASDA era plina si magazinul plin. Marfa pe rafturi inca este, mai putin paste, sosuri, conserve de fasole, iar la hartie igienica nu am fost ca am destula. Lumea e calma, dar se vede ca toti sunt ingrijorati.

De pare ca si Netherland intoarce masa si adopta teoria imunitatii de group. Netherland

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 17 March 2020 - 03:34 PM

brain loading....please wait....

#44991 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 17 March 2020 - 04:55 PM

Au anuntat dimineata starea de urgenta in provincia Ontario. Am urmarit conferinta de presa, premierul si ceilalti daca au raspuns la obiect la vreo 2 din intrebarile jurnalistilor, in rest precum unii din timpurile apuse nu demult: "vom face totul..." blah blah blah...

Am primit mesaj de la sefa ca incearca sa ne faca rost de computere pentru toti cei ce suntem nevoiti sa luam transportul in comun, sa lucram de acasa.

Geany, si la noi au zis tot asa, nu va panicati, nu stocati... nu zic ca vom muri de foame dar daca trebuie sa cutreier tot cartierul pentru niste oua... Ieri am facut o placinta cu spanac si de obicei pun 2, ma gandeam sa pun doar unul, eh, la naiba, pana la urma le-am pus pe amandoua, il trimit pe sot in misiune maine, n-are ce cauta acasa fara :sad3: ! Zau ca in fiecare zi imi vin in minte vremurile in care primeam 10 oua pe luna de persoana...

#44992 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 17 March 2020 - 05:29 PM

Vezi postareaadi_edi, la 17 March 2020 - 04:55 PM, a spus:

Au anuntat dimineata starea de urgenta in provincia Ontario. Am urmarit conferinta de presa, premierul si ceilalti daca au raspuns la obiect la vreo 2 din intrebarile jurnalistilor, in rest precum unii din timpurile apuse nu demult: "vom face totul..." blah blah blah...

Am primit mesaj de la sefa ca incearca sa ne faca rost de computere pentru toti cei ce suntem nevoiti sa luam transportul in comun, sa lucram de acasa.

Geany, si la noi au zis tot asa, nu va panicati, nu stocati... nu zic ca vom muri de foame dar daca trebuie sa cutreier tot cartierul pentru niste oua... Ieri am facut o placinta cu spanac si de obicei pun 2, ma gandeam sa pun doar unul, eh, la naiba, pana la urma le-am pus pe amandoua, il trimit pe sot in misiune maine, n-are ce cauta acasa fara :sad3: ! Zau ca in fiecare zi imi vin in minte vremurile in care primeam 10 oua pe luna de persoana...

Vremurile astea ne fac sa reconsideram multe chestii. Si eu ma gandesc cum sa consum astfel incat sa nu arunc nimic, sa tina mai mult.. nu pentru ca nu gasesc, dar pentru ca nu vreau sa mai merg in magazine. Am mai spus si alta data, desi s-a anuntat si ras-anuntat peste tot, in presa, brosuri la cutia postala, peste tot pe usile magazinelor, toaletelor, la casele de marcat sint afise, mereu cand merg la magazin este cel putin o persoana, sau o mama cu copil bolnav dupa ea, care tuseste, stranuta, fara a schita cea mai mica intentie de a acoperi gura cu mana macar, ce sa mai vorbim despre batista sau brat. Despre respecatat macar 1 m distanta intre persoane nici vorba. Sint foarte dezamagita de reactia oamenilor, sincer. Si asta traind intr-o tara pe care o consider civilizata.
In rest ce sa zic, joi seara s-a anuntat lockdown-ul, vineri dimineata magazinele erau cam goale, nu doar la faina, paste, conserve, nici ceapa, cartofi, morcov nu mai erau. Paine deloc, de nici un fel. Ieri insa am mers dupa paine, lucrau angajatii ca furnicile sa umple rafturile la loc cu de toate si nici foarte aglomerat nu era. Hartie igienica aici inca se gaseste, hand sanitizer-ul lipseste cu desavarsire de mult, si la produse de curat casnice e mai golut dar nu de tot.

#44993 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 17 March 2020 - 05:34 PM

Vezi postareaalpha, la 17 March 2020 - 12:18 AM, a spus:

Azi am vorbit cu dl alpha si era nervos ca agentia de pariuri,unde lucreaza Andreea in weekend, nu se inchide. Acum a venit copilu' si a zis ca inchid de miercuri si, deocamdata, primesc salariu normal pana la sfarsitul lui martie
Cei care nu mai lucreaza din cauza virusului, au intrat automat pe ajutor social care va fi platit de angajator si rambursat de guvern. Daca te imbolnavesti se da concediu medical platit din prima zi, tot de la buget. Asta ca sa stimuleze oamenii sa stea acasa de la primele simptome.
Deocamdata nu au comunicat nimic despre restaurante, cafenele si alte localuri de genul asta, dar au inceput sa inchida de buna-voie
Am fost sa cumpar paine de la un supermarket in drum spre casa, totul a revenit la normal. Raftul cu materiale de curatenie si cel cu sapun lichid erau mai saracute, in rest gaseai de toate
De maine majoritatea supermarketurilor au cateva ore dimineata destinate oamenilor in varsta. Sa poata sa vina la cumparaturi fara graba si fara aglomeratie. Nu stiu cum o sa le reuseasca, dar sunt curioasa.
Fetele primesc teme si cursuri pe email si au niste grupuri organizate pe site-ul scolii/ universitatii. Si-au facut program si invata de la 10 la 4, cu pauze ca la scoala. Despre examene evident ca nu se stie nimic.

Mai citisem undeva propunerea asta, vad ca incepe sa se si puna in practica. Se mai spunea ca da avantaj batranilor foloseasca carucioarele de cumparaturi proaspat curatate si dezinfectate.

#44994 Useril este offline   Hazel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • LocationSuffolk

Postat 17 March 2020 - 07:54 PM

Vezi postareablack_cat, la 17 March 2020 - 03:34 PM, a spus:

Vezi postareaHazel, la 15 March 2020 - 02:09 PM, a spus:

La noi nu se testeaza decat cei internati in spital deci cifrele vehiculate nu reflecta realitatea. Sfatul catre populatie e sa ne auto izolam pentru 7 zile daca avem simptome noi de raceala sau febra peste 37.8.
Boris si ai lui vor ca populatia sa dezvolte herd immunity care se traduce mot-a-mot imunitate de cireada... OMS a criticat decizia pentru ca nu sunt suficiente date sa demonstreze ca infectarea cu virus da imunitate. Mi se pare ireal ce se intampla intr-una din cele mai dezvoltate tari din lume. Astept sa vad ce decizii se mai iau maine...

Azi la ora 10:15 dimineata (la 10 se deschid supermarketurile duminica aici) parcarea la ASDA era plina si magazinul plin. Marfa pe rafturi inca este, mai putin paste, sosuri, conserve de fasole, iar la hartie igienica nu am fost ca am destula. Lumea e calma, dar se vede ca toti sunt ingrijorati.

De pare ca si Netherland intoarce masa si adopta teoria imunitatii de group. Netherland

Boris s-a intors la 180 de grade dupa weekend, ca sa se ajunga la imunitate de grup s-ar imbolnavi prea multi oameni si sistemul de sanatate nu ar face fata plus ca ar foarte multe decese, acum se recomanda sa evitam orice vizita la prieteni, frecventarea pub-urilor, teatrelor etc, toata familia sa se izoleze pt 14 zile daca un membru are febra sau tuse persistenta. Casele de batrani sa opreasca vizitele ne esentiale (numai doctorii si nursele si atunci doar cazuri acute). Tot nu se testeaza in masa asa ca cifrele nu sunt relevante. Nebunia cumparaturilor si a stocarii de alimente i-a ajuns si pe englezi, toata lumea zice ca rafturile sunt goale. Eu sper sa rezist o saptamana doua cu ce am prin camara si frigider.

Aceasta postare a fost editata de Hazel: 17 March 2020 - 08:00 PM

Imagine postata

#44995 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 17 March 2020 - 08:07 PM

La noi cea mai mare problema e cu compatriotii care vor sa revina in tara.
Ministrul de externe a facut diligente pe langa omologul ungar sa permita tranzitarea Ungariei ptr cateva mii de conationali. Au acceptat subliniind ca se va intampla o data si doar o data.
In timp ce prezentau reportajul, pe fundal se vedeau doamnele in cauza etalandu-si fustele lungi si colorate...

Un tampit diagnosticat in Madrid cu covid, s-a urcat senin in avion alaturi de alti 60 de oameni...si cred ca nu s-a teleportat pana-n avion.

Macar ma consolez ca sunt dobitoci peste tot, indiferent de paralela.

Noi trebuie sa mergem in continuare la serviciu, eu sunt mai ferita, dar, indirect, tot iau interactionez cu destule persoane.
In schimb, omu' si kinderu' lucreaza direct alaturi de multi salariati, cu diverse grade de intelegere a situatiei...nu-i bine!
Raluca face scoala online, din ambele posturi :sad3: macar ea e acasa.

Aceasta postare a fost editata de moatza: 17 March 2020 - 08:08 PM

#44996 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 17 March 2020 - 09:47 PM

Astăzi m-am gîndit toată ziua doar la faptul că nu știu cît o să îi mai țină pe oameni hotărîrea să stea acasă, cu toate riscurile la care se pot expune. Nu vorbesc de categoriile vulnerabile, bătrînii, persoane care au și alte suferințe. Dar pe restul cred că o să fie foarte greu să-i determini să stea acasă. În seara asta am ieșit la o alergare, era deja noapte și mi-era frică să mă duc pe plajă, am putut să alerg pe bulevardul principal al Constanței care era pustiu la ora la care altădată ar fi fost circulație intensă, barurile și restaurantele ar fi fost pline. O să ajungem să fim săraci, depresivi și izolați. Știu că riscul e să murim, dar probabil că deja sîntem expuși la acest risc mai devreme sau mai tîrziu, că tratament eficient nu văd să fie sau să se știe, pînă apare un vaccin puțin probbail că putem amîna îmbolnăvirile... nu prea am încredere că statele astea ale noastre știu ce fac acum. Aș vrea să văd că au o strategie bazată pe niște calcule, pe niște studii, că doar se așteptau la o pandemie, deocamdată văd că toți bîjbîie ca orbii.

#44997 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 17 March 2020 - 11:07 PM

din ce mai citesc pe alte forumuri cu romani plecati pe-afara, nici in alte tari nu s-au luat masuri mai hotarate, mai bune sau mai eficiente.
diferenta e ca noi nu avem resursele economice ale vestului.
dupa ce va fi trecut nebunia, cred ca vom fi la pamant.

#44998 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,432
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 18 March 2020 - 12:47 AM

Maine erandul meu sa merg la serviciu...

Primarul New York-ului a declarat azi ca in următoarele 48h o sa se hotărască închiderea orașului. Asta o sa fie interesant.,

Zilele astea ma simt destul de cu moralul la pământ. Ni știu ce o sa fie și nu știu ce e mai rău- virusul sau oamenii.
Intram in recesiune, cum o sa ne afecteze asta la nivel de persoana?! Ce viitor o sa avem?
Ma simt singura, mică, mică. Cu familia din România nu reușesc sa vorbesc. Tot le las mesaje și eu nu răspund.

Mai scriu aici dar poate ar trebui sa o las balta.

#44999 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,515
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 March 2020 - 01:13 AM

N-o lasa balta, hai, ca tre sa incercam sa razbatem :sad3:

#45000 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 18 March 2020 - 08:18 AM

Vezi postareaWowerful, la 18 March 2020 - 12:47 AM, a spus:

Zilele astea ma simt destul de cu moralul la pământ. Ni știu ce o sa fie și nu știu ce e mai rău- virusul sau oamenii.
Intram in recesiune, cum o sa ne afecteze asta la nivel de persoana?! Ce viitor o sa avem?
Ma simt singura, mică, mică. Cu familia din România nu reușesc sa vorbesc. Tot le las mesaje și eu nu răspund.

Mai scriu aici dar poate ar trebui sa o las balta.

Wow, in conditiile date, ar fi aiurea sa te simti exuberanta si sa-ti vina sa canti si sa dansezi, e o reactie normala, mai ales ca tu esti o persoana sensibila. Familia e bine, sigur, stai linistita ca nu moare lumea pe strada aici.
Si de ce sa nu mai scrii aici? cred ca aici stam de placere, si fiindca ne simtim bine, si fiindca rezonam toti la aceleasi valori.
Ai fi mai fericita daca nu ne-am intalni virtual? Io te pup si astept sa ne zici tot ce vrei tu, cum sa nu stim de la fata locului ce mai e pe la NY?

Zilele astea am avut niste flash-back-uri ale zilelor din dec "89.
Eram tanara, gravida in 7 luni, fara resurse, omul a trebuit sa stea doar la serviciu, nu mai vazusem armata pe strazi...nu mai vedeam viitorul.
Si a trecut!

Va fi o perioada mai grea, dar nu o sa murim. Generatiile anterioare au trecut prin razboaie, bunica mea a crescut singura 3 copii de la varsta de 27 de ani...si era dupa razboi.
Poate vom fi nevoiti sa invatam sa traim mai modest, sa apreciem si lucrurile marunte, sa fim mai ancorati la realitate - ca nu se termina lumea daca nu mai facem nu-stiu-cate citybreakuri pe an, sau daca nu putem merge la restaurant oricand, sau nu ne vine mancarea comandata acasa in 15min, sau nu ne-am innoit anul asta garderoba, sau nu avem fix-parfumul din reclama tv, sau nu putem avea ultimul gadget aparut, sau n-am ajuns inca sef la munca, sau multe-multe "must-have-uri" care ne fac sa muncim mai mult, si mai mult, fara sa vedem ca-n jurul nostru ar putea exista si-o viata simpla.
OK, va fi greu sa renuntam la multe care faceau parte din confortul nostru zilnic, dar nu vom muri.

Colega mea si-a luat concediu din ala cu 75% ca sa stea cu copiii, deci voi fi singura pe baricade o perioada lunga-lunga.

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2248
  • 2249
  • 2250
  • 2251
  • 2252
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul