Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2252
  • 2253
  • 2254
  • 2255
  • 2256
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#45061 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,582
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 19 March 2020 - 03:34 PM

Vezi postareaEataly, la 19 March 2020 - 03:20 PM, a spus:

Ca sa nu mai vorbim de munca la negru.Toti au dreptul la sanatate.Nu stiu daca-i unic, dar printre putinele sisteme de
Sanatate de acest fel.

Merci, uite asa invatam cate ceva nou.
Ps. Eu nu incercam in nici un caz sa contrazic ce spuneti, descriam doar o alta situatie.
brain loading....please wait....

#45062 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 March 2020 - 03:56 PM

Eu am deschis subiectul, pentru ca am citit de chestia cu asigurarea medicala.Cel putin in Italia pana si "ai nostrii" care nu muncesc unde ar fi mai bine tratati, decat in Italia.

Se intorc ca nu mai sunt turisti de jecmanit, lumea sta acasa nu mai sparg apertamente, la metrou nu-i nimeni sa buzunareasca etc.😂😄

Vezi postareaadi_edi, la 19 March 2020 - 12:07 PM, a spus:

Gata, de azi lucrez de acasa! Mi-au dat laptop, dar nu stiu sa butonez la el :blush: , noroc ca mi-am adus si tastatura. Inca nu m-au conectat la telefon, dar urmeaza.

Lily, ce chestie faina! O colega imi aratase niste "tablouri" facute dupa metoda asta, ca un fel de goblenuri facute din strassuri, am vrut sa-mi comand si eu un set, mai mult de curiozitate, dar m-am gandit ca or fi cam kitsch. Unele arata totusi fain, daca te intereseaza, cauta dupa "diamond painting", e un fel de "paint by numbers" cu margele :D .

Super, ma duc sa caut.

#45063 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 19 March 2020 - 04:00 PM

Apropo de turism, stiu ca nimanui nu-i sta capul la asta, o sa scriu totusi pentru ca poate foloseste cuiva informatia. In perioada imediat urmatoare aveam niste rezervari, toate luate fara posibilitata de anulare. BlueAir mi-a dat un voucher in valoarea biletului platit sau posibilitatea de a reprograma zborul la o data pe care mi-o aleg, dupa ce situatia va reveni la normal. Voucherul e valabil un an. Airbnb si travelocity mi-au returnat valoarea integrala a rezervarilor. Trebuie sa spun sa sint foarte impresionata de modul in care toate cele 3 companii au manageriat situatia asta.

#45064 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 19 March 2020 - 04:06 PM

Vezi postareaEataly, la 19 March 2020 - 11:16 AM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 17 March 2020 - 09:47 PM, a spus:

Dar pe restul cred că o să fie foarte greu să-i determini să stea acasă. În seara asta am ieșit la o alergare, era deja noapte și mi-era frică să mă duc pe plajă, am putut să alerg pe bulevardul principal al Constanței care era pustiu la ora la care altădată ar fi fost circulație intensă, barurile și restaurantele ar fi fost pline. O să ajungem să fim săraci, depresivi și izolați. Știu că riscul e să murim, dar probabil că deja sîntem expuși la acest risc mai devreme sau mai tîrziu, că tratament eficient nu văd să fie sau să se știe, pînă apare un vaccin puțin probbail că putem amîna îmbolnăvirile... nu prea am încredere că statele astea ale noastre știu ce fac acum. Aș vrea să văd că au o strategie bazată pe niște calcule, pe niște studii, că doar se așteptau la o pandemie, deocamdată văd că toți bîjbîie ca orbii.

De ce sa nu stea?Noi stam, desi pana saptamana trecuta viata noastra se desfasura 60% din timp afara din casa. Stau majoritatea oamenilor cu bun simț.

Incercam metoda asta.Ok, se asteptau la o pandemie dar nu cred ca poti programa cum si in ce fel va evolua virusul(sau ce fel de virus putea fi).

Daca metoda chinezeasca de autoizolare a functionat, hai sa o incercam si noi.

Circula tot felul de teorii ale conspiratilor, riscam sa pierdem din vedere, miile de victime.

La tăți ne e greu, dar fara sacrificiu nu rezolvam nimic.

Am explicat în postarea inițială de ce :blush: pentru că nu avem o strategie coerentă care să îi facă pe oameni să aibă încredere. Să zicem că te anunță cineva că vei ține închisă afacerea 3 luni, că trăiești din rezerve, că rata îmbolnăvirilor scade pînă la nu știu cît, că apoi îți reiei activitatea și te repui pe picioare. Nu are nimeni niciun calcul de acest fel, amînarea e pe termen nelimitat, și dacă eu mă pot încrede în aceste recomandări stricte și voi lupta cu toate angoasele mele în ceea ce privește viitorul, unii nu vor avea răbdare și nu își vor putea controla impulsurile. În acest timp alte state adoptă alte soluții, nu știu dacă mai e valabilă decizia Olandei de a nu face izolare și întreruperea activității, dar pare și asta o variantă, nu? Deci oamenii își pun întrebări. Nu înseamnă că susțin ieșirea din casă, nu săriți pe mine, mie îmi place tare să stau acasă :D

#45065 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 19 March 2020 - 04:15 PM

Vezi postareaCarmella, la 19 March 2020 - 04:06 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 19 March 2020 - 11:16 AM, a spus:

Dar pe restul cred că o să fie foarte greu să-i determini să stea acasă. În seara asta am ieșit la o alergare, era deja noapte și mi-era frică să mă duc pe plajă, am putut să alerg pe bulevardul principal al Constanței care era pustiu la ora la care altădată ar fi fost circulație intensă, barurile și restaurantele ar fi fost pline. O să ajungem să fim săraci, depresivi și izolați. Știu că riscul e să murim, dar probabil că deja sîntem expuși la acest risc mai devreme sau mai tîrziu, că tratament eficient nu văd să fie sau să se știe, pînă apare un vaccin puțin probbail că putem amîna îmbolnăvirile... nu prea am încredere că statele astea ale noastre știu ce fac acum. Aș vrea să văd că au o strategie bazată pe niște calcule, pe niște studii, că doar se așteptau la o pandemie, deocamdată văd că toți bîjbîie ca orbii.

De ce sa nu stea?Noi stam, desi pana saptamana trecuta viata noastra se desfasura 60% din timp afara din casa. Stau majoritatea oamenilor cu bun simț.

Incercam metoda asta.Ok, se asteptau la o pandemie dar nu cred ca poti programa cum si in ce fel va evolua virusul(sau ce fel de virus putea fi).

Daca metoda chinezeasca de autoizolare a functionat, hai sa o incercam si noi.

Circula tot felul de teorii ale conspiratilor, riscam sa pierdem din vedere, miile de victime.

La tăți ne e greu, dar fara sacrificiu nu rezolvam nimic.

Am explicat în postarea inițială de ce :blush: pentru că nu avem o strategie coerentă care să îi facă pe oameni să aibă încredere. Să zicem că te anunță cineva că vei ține închisă afacerea 3 luni, că trăiești din rezerve, că rata îmbolnăvirilor scade pînă la nu știu cît, că apoi îți reiei activitatea și te repui pe picioare. Nu are nimeni niciun calcul de acest fel, amînarea e pe termen nelimitat, și dacă eu mă pot încrede în aceste recomandări stricte și voi lupta cu toate angoasele mele în ceea ce privește viitorul, unii nu vor avea răbdare și nu își vor putea controla impulsurile. În acest timp alte state adoptă alte soluții, nu știu dacă mai e valabilă decizia Olandei de a nu face izolare și întreruperea activității, dar pare și asta o variantă, nu? Deci oamenii își pun întrebări. Nu înseamnă că susțin ieșirea din casă, nu săriți pe mine, mie îmi place tare să stau acasă :D

Sa stii ca si eu m-am intrebat cat dureaza pana vor incepe protestele sociale?

#45066 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 19 March 2020 - 09:16 PM

Vezi postareaCarmella, la 19 March 2020 - 04:06 PM, a spus:

O să ajungem să fim săraci, depresivi și izolați.
nu prea am încredere că statele astea ale noastre știu ce fac acum. Aș vrea să văd că au o strategie bazată pe niște calcule, pe niște studii, că doar se așteptau la o pandemie, deocamdată văd că toți bîjbîie ca orbii.

Eu nu cred ca s-a gandit cineva ca un virus poate genera o problema atat de complexa. Adica nu au crezut ca chiar se poate intampla. Asa ceva e subiect de film cu incasari mari si actori in voga, cu eroi care salveaza pana la urma lumea, cu binele care triumfa... nu poate fi o realitate pe care s-o traiesc eu - cred ca asa a gandit majoritatea.
Apoi, cand a inceput, toata lumea vedea China undeva, departe, se intampla la ei fiindca mananca toate kkturile, o fi adevarat? nu poate fi asa grav...bai, dar ce fac astia? ii inchid in case? vai, ce abuzuri! fac spital in 10 zile? sigur, iar e o demonstratie de forta a acestei economii originale, o tara, doua sisteme...tot n-am crezut ca va fi si problema noastra.
De unde strategii? simulari, prognoze, modele economice pentru situatii de criza? Dezastrul a evoluat extrem de repede, inainte de-a declara pandemia cred ca s-au uitat in dictionar sa vada daca asta-i termenul corect.
Si-apoi fiecare a facut ce l-a taiat capul.

și dacă eu mă pot încrede în aceste recomandări stricte și voi lupta cu toate angoasele mele în ceea ce privește viitorul, unii nu vor avea răbdare și nu își vor putea controla impulsurile.

abia cand a scris Blackie, am inteles ce vrei sa zici.

Vezi postareablack_cat, la 19 March 2020 - 04:15 PM, a spus:

Sa stii ca si eu m-am intrebat cat dureaza pana vor incepe protestele sociale?

Parerea mea ca nu vor incepe pana nu se va potoli cat de cat situatia.
Proteste inseamna mase mari de oameni adunati gramada si indiferent cate temeri privind viitorul are lumea, cea mai mare temere ramane tot moartea.

#45067 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 March 2020 - 11:11 PM

Vezi postareaEataly, la 19 March 2020 - 03:20 PM, a spus:

Ca sa nu mai vorbim de munca la negru.Toti au dreptul la sanatate.Nu stiu daca-i unic, dar printre putinele sisteme de
Sanatate de acest fel.

Azi mi-a spus cineva cum ca Italia ar avea unul din cele mai puternice sisteme de sanatate...eu am ramas putin uimita, credeam ca Elvetia e aia . Dar, departe de mine sa fiu experta in asa ceva...

Lili, asadar, daca am inteles bine, cineva venit din Romania cu card de sanatate international, poate beneficia de servicii medicale? Card de sanatate adica din ala de arata ca romanul contribuie in tara lui la finantele sistemului de sanatate? Am inteles bine? Si: Indiferent de amploarea si complexitatea serviciului medical, se acorda bolnavului egal ce? Adica, indiferent ca te-a luat raceala ori ai nevoie urgenta de operatie pe cord (fereasca!), te trateaza oricum?

Intreb pentru ca aici fara asigurare nu faci nici o branza. Desigur, poti sa vii din alta tara sa iti faci tratamente aici, de exemplu sora mea are o cunostinta al carei parinte a venit sa se trateze de cancer la plamani in Bayern. Insa clinica nu l-a luat in tratament fara dovezi ca si-l poate plati.

Eu a trebuit sa fiu operata acum patru ani de ceva foarte rar. Toate serviciile medicale , spitalizarea, etc. s-au ridicat cam la 20 mii. Fara sa fiu contributoare la asigurare, eram pe cloud no. 9 acuma ... Am fost internata o saptamana. In Italia statul alimenteaza deci bugetul sanatatii?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45068 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 19 March 2020 - 11:24 PM

Lori ce pot eu sa-ti spun e ca ai mei au fost internati amandoi aici, acum cativa ani(in ani diferiti, cu probleme diferite si nu au fost operati) nu au platit nimic absolut. Au avut apoi si retete date de medici pe care le-am luat compensate. Mama a facut fisioterapie la spital gratis daca imi aduc bine aminte.
Ei aveau acest card international de sanatate pe care si-l faceau mereu inainte sa vina aici.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 19 March 2020 - 11:24 PM

#45069 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 March 2020 - 11:44 PM

Am inteles, e vorba de asigurare de sanatate internationala pe care o poti incheia in tara inainte sa pleci. Banuiesc ca sunt de diverse modele si , cu cat e mai scumpa, cu atat e mai ampla...banuiesc doar, ca nu stiu...
In SUA mi se intamplase sa fac o otita urata de tot, de am ajuns la urgente. Nu aveam asigurare, evident. 1 minute de uitat scurt in ureche, acolo unde asteptam cu altii gramada, ca a iesit medicul sa se uite. Ce-ai, ai folosit Q tips? Naspa, ia pastilele astea doua, iti dau o reteta, asta-i tot. 600 dolari a costat toata daravela, o dimineata intreaga de asteptat si niste dureri infioratoare.

In Germania e musai si obligatoriu sa ai...altfel , ai imbarligat-o.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45070 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 20 March 2020 - 05:15 AM

Cand plecam la plimbare prin Europa, intotdeauna imi scoteam asigurarea in format fizic. Adica o foaie de hartie A4 cu un numar, numele si parca mai indicau si o lege, o prevedere ... era ca o adeverinta oarecare.
Adica mi se parea ca e ceva doar ca sa fie, nici macar nu era un card plastifiat.
Si tot intotdeauna imi faceam o asigurare privata de calatorie, care avea si componenta medicala...bine ca n-a fost nevoie.
Deci din ce spun doamnele din Italia, mi se pare ca e rai acolo.
Pe de alta parte, de ce se face mereu apel la donatii ca sa mearga copii, dar si adulti, la tratamente in strainatate, inclusiv in Italia?

#45071 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,055
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 20 March 2020 - 09:20 AM

Neatza! Azi stau acasa fara plata. De luni sper sa iau medical, doar sa nu mai intru in contact cu colegi. Vad ca fabrica inca lucreaza, ceeace e bine intr-un fel. Cum spuneam ieri, frigul a ars magnoliile, caisii, zarzarii si posibil corcodusii.

Fisiere atasate

#45072 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 20 March 2020 - 11:10 AM

Fisier atasat  Screenshot_20200320-100532_Drive.jpg (416.69K)
Number of downloads: 2

Am gasit aici detalii.

Vezi postareaEataly, la 20 March 2020 - 11:10 AM, a spus:

Atasament Screenshot_20200320-100532_Drive.jpg

Am gasit aici detalii.

Nu am reusit sa subliniez ultimul punct al depliantului.

#45073 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 20 March 2020 - 11:30 AM

Lili, merci, f interesant.
baieti buni italienii astia!

#45074 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 20 March 2020 - 12:57 PM

Buna dimuneata!
Moatza, nu impart berea cu dumeta ca poate's infectioasa. Copilul mai mic a acuzat dureri de cap si gat pt cateva zile, apoi i-a trecut. Copilul mai mare acuza dureri similare + tuseste din cand in cand, o dor picioarele si spatele. Drept pentru care astept telefon sa o cheme la test si stam in casa. Poate fi o raceala, sau nu.
Ieri au fost 191 testati pozitiv. Salt mare de la zilele anterioare
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#45075 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 20 March 2020 - 01:04 PM

ooo, sanatate fetei, Alpha!

#45076 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 20 March 2020 - 01:06 PM

Vezi postareablack_cat, la 19 March 2020 - 04:00 PM, a spus:

Apropo de turism, stiu ca nimanui nu-i sta capul la asta, o sa scriu totusi pentru ca poate foloseste cuiva informatia. In perioada imediat urmatoare aveam niste rezervari, toate luate fara posibilitata de anulare. BlueAir mi-a dat un voucher in valoarea biletului platit sau posibilitatea de a reprograma zborul la o data pe care mi-o aleg, dupa ce situatia va reveni la normal. Voucherul e valabil un an. Airbnb si travelocity mi-au returnat valoarea integrala a rezervarilor. Trebuie sa spun sa sint foarte impresionata de modul in care toate cele 3 companii au manageriat situatia asta.

Si eu am biletele cu Blue Air pt iunie, deci chiar ma interesa, multumesc! Le trecusem la pierderi

Vezi postareamoatza, la 20 March 2020 - 01:04 PM, a spus:

ooo, sanatate fetei, Alpha!

Saru'mana!
Va tin la curent 😊
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#45077 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 20 March 2020 - 01:33 PM

Ganduri pozitive Alpha!!😘😘

#45078 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,513
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 March 2020 - 01:46 PM

Vezi postareaalpha, la 20 March 2020 - 01:06 PM, a spus:

Vezi postareablack_cat, la 19 March 2020 - 04:00 PM, a spus:

Si eu am biletele cu Blue Air pt iunie, deci chiar ma interesa, multumesc! Le trecusem la pierderi

confirm ca pt starea de urgenta de acum Blue Air-ul a dat de ex pt. 5 aprilie voucherul de folosit intr-un an sau posibilitatea de a cere ramburs.
Eu sper din tot sufletul ca pina in iunie sa ne revinem.

#45079 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 March 2020 - 02:01 PM

Buna!...

Domnul Geany,spera ca pana spre sf. lui august sa trecem de acest prag,si sa se bucure si el de concediu,sorica mea din Italia spera sa nu se inghete la ei anul scolar...,eu una sincer consider ca am fost din totdeauna mai realista si cu picioarele pe pamant,in acest moment,zau ca pe mine ma doare fix la tenisi de anul scolar, si de concediu si etc,sper doar sa nu crapam' pana atunci ,pe bune ..

#45080 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,775
  • LocationSibiu

Postat 20 March 2020 - 02:05 PM

alpha Imagine postata sanatate multa tuturor.

Si eu sper ca pana in vara se normalizeaza situatia. Atunci nu mai sunt conditii de viroze, gripe, etc. Daca tine mai mult situatia asta chiar ca se duce totul de rapa...

Legat de discutia cu asigurarile de calatorii, noi, in ultimii 2 ani, cand am fost plecati in Europa am avut la noi cardul european de sanatate
Fisier atasat  CNAS.jpg (39.66K)
Number of downloads: 0

Iar anul trecut, cand am fost in Muntenegru (nonUE) ne-am facut o asigurare privata pentur 2 saptamani.

Aceasta postare a fost editata de boni: 20 March 2020 - 02:07 PM

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2252
  • 2253
  • 2254
  • 2255
  • 2256
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic