Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2395 Pagini +
  • « Prima
  • 2322
  • 2323
  • 2324
  • 2325
  • 2326
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#46461 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 26 January 2021 - 07:12 PM

Vezi postareabellamama, la 26 January 2021 - 07:05 PM, a spus:

Dar negi ca exista si copii cu ADHD, pe care parintii nu-i trateaza si care esueaza social, profesional si afectiv din aceasta cauza?

Io nu am spus asa ceva. Nu ai citit bine ce am scris. Sau ai citit ca sa reactionezi ci nu ca sa intelegi ce am scris si abia apoi sa reactionezi.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#46462 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • LocationZierikzee, NL

Postat 26 January 2021 - 07:22 PM

Ca sa fim bine intelesi. Am discutat de multe ori, cu Carmen, pe tema ADHD, pe tema psihologi... si alte teme. Ea stie foarte bine cum gandesc despre chestiile astea si de ca gandesc asa. Uneori cadem de acord asupra subiectului. Alte ori cadem de acord ca nu suntem de acord unul cu altul :)

Chestia asta cu ADHD ramane o chestie sensibila. Si nu numai atat, a devenit ceva la moda. Si asta ma oftica pe mine. Io nu spun ca nu exista cazuri de ADHD cu adevarat. Pacatele mele! Ce zic eu este ca se pune stampila de ADHD mult prea repede, fara a se face o analiza serioasa. Iar in tagma asta cad multi medici, psihologi, parinti, etc.

Nu de pomana am pus filmuletele astea aici. Nu ca sa imi sustina mie cele scrise, ci ca sa va puna pe voi sa ganditi mai mult. Si daca nu sunteti de acord cu mine, foarte bine. Sper, insa, ca v-am mai dat o chestie la care sa va ganditi. Si ce vreti sa faceti voi cu asta... io n-am nimic de spus in asta.

Nu in ultimul rand spun... Daca aveti nevoie de un sfat bun, o puteti intreba pe Carmen. Si sunt convins ca va va da un sfat bun.

Aceasta postare a fost editata de dragos: 26 January 2021 - 07:24 PM

#46463 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,976
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 28 January 2021 - 08:47 AM

Neatza, ma deprimă o tuse reapărută de vreo săptămână așa că starea asta ar merge alungată cu o cafea !

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de mino: 28 January 2021 - 08:48 AM

#46464 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • LocationSibiu

Postat 28 January 2021 - 11:52 AM

Mino, ai grija de tine!
Uite, vin si eu cu un ceai :)
Fisier atasat  garlic-tea-3.jpg (55.93K)
Number of downloads: 0

Multa sanatate tuturor si salutari din goana calului Imagine postata

#46465 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 28 January 2021 - 01:44 PM

Neata si de la mine!

Dragos, eu am inteles ce ai zis si nu ma simt avizata. Nu am avut intentia sa starnesc certuri.
Multumesc Carmen, adi si bellamama! Vorbele voastre m-au incurajat. Imagine postata

Si revenind la ziua de astazi- e friiig nene! E iarna! Mai este astazi si maine e vineri si apoi nu mai ies ope afara daca nu este musai.
Sambata dimineata am in plan o cafea luunga in varful patului.

Mino, am inteles ca recuperarea dupa afurisitul asta de virus e lunga si anevoioasa. Simptome care dispar, reapar din senin, oboseala e persistenta. Ai grija de tine si odihneste-te.

Sanatate multa tuturor si ia ziceti- voi ce mai faceti de mancare ca io nu mai am inspiratie. Tot aceleasi chestii le pregatesc- vesnicul pui cu vesnicul broccoli/conopida/fasole verde si vesnica salata..

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 28 January 2021 - 01:45 PM

#46466 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 January 2021 - 02:52 PM

Yelleu, babiz, craziz, ladiez and co. Imagine postata ! Sper ca sunteti bine cu toatele si ca nu ati fost prea cuminti, ca , pisici, o viata-avem doar Imagine postata

Am revenit la cartierul general, am o gramada pe cap, incepand cu masina , a carei bateria a decedat in doua luni de zile de stat pe loc si terminand cu mormanul de corespondenta. Ndah, aventuros inapoi in la vida loca.

Dar, am vazut eu bine sau am visat ceva posturi de la Arcadia si Nasa? Asta da surpriza!
Ia sa bem ceva, ca de amiaz':
Fisier atasat  168b79e53ff9a6744333e64f73980117.jpg (90.39K)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#46467 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • LocationSibiu

Postat 28 January 2021 - 03:38 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 28 January 2021 - 02:52 PM, a spus:

Yelleu, babiz, craziz, ladiez and co. Imagine postata !
Uelcam bec, fata draga Imagine postata

#46468 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 28 January 2021 - 04:29 PM

Vezi postareaboni, la 28 January 2021 - 03:38 PM, a spus:

Senchiu kindly, babe! Bine v-am si ne-am regasit! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#46469 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • LocationZierikzee, NL

Postat 28 January 2021 - 05:48 PM

Am revenit la cartierul general, am o gramada pe cap, incepand cu masina , a carei bateria a decedat in doua luni de zile de stat pe loc si terminand cu mormanul de corespondenta. Ndah, aventuros inapoi in la vida loca.

Apai bine-ai revenit vartoasa!

#46470 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,793
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 28 January 2021 - 07:10 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 28 January 2021 - 04:29 PM, a spus:

Partyyyyyy :) :) !!!

#46471 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,793
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 28 January 2021 - 07:49 PM

Vezi postareaWowerful, la 28 January 2021 - 01:44 PM, a spus:

Sanatate multa tuturor si ia ziceti- voi ce mai faceti de mancare ca io nu mai am inspiratie. Tot aceleasi chestii le pregatesc- vesnicul pui cu vesnicul broccoli/conopida/fasole verde si vesnica salata..

Eu zic sa te inscrii pe un forum culinar, tre' sa gasesti ceva retete acolo :) ...

Zilele trecute a facut sotul dovlecei - taiati felii, intr-un castron, pus ulei, sare, piper, parmezan ras, amestecat bine, pus in tava, dat la cuptor cateva minute, pe urma mutat tava pe raftul de sus in cuptor la broil inca vre 3 minute, aproape ne-am batut pe ei.
Ce am mai mancat saptamana asta dar n-am mai pus poze:
Caponata (reteta de aici de pe forum) cu quinoa + pui / peste.
Ardei umpluti
Fasole frecata cu ceapa caramelizata
Supa de salata - azi o fac

#46472 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 29 January 2021 - 12:20 PM

Hello, hello si welcome back swetty! Eu de mâncare am făcut în ultimele doua zile doar chestii simple gen friptura cu legume in stil chinezesc la prânz si salate grecești pe seara azi la prânz un orez cu legume ca așa imi fusese pofta mea iar sotului friptura cu ciuperci si sos de usturoi cu smantana dar....surpriza, s-a băgat în orezul meu, cica arata bine. Nu le mai fac poze ca v-am plictisi deja. Va doresc tuturor un weekend minunat!

Ce as bea o cafea din asta!

Fisiere atasate

#46473 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 29 January 2021 - 02:06 PM

Vezi postareaadi_edi, la 28 January 2021 - 07:49 PM, a spus:

Eu zic sa te inscrii pe un forum culinar, tre' sa gasesti ceva retete acolo :) ...

:) sa stii ca e o idee buna!

Welcome back Lapona! Vino sa te pup ca mi-ai lipsit!

Pffuaiii! Io am uitat cum erau frigurile din Romanica. Astazi dimineata e frig si vant si cand am plecat am deschis usa si am inchis-o inapoi. Nu am avut inima sa ies din prima. A trebuit sa imi fac curaj ca sa ies. Uff!

Si de mancare am facut niste costite cu cartofi, conopida si dovlecei. Dar astazi iar am treaba. Cred ca o sa fac orez cu piftele.Am si o punga de oase la congelator asa ca o sa pun sa le fac supa si o sa fac si ceva lung sa mancam macar de 2 ori.

E vineri! Happy Friday everybody!

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 29 January 2021 - 02:07 PM

#46474 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 29 January 2021 - 03:36 PM

Vezi postareaadi_edi, la 28 January 2021 - 07:10 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 28 January 2021 - 04:29 PM, a spus:

Partyyyyyy :) :) !!!

Vezi postareamino, la 29 January 2021 - 12:20 PM, a spus:

Hello, hello si welcome back swetty! Eu de mâncare am făcut în ultimele doua zile doar chestii simple gen friptura cu legume in stil chinezesc la prânz si salate grecești pe seara azi la prânz un orez cu legume ca așa imi fusese pofta mea iar sotului friptura cu ciuperci si sos de usturoi cu smantana dar....surpriza, s-a băgat în orezul meu, cica arata bine. Nu le mai fac poze ca v-am plictisi deja. Va doresc tuturor un weekend minunat!

Ce as bea o cafea din asta!

Vezi postareaWowerful, la 29 January 2021 - 02:06 PM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 28 January 2021 - 07:49 PM, a spus:

>>>>>>>>>>>>>>> Hahahahahaha, am pocnit de ras la asta. Tot dudea ai ramas Imagine postata

=)) sa stii ca e o idee buna!

Welcome back Lapona! Vino sa te pup ca mi-ai lipsit!

Pffuaiii! Io am uitat cum erau frigurile din Romanica. Astazi dimineata e frig si vant si cand am plecat am deschis usa si am inchis-o inapoi. Nu am avut inima sa ies din prima. A trebuit sa imi fac curaj ca sa ies. Uff!

Si de mancare am facut niste costite cu cartofi, conopida si dovlecei. Dar astazi iar am treaba. Cred ca o sa fac orez cu piftele.Am si o punga de oase la congelator asa ca o sa pun sa le fac supa si o sa fac si ceva lung sa mancam macar de 2 ori.

E vineri! Happy Friday everybody!

Multumesc dragelor! Party it is, ce mama ma-si , ca doar e vineri. Sa curga beuturaaaaa!

Si si ceva de rontait, ca avem alcoale:
Fisier atasat  592e91875a7e2144fcc46d0d0bb7b83c.jpg (41.25K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  fff826575ec1b3f4a18478b7f8337251.jpg (33.28K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  56b1a7778ebe09f7fd52e6a1fd695f5f.jpg (65.86K)
Care veniti cu o bagheta crocanta, ca io am renuntat la paine :)))
Dupa ce am mancat la Greuceanu in spital, ca stiam : cea mai buna mancare e la micul dejun, asa ca tre sa te tina pe toata ziua. Ca masa de seara o saream...care masa de seara erau resturile de la micul dejun si ceva carrtofi ori paste.

Ca doar din astea am avut . nah bufet, unii erau pe spate nene de asemenea bogatie si variatie Imagine postata Bine, mi-am adus aminte repede ca gatitul a devenit asa un fel de super skill prin societatile astea de vest, desi vad ca Germania a inceput sa se prezinte foare bine la mancatul sanatos si sport.

No, la pranz aveam ori orez, ori paste ori cartofi in tot felul de sosuri infioratoare , fara gust, clar din punga, doldora de glutamate, xhantan si grasime din aia suprasaturata plus inca vreo doua sosuri separate - din aceeasi categorie , dintre care unul era servit a doua zi la pranz ca fiind supa crema Imagine postata Ajunsesem in ultima saptamana nici sa nu mai trec pe la sala de mese la pranz ca mi se intorceau matele, va jur. Bai si daca va faceam poze, aratat totul ca de revista, top service, wow! Ca sa vezi ce simplu e sa prostesti lumea, mai ales daca lumea parte din categoria artisti culinari, adica, seriously! Imagine postata
In ultimele zile ma duceam la chioscul intern sa iau Brezeln, ca sa fac, totusi, plinul. Si eu ma pregatisem spiritual pentru mancare de spital din aia de stiam din spitalele anterioare cand oricum nu aveam voie decat apa chioara de slabisem 6 kile in doua saptamani, dar neh.

Ori cä cä, ori cä cä...va urez la toate sa nu aveti prilejul sa mancati mancare de spital , indiferent cat de buna o fi ea.
Amin!

Waaa, ce fain arata latte machiatto ala , Mino! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#46475 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 29 January 2021 - 07:08 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 29 January 2021 - 03:36 PM, a spus:

Care veniti cu o bagheta crocanta, ca io am renuntat la paine :)))
Dupa ce am mancat la Greuceanu in spital, ca stiam : cea mai buna mancare e la micul dejun, asa ca tre sa te tina pe toata ziua. Ca masa de seara o saream...care masa de seara erau resturile de la micul dejun si ceva carrtofi ori paste.

Ca doar din astea am avut . nah bufet, unii erau pe spate nene de asemenea bogatie si variatie Imagine postata Bine, mi-am adus aminte repede ca gatitul a devenit asa un fel de super skill prin societatile astea de vest, desi vad ca Germania a inceput sa se prezinte foare bine la mancatul sanatos si sport.

No, la pranz aveam ori orez, ori paste ori cartofic in tot felul de sosuri infioratoare , fara gust, clar din punga, doldora de glutamate, xhantan si grasime din aia suprasaturata plus inca vreo doua sosuri separate - din aceeasi categorie , dintre care unul era servit a doua zi la pranz ca fiind supa crema Imagine postata Ajunsesem in ultima saptamana nici sa nu mai trec pe la sala de mese la pranz ca mi se intorceau matele, va jur. Bai si daca va faceam poze, aratat totul ca de revista, top service, wow! Ca sa vezi ce simplu e sa prostesti lumea, mai ales daca lumea parte din categoria artisti culinari, adica, seriously! Imagine postata
In ultimele zile ma duceam la chioscul intern sa iau Brezeln, ca sa fac, totusi, plinul. Si eu ma pregatisem spiritual pentru mancare de spital din aia de stiam din spitalele anterioare cand oricum nu aveam voie decat apa chioara de slabisem 6 kile in doua saptamani, dar neh.

Ori cä cä, ori cä cä...va urez la toate sa nu aveti prilejul sa mancati mancare de spital , indiferent cat de buna o fi ea.
Amin!

Si nu v-a dat varza? Ca eu am avut si varza murata cu..carnati cabanos semiafumati!
Desi mi-a placut mancarea, tot am slabit 5 kg pe care am avut grija sa le pun in doua saptamani la loc. Acum am ajuns la 79, dar zau ca nu mai vreau sa am 74- 75 kg. Asa ca confirm, oricat o fi de buna mancarea de spital, mai bine fara ea!

#46476 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 01 February 2021 - 11:46 AM

Neata la toata lumea!
Pregatesc o :
Fisier atasat  9913f59e29200ebaf2a21832f694686e.jpg (45.12K)

Mino, nici vorba de varza decat in forma de salata amestecata mereu cu un maglavais de maioneza si ulei si ceva otet plus mult zahar...

Incet, incet capat senzatia ca suntem in romanul de fictiune al lui Michael Ende - Poveste fara sfarsit...
Acestea sunt zonele cu risc ridicat respectiv numar mare de infectati in Europa:
https://www.faz.net/...ab-global-de-DE

Nu stiu cum e pe la altii, dar aici au devenit drastici cu restrictiile...ieri am citit ca in unele landuri se si opresc masini cu mai mult de doua persoane si se controleaza daca provin din aceeasi familie toti cei din masina.
Voi cum v-ati inceput saptamana?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#46477 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,005
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 01 February 2021 - 12:11 PM

Pe la noi e ciudat, vaccinul nu pare sa aiba prea mare efect, iar restrictiile sunt fara numar.

Situatia e cam asa:
Am intrat in lock down total pe 6.01, cu 6% pozitivi noi (dintre care 873 bolnavi in stare critica, 210 intubati)
Azi, dupa 3 saptamani jumate de lockdown, cu 3 milioane vaccinati 1 data, 1.790.121 vaccinati de 2 ori avem 9.4% pozitivi noi, dintre care 1140 bolnavi in stare critica si 315 intubati, ceea ce inseamna o crestere de aprox 30% pe toate planurile: pozitivi noi, bolnavi in stare critica si intubati...

Lockdown-ul aici e asa:
-toate scolile si gradinitele sunt inchise
-toate magazine in afara de supermarketuri, farmacii, jocuri pt copii, dolar store si magazine de electrice sunt inchise
-lucreaza numai cei care sunt indispensabili, cu hartie la mana in caz ce suntem opriti de politie
-de 1 saptamana au inchis si aeroportul si toate granitele
-avem voie sa ne departam de casa 1km
-nu avem voie sa ne vizitam
-cafenelele si restaurantele lucreata numai in sistem de livrari (pana acasa sau pana in parcare :) )

Si colac peste pupaza, acu 2 zile au descoperit in unul din marile spitale ca 9 doctori care facusera amandoua vaccinurile sunt pozitivi...nu se stie daca au contaminat in veselie tot ce au atins.

In rest toate bune

Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 01 February 2021 - 12:51 PM

#46478 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 01 February 2021 - 12:23 PM

La noi nici magazinele de bricolaj, nici alea de 1 euro ori jucarii pt. copii nu sunt deschise, nush cum o fi in alte landuri. Doar magazinele care vand alimente, respectiv supermarketuri, cele speciale de bauturi, farmacii, pietele saptamanale, carmangerii, brutarii. In rest, pauza.

Ideea e ca interdictiile de cati au voie sa iasa, din cate familii, cum sa te intalnesti sunt foarte stricte...ieri insa a fost soare si pe faleza lacului de acumulare din oras - o zona de recreere centrala- era absolut full! Nici sa fi avut observatori din elicopter nu iti dadeai seama care cui apartinea si cine cu cine e, ca era mult prea aglomerat.

Eu cred ca o sa inceapa mai abitir tulburarile sociale, acum ca se stie ca vaccinul nu este eficient si nu ofera nici o garantie de protectie...mi-e teama ca ce am vazut in Olanda o sa cam inceapa sa se extinda.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#46479 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,005
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 01 February 2021 - 12:29 PM

Pai dau din pinteni sa dubleze amenzile si pentru cei care organizeaza adunari sa le faca dosar penal.

Faza cretina dupa parerea mea e ca au inchis aeroportul si nu le da voie israelienilor ramasi afara sa se intoarca in tara...

Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 01 February 2021 - 12:50 PM

#46480 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 01 February 2021 - 12:41 PM

Oare numai la noi in Ro se relaxeaza treaba? Astia vor sa dea drumul la scoli, au dat drumul la restaurante ( ma rog, 30%) la teatre si cinematografe. Chiar voiam Clau sa intreb cum e la voi ca auzisem de multe restrictii dar si ca procentul de vaccinati e cel mai mare dintre tari.

Eu am chemat salvarea pentru mama ieri dupa amiaza, iar azi noapte la12 m-am dus la Vaslui sa o iau ca a externat-o cu colica renala bilaterala si tratament acasa. Dimineata eram la medicul ei de familie. Diseara ma duc la pneumolog si oftalmolog ca nu mai vad bine cu ochelarii. Deci distractie, pe care nu vi-o doresc!

Arata acest topic

• 2395 Pagini +
  • « Prima
  • 2322
  • 2323
  • 2324
  • 2325
  • 2326
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul