Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2251
  • 2252
  • 2253
  • 2254
  • 2255
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#45041 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,056
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 19 March 2020 - 03:35 AM

Mrs F - in Toronto mi-s
Wow - nu poti lua concediu? eu nu m-as duce..

si niste vesti bune pentru dansatori, s-a deschis "club quarantine" online (ClubQ cautati pe instagram), pe zoom, in principal se danseaza, au si DJ Imagine postata
mincare avem, de baut e, club e, life is good Imagine postata Imagine postataImagine postata

#45042 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 19 March 2020 - 09:40 AM

Vezi postareamoatza, la 18 March 2020 - 10:16 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 18 March 2020 - 09:52 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 18 March 2020 - 09:28 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 18 March 2020 - 08:17 PM, a spus:

Nici nu trebuie să trec granița ca să mă plimb cît mi-ar plăcea mie. Și dacă mai ține perioada asta, chiar asta o să fac.

si omului ii trecuse prin minte ideea, in Poiana s-au dus extrem de mult preturile in jos.
doar ca mi se pare prea mare aroganta.

Eu aș pleca în ”expediție” cu un rucsac în spate, cu un laptop, să zicem că aș mai și munci cîte ceva de pe unde sînt, fără organizare, fără să știu pe unde o să ajung și cît o să stau, locuri prin care nu am fost încă prin țară, așa cam vreo lună-două.

ooo, total irealizabil in cazul nostru, avem prea multe obligatii sociale.

Deocamdată și la noi e la fel, dar nu pot să nu mă gîndesc cum să fac să fie posibil :P

#45043 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,775
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 19 March 2020 - 10:09 AM

Buna dimineata. La noi iar e frumos, cu soare, dar frig. Era -1 grad dimineata.
Au inceput sa infloreaca magnoliile.
Fisier atasat  magnolie.jpg (233.13K)
Number of downloads: 0

Multa sanatate si ganduri bune tuturor.

#45044 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,055
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 19 March 2020 - 10:33 AM

Neatza! La noi magnoliile sunt maro, arse de ger! Am primit la serviciu doua măști, din pânza, cica sa le dezinfectam noi cu clor și să le folosim. :P :P

#45045 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 March 2020 - 11:16 AM

Vezi postareaCarmella, la 17 March 2020 - 09:47 PM, a spus:

Dar pe restul cred că o să fie foarte greu să-i determini să stea acasă. În seara asta am ieșit la o alergare, era deja noapte și mi-era frică să mă duc pe plajă, am putut să alerg pe bulevardul principal al Constanței care era pustiu la ora la care altădată ar fi fost circulație intensă, barurile și restaurantele ar fi fost pline. O să ajungem să fim săraci, depresivi și izolați. Știu că riscul e să murim, dar probabil că deja sîntem expuși la acest risc mai devreme sau mai tîrziu, că tratament eficient nu văd să fie sau să se știe, pînă apare un vaccin puțin probbail că putem amîna îmbolnăvirile... nu prea am încredere că statele astea ale noastre știu ce fac acum. Aș vrea să văd că au o strategie bazată pe niște calcule, pe niște studii, că doar se așteptau la o pandemie, deocamdată văd că toți bîjbîie ca orbii.

De ce sa nu stea?Noi stam, desi pana saptamana trecuta viata noastra se desfasura 60% din timp afara din casa. Stau majoritatea oamenilor cu bun simț.

Incercam metoda asta.Ok, se asteptau la o pandemie dar nu cred ca poti programa cum si in ce fel va evolua virusul(sau ce fel de virus putea fi).

Daca metoda chinezeasca de autoizolare a functionat, hai sa o incercam si noi.

Circula tot felul de teorii ale conspiratilor, riscam sa pierdem din vedere, miile de victime.

La tăți ne e greu, dar fara sacrificiu nu rezolvam nimic.

#45046 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 19 March 2020 - 11:23 AM

Pentru ca tot ati vorbit de cusut, goblenuri, pentru cine ma cunoaste bine stie ca nu am rabdarea unui chinez batran.

Mi-am comandat un pistol pentru aplicat strassu-ri.

Vreau sa personalizez toate maieurile, si tricourile de la antrenament.

Ieri am facut 3, aplicate una cate una cu penseta.

Fisier atasat  20200318_165139.jpg (121.94K)

Fisier atasat  20200318_170323.jpg (168.22K)

#45047 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 March 2020 - 11:43 AM

Vezi postareaEataly, la 19 March 2020 - 11:23 AM, a spus:

Pentru ca tot ati vorbit de cusut, goblenuri, pentru cine ma cunoaste bine stie ca nu am rabdarea unui chinez batran.

Atasament 20200318_165139.jpg

Atasament 20200318_170323.jpg

Betooooon! Vreau si eu! Am o gramada de chestiute cu strassuri, inclusiv maieuase. La unul i-au sarit de la prima spalare, inainte sa il imbrac, deci cand l-am clatit la mana. Imagine postataLili, daca tu nu mai ai rabdare, apai io is catastofa, nene! Dar am cateva lucruri faine in dulap, pe care le-a, purtat maxim o singura data , care s-au strcat, cate un mic defect, gen o gaurica, strassuri/margelute sarite etc. Si le aman de ani de zile. Am zis ca o pedepsesc pe maica-mea cand pun gheara pe ea, ce vorbesti, aia e mai catastrofa ca mine. Cica sa ii dau mancare de facut, geamur de spalat da' nu din astea. Asa ca tot asa am ramas cu ele. E timpul sa ma ocup de ele.

Ma intreba cineva pe aici: Si profii au home office, da, dar se duc si la scoala. In Germania un prof trebuie sa faca si "de garda", da da. Plus alte jdemii de extrajoburi pe langa aia de predat...

M-am trezit la 4 cu durere de cap, usturatura in gat, frig...am dat caldura la maxim si m-am dat pe net. Am gasit cate una alta, surse de incredere:
https://www.theguard...9-facts-checked

https://www.theguard...avirus-outbreak

https://www.urban.ro...P7QnjnYgCPB66sQ
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45048 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 19 March 2020 - 12:03 PM

Vezi postareaEataly, la 19 March 2020 - 11:16 AM, a spus:

De ce sa nu stea?Noi stam, desi pana saptamana trecuta viata noastra se desfasura 60% din timp afara din casa. Stau majoritatea oamenilor cu bun simț.

exact, de bun simt.
dar tu stii ce personaje s-au revarsat din autocarele care au ajuns zilele astea?
crezi ca s-au intors cei care aveau un rost, care munceau legal, care aveau asigurari de sanatate pe-acolo? or fi si de-astia, dar putini.
majoritatea sunt cei care nu s-au putut integra nici acolo, nici aici, din cei care nu vor sa munceasca niciunde.
astia tb sa traiasca, ce vor face in tara cand totul se prabuseste de la o zi la alta?
infractionalitatea si criminalitatea au luat deja startul.

#45049 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 March 2020 - 12:07 PM

Gata, de azi lucrez de acasa! Mi-au dat laptop, dar nu stiu sa butonez la el :P , noroc ca mi-am adus si tastatura. Inca nu m-au conectat la telefon, dar urmeaza.

Lily, ce chestie faina! O colega imi aratase niste "tablouri" facute dupa metoda asta, ca un fel de goblenuri facute din strassuri, am vrut sa-mi comand si eu un set, mai mult de curiozitate, dar m-am gandit ca or fi cam kitsch. Unele arata totusi fain, daca te intereseaza, cauta dupa "diamond painting", e un fel de "paint by numbers" cu margele :P .

Fisiere atasate

#45050 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 19 March 2020 - 12:43 PM

Am mai auzit chestia cu asigurarea de sanatate.

Vroiam sa lamuresc chestia asta, pentru Italia normal.

Nu exista asigurare medicala, in sensul ca toti au dreptul la servicii medicale.

Chiar si cine nu lucreaza, chiar si cine nu are permis de sedere.

Deci faptul ca pleaca din Italia pentru ca nu lucrau si/sau nu au asigurare medicala, cade.

Am citit de situatii in care cine lucra de exemplu la un hotel restaurant unde era asigurata casa si masa.
Hotelul s-a inchis, au ramas pe drumuri.Multe familii de romani din Italia s-au mobilitat au creat un grup pe Fb, gazduiesc provizoriu cine are nevoie.

Consulatul roman ar trebui sa se ocupe in astfel de cazuri cred.

#45051 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 19 March 2020 - 12:59 PM

Vezi postareaEataly, la 19 March 2020 - 12:43 PM, a spus:

Nu exista asigurare medicala, in sensul ca toti au dreptul la servicii medicale.

Deci faptul ca pleaca din Italia pentru ca nu lucrau si/sau nu au asigurare medicala, cade.

Am citit de situatii in care cine lucra de exemplu la un hotel restaurant unde era asigurata casa si masa.
Hotelul s-a inchis, au ramas pe drumuri.Multe familii de romani din Italia s-au mobilitat au creat un grup pe Fb, gazduiesc provizoriu cine are nevoie.

wow, cat de bogat e statul italian sa acorde asistenta medicala chiar daca nu ai contribuit cu nimic? pare ireal.
nu cumva e vorba de asistenta medicala de urgenta?
tot nu-mi vine sa cred: adica daca eu vin la tine in vizita si vreau sa ma operez de ...amigdale, se poate?

Lili, crede-ma, oamenii aia pe care i-am vazut eu la tv SIGUR nu muncisera vreodata la vreun hotel. erau tigani-tigani, ele aveau fuste lungi si ei erau genul cocalar jegos.
io nu-i suport, pot sa iau si ban ptr ce zic, nu retractez. nu-i suport, frate!
erau fix cersetorii de la toate obiectivele turistice pe care le-am vizitat. toti hotzii de buzunare. toti impertinentii care fac cate-un mis-mas ca sa traiasca azi simaine mai vad eu ce invart.
mi-e sila de ei si ma gandesc ca Romania are pacate mari de-a reusit sa se pricopseasca cu-asemenea vietuitoare.

stiu ca nu era responsabilitatea vestului sa-i civilizeze, dar de vreme ce nu s-a reusit nimic cu ei nici acolo, chiar cred ca sunt o subspecie mutanta a bipezilor rezonabili.

#45052 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 March 2020 - 01:07 PM

Vezi postareamoatza, la 19 March 2020 - 12:59 PM, a spus:

Lili, crede-ma, oamenii aia pe care i-am vazut eu la tv SIGUR nu muncisera vreodata la vreun hotel. erau tigani-tigani, ele aveau fuste lungi si ei erau genul cocalar jegos.
erau fix cersetorii de la toate obiectivele turistice pe care le-am vizitat. toti hotzii de buzunare. toti impertinentii care fac cate-un mis-mas ca sa traiasca azi simaine mai vad eu ce invart.
mi-e sila de ei si ma gandesc ca Romania are pacate mari de-a reusit sa se pricopseasca cu-asemenea vietuitoare.

stiu ca nu era responsabilitatea vestului sa-i civilizeze, dar de vreme ce nu s-a reusit nimic cu ei nici acolo, chiar cred ca sunt o subspecie mutanta a bipezilor rezonabili.

+ 1 Vreau si eu ban pt. asta daca e...am vazut si eu ,exemplu in acest clip video din acest articol daca dati play,eu nici nu am avut rabdare sa-l ascult ca l-am inchis https://www.stiripes...ti_1441916.html :P

#45053 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,055
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 19 March 2020 - 01:48 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 March 2020 - 11:43 AM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 19 March 2020 - 11:23 AM, a spus:

Atasament 20200318_165139.jpg

Atasament 20200318_170323.jpg

Betooooon! Vreau si eu! Am o gramada de chestiute cu strassuri, inclusiv maieuase. La unul i-au sarit de la prima spalare, inainte sa il imbrac, deci cand l-am clatit la mana. Imagine postataLili, daca tu nu mai ai rabdare, apai io is catastofa, nene! Dar am cateva lucruri faine in dulap, pe care le-a, purtat maxim o singura data , care s-au strcat, cate un mic defect, gen o gaurica, strassuri/margelute sarite etc. Si le aman de ani de zile. Am zis ca o pedepsesc pe maica-mea cand pun gheara pe ea, ce vorbesti, aia e mai catastrofa ca mine. Cica sa ii dau mancare de facut, geamur de spalat da' nu din astea. Asa ca tot asa am ramas cu ele. E timpul sa ma ocup de ele.

Ma intreba cineva pe aici: Si profii au home office, da, dar se duc si la scoala. In Germania un prof trebuie sa faca si "de garda", da da. Plus alte jdemii de extrajoburi pe langa aia de predat...

M-am trezit la 4 cu durere de cap, usturatura in gat, frig...am dat caldura la maxim si m-am dat pe net. Am gasit cate una alta, surse de incredere:
https://www.theguard...9-facts-checked

https://www.theguard...avirus-outbreak

https://www.urban.ro...P7QnjnYgCPB66sQ

Ieri era cald in casa, iar eu tremuram de frig, ma zgaraia in gat ca si acum.de altfel, dar este din cauză ca am stat in curent. Altfel nu am fost nicaieri si la serviciu sunt colegii cu care ma intalnesc zilnic. Noua celor cu boli respiratorii cronice ne este suficienta o viroza obisnuita sa fim dati peste cap.

#45054 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 19 March 2020 - 01:54 PM

Vezi postareamoatza, la 19 March 2020 - 12:59 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 19 March 2020 - 12:43 PM, a spus:

wow, cat de bogat e statul italian sa acorde asistenta medicala chiar daca nu ai contribuit cu nimic? pare ireal.
nu cumva e vorba de asistenta medicala de urgenta?
tot nu-mi vine sa cred: adica daca eu vin la tine in vizita si vreau sa ma operez de ...amigdale, se poate?

Da Motzulina poti sa te operezi de amigdale.

Sunt multi care isi aduc parintii aici la tratamente.

Anul trecut am tot umblat prin spitale, multi marocani, tunisieni cu parintii.Si ai nostrii normal.

I-am vazut si eu pe "ai nostrii" la granita, subliniez ca nu am intervenit in apararea lor.😋😋

Vroiam doar sa clarific situatia cu asigurarea medicala.
Normal ca exista si asigurare privata etc, dar da daca vrei sa vi sa te operezi de amigdale aici poti.Sunt lungi cozile in asteptare, dar poti.

#45055 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 19 March 2020 - 02:05 PM

Lili, sa n-avem nevoie, dar e bine de stiut.

totusi niste plati extra tre sa fie, ptr ca-mi amintesc de niste vecini de-ai soacra-mii.
il luase fii-su pe al batran sa-l opereze la ureche, ca n-auzea.
si a fost necesar sa plateasca cam 1000 euro.
mie mi se parea rezonabil, dar stiu ca n-au platit si nu l-au operat, a murit moshu' surd.

#45056 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 19 March 2020 - 02:28 PM

La spital sau clinica privata platesti.Da.

Soacra-mea a venit sa stea 3 luni cu nepoata-mea, dupa ce i-au facut domiciliul i-au trimis acasa prima vizita la mamografie.Intra automat in programul gratuit de preventie.

Asta-i un exemplu asa, pe moment.

#45057 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,582
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 19 March 2020 - 02:38 PM

Vezi postareaEataly, la 19 March 2020 - 02:28 PM, a spus:

Soacra-mea a venit sa stea 3 luni cu nepoata-mea, dupa ce i-au facut domiciliul i-au trimis acasa prima vizita la mamografie.Intra automat in programul gratuit de preventie.

Asta-i un exemplu asa, pe moment.

Este interesant ce spui. Noi avem card de permis de sedere in Luxembourg insa sintem angajati ai uniunii europene, deci nu ai unei firme luxembourgheze si nu avem card medical luxembourghez. Orice control, analiza, interventie medicala o platim din buzunar si ne-o remburseaza asigurarea privata platita de angajator.
brain loading....please wait....

#45058 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 19 March 2020 - 03:00 PM

Vezi postareaEataly, la 19 March 2020 - 02:28 PM, a spus:

mi-amintesc perfect ca era vorba de 1000 de euro.
mi-e greu sa cred ca la privat in Italia, ar fi costat operatia - care nu era una simpla, de apendicita, de exemplu - doar 1000 de euro.
de fapt, nici la noi nu e doar 1000 de euro una de apendicita, la privat zic.

#45059 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 March 2020 - 03:13 PM

In Romania exista card international de sanatate, dar asta stiti nu e nimic nou, daca cineva care vine aici in vacanta de exemplu si are nevoie sa fie internat in spital, are nevoie de operatie etc, se face fara probleme, important e sa aiba cardul de care ziceam.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 19 March 2020 - 03:14 PM

#45060 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 19 March 2020 - 03:20 PM

Ca sa nu mai vorbim de munca la negru.Toti au dreptul la sanatate.Nu stiu daca-i unic, dar printre putinele sisteme de
Sanatate de acest fel.

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2251
  • 2252
  • 2253
  • 2254
  • 2255
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic