Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 2279
  • 2280
  • 2281
  • 2282
  • 2283
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#45601 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 June 2020 - 02:01 PM

Eu o am de pus la ken da n-o folosesc de ani de zile, recipientul trebuie ținut în congelator, compoziția la frigider si cind o faci tre s-o mănânci imediat. Din experimentele din anii ăia în care am luat-o și o foloseam îmi amintesc că venea bine cea în care puneam iaurt. Cre că era pe vremea cind eram dincolo
Părerea mea e ca cea mai buna e aia mare și scumpă pentru că are motorul care menține temperatura

#45602 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 20 June 2020 - 02:19 PM

Da, fete, ma refer la aia care are "frigider" incorporat si capacitate de la 1 l la 2 l, in functie de model. E o investitie de talie mai mica, chiar daca e redusa...ma intreb insa daca se merita sa investesc sau nu in ea...daca tu, Adriana, o folosesti rar intr-un climat destul de cald...nush ce sa zic. Bun, dar ai inghetata italiana la discretie, si italienii fac, parerea mea, cea mai faina inghetata.

Eu in ultimii ani aveam aici un italian unde mergeam cu placere sa iau inghetata de la el, desi...si eu ca si Adriana, problema cu lactoza, desi eu o ador pe aia de iaurt!!! Ei, de vreo doi ani a plecat Lorenzo inapoi in Italia si a dat gelato cafe-ul unei familii de indieni. Am mancat o data inghetata la ei si atat. Langa mine am alta inghetatarie "italiana", desi am vazut doar turci la vanzare...am luat de doua ori dar trozneste aroma aia artificiala.

Altfel, cel mai mult imi placea una de la Ben & Jerry, cu nuci si caramel, pe care nu o mai gasesc. Na super!
Voi ce ziceti?

Wowy, stiu ca tu ai masinaria pentru KA, cum e? Cat o folosesti?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45603 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 20 June 2020 - 02:24 PM

Eu de cand cu gatul nici nu indraznesc sa pun inghetata pe limba, asa ca nu pot sa iti dau vreun sfat!

#45604 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 20 June 2020 - 02:26 PM

Este vorba de doua modele diferite de la acelasi producator:
Asta, cu capacitate de un litru:
Fisier atasat  c1400x840q75.jpg (47.87K)
Number of downloads: 0
si asta cu capacitate de 2 l:
Fisier atasat  c1400x840q75.jpg (47.87K)

Fisiere atasate

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45605 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 20 June 2020 - 02:31 PM

Vezi postareamino, la 20 June 2020 - 02:24 PM, a spus:

Eu de cand cu gatul nici nu indraznesc sa pun inghetata pe limba, asa ca nu pot sa iti dau vreun sfat!

Te cred! Desi eu tind sa cred ca de capul tau se tin ceva bacterii care iti fac zile negre si nu de la inghetata ti se trage Imagine postata
Tineti minte masinile de inghetata din comunism, de afara , in fata cofetariilor? Din care iesea inghetata aceea soft si aromata, o nebunie? Dar pe care nu reuseam sa o mananc niciodata destul de repede si mi se topea cornetul sau "tavita" de napolitana. Imagine postataFavorita mea era insa cea la cupa aia de metal, de o tineau in chestiile alea metalice, langa galantarul cu prajituri. Cea mai buna inghetata pe care am mancat-o vreodata a fost aceea comunista cu cafea, la cupa de metal care se servea doar in cofetarie...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45606 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 20 June 2020 - 02:31 PM

Eu as lua ceva mai mic, cum e aia de 1l, chiar daca se termina mai repede ai face alta si ai manca tot timpul una proaspata, dar daca ai des musafiri mancatori de inghetata atunci cred ca aia de 2l e ok.

#45607 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 20 June 2020 - 05:37 PM

how much?

#45608 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 20 June 2020 - 05:46 PM

si eu am fost aproape sa iau o masinarie din asta cu compresor, era juma' de pret, 200 de la 400 dar m-am gindit ca numai vara ai chef de inghetata si restul anului sta pe post de decoratie. acum mi-ar prinde, ca nu m-as mai opri din mincat inghetata.
Lapo, te-a ajutat sfatul? Imagine postata Imagine postata

#45609 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,425
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 20 June 2020 - 07:20 PM

A mea e de jumatate de litru cred.. Dar e un vas pe care il tin la congelator si apoi pun amestecul in el si il pun la "rasnit" Cand e gata, transfer in alt vas si inapoi la congelator.
Nu fac des inghetata. Anul trecut l-am folosit o data si anul asta, pama in prezent- de 2 ori. Nu stiu daca se renteaza sa iti iei aparatul. Zic si eu..

#45610 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 20 June 2020 - 11:01 PM

Vezi postareamino, la 20 June 2020 - 02:31 PM, a spus:

Eu as lua ceva mai mic, cum e aia de 1l, chiar daca se termina mai repede ai face alta si ai manca tot timpul una proaspata, dar daca ai des musafiri mancatori de inghetata atunci cred ca aia de 2l e ok.

Fix astea se afia si pe lista mea de argumente pro...plus ca, nah , poti face inghetata mai funky: cu busuioc, cu levantica, tonka, stiu eu? alaturi de o un petit-four ceva , asadar ceva rapid, te scoate una doua basma curata. Nemtii sunt ahtiati dupa inghetata...si si mama, care e mare amatoare de inghetata cu cacao/ciocolata, deci poate sa isi faca ea cata vrea...si mai am si pe baieti, cand vin la mine, sigur vor. In plus, pot sa ii fac tatei pentru diabetici, ca sa se bucure si el. Aici unele inghetatarii au speciala pentru diabetici.

Vezi postareaAdriana, la 20 June 2020 - 05:37 PM, a spus:

how much?

Cum spune Dex. Variaza pretul in functie de capacitatea lor si numarul de vati. Reducerile insa sunt de 50%...iarasi un plus.

Vezi postareaDexter, la 20 June 2020 - 05:46 PM, a spus:

si eu am fost aproape sa iau o masinarie din asta cu compresor, era juma' de pret, 200 de la 400 dar m-am gindit ca numai vara ai chef de inghetata si restul anului sta pe post de decoratie. acum mi-ar prinde, ca nu m-as mai opri din mincat inghetata.
Lapo, te-a ajutat sfatul? Imagine postata Imagine postata

Cum ar spune un mare clasic in viata (mea): di la mär shî pân la pär Imagine postata
De fapt, fix ultima remarca spune multe: am avut ani buni in care nu m-am atins de inghetata, din cauza de lactoza, dar cand ai posibilitatea sa o faci tu acasa cu ce stii ca iti face bine , hmmm. Suna atragator.

Vezi postareaWowerful, la 20 June 2020 - 07:20 PM, a spus:

A mea e de jumatate de litru cred.. Dar e un vas pe care il tin la congelator si apoi pun amestecul in el si il pun la "rasnit" Cand e gata, transfer in alt vas si inapoi la congelator.
Nu fac des inghetata. Anul trecut l-am folosit o data si anul asta, pama in prezent- de 2 ori. Nu stiu daca se renteaza sa iti iei aparatul. Zic si eu...

Aia-i, ca m-am gandit si eu sa iau accesoriul la KA, dar , nu ma convinge ... parca mult mai simplu e cand ai turnat maglavaisu in ea, ai apasat butonul, stie cand a terminat, se opreste din mestecat, trece pe racit...nu tre operatii adiacente decat daca faci mai multe feluri si vrei sa servesti inghetata asortata. Plus ca , mai face si sorbet-uri si frozen joghurt si cred ca se poate la fel de bine sa faci parfatit- uri in ea...
Damn it! Mai vreau niste pareri, parca Imagine postata Nu ma pot decide.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45611 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 21 June 2020 - 12:07 AM

decizia iti apartine in totalitate
poti cheltui 200 de euro pentru o chestie care iti place?
ai unde s-o pui?
daca da, ia-o :D

#45612 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 21 June 2020 - 02:34 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 June 2020 - 02:31 PM, a spus:

:D

Te cred! Desi eu tind sa cred ca de capul tau se tin ceva bacterii care iti fac zile negre si nu de la inghetata ti se trage Imagine postata
Tineti minte masinile de inghetata din comunism, de afara , in fata cofetariilor? Din care iesea inghetata aceea soft si aromata, o nebunie? Dar pe care nu reuseam sa o mananc niciodata destul de repede si mi se topea cornetul sau "tavita" de napolitana. Imagine postataFavorita mea era insa cea la cupa aia de metal, de o tineau in chestiile alea metalice, langa galantarul cu prajituri. Cea mai buna inghetata pe care am mancat-o vreodata a fost aceea comunista cu cafea, la cupa de metal care se servea doar in cofetarie...

Da, da :D ! ma enerva si pe mine, cred ca pe toata lumea, ca te murdareai pana o terminai...
Acum cateva zile ii povesteam fiica-mii cum, in copilarie, a trebuit sa stau la matusa-mea vreo saptamana-doua. Pana la 6 ani eu am locuit cu bunica-mea, si era cam stricta cu dulciurile. Matusa-mea ma trimitea ea sa-mi cumpar inghetata in fiecare zi :o , mi s-a parut atunci culmea rasfatului! Ba intr-o zi nu avea bani marunti si m-a trimis sa-i cer unchiului, de care imi cam era rusine, dar pofta de inghetata a invins - daca vrei cu-adevarat, poti =)) !

Ai cumparat masina ori ba? eu tot astept pe Clau sa ne arate modelul ei, cand aud de chestii mici (si ieftine :P ) mi se aprind beculetele, ca n-as avea spatiu pentru o hardughie, dar tare ma tenteaza si pe mine...

#45613 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 21 June 2020 - 04:48 PM

Vezi postareaadi_edi, la 21 June 2020 - 02:34 PM, a spus:

Da, da :D ! ma enerva si pe mine, cred ca pe toata lumea, ca te murdareai pana o terminai...
Acum cateva zile ii povesteam fiica-mii cum, in copilarie, a trebuit sa stau la matusa-mea vreo saptamana-doua. Pana la 6 ani eu am locuit cu bunica-mea, si era cam stricta cu dulciurile. Matusa-mea ma trimitea ea sa-mi cumpar inghetata in fiecare zi :o , mi s-a parut atunci culmea rasfatului! Ba intr-o zi nu avea bani marunti si m-a trimis sa-i cer unchiului, de care imi cam era rusine, dar pofta de inghetata a invins - daca vrei cu-adevarat, poti =)) !

Ai cumparat masina ori ba? eu tot astept pe Clau sa ne arate modelul ei, cand aud de chestii mici (si ieftine :P ) mi se aprind beculetele, ca n-as avea spatiu pentru o hardughie, dar tare ma tenteaza si pe mine...

1. Nici eu!2. Si pe mine Imagine postata
Nu, nu am luat-o ... (inca?) Imagine postata. Citesc recenzii pe net, fac listute cu plusuri si minusuri, adun, impart, scad, stau stramb si ma gandesc drept...si singurul minus e ca: e mare, ocupa spatiu si da...e o investitie, de talie mai modesta, dar e, totusi, o investitie. Chit ca o folosesc de trei ori pe an, da' atunci fac inghetata fistichie de care imi trece mie prin tartacuta, nu?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45614 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 21 June 2020 - 05:18 PM

Vezi postareaadi_edi, la 21 June 2020 - 02:34 PM, a spus:

Clau are si ea masina? aaa, si nu zice nimic, tace chitic, eeee! Bravos, natiune Imagine postata

Noroc cu Giani, care m-a tras de manecuta Imagine postata ! Se pare ca avem chiar si topic dedicat masinicii asteia. Pffff, ma duc sa bag capul in nisp as in, sa ma documentez...
https://www.artaculi...a-de-inghetata/
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45615 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,024
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 21 June 2020 - 06:39 PM

Deci a mea e mica si voinica, trebuie pus vasul la inghetat cateva ore inainte

Asa arata dumneaei, si mai jos rezultatele :D

Fisier atasat  Resizer_15927568903560.jpg (282.99K)

Fisier atasat  2019-05-26 20.08.57.jpg (102.74K)

Fisier atasat  2020-01-20 20.59.49.jpg (84.4K)

Fisier atasat  2020-03-30 21.58.22.jpg (85.64K)

#45616 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 21 June 2020 - 07:17 PM

Mmmm, arata supercremoasa. Dar are 0,8 l vasul? E mica...la mine cand s-or adunat 8 guri pe putin, nu le ajunge nici pe o masea...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45617 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 21 June 2020 - 07:23 PM

Ba chiar si topic cu retete de inghetata estem, zise ajutorul de nadejde:
https://www.artaculi...ate-fel-de-fel/

Clau, cu ce e facuta ultima inghetata?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45618 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,024
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 21 June 2020 - 07:48 PM

E facuta cu ness. Iese belea. Eu sunt moarta dupa gustul mocca

Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 21 June 2020 - 07:48 PM

#45619 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 22 June 2020 - 10:11 AM

Vaaaai, mie-mi spui? Absolut tot ce e cu cafea , ador!!!

Neata la popor si o saptamana cu spor sa aveti!

Fisier atasat  de70e97e57073ccc141876099df293ee.jpg (60.15K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  204dafcf44f02477d860e2fea1f367d2.jpg (41.89K)

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 22 June 2020 - 10:12 AM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45620 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,773
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 22 June 2020 - 10:17 AM

Lori, eu ti-am scris sambata, dar eram pe telefon si nu stiu ce am facut ca am pierdut ditamai postul. Imi venea sa plang de ciuda si nu am mai avut putere sa o iau de la capat.
Eu am luat de la Lidl o masina ca a lui Clau, uite aici ma laudam cu ea: https://www.artaculi...post__p__229583

E din cea cu cuva de tinut in congelator. Eu sunt foarte multumita de ea si o folosesc vara foarte mult. Acum, de cand mi s-au copt capsunile in gradina fac zilnic inghetata. Asta e masa noastra de seara. Imagine postata In 30 minute am gata o tura, adica 3 portii destul de generoase.

Arata acest topic

• 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 2279
  • 2280
  • 2281
  • 2282
  • 2283
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul