Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 2302
  • 2303
  • 2304
  • 2305
  • 2306
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#46061 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 September 2020 - 03:29 PM

Treaba cu copiii este cat se poate de intima si personala, la fel ca sexul, religia, banii si politica Imagine postataImagine postataImagine postata
Maica-mea m-a facut la 21 de ani dar fara sa ma vrea de nici un fel...ba mai recent, am aflat ca nu ar fi vrut-o nici pe sora-mea a mica, pe ea au facut-o mai in gluma mai in serios, pentru ca tata si-a dorit mult un baiat. Pana la urma a iesit sora mea cea mica identica la fizic cu tata, cu care eu ma impac cel mai bine. Singura pe care maica-mea si-a dorit-o cu adevarat a fost aia mijlocie si asta nu s-a jenat sa o arate toata viata ei...si nu mai intru in detalii.

Eu am venit neinvitata si fara sa fac vreo cerere. De n-as mai fi venit...eram cu totii scutiti de niste treburi. Ai mei erau la inceput de drum, viata, casatorie si cum mai era pe vremea aia, iar eu am venit cand nu era momentul. Asta am aflat-o de la bunica mea care m-a crescut... Cand a aparut sor-mea mijlocie copilaria mea a luat sfarsit. Aveam 6 ani jumate. Contextul respectiv cat si un simt al meu ascutit fata de tot ce inseamna conditia femeii in general si mai ales in societatea noastra romaneasca dominata de o mentalitate inca foarte arhaica si inculto-relogioasa m-au determinat ca , din adolescenta, sa imi doresc foarte mult sa fiu in primul si in primul rand o femeie independenta si sa imi traiesc viata pentru mine, sa ma fac pe mine echilibrata si in balanta cu propriul meu eu, astfel incat sa stiu ce sa ii dau copilului meu mai departe. Mereu spuneam ca ma voi casatori de pe la 35 incolo si fac copil mai tarziu. Am fugit toata viata mea de orice fel de constrangeri sociale si am fost o rebela practicanta. Nu ma incadrez in mainstream de nici un fel si cred ca as fi fost mult mai ok daca ma nasteam barbat, cred... Probabil de asta mi-am dorit enorm un baietel, crezand eu ca baietii sunt poate mai putin sensibili ca fetitele Imagine postata. Dar, factorii destin si noroc, au decis ca eu sa nu am copiii mei iesiti din mine. Imi iubesc enorm nepoteii si le duc mereu dorul si tare as mai fi vrut sa fie mai aproape de mine ca sa pot petrece cat de mult timp posibil cu ei. Nici nu imi vine sa cred cat a crescut Mociclistul. Cand vorbesc cu maica-mea pe camera vine val-vartej: Lori, ce mai faci? Imagine postata
S-ar parea ca cei nacuti intre 76-81 au o viata destul de alambicata si marcata de stres mult, avand in vedere ca am fost practic generatia de "test" a tranzitiei societatii romanesti, asta presupunand toate metamorfozele ei pe plan politic, economic, social , religios si cultural. Multi din categoria asta de varsta nu au avut parte de viata personala implinita , tocmai pentru ca sunt condamnati sa isi caute rostul pe alte meleaguri, cum s-ar spune...am destul de multi prieteni care imi spun: Bai, gata , vreau sa imi refac viata , (mai) vreau un copil, etc. etc. Si deja eu pun capat discutiei si imi iau la revedere.
Mi se pare un mod de gandire meschin si egoist sa faci un copil pentru a repara esuarile si esecurile parintilor, a le umple golul din viata si din suflet, a le anihila tacerea si singuratarea s.a.m.d. La fel cum, dupa capul meu, nu l-as face doar pentru ca presiunea sociala este mare...dar, e greu de tinut piept, stiu.

Din gasca mea de la facultate suntem, cred, 5 fete care nu avem copii. Una din noi, culmea, din Barlad, are o viziune super avangardista si cool, imi place maxim de ea! Doua s-au chinuit enorm sa aiba...una sufera de endometrioza grava si a trecut prin multe operatii, a slabit enorm. Ea mereu a fost o slabuta, dar ultima oara cand am vazut-o m-am speriat si intristat de ea...atat as vrea sa o ajut, i-as da aparatul meu reproductiv, numai sa o vad fericita.
Cealalta este si ea doritoare grav, incearca de ani de zile, a ajuns saraca si pe la vrajitoare etc. Are probleme cu reproducerea, nu se prinde si gata, desi e casatorita de 20 de ani...In schimb, doua dintr ele sunt casatorite cu barbati cu 10 ani mai mici ca ele si au copii, ambele. Insa una din ele este schizofrenica si alcoolica, a avut o viata traumatizanta cu o mama care a incercat sa se sinucida si ea pe post de mama surogat a surorii ei mai mici...
Sora mea de lapte a ramas "accidental" cu sotul la 20 si de ani. A urat sa fie insarcinata, nu si-a dorit niciodata copil, mi-a si spus clar - fata, mie imi lipseste instictul matern. Nu il am. Fata ei a fost crescuta de bunica, cea care ne-a alaptat si pe mine si pe sora-mea de lapte. Abia la 16 ani fetita s-a mutat cu parintii.

Prietena mea si fosta colega de liceu care e si ea in Germania a incercat in vitro vreo 2 ani si. A suferit enorm, enooooorm, ca nu ramaneau. Pana la urma s-a descoperit ca, de fapt, el era cu probleme, motilitatea etc. Au renuntat si au ramas natural. Ea avea 36 ani si a vrut neaparat sa nasca natural. Nebunii astia aici te lasa si la 40 tot natural, daca ai 40 ore travaliul te lasa, nici o problema. Ca, vezi doamne, natura stie sa-si faca treaba. Si si-a facut-o si in cazul ei, dupa 36 ore de travaliu. Si dupa nastere, prietena mea a stat o luna la pat, intinsa, pentru ca nu putea sa stea in fund. Si acum imi spune mereu: ce tot atata copil fata, nu stii ce vorbesti...pai daca stiam prin ce treceam, imi vedeam frumos de viata Imagine postata
Numai planetele stiu si pot hotara Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#46062 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 05 September 2020 - 03:37 PM

Vezi postareaadi_edi, la 05 September 2020 - 01:00 AM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 04 September 2020 - 09:07 PM, a spus:

Fecior-miu e la polul opus, face 31 de ani în noiembrie, dar nu se grăbește nici să se însoare, iar copii zice că nu vrea niciodată, deși îi iubește de nu mai poate. Probabil se va răzgîndi cînd va găsi persoana potrivită. Eu n-am niciun stres, sînt fericită cu orice va vrea el să facă, dacă el o să fie fericit așa. Deocamdată sînt fericită că s-a mutat la el acasă, devenisem ca în filmul cu burlacul greu de scos din casă la 30 de ani =))

Sa stii ca am intalnit si alti tineri spunand chestia asta. Si la cupluri necasatorite si fara "cariera", si la altii care au de toate. Din cate am povestit cu unii, cred ca super-analizeaza tot ceea ce se intampla in momentul de fata, ca au o teama nu neaparat de responsabilitatea de a aduce pe lume copii, ci teama de a-i aduce pe lumea "asta" complicata...

Atat de adevarat!!!
Pentru ca e in expertiza mea, va spun ca 3,4 miliarde de oameni, deci ca. 50% din populatia aceste planete traieste in mizerie , sub limita saraciei si cam 90% din populatia globului se nasc in tarile nedezvoltate si in curs de dezvoltare, gen India, Brazilia, Nigeria. Exista o corelatie directa intre numarul de copii si saracie. Cu cat mai saraci, cu atat mai multi copii deoarece ei sunt perceputi ca unelte , forta de munca si "asigurarea" la pensie. Ei sunt cei exploatati. In tarile "dezvoltate" fenomenul este de subpopulare, rata natalitatii foarte scazuta, imbatranirea populatiei. Toate astea sunt direct corelate cu situatia economica si ecologica a globului :(
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#46063 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 06 September 2020 - 04:41 PM

Vezi postareaWowerful, la 04 September 2020 - 11:13 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 04 September 2020 - 09:07 PM, a spus:

Cred că asta cu vîrsta de făcut copii e cea mai de ne-sfătuit chestie :71: că fiecare are propriile lui principii, posibilități, necesități etc. Și întîmplarea, după cum se vede, joacă un rol important. Poți să vrei și să nu poți din diverse cauze, cum ar fi că nu găsești persoana potrivită și care să și vrea, poți să nu vrei, dar să se întîmple, părerea mea e că mai important e ce faci după ce ai făcut copilul, decît vîrsta. Eu l-am făcut la 19 ani :( Pentru că mama mă făcuse la 31, aveam așa o chestie ca eu să fiu mamă cît se poate de tînără și așa am fost. Din toate punctele de vedere consider că am făcut cea mai bună treabă, dar nu aș recomanda nimănui s-o facă. Mai mult m-am jucat decît am educat, am avut copilăria mea mult prea actuală în minte și am făcut cu el tot ce nu am putut face eu copil. Fecior-miu e la polul opus, face 31 de ani în noiembrie, dar nu se grăbește nici să se însoare, iar copii zice că nu vrea niciodată, deși îi iubește de nu mai poate. Probabil se va răzgîndi cînd va găsi persoana potrivită. Eu n-am niciun stres, sînt fericită cu orice va vrea el să facă, dacă el o să fie fericit așa. Deocamdată sînt fericită că s-a mutat la el acasă, devenisem ca în filmul cu burlacul greu de scos din casă la 30 de ani =))

Eu spun doar ce concluzie am tras din experienta mea. Fiecare face cum stie mai bine, dupa prioritati, posibilitati si proprii convingeri. Nu ma apuc acum sa ma iau de nimeni si sa pun lumea la coltul rusinii.
Si bineinteles mino ca ei stiu mai bine ce au de facut. O sa vina si si timpul nepoteilor =))
Geany sa va fie de bine vacanta! Frumoase pozele si foarte funny aventura voastra.

Un weekend frumos la toata lumea! Aici sarbatorim "Labor day" ( ziua muncii ).

Eu nu te-am citat pentru că nu mă refeream la tine că ai da sfaturi sau că pui pe cineva la colțul de rușine, tu de ce mă citezi? Și eu am făcut același lucru, am vorbit din propriile experiențe. Ar fi mișto să vorbim fără să ni se pară mereu că cineva face referire musai critică la mesajele noastre. E deranjant cîteodată.

#46064 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 07 September 2020 - 12:07 PM

buna dimineata!

Imagine postata gata, am terminat liceul! Imagine postata Azi a primit Antonia rezultatele la bac, 589 din 625

Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#46065 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 September 2020 - 12:13 PM

Vezi postareaalpha, la 07 September 2020 - 12:07 PM, a spus:

buna dimineata!

Imagine postata gata, am terminat liceul! Imagine postata Azi a primit Antonia rezultatele la bac, 589 din 625

Felicitari Alph'! :71: =)) ... :(

#46066 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 September 2020 - 12:24 PM

buna dimineata!
Azi a primit Antonia rezultatele la bac, 589 din 625

Bravo, felicitari!

#46067 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

P.S Pt. amatori,incepand de azi,luni,marti si miercuri pe antena 1 de la ora 20,30 incepe sezon nou(sezonul 8) chefi la cutite =))

#46068 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

buna dimineata!

Bravo! Ce mă bucur sa aud si vești bune! Mult succes in viitor!

#46069 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 07 September 2020 - 12:38 PM

Vezi postareamino, la 07 September 2020 - 12:24 PM, a spus:

buna dimineata!

Bravo! Ce mă bucur sa aud si vești bune! Mult succes in viitor!

Multumim! Imagine postata

Vezi postareaGeany, la 07 September 2020 - 12:13 PM, a spus:

buna dimineata!

Felicitari Alph'! :71: =)) ... :(

Multumim!

Vezi postareaAdriana, la 07 September 2020 - 12:24 PM, a spus:

buna dimineata!
Azi a primit Antonia rezultatele la bac, 589 din 625

Bravo, felicitari!

Multumim!
Imagine postata

#46070 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 07 September 2020 - 01:28 PM

Felicitari, Alpha! Ce vrea sa faca mai departe?

#46071 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 07 September 2020 - 04:11 PM

Vezi postareaadi_edi, la 07 September 2020 - 01:28 PM, a spus:

Felicitari, Alpha! Ce vrea sa faca mai departe?

Multumim!

Anul asta face un curs post-liceal ca sa-si faca portofoliul pentru arte
Pentru universitate trebuie sa se hotarasca pana anul viitor: se duce la arte, cum vrea acum, sau se razgandeste si se duce la limbi straine sau drept.
Are puncte destule pentru orice vrea
M-am bucurat ca a ales varianta asta, mai ales in situatia actuala. Poate pana anul viitor se mai limpezesc lucrurile
Cursul post-liceal il face aici, deci sta acasa
Abia in decembrie face 18 ani si e destul de nehotarata inca. Asa o sa aiba timp sa-si aleaga ce vrea
Imagine postata

#46072 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,425
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 07 September 2020 - 04:11 PM

Felicitări fetei alpha! Și felicitări și vouă! Ce repede au crescut!

La noi astăzi Weekend prelungit. Sa vedem ce mai facem și astăzi 🙂

#46073 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 07 September 2020 - 04:15 PM

Vezi postareaWowerful, la 07 September 2020 - 04:11 PM, a spus:

Felicitări fetei alpha! Și felicitări și vouă! Ce repede au crescut!

La noi astăzi Weekend prelungit. Sa vedem ce mai facem și astăzi 🙂

Multumim Wow! Da, trece tare repede. Parca ieri le-am dus la gradinita
Imagine postata

#46074 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,024
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 07 September 2020 - 09:43 PM

Felicitari copchilei, Alpha!multa bafta si succes in tot ceea ce isi doreste!

#46075 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 08 September 2020 - 06:40 AM

Neatza! La mulți ani Mariilor si tuturor celor ce sărbătoresc azi! Dau o cafea si o prăjitură virtuală!
Fisier atasat  prajitura-Harry-cu-mascarpone-cafea-si-piscoturi-A.jpg (171.89K)
Number of downloads: 0
Reteta prăjituri este aici, dacă intereseaza pe cineva :(. In alta ordine de idei ma întâlnesc cu o colega dimineață in autobuz si din vorba in vorba imi spune ca e soacra mare (amandoua avem doar cate un băiat) saptamana viitoare, iar baiatul ei de cine credeti ca va fi cununat? De Moise Guran, baiatul ei fiind unul din cei care au pus bazele aplicației Biziday inca din timpul facultății! Asta mi-a facut ziua happy! Sper sa nu mi-o strice niste idioți =)). Si tot de azi lucram doar 4 ore, iar afara bate un vant de toamna târzie, rece. O zi frumoasa, tuturor!

Aceasta postare a fost editata de mino: 08 September 2020 - 06:41 AM

#46076 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,024
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 08 September 2020 - 10:43 AM

Buna dimi,
La noi a inceput scoala de 1 saptamana, clasele 1-4 invata 5 zile pe saptamana, cspsule de 16 copii, cei mai mari pe zoom.
Cafeul de dimi

Fisier atasat  IMG-20200908-WA0001.jpg (95.41K)

#46077 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,773
  • LocationSibiu

Postat 08 September 2020 - 12:42 PM

buna dimineata!

Felicitari si mult succes mai departe! Imagine postata

La multi ani Mariilor si Mariucilor! =))
N-am mai pus de mult masa la han. Va invit sa ne bucuram de ultimele zile frumoase. (poza de pe net)
Fisier atasat  bab59fb273059447c1280b0323dedda2.jpg (99.03K)

#46078 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 08 September 2020 - 02:26 PM

Cum adica ultimele zile frumoase? Stai sa vezi ce zile faine or sa vie dupa ce apare vaccinu'! Sar-na de urari Imagine postata
Valeu ce nebunii pe stergaru ala!!! Ca porcu' as da iama-n ele!
Cafeaua ta, Clau, ainlei Imagine postata!
Alphalinda!!! Bravos, natiune! Apai copchii de-ai tai sa tot ai, soro! Imagine postata

Mariucilor, Marioarelor, Mariutelor, sfinte ori ba, la multi ani cu numele!

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#46079 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,425
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 08 September 2020 - 06:58 PM

Vin și eu cu întârziere- La mulți ani Celor. Are se serbează astăzi de Sfânta Mărie mică! Sa fiți sănătoși și voioși!

In rest- mi-au căzut cu tronc biscuitii lui Clau. Biscuiți sunt sau m-am dilit eu?

#46080 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 09 September 2020 - 11:03 AM

Vezi postareaclau_ash, la 07 September 2020 - 09:43 PM, a spus:

Felicitari copchilei, Alpha!multa bafta si succes in tot ceea ce isi doreste!

Multumim!

Vezi postareaboni, la 08 September 2020 - 12:42 PM, a spus:

buna dimineata!

Felicitari si mult succes mai departe! Imagine postata

Multumim!

Vezi postareaLapona Enigel, la 08 September 2020 - 02:26 PM, a spus:

Alphalinda!!! Bravos, natiune! Apai copchii de-ai tai sa tot ai, soro! Imagine postata

Multumim! Imagine postata
Imagine postata

Arata acest topic

• 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 2302
  • 2303
  • 2304
  • 2305
  • 2306
  • Ultima »