Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2249
  • 2250
  • 2251
  • 2252
  • 2253
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#45001 Useril este offline   Titirimundi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 18 March 2020 - 09:07 AM

Vezi postareamoatza, la 17 March 2020 - 11:07 PM, a spus:

din ce mai citesc pe alte forumuri cu romani plecati pe-afara, nici in alte tari nu s-au luat masuri mai hotarate, mai bune sau mai eficiente.
diferenta e ca noi nu avem resursele economice ale vestului.
dupa ce va fi trecut nebunia, cred ca vom fi la pamant.

Buna dimineata,

Aici se dau amenzi, si nu putine pt oricine este pe strada si nu are o justificare serioasa pt asta (cumparaturi, farmacie, mers la serviciu). Cei care merg la serviciu trebuie sa aiba mereu la ei o hartie care sa justifice ca merg la serviciu; daca mergi la cumparaturi iti cer bonul de la casa si trebuie sa mergi la supermarketul cel mai apropiat de domiciliu.
Este multa politie in strada tot timpul si o unitate speciala a armatei.
In magazinele deschise si farmacii se intra din 2 in 2 restul asteapta afara la 2 metrii distanta.
Cei care plimba catelul trebuie sa o faca la cel mult 500m de domiciliu (politia cere buletinul).

Apoi exista si tampiti ca cel care a luat avionul in Madrid... :sad3: . Cateodata cred ca ni se intampla prea putine lucruri si ca meritam toate astea ca sa ne invatam minte!
Eu deja lucrez de acasa de pe 9 martie si probabil va fi asa pana la sf lui Aprilie. Nu ies din casa decat la 2-3 zile sa arunc gunoiul si sa iau paine sau apa. Si atunci cu manusi si masca. Am "noroc" ca stau intr-un sat mic, langa Madrid si aici sunt doar 9 cazuri. Fiind un sat micut este si msi usor de controlat.

Numai bine, sanatate multa! Take care!
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#45002 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 March 2020 - 09:25 AM

Neata buna la toata lumea! De cateva zile ma uit la BBC, CNN si editiile speciale ale televiziunii nationale aici. O sa fac mai tarziu un rezumat ce si cum. Ca de obicei - un lucru care mi-a placut intotdeauna la poporul in randurile caruia traiesc: reportaje si editii de stiri facute cu cap, factice, argumentate logic. Se face tot posibilul ca oamenii sa ramana cool, cu capul pe umeri, sa gandeasca la rece.

Chestii care mi-au placut foarte mult :
1. Un tanar a pus bazele unor grupuri de intrajutorare pe FB pentru cei batrani ori bolnavi care nu pot iesi sa se aprovizioneze. Ideea s-a imprastiat rapid cu rezultatul ca in toata Germania sunt mai multe grupuri de genul decat grupurile celor dependenti de ajutor. Multi tineri se ofera chiar sa faca acte financiare de caritate, adica nu le iau banii batranilor.
2. O pacienta a adus de acasa o sticla de dezinfectant la cabinetul medicului de familie, dupa ce a observat ca s-au terminat proviziile la cabinet :sad3:
3. Se recomanda evitarea contactelor sociale, dar se incurajeaza exercitiul in aer curat. Iesitul in natura.

Pana una alta, sa bem o cafea:
Fisier atasat  ec6fcce9edbb58c28e4ac986ad3ac9da.jpg (12.29K)
Number of downloads: 0

Si totusi, eu zic ca stam cu totii, totusi, bine! Pentru ca:
1. Avem curent electric2. Avem gaz/benzina/motorina3. Avem net. Imaginati-va ca pica netul ...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45003 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,582
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 18 March 2020 - 09:47 AM

Vezi postareaWowerful, la 18 March 2020 - 12:47 AM, a spus:

Maine erandul meu sa merg la serviciu...

Primarul New York-ului a declarat azi ca in următoarele 48h o sa se hotărască închiderea orașului. Asta o sa fie interesant.,

Zilele astea ma simt destul de cu moralul la pământ. Ni știu ce o sa fie și nu știu ce e mai rău- virusul sau oamenii.
Intram in recesiune, cum o sa ne afecteze asta la nivel de persoana?! Ce viitor o sa avem?
Ma simt singura, mică, mică. Cu familia din România nu reușesc sa vorbesc. Tot le las mesaje și eu nu răspund.

Mai scriu aici dar poate ar trebui sa o las balta.

Vezi postareaAdriana, la 18 March 2020 - 01:13 AM, a spus:

N-o lasa balta, hai, ca tre sa incercam sa razbatem :sad3:

Wow, si eu zic sa nu o lasi balta, vino aici vorbeste cu noi. Eu le citesc cu admiratie pe fetele din Italia, ele sint veterane deja, cum isi duc viata mai departe, asa cum e. Izolarea ne afecteaza, pe mine cel putin clar, chiar daca nici inainte nu eram o persoana super-sociala. Imi face bine la moral sa vad ca si altii trec prin aceleasi framantari, dar reusesc sa treaca. Fiecare veste rea, fiecare masura luata, mai aspra decat precedenta vine ca un soc pentru mine, ca un pumn in plex care imi ia aerul. Dupa o vreme ma adaptez si ma ridic iar.
Mi-am inceput un jurnal pe FB ca sa-mi amintesc de zilele astea si sa apreciez zilele bune, in fiecare zi incerc sa fac un pic de ceva pentru mine.
O prietena a propus sa facem o video-cina, fiecare acasa la ea dar sa mancam impreuna. Inca nu stim cand si cum vom aranja detaliile tehnice. Incercam sa ne sustinem unii pe altii cum putem.
Hai curaj tuturor si numai ganduri bune de la mine!
Ganduri bune si cafea.

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 18 March 2020 - 10:36 AM

brain loading....please wait....

#45004 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 18 March 2020 - 11:00 AM

Wow, sper ca ai reusit sa vorbesti cu ai tai!
De cateva zile incerca si sotul sa vorbeasca acasa, cu o matusa de-a lui care ii e ca a doua mama, nu raspunde. In schimb ea a sunat-o pe maica-mea si e bine, nu stiu din ce motive nu am reusit noi. Mai incercam...
Asta trebuia s-o pun la ghicitori, sa vedem daca stiti cum se cheama :sad3: . Are sotul o pereche de blugi cu care sta prin casa si la care nu vrea sa renunte, nu pot sa-i vad asa gauriti, dar cred ca o sa reziste petecul mai mult decat pantalonii! Asa se intampla cand stau unii acasa prea mult, se duc la beci si deschid cutia Pandorei... Valeu ce de proiecte ma asteapta daca stau acasa :sad3: !

Fisiere atasate

• Fisier atasat  ghe.jpg (779.87K)
    Number of downloads: 0

#45005 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 18 March 2020 - 11:35 AM

Vezi postareaadi_edi, la 18 March 2020 - 11:00 AM, a spus:

Wow, sper ca ai reusit sa vorbesti cu ai tai!
De cateva zile incerca si sotul sa vorbeasca acasa, cu o matusa de-a lui care ii e ca a doua mama, nu raspunde. In schimb ea a sunat-o pe maica-mea si e bine, nu stiu din ce motive nu am reusit noi. Mai incercam...
Asta trebuia s-o pun la ghicitori, sa vedem daca stiti cum se cheama :sad3: . Are sotul o pereche de blugi cu care sta prin casa si la care nu vrea sa renunte, nu pot sa-i vad asa gauriti, dar cred ca o sa reziste petecul mai mult decat pantalonii! Asa se intampla cand stau unii acasa prea mult, se duc la beci si deschid cutia Pandorei... Valeu ce de proiecte ma asteapta daca stau acasa :sad3: !

Gherghef?Imagine postata dl adi-edi o sa aiba blugi brodati! Deluxe! Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#45006 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 18 March 2020 - 11:46 AM

Vezi postareaWowerful, la 18 March 2020 - 12:47 AM, a spus:

Maine erandul meu sa merg la serviciu...

Primarul New York-ului a declarat azi ca in următoarele 48h o sa se hotărască închiderea orașului. Asta o sa fie interesant.,

Zilele astea ma simt destul de cu moralul la pământ. Ni știu ce o sa fie și nu știu ce e mai rău- virusul sau oamenii.
Intram in recesiune, cum o sa ne afecteze asta la nivel de persoana?! Ce viitor o sa avem?
Ma simt singura, mică, mică. Cu familia din România nu reușesc sa vorbesc. Tot le las mesaje și eu nu răspund.

Mai scriu aici dar poate ar trebui sa o las balta.

Wow, nu o lasa balta. Nu stie nimeni cum o sa fie, dar a trecut omenirea prin perioade mai negre si mai grele si n-a pierit. Oamenii sunt oameni, cu bune si rele. Din pacate cei "cu rele" ies mai degraba in fata, dar majoritatea sunt cei buni. Pt mine asta e sursa de stiri din lume. Prefer sa aud ce se intampla de la oameni care sunt acolo si nu cauta audienta ci expun ce vad, ce aud, ce simt. Ma uit la stiri o data pe zi, stirile nationale si mai ascult podcast-uri - interviuri cu oameni calificati in domeniu. Sunt sigura ca familia ta e bine, poate a fost doar o problema cu sistemele de comunicatie datorita aglomerarii de weekend
Imagine postata

#45007 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 March 2020 - 11:54 AM

Buna! s-au inchis si la noi restaurante ,terase,cafenele,etc pot oferi doar mancare la pachet ,deasemeni,frizerii,saloane .Eu nu am mai iesit din casa si nici nu mai ies prea curand,azi de exemplu le fac la huni o omleta si o preafrumoasa' salata,pe sera mizilicuri' :sad3: Am observat ca daca ies la cumparaturi ma enervez,daca stau in casa nu am nici o treaba :sad3:

Pare frumos si cald afara,e soare ,copacei in floare :o

O zi minunata tuturor! :sad3:

#45008 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 18 March 2020 - 11:55 AM

Eu ma gandesc din ce in ce mai serios sa ma apuc de zugravit Imagine postata da, stiu, tara arde... De s-ar mai incalzi un pic, ca-i inca frig si ploua.

Inca lucram, dar, daca mai dureaza, n-o sa mai avem de lucru si o sa ne trimita acasa. Ieri am stat acasa de Paddy's Day si m-am plictisit de n-am mai stiut de mine. Daca o fi sa stau mai multe zile, tre sa-mi gasesc un proiect serios. Numa' de s-ar incalzi un pic, ca pe vremea asta nu-mi vine sa trebaluiesc prin curte sau sa stau cu toate geamurile deschise

Se inchid si restaurante, cafenele, saloane
Aer Lingus su Ryanair mai zboara pana pe 21/03 - mercy flights - sa aduca irlandezi ramasi te miri pe unde. Majoritatea in insulele spaniole ca erau in vacanta
Eu mi-am luat gandul de la calatoriile programate in iunie si august, anul asta nu ma duc nicaieri

Aceasta postare a fost editata de alpha: 18 March 2020 - 12:06 PM

Imagine postata

#45009 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 18 March 2020 - 11:56 AM

Din multimea de participanti :sad3:, avem un castigator :sad3: - Alpha, dau o bere, virtuala, of course :o !
Culmea ca nu-mi aduc aminte ocazia cu care l-am achizitionat, posibil sa fi fost din lucrurile primite de la prietena mea care s-a intors in Romania :sad3: , ca de folosit nu l-am folosit pana acum.

#45010 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 18 March 2020 - 12:08 PM

Vezi postareaadi_edi, la 18 March 2020 - 11:56 AM, a spus:

Din multimea de participanti :sad3:, avem un castigator :sad3: - Alpha, dau o bere, virtuala, of course :o !
Culmea ca nu-mi aduc aminte ocazia cu care l-am achizitionat, posibil sa fi fost din lucrurile primite de la prietena mea care s-a intors in Romania :sad3: , ca de folosit nu l-am folosit pana acum.

Imagine postata hai sa traim! Si eu am unul adus din Romania, zvarlit prin ceva colt de dulap. Am zis ca poate l-oi folosi la pensie
Imagine postata

#45011 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 18 March 2020 - 12:11 PM

Din multimea de participanti :sad3:, avem un castigator :o - Alpha, dau o bere, virtuala, of course :sad3: !
Culmea ca nu-mi aduc aminte ocazia cu care l-am achizitionat, posibil sa fi fost din lucrurile primite de la prietena mea care s-a intors in Romania :o , ca de folosit nu l-am folosit pana acum.

Ptr o corecta informare a multimii de participanti, obiectul muncii se numeste gherghef, iar actiunea executata se numeste stopare (nu glumesc, inainte chiar existau ateliere specializate ptr asa ceva)
Doamna care executa se numeste chibzuita, beneficiarul rupt in cur si rezultatul capatuirea familiei.

Disclaimer 1: randurile de mai sus sunt un pamflet si se vor trata ca atare.
Disclaimer 2: nu solicit alt premiu, daca Alpha e marinimoasa, doresc sa impartim berea.

:sad3:

#45012 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 18 March 2020 - 12:33 PM

Vezi postareamoatza, la 18 March 2020 - 12:11 PM, a spus:

Din multimea de participanti =)), avem un castigator :o - Alpha, dau o bere, virtuala, of course :sad3: !

Ptr o corecta informare a multimii de participanti, obiectul muncii se numeste gherghef, iar actiunea executata se numeste stopare (nu glumesc, inainte chiar existau ateliere specializate ptr asa ceva)
Doamna care executa se numeste chibzuita, beneficiarul rupt in cur si rezultatul capatuirea familiei.

Disclaimer 1: randurile de mai sus sunt un pamflet si se vor trata ca atare.
Disclaimer 2: nu solicit alt premiu, daca Alpha e marinimoasa, doresc sa impartim berea.

:lol:

=))

Nu, avem destule premii :o ! dar sa se stea la coada frumos ca se da numai un premiu/persoana, sa ajunga la toata lumea :o !
Desi as avea ceva comentarii aici, sunt doar partial de acord cu ce zici... Doamna se numeste plictisita, beneficiarul era rupt in genunchi, ma gandesc sa-i fac o broderie si pe cur daca tot zisesi, sa nu ajunga in situatia pomenita de tine :sad3: , dar daca toate astea vor duce la capatuirea familiei, nu avem decat sa ne bucuram; referitor la actiune, eu cred ca raman la termenul d-nei Alpha de broderie (desi broderia presupune ceva finut dupa parerea mea), nu sunt sigura dar cred ca stoparea se face la masina de cusut, eu nu am din aia jmechera asa ca mai dureaza pana termin acest proiect esential.

#45013 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,775
  • LocationSibiu

Postat 18 March 2020 - 12:41 PM

Vezi postareaalpha, la 18 March 2020 - 11:46 AM, a spus:

... Pt mine asta e sursa de stiri din lume. Prefer sa aud ce se intampla de la oameni care sunt acolo si nu cauta audienta ci expun ce vad, ce aud, ce simt...
Da, exact asa simt si eu. De aici imi iau stirile si informatiile, si nu doar acum, ci in general.

Capul sus toata lumea! Cum scria si Pusa, va fi mai greu dar va trece. Vom invata sa traim cu mai putin, ca si asa consumismul o cam luase razna.
La noi e tare frumos afara, chiar daca e rece. Trimit tuturor raze de soare, ganduri bune si imbratisari. Imagine postata

#45014 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 18 March 2020 - 01:37 PM

Vezi postareaboni, la 18 March 2020 - 12:41 PM, a spus:

Vom invata sa traim cu mai putin, ca si asa consumismul o cam luase razna.

asta-mi aminteste iar de o pagina din memoriile lui Marin Preda.
intr-o seara friguroasa de martie, a intarziat mai mult cu intoarcerea la vila de creatie a Uniunii Scriitorilor.
colegii, care erau cazati acolo intru maretul scop al imortalizarii talentelor lor literare, servisera deja cina si erau in camerele lor, bucatareasa plecase.
femeii de serviciu i se facuse mila totusi de monsher - asa ii spuneau toti - si s-a hotarat sa-i incropeasca ceva de mancare si sa i-o serveasca in camera.
si descrie Preda farfuria mare, alba si intinsa ca Baraganul, cu o patura de mamaliga fierbinte care acoperea grasimea topita a branzei de oaie, iar deasupra trona invingator galbenusul unui ou-ochi. si atunci a scos memorabila exclamatie: ce bine traim, monsher!

de multe ori, in ultimii ani, am exclamat si eu: ce bine traim, monsher!

#45015 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,055
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 18 March 2020 - 04:08 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 18 March 2020 - 09:25 AM, a spus:

Si totusi, eu zic ca stam cu totii, totusi, bine! Pentru ca:
1. Avem curent electric
2. Avem gaz/benzina/motorina3. Avem net. Imaginati-va ca pica netul ...

Daca pica curentul mi se pare cel nasol, nimic nu mai avem!

#45016 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,432
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 18 March 2020 - 04:49 PM

Azi am venit la serviciu. Cred ca de asta aveam nevoie. De o pauza de stat acasa. Sunt mai bine.
De ai mei tot nu am dat, dar ma gandesc eu ca daca o fi asa de rau, o sa aflu si eu la un moment dat. Oricum mare lucru nu pot sa fac.

Suntem dependenti de internet! Daca nu avem curent pica si internetul si gata! Halt!
Eu ma bucur ca am aragaz cu gaz. Afara s-a mai incalzit...Am mai trecut prin ceva similar cand am avut uraganul Sandy- 12 zile fara curent acasa. Dar era in nov si era frig..

#45017 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,515
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 March 2020 - 05:11 PM

Adi sa stii ca la ceva similar ma gindeam si eu ieri cind i-am vazut coatele tinarului, ambele izite, ca evident ca sta numa in alea 4 toale si nu vrea sa cumpere nica, asa ca, pentru o pereche de blugi nedespartita am cumparat petece de-alea care se lipesc cu fierul de calcat. Si aseara i-am zis ca o sa-i pun alea in cot, pentru stat in casa is bune.

Si eu m-am gindit la vremurile in care nu aveam apa, incalzire si curent, si cre ca asta ne face pe noi, cei care am trait vremurile alea, sa nu fim asa de disperati sau sa vedem partea plina a paharului.
Si mie mi-e frica de multe si in prezent si in viitor dar mai tare m-as deprima sa tot scriu aici ca-mi poate cadea drobul de sare in cap, acu m-am distrat cu voi, mi-am pus Claiderman pe Spotify (ca taman ce am primit un video de la un medic care a zis asta ca face mai bine decit anxietatea :sad3: ) si imi pregatesc in word toate mail-urile pe care tre sa le trimit, ca de ieri internetu ma enerveaza la culme si pe mine si pe consort. Asa ca tre sa fiu zen vreau nu vreau ceea ce va doresc si voua, sper sa apara Dexter sa ne incurajeze si el ca se pricepe :sad3:

#45018 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 18 March 2020 - 05:21 PM

Daca mai ziceti de lipsa de curent si net, io nu mai trec pe-aici si nu mai vb cu voi!
Tre sa gandim pozitiv ca sa atragem energii pozitive.
N-a visat vreuna ca a castigat la loterie?
Ps: ce daca n-ati jucat?
😁

#45019 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,432
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 18 March 2020 - 05:53 PM

Vezi postareamoatza, la 18 March 2020 - 05:21 PM, a spus:

Daca mai ziceti de lipsa de curent si net, io nu mai trec pe-aici si nu mai vb cu voi!
Tre sa gandim pozitiv ca sa atragem energii pozitive.
Ps: ce daca n-ati jucat?
😁

Eu am vise din astea destul de des :P

#45020 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,515
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 March 2020 - 06:02 PM

Vezi postareamoatza, la 18 March 2020 - 05:21 PM, a spus:

chiar dimineata imi zise Stefano sa ma gindesc la asta si pragmatismul meu i-a zis mintenas ca nu ma pot duce dupa bilet
desi acu ca ma gindesc sint si alea on line
da nu ma bag ca-s fata serioasa :P

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2249
  • 2250
  • 2251
  • 2252
  • 2253
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou