Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 2290
  • 2291
  • 2292
  • 2293
  • 2294
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#45821 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,555
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 22 July 2020 - 03:40 PM

Vezi postareaEataly, la 22 July 2020 - 12:36 PM, a spus:

Vezi postareablack_cat, la 20 July 2020 - 07:46 PM, a spus:

dar a amenintat Lapona cu inghetata in chiloti, 😂😂

Suna bine chestia asta, eu imi asum riscul! =))

Deci daca povestesc eu, iei tu inghetata, da? =))

Vezi postareaAdriana, la 22 July 2020 - 10:35 AM, a spus:

Vezi postareamino, la 21 July 2020 - 09:38 AM, a spus:

Nu mai are gulerul de grăsime oare? =))

Blackie povesteste ca nu toate vad Fb, de Lapona am eu grija =))

A fost fix ca atunci cand stai mult cu capul sub apa si in sfarsit iesi la suprafata si tragi adanc aer in plamani.
Din pacate iar ni se ineaca corabiile, astazi ne-a bannat si Elvetia....
brain loading....please wait....

#45822 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,425
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 22 July 2020 - 04:13 PM

Nu vreau sa zic ca la voi e bine, ca probabil nu este.

Ieri am primit email de la director ca toata lumea revine la munca full- time imediat. Nu ni se mai ingaduie statul/lucratul de acasa decat acelora care pot lucra de acasa - cei de la presa, IT-ul si tot ce e computational.
Nu stiu ce facem cu copiii, cui ii dam.. Sefa mea a zis ca saptamana asta ne lasa in pace, dar vineri trebuie sa avem un plan. Eu m-am oferit sa lucrez de la 5 dimineata (oricum acum vin la 5 si stau pana la 9) si cum am parte si de parte de calculator, pe aia sa o fac de acasa- 6 ore in lab si 2 de acasa, sau cum o hatari ei.

Am avut atac de panica ieri. Nici nu stiu daca incepe scoala din septembrie.. Adica, or sa inceapa dar nu stiu daca in persoana sau iarasi on-line..

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 22 July 2020 - 04:15 PM

#45823 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 22 July 2020 - 04:26 PM

Vezi postareaWowerful, la 22 July 2020 - 04:13 PM, a spus:

Ieri am primit email de la director ca toata lumea revine la munca full- time imediat. Nu ni se mai ingaduie statul/lucratul de acasa decat acelora care pot lucra de acasa - cei de la presa, IT-ul si tot ce e computational.
Nu stiu ce facem cu copiii, cui ii dam.. Sefa mea a zis ca saptamana asta ne lasa in pace, dar vineri trebuie sa avem un plan. Eu m-am oferit sa lucrez de la 5 dimineata (oricum acum vin la 5 si stau pana la 9) si cum am parte si de parte de calculator, pe aia sa o fac de acasa- 6 ore in lab si 2 de acasa, sau cum o hatari ei.

Am avut atac de panica ieri. Nici nu stiu daca incepe scoala din septembrie.. Adica, or sa inceapa dar nu stiu daca in persoana sau iarasi on-line..

Oh, e dificila situatia cu copiii. Astea sint cu adevarat probleme =)) .
Adevarul este ca situatia aici nici macar nu stiu daca chiar este mai grava decat in alte parti. Sincer, nu inteleg cum Luxembourg poate aveam de 10 sau chiar 100 de ori mai multe noi cazuri decat alte tari. In fine, asta cu inchisul granitelor sint chiar bagatele pe langa alte probleme.
Sper sa gasim cu toti puterea morala sa trecem peste si sa ne vedem cu bine la capatul celalalt al nenorocirii astea.

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 22 July 2020 - 04:30 PM

#45824 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 22 July 2020 - 06:38 PM

Vezi postareablack_cat, la 22 July 2020 - 04:26 PM, a spus:

Vezi postareaWowerful, la 22 July 2020 - 04:13 PM, a spus:

Oh, e dificila situatia cu copiii. Astea sint cu adevarat probleme =)) .
Adevarul este ca situatia aici nici macar nu stiu daca chiar este mai grava decat in alte parti. Sincer, nu inteleg cum Luxembourg poate aveam de 10 sau chiar 100 de ori mai multe noi cazuri decat alte tari. In fine, asta cu inchisul granitelor sint chiar bagatele pe langa alte probleme.
Sper sa gasim cu toti puterea morala sa trecem peste si sa ne vedem cu bine la capatul celalalt al nenorocirii astea.

Ma gandesc ca se fac mai multe teste si raportant la numarul de locuitori iese un procent mai mare de bolnavi.

#45825 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 23 July 2020 - 02:51 AM

[quote name='mino' timestamp='1595435895' post='263486']

Ma gandesc ca se fac mai multe teste si raportant la numarul de locuitori iese un procent mai mare de bolnavi.
[/quote

Asa e, daca datele sunt corecte, Luxembourg e in top 3 in lume la testari la numarul de locuitori...
https://www.worldome...fo/coronavirus/

Cu copiii e greu de tot - nu stiu ce as face acum sa fie ai mei mititei, cred ca m-as sui pe pereti.

Si la noi am inteles ca au fost obligati unii angajati sa vina sa lucreze 2-3 zile la birou, la noi in departament inca nu s-a intamplat. Dar am primit email cu recomandarea sa purtam masca, in afara de timpul cat stam la masuta noastra, cu nasul in computer.

Azi a fost o zi mohorata si la noi, ploaie, umiditate, bleah... Tocmai azi m-am trezit si eu sa fac ardei umpluti, a fost musai ca i-am curatat de ieri dar n-am mai avut chef sa-i si fac ca era deja tarziu . Am mai facut brownie la microunde intr-o cana, ca-mi era pofta de ceva dulce, mai mult de jumatate a mancat fiica-mea, ceilalti n-au vrut =)) .

#45826 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 23 July 2020 - 07:51 AM

Vezi postareaadi_edi, la 23 July 2020 - 02:51 AM, a spus:

Vezi postareamino, la 22 July 2020 - 06:38 PM, a spus:

Asa e, daca datele sunt corecte, Luxembourg e in top 3 in lume la testari la numarul de locuitori...

Cu copiii e greu de tot - nu stiu ce as face acum sa fie ai mei mititei, cred ca m-as sui pe pereti.

Si la noi am inteles ca au fost obligati unii angajati sa vina sa lucreze 2-3 zile la birou, la noi in departament inca nu s-a intamplat. Dar am primit email cu recomandarea sa purtam masca, in afara de timpul cat stam la masuta noastra, cu nasul in computer.

Azi a fost o zi mohorata si la noi, ploaie, umiditate, bleah... Tocmai azi m-am trezit si eu sa fac ardei umpluti, a fost musai ca i-am curatat de ieri dar n-am mai avut chef sa-i si fac ca era deja tarziu . Am mai facut brownie la microunde intr-o cana, ca-mi era pofta de ceva dulce, mai mult de jumatate a mancat fiica-mea, ceilalti n-au vrut =)) .

Buna dimineata!
Asta cu testarile masive se stie. Chestia e ca tarile care interzic intrarea rezidentilor luxebourghezi nu accepta argumentul asta si chiar considera Luxembourg focar mare de infectie, avem de 3 ori mai multe cazuri per capita decat urmatoarea a pe lista care e Suedia si care, cum se stie , nu a avut niciodata masuri stricte si lockdown. Asta intr-o tara care respecta reguli, ce am vazut in Olanda nu imi credeam ochilor. In primul rand acolo nu se poarta masca decat in mijloace de transport. Distantarea sociala e o gluma.
Aici dimineata e rece, ieri 13, azi 14. Peste zi insa soare si frumos, 25-26 de grade. Perfect din punctul meu de vedere.
Maine eu si omul facem 29 de ani . Din pacate copilul nu a poate fi cu noi.
Si pentru ca e dimineata, si pentru ca am vorbit de Olanda, azi va aduc cafeaua direct de pe malul canalului.
Fisier atasat  OI000042.JPG (3.01MB)
Number of downloads: 0

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 23 July 2020 - 08:29 AM

#45827 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 July 2020 - 08:22 AM

Buna dimineata dragelor!
Bem o cafeluta intai, ne punem ordine in ganduri si dupa aia purcedem in zi.
Fisier atasat  4f2478c8b8878bb467ab82d806d52719.jpg (54.91K)
Sper ca sunteti cu toate bine si ca , in ciuda nebuniei din jurul nostru, va puteti vedea, cat de cat, de viata.

Sora mea s-a externat ieri si trebuie sa se autoizoleze inca doua saptamani la domiciliu. Ramane de vazut cat si cum se vor comporta. Deja m-am enervat ieri cumplit cand mi-a spus ca sotul ei se duce pe la ai mei si serveste masa...asta in conditiile in care tatal meu are diabet, dar vad ca aproape jumatate din romanii din tara aleg sa creada in teoria conspiratiei, ca virusul nu exista s.a.m.d. Aici se vorbeste pe sleau despre gradul de idiotenie, ignoranta si refuz de gandire analitica la multi dintre romani.

https://www.libertat...o_PGWD0im-Z9ICA

Una din colegele de birou care s-au molipsit cu viteza fulgerului si care suferea de diabet a facut complicatii si a decedat. La finalul lunii trebuia sa isi sarbatoreasca ziua de nastere.

Ce mi-a spus sora-mea ca a aflat de la medici pe parcursul internarii este , intr-adevar, de speriat, daca e real...
Epidemiologii afirma ca acest virus are o capacitate atat de rapida de mutatie ca, de fapt, internarea bolnavilor in acelasi loc este un avantaj pentru virus, care creeaza rapid si in mod continuu tulpini noi, ceea ce il face, practic, de neinvins (daca e real ce spun medicii). S-ar parea ca asta este si explicatia faptului ca unii oameni au de la zero simptome pana la simptome usoare, atipice , iar altii teribil de grave pana la deces, deoarece sunt infestati cu tulpini diferite. Ideea e ca , daca ai iesit pozitiv si te interneaza, risti ca acolo sa contactezi o tulpina agresiva, chiar daca cea pe care tu o ai initial provoaca simptome usoare. Spitalele au perioada limitata de internare, si anume doua saptamani in cap, dupa care te externeaza.
Virusul moare in 14 zile, insa, chiar si asa, testele ies pozitive cam inca 10 zile dupa. Astfel, tu cand iesi din spital, practic nu ai cum sa ai certitudinea ca virusul a murit si esti "clean" , chiar daca testul e inca pozitiv, ori ai iesit din spital cu alta tulpina si o dai mai departe...
Asadar, feriti-va si dezinfectati-va cu o rigurozitate continua. Ma intreb ce face Miha Marky, nu a mai scris demult . Sper ca e ok, la fel ca toti cei care lucreaza in spitale...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45828 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 23 July 2020 - 08:28 AM

Neatzaaa tuturor! La încă mulți ani fericiți, Blackie! Să fiți sănătoși, că restul se rezolvă!

Fisiere atasate

#45829 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 23 July 2020 - 08:38 AM

Mino, multumesc. Sanatosi sa fim ca toate trec, asa este.
Lapona si in presa de aici a aparut ieri un articol cu conspirationistii din Romania si erau niste poze cu ceva demonstranti cu icoane si pancarde pe care scria Cred in Dumnezeu nu in Covid =)) . Cat am stat in Romania nu mi-am dat seama ca ar fi luat atata amploare acest fenomen.

#45830 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 July 2020 - 08:42 AM

Buna dimineata! multumesc draga Laponel ca ai povestit despre situatia prin care a trecut sora ta ( multa sanatate) asta ajuta sa mai inteleg si eu cate ceva ,cat de cat,si tata sufera de diabet si toate complicatiile bolii,si cu toate insistentele mamii de cand a inceput pandemia la noi,eu nu am mai fost pe la ei,a venit doar mami' la mine,sincer anul asta sper ca sorica mea sa nu vina (tocmai din acest motiv) =))
La noi acum dimineata e soare dar racorica,ca aseara a plouat,si de azi program la apa dimineata de la 6 la 9 apoi o ia pana seara si ar mai dao cica de la 17 la 21 ...asta timp de 11 zile ca cica se lucreaza la rezerva de apa a orasului.E nashpa fara apa(asta la noi in oras deja e o obisnuinta ca mereu sunt avarii) dar in conditiile date in care igiena e atat de importanta astia asi gasesc sa lase toata ziua un oras fara apa timp de 11 zile ca dupa atatia ani i-a apucat harnicia ,iti vine sa-i impusti zau ashea' =)) Asa ca bucatareala de acum cam ciuciu =))

O zi minunatat tuturor! =))

#45831 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 23 July 2020 - 08:51 AM

Vezi postareablack_cat, la 23 July 2020 - 07:51 AM, a spus:

Vezi postareamino, la 22 July 2020 - 06:38 PM, a spus:

Buna dimineata!
Asta cu testarile masive se stie. Chestia e ca tarile care interzic intrarea rezidentilor luxebourghezi nu accepta argumentul asta si chiar considera Luxembourg focar mare de infectie, avem de 3 ori mai multe cazuri per capita decat urmatoarea a pe lista care e Suedia si care, cum se stie , nu a avut niciodata masuri stricte si lockdown. Asta intr-o tara care respecta reguli, ce am vazut in Olanda nu imi credeam ochilor. In primul rand acolo nu se poarta masca decat in mijloace de transport. Distantarea sociala e o gluma.
Aici dimineata e rece, ieri 13, azi 14. Peste zi insa soare si frumos, 25-26 de grade. Perfect din punctul meu de vedere.
Maine eu si omul facem 29 de ani . Din pacate copilul nu a poate fi cu noi.
Si pentru ca e dimineata, si pentru ca am vorbit de Olanda, azi va aduc cafeaua direct de pe malul canalului.
Fisier atasat  OI000042.JPG (3.01MB)

Am scris amandoua in acelasi timp! Daca in Olanda ti s-a parut aiurea, eu era sa pic cand imi spune vara-mea saptamana trecuta ca fataaaaa, tu stii ca s-a introdus acum regula ca sa purtam masca si in magazine? Holy crap!
La multi ani fericiti si plini de iubire si intelegere , Blackie ! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45832 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 23 July 2020 - 09:03 AM

Cat despre reactia romanilor...eu demult nu mai dau vina pe sistemul scolar, indiferent cat de muribund este acesta. De la cam 16 ani incolo educatia cea mai riguroasa si cu repercusiuni pe tot restul vietii este autoeducatia. As putea vorbi multe insa...deja nu mai are rost. Sunt mult prea dezamagita de ce se intampla cu romanii si in Romania.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45833 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 July 2020 - 12:44 PM

=)) eu citesc comentariile...https://www.facebook...?type=3...eee cevaa,de groaza !! =))

#45834 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 July 2020 - 12:50 PM

Aniversare frumoasa Blackie! Multi ani inainte! Sa fiti sanatosi si voiosi in continuare!
In rest, nu mai spun nimic ca nu cred ca am ce spune. Lucrurile sunt la fel si inafara - doar o furtuna cu multa ploaie care a facut sa cada curentul la munca, atat e nou Imagine postata

Vezi postareaGeany, la 23 July 2020 - 12:44 PM, a spus:

=)) eu citesc comentariile...https://www.facebook...?type=3...eee cevaa,de groaza !! =))

Eu nu mai citesc comentarii ca ma apuca groaza la ce citesc =))

#45835 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 July 2020 - 01:01 PM

Hi Hi hi! si pe mine,jur,dar zau ca nu pot sa ma abtin =))

#45836 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,773
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 23 July 2020 - 01:13 PM

Vezi postareablack_cat, la 23 July 2020 - 07:51 AM, a spus:

Maine eu si omul facem 29 de ani ....

La cat mai multi impreuna, in buna intelegere!
Si multa sanatate tuturor. Imagine postata

#45837 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 July 2020 - 01:21 PM

Am mai facut brownie la microunde intr-o cana, ca-mi era pofta de ceva dulce

daca iti amintesti cum ai facut-o ai chef sa explici la dulciuri?
ca de o reteta ca lumea n-am timp si nici chef sa ma apuc, da' o chestie asa rapidulescu mi-ar place

eu nu stiu, teoretic aici starea de urgenta se termina saptamina viitoare deci implicit si lucratul de acasa
azi intr-un ziar vazut in fuga intr-un bar am citit ca unii cer prelungirea pina in octombrie
ministra invatamintului a zis ca din septembrie intra tot poporu in scoli
am si eu colege cu copii mici care sint disperate, unele isi muta sediul smartworking-ului acum la mare sau la munte sau ii trimit cu bunicii (cine are)
eu nici nu stiu ce sa mai zic, azi am umblat mult pe drumuri (si in aer liber si in incaperi) si din cite am vazut eu lumea respecta si masca (care aici e obligatorie in spatii inchise) si gelul care e la toate intrarile (nu stiu daca m-am exprimat bine da intelegeti voi)
la telejurnal arata insa ca pe la mare sau seara in locurile de "movida" nu prea se respecta nici distanta nici mastile (care dealtfel in aer liber nu sint obligatorii)

#45838 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 July 2020 - 01:31 PM

Problema la mine nu e ca ma întorc la munca sau ca trebuie sa port masca. Copilul e problema ( ce aiurea suna). Dacă începe și el școala normal, totul e ok.
Noi purtam masca și in spații închise și in locuri aglomerate ( vorba vine ca aglomerate - îl mai scoatem pe asta mic la o înghețată aici la noi in sat, și pe strada mergem cu masca. Nu este aglomerație dar nu suntem numai noi)

#45839 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 23 July 2020 - 03:17 PM

Blackie, eu iti urez de azi, ca pana maine cine stie ce se mai intampla
Aniversare fericita! Sa aveti o zi minunata si multi ani inainte, cu bucurii si sanatate! Imagine postataImagine postata

La mine-n judet mai apare cate 1 caz la 3-4 zile, chiar mai rar. Guvernul ne sfatuieste sa nu plecam nicaieri si inca nu au deschis barurile. DAR...americani pe ulita berechet!
Noi n-ar trebui sa plecam, dar altii pot veni linistiti.

Aceasta postare a fost editata de alpha: 23 July 2020 - 03:18 PM

Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#45840 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 23 July 2020 - 03:41 PM

Vezi postareaalpha, la 23 July 2020 - 03:17 PM, a spus:

Blackie, eu iti urez de azi, ca pana maine cine stie ce se mai intampla
Aniversare fericita! Sa aveti o zi minunata si multi ani inainte, cu bucurii si sanatate! Imagine postataImagine postata

La mine-n judet mai apare cate 1 caz la 3-4 zile, chiar mai rar. Guvernul ne sfatuieste sa nu plecam nicaieri si inca nu au deschis barurile. DAR...americani pe ulita berechet!
Noi n-ar trebui sa plecam, dar altii pot veni linistiti.

Multumesc de urari tuturor.
Alpha pai cum asa? Ca chiar ieri am citit ca Irlanda are o listuta foaaarte scurta de tari de unde poti intra fara carantina. Luxembourg nu e pe lista, cum nu e nici Anglia si nici SUA?

"Travellers arriving from San Marino, Gibraltar, Monaco, Latvia, Slovakia, Greenland, Greece, Lithuania, Cyprus, Slovakia, Estonia, Hungary, Malta, Finland, Norway and Italy will now be able to travel freely to Ireland without any coronavirus restrictions."

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 23 July 2020 - 03:43 PM

Arata acest topic

• 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 2290
  • 2291
  • 2292
  • 2293
  • 2294
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou