Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2395 Pagini +
  • « Prima
  • 2324
  • 2325
  • 2326
  • 2327
  • 2328
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#46501 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,976
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 02 February 2021 - 03:16 PM

Vezi postareaclau_ash, la 02 February 2021 - 11:41 AM, a spus:

La noi sunt 23 grade =)), a 2-a cafea e pe terminate :unsure:

De la schimbarile astea bruste m-au apucat iar durerile de umar, ceea ce inseamna ca diseara ma electocutez =)) si sper ca dupa 2-3 sedinte sa ma lase si sa nu trebuiasca sa manac arcoxia.

Cu ce te electrocutezi, Clau?

#46502 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 02 February 2021 - 03:26 PM

Vezi postareaclau_ash, la 02 February 2021 - 11:41 AM, a spus:

La noi sunt 23 grade =)), a 2-a cafea e pe terminate :unsure:

De la schimbarile astea bruste m-au apucat iar durerile de umar, ceea ce inseamna ca diseara ma electocutez =)) si sper ca dupa 2-3 sedinte sa ma lase si sa nu trebuiasca sa manac arcoxia.

Auleu...imi pare rau sa aud!Am in spate tone de arcoxia, tramadol, si toata lista lor...sper sa fie doar o bursita la tine sau o inflamare lejera a articulatiei...Iti faci singura proceduri cu impulsuri electrice?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#46503 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 02 February 2021 - 03:33 PM

Vezi postareaalpha, la 02 February 2021 - 11:59 AM, a spus:

Vezi postareaWowerful, la 01 February 2021 - 07:48 PM, a spus:

Da, problema trebuie investigata. E prea devreme sa se traga niste concluzii. Parerea mea.
Nu vreau sa generalizez dar stiu romanasi de-ai nostri de pe-aici din zona mea care au declarat ca au de gand sa falsifice dovada de vaccinare ( asta daca o sa fie sa se ceara pentru calatorii interne si internationale). Mai exact vor sa plateasca sa primeasca dovada de vaccinare fara sa faca vaccinul. Deja au si oferta de la cineva care o sa ii ajute- o asistenta medicala sora, cumnata de-a nu stiu cui.
Aceeasi persoana tocmai ce a mers in Romania pentru o luna si a mers cu test negativ fals.
Nu stiu daca ii trebuia, dar a facut rost pentru a evita o eventuala carantina.

Cine stie cati din astia mai sunt in lume..

Multi. Chiar ieri am auzit la radio ca e un nou business. Falsificarea de teste covid

Si noi suntem in lockdown. Imediat dupa Craciun. Scolile sunt inchise, toate magazinele ne-esentiale, constructiile ne-esentiale, restaurante, baruri, etc. Ne-au dat drumul cu vreo doua saptamani inainte de Craciun, ca nu puteam trai fara shopping, a venit lumea acasa de sarbatori, s-au organizat petreceri, si de la 3-400 de cazuri pe zi am ajuns la 3-4000. Pe 27 ne-au inchis iar si o sa tina cel putin pana la inceputul lui martie. Ce ma enerveaza aici e ca nu au luat masuri concrete de la inceput. Traim pe o INSULA! Nu pot sa inteleg cum am ajuns in situatia asta
Acu cateva zile a zis un papitoi din guvern ca pana in septembrie toata populatia adulta va fi vaccinata. Dupa 2 zile, alt papitoi, care din pacate e prim-ministru, a zis ca poate catre iarna-ncolo! Nici vorba de septembrie ca merge greu cu aprovizionarea.

Ma uit la BBC ...te iei cu mainile de cap, soro!

Lumea incearca sa reziste, insa eu pe strada si prin putinele magazine, pe unde te poti duce, tot am senzatia ca atmosfera este din ce in ce mai apasatoare, mai incarcata...
A-propos de rapelul la vaccin, sora-mea mi-a zis ca foarte multi colegi de-ai ei care si l-au facut au avut reactii si ca doua fete au avut nevoie de perfuzii/glucoza etc.

Va vaccinati toate?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#46504 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,529
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 02 February 2021 - 05:11 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 02 February 2021 - 03:33 PM, a spus:

Vezi postareaalpha, la 02 February 2021 - 11:59 AM, a spus:

Vezi postareaWowerful, la 01 February 2021 - 07:48 PM, a spus:

Da, problema trebuie investigata. E prea devreme sa se traga niste concluzii. Parerea mea.
Nu vreau sa generalizez dar stiu romanasi de-ai nostri de pe-aici din zona mea care au declarat ca au de gand sa falsifice dovada de vaccinare ( asta daca o sa fie sa se ceara pentru calatorii interne si internationale). Mai exact vor sa plateasca sa primeasca dovada de vaccinare fara sa faca vaccinul. Deja au si oferta de la cineva care o sa ii ajute- o asistenta medicala sora, cumnata de-a nu stiu cui.
Aceeasi persoana tocmai ce a mers in Romania pentru o luna si a mers cu test negativ fals.
Nu stiu daca ii trebuia, dar a facut rost pentru a evita o eventuala carantina.

Cine stie cati din astia mai sunt in lume..

Multi. Chiar ieri am auzit la radio ca e un nou business. Falsificarea de teste covid

Si noi suntem in lockdown. Imediat dupa Craciun. Scolile sunt inchise, toate magazinele ne-esentiale, constructiile ne-esentiale, restaurante, baruri, etc. Ne-au dat drumul cu vreo doua saptamani inainte de Craciun, ca nu puteam trai fara shopping, a venit lumea acasa de sarbatori, s-au organizat petreceri, si de la 3-400 de cazuri pe zi am ajuns la 3-4000. Pe 27 ne-au inchis iar si o sa tina cel putin pana la inceputul lui martie. Ce ma enerveaza aici e ca nu au luat masuri concrete de la inceput. Traim pe o INSULA! Nu pot sa inteleg cum am ajuns in situatia asta
Acu cateva zile a zis un papitoi din guvern ca pana in septembrie toata populatia adulta va fi vaccinata. Dupa 2 zile, alt papitoi, care din pacate e prim-ministru, a zis ca poate catre iarna-ncolo! Nici vorba de septembrie ca merge greu cu aprovizionarea.

Lumea incearca sa reziste, insa eu pe strada si prin putinele magazine, pe unde te poti duce, tot am senzatia ca atmosfera este din ce in ce mai apasatoare, mai incarcata...
A-propos de rapelul la vaccin, sora-mea mi-a zis ca foarte multi colegi de-ai ei care si l-au facut au avut reactii si ca doua fete au avut nevoie de perfuzii/glucoza etc.

Va vaccinati toate?

Eu da. Din pacate-sau ar trebui sa zic di fericire de fapt- eu voi fi in ultima grupa de vaccinati. Aici au inceput cu cadrele medicale faza 1 dupa care vor continua pe categorii de varsta si vulnerabilitati. Grupa 54 -16 in care intru eu este ultima. Asa ca poate prin septembrie sa imi vina randul. Muschi de politicieni cu acul in ei nu au fost aratati pe aici.
brain loading....please wait....

#46505 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 02 February 2021 - 05:45 PM

Pana-mi vine mie randul la vaccinat, trece pandemia Imagine postata Nu c-as fi cine stie ce juna, am trecut de faza "spring chicken", dar la cum merge treaba....

Citeaza

Sunt disperati de mutatii
La vaccinuri cred ca stau cel mai bine in Europa, cica pana la sfarsitul lui mai vaccineaza tot poporul
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#46506 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,005
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 02 February 2021 - 07:12 PM

Problema cu umarul e veche, de vreo 5 ani si se trage de a o unitate de aer conditionat asezat in spatelele meu.
Avram asa dureri ca nu putem sa misc mana sa schimb vitezele la masina, nu o data am ajuns la servici in viteza a 2-a...
Dupa multe medicamente, multe arcoxia de parca nu-mi ajungeau 30-40 de ibuprofen amestecat cu optalgin si alte alea pe luna am ajuns la un ortoped care s-a oferit sa- mi faca injectie cu steroizi in umar la fiecare 6 luni. Am zis pas si atunci m-a trimis la fizioterapie.
Acolo am dat de o doctorita super draguta care m-a electorcutat timp de 12 sedinte 20 de minute fiecare + alte cateva exercitii. Electrocutarea a lucrat ca o minune, deja de la primele sedinte si aproape 2 ani nu am avut nimic.
Fata prevazatoare cum sunt i-am zis doctoritei ca vreau si eu aparat ca al ei =)) mi-a zis ca exista o versiune mai simpla care poate fi cumparata cu reteta, 40 eur asa ca am cumparat.
Are 4 electrozi care se lipesc pe muschi (eu le lipesc in aceleasi zone unde imi punea doctorita) cu diferite intensitati reglabile, se simte ca atunci cand stam pe un picior si avem furnici in ele dupa ce schimbam pozitia.
Ceea ce e bine e ca dupa 1-2 sedinte,trece pentru mult timp. Ultima oara am facut acum vreo 10 luni....deci a trecu ceva timp... eu sunt multumita de el

Si asa arata domnul aparat cu toate alea

Fisier atasat  IMG-20210202-WA0017.jpg (213.88K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  IMG-20210202-WA0018.jpg (272.38K)

Fisier atasat  IMG-20210202-WA0019.jpg (49.68K)

De vaccinat, inca nu ne-am vaccinat, mai asteptam sa intelegem mai multe.

#46507 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 02 February 2021 - 09:48 PM

Clau, multumesc tare tare mult! O sa ma uit dupa el ca mi-am pierdut speranta in orice ajutor din partea medicilor...eu injectiile le-am facut ani si ani de zile, doar ca sa imi amorteasca pentru maxim 3 saptamani si sa o iau de la capat. Am facut si eu proceduri peste proceduri si cu curent electric si ventuze si si si... Imagine postata
Cat despre vaccin, eu eram hotarata sa il fac, acum, din ratiuni mai delicate , sunt mult mai retinuta. Oricum am de asteptat, clar! Ceea ce e bine , ca poate intre timp apar mai multe informatii despre ce riscuri poate avea.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#46508 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 03 February 2021 - 12:20 PM

Toata lumea, jos laboantele, rezervat pentru Adi_edi: salato-trifle . Dietetica, inocenta, harmless!

Fisier atasat  02eb97878eb10a6c8047e1be917ae12e.jpg (83.73K)

Si pentru noi, ceilalti, care ne uitam de pe margine Imagine postata:
Fisier atasat  2098962c11df7c310dd1da9fec0b745a.jpg (42.94K)
Evident cu:
Fisier atasat  65f6bac087685e4d9f7970591eeab9e0.jpg (139.71K)
Fisier atasat  7c1113403161f95d75d373a14e16385d.jpg (24.95K)
Mai ales pentru Blackie Imagine postata
Si pentru ceioase Imagine postata, si mai simplu si mai sofisticat:
Fisier atasat  cc43e5b429db0f73ccf594b810bbb0bf.jpg (81.91K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  1c5bfb32fecd0c138b99631a9a160bad.jpg (39.8K)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#46509 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 03 February 2021 - 12:27 PM

Imagine postataImagine postataImagine postata

Si sala e inchisa si nu ai unde sa te duci sa faci miscare Imagine postata
Voi ce mai faceti la capitolul asta?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#46510 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 03 February 2021 - 12:35 PM

Si o stire care , in sfarsit! , nu are de-a face cu tema deceniului, yey!
Una din ciocolatele mele favorite de aici e Rittersport. No, si simpaticii astia s-au gandit si la alde mine si la alde cei de sufera de diabet si alte boli unde zaharul nu e permis, au creat o ciocolata care se numeste Cacao y nada dar nu au voie sa o numeasca ciocolata. Interzis! Asa zice societatea ciocolatei din Germania, pentru ca si deoarece ii lipseste unul din ingredientele obligatorii prevazute pentru ciocolata: zaharul!, pe care l-au inlocuit cu sirop natural de cacao , care are proprietatea de a indulci. Io creca incepem sa ne apropiem de finalul pandemiei...

https://www.tagesspi...ab-global-de-DE
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#46511 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 03 February 2021 - 12:52 PM

Am furat o cafea si o feliuță de prăji cu ciocolată. Sar'mana! =))

Eu as intreba medicul daca as avea voie să fac astfel de fizioterapie, sau ai mai facut fizioterapie cu curenți, Lori? De ce zic? Pentru ca soțul inca nu are voie sa faca fizio cu curenți, la boala lui.

#46512 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,793
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 03 February 2021 - 02:23 PM

Laponel, eu speram sa-mi dai mie peste maini :unsure: . Dar recunosc ca acum pot sa rontai doar un colt de cioco, de pofta, fara sa ma infig si in portia restului familiei, daca este =)) . Asa ca iau un pic din salata aia, noroc ca nu-s prea prietena cu Oreo =)) .Am sa ma uit si eu dupa ciocolata fara zahar, mersi de info!
Ieri iarasi m-am enervat un pic la spital, farmacia a intarziat sa medicamentele pentru tratament din cauza sistemului, in loc de 3 ore am stat 5. Din Octombrie au sistemul asta nou si mereu au probleme. Bine ca am avut niste snacks, 2 carti, ceva de crosetat si telefonul, am vorbit si cu maica-mea pe whatsapp...
Azi dimineata m-am trezit cam prea repede, asa ca fiind liniste m-am gandit sa incep... sa invat franceza. Nu cred sa pot face mai mult de o lectie pe zi, dar sper sa nici nu fac mai putin de atat.
Mino, sper ca mama ta e bine. Tu ai reusit sa-ti prelungesti medicalul, daca nu te simti inca bine?
Sanatate tuturor!
Mai e un pic si se termina saptamana =)) .

#46513 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 03 February 2021 - 03:36 PM

Exact!!! Ma infiorez, soro! Acum e duminica, acum e joi...like wtf?!!?!
Dar, pentru cei carora le trebuie asigurat 100% tratamentul nu se fac, stiu si eu, comenzi mai ample, sa aiba pe stoc, sa sa? Banuiesc ca te vei mai lovi de asteptari din astea, asa ca ia-ti manualul de franceza cu tine, casti, etc. Imagine postata Si, in cazul in care ai nevoie de un profi, here I aaaaam Imagine postata Intreaba-ma! Imagine postataNu esti fan Oreoooooo, never mind, le mananc eu Imagine postata

Mini-Mino, da , am mai facut din astea, nu mi-au ajutat cu nimic, dar sta a fost acum multi ani. O sa ma duc iar la ortoped sa intreb...mi s-a acrit de medici, de tratamente, de medicamente, de injectii, de fizio, de proceduri, de, de...! Dar...datoria mea e sa incerc in continuare, sa nu ma opresc, sa nu pierd speranta...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#46514 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 03 February 2021 - 03:49 PM

Iau un medicament de un an de zile care are ca efect terapeutic combaterea problemelor cronice, accelerarea productiei de serotonina pentru a iti ridica toleranta la simptome etc. Si, in spital mi-au monitorizat regulat nivelul substantei active a medicamentului in sange. Iac-asa am aflat si eu ca eu ma aflu in mod permanent sub valoarea terapeutica.
Chestia asta e comuna si oamenii de stiinta nu stiu sa explice de ce anume unele organisme acumuleaza foarte bine anumite substante si altele nu. Astia care nu acumuleaza si transforma optimal susbtanta curativa se presupune a avea un proces digestiv foarte rapid , respectiv anumite enzime care distrug partial efectul medicamentului. Asa ca au hotarat sa imi mareasca doza zilnica la 90 mg si mi-a explodat tensiunea, eu care am mereu intre 110 cu 75 si 120 cu 85. Mi-a ajuns la 177 cu 105. M-au monitorizat 24 de ore...aceeasi valoare, asa ca au scazut iar doza. La ora asta nu am decat o singura alternativa, sa iau un alt medicament care ar putea fi mai bine acceptat de corpul meu, dar, ala creste si mai rau tensiunea. Sau...medicamente de generatie mai veche care duc la o ingrasare formidabila...am cunoscut pacienti care luasera 30 kg in decurs de 1 an jumate - 2. Nu, mersi. Si am jurat ca nu mai accept injectii cu cortizon.
In 2018 am facut saptamanal cate 6 doze, timp de aproape doua luni. Deci aveam in loc de fata o luna plina...Imagine postata No f*** way!

In perioada din spital ne-au tinut si seminarii de educatie farma, unde inveti o gramada de chestii de insideri. De aceea e vital ! sa se ia medicamente cum ne tuna si de aia ce functioneaza la unul , nu functioneaza garantat si la altul...si cand ma gandesc cum inca se iau medicamente in Romania ...

Una peste alta, m-au bagat in spital pe faimosul Oxycodone, care a declansat un scandal monstru in SUA, pentru ca ajunsese sa se ia ca pe aspirina. Cert e ca eram high Imagine postata, dar , dupa perioada de proba, l-am refuzat , pentru ca daca esti pe picioarele tale si mai si trebuie sa conduci, sa iei decizii, in nici un caz nu e recomandat.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#46515 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 03 February 2021 - 04:27 PM

Laponel, farmacia avea medicamentele in stoc, dar nu primisera comanda sau nu au putut sa le trimita din cauza sistemului. Se facuse o aglomeratie in sala de tratament, ca tuturor pacientilor li se intarziasera procedurile. Spitalul asta a inventat zicala "if not broke, "fix" it "! Toti angajatii de acolo se plang, e trist (sau mai degraba strigator la cer) ca nu-si pot face treaba din cauza problemelor IT.
Am vrut sa te intreb daca, dupa ce ai trecut prin atatea, ai incercat sau te-ai gandit sa incerci terapii gen reiki? eu nu am incercat si nu sunt fan, dar cred ca as face-o daca toate alte resurse au dat gres...

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 03 February 2021 - 04:34 PM

#46516 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 03 February 2021 - 04:37 PM

Vezi postareaadi_edi, la 03 February 2021 - 02:23 PM, a spus:

Am sa ma uit si eu dupa ciocolata fara zahar, mersi de info!

Eu am incercat din asta si e acceptabila ( imi luase colegul ca erau la reducere ).
Fisier atasat  lily's.jpg (682.61K)
La mine astazi e prima zi din saptamana de lucru.

Tare e bine cand stau acasa si dorm si eu ca oamenii normali! Am facut si oameni de zapada! Trai pe vatrai!
Mino multa sanatate mamei tale! Si sanatate multa tuturor care au nevoie!

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 03 February 2021 - 04:38 PM

#46517 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 03 February 2021 - 06:55 PM

Buna seara, tuturor! Mama e mai bine, slava domnului! Apropo de dr., sper sa nu starnesc iar polemici, medicul mamei imi spune sa-i fac o analiza la urina + antibiograma, si imi spune sa-i cumpar doar doua zile de antibiotic, pentru a treia zi sa ma duc cu rezultatul si imi da ea compensata reteta. Ideea era ca voia sa vada antibiograma, ca daca nu e bun antibioticul, lucru perfect normal, doar ca antibiograma dureaza trei zile iar cand iau rezultatul medicul este de serviciu dupa amiaza, asta inseamna inca doua zile intrucat luni dimineata cand am ajuns in final acasa de la doctori a luat-o pe mama o criza de intrasem si eu in panica, asa ca i-am dat tratamentul inclusiv antibioticul recomandat dimineata, ca nu o puteam lasa asa sa-i dau seara antibioticul. Macar acum slava domnului se pare ca reactioneaza bine la tratament. Maine ma duc sa iau rezultatul analizei si antibiograma si ma duc la medic iar sa iau restul retetei.

Eu am reusit sa iau medical pana pe 15. Doar atat. A, nici gand sa ma consulte, modul de lucru e asa, se aduna pacientii in hol, fiecare îi spune ce nevoie are, ea ia hartiile de la fiecare si revine a doua zi sa ia hartiile facute de ea. Cand am ajuns acasa cu hartiile, am vazut cu stupoare ca am medical pe 15 zile, trimitere sa fac analize la sange si plamani, la laboratorul lor binenteles si sa revin cu rezultatele pentru evaluare si a scris scrisoare si reteta cu un medicament pentru asmatici care la mine nu are nici un efect. De ce la dat? Probabil e tratament standard! In fine luni m-am programat la alt laborator, ca la ele abia pe 22 aveam loc si o sa merg din nou la doctorita in speranta ca totusi imi va da ce trebuie sa treaca tusea asta care ma epuizeaza. Pana atunci mai fac ceai de cimbrisor si mai iau un expectorant pecare il luam in spital.

Aceasta postare a fost editata de mino: 03 February 2021 - 06:58 PM

#46518 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 03 February 2021 - 08:26 PM

Of... Mino, greu greu zilele astea cu vizitele la doctori. Nici inainte nu era prea roz, dar acum e cam... gri... Si eu am avut o infectie zilele trecute si pana a venit rezultatul de la laborator mi-au administrat ce antibiotic a crezut dr ca functioneaza. Din fericire nu a trebuit sa-l schimbe. Dar am patit o chestie cu fiu-meu mai demult, dr nostru nu lucra in ziua aceea, ne-am dus la altul si i-am spus ca are alergie la penicilina. Nu m-am uitat pe reteta dar la farmacie nu stiu ce mi-a venit sa intreb daca e in aceeasi grupa cu penicilina si a zis ca da. Si-i daduse si doza de adult =)) .

#46519 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 03 February 2021 - 08:51 PM

Vad bine??? Piscotel in vizita =)) ? sper sa si intre la han, la povesti, nu sa stea la usa...

#46520 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 03 February 2021 - 09:44 PM

Vezi postareaadi_edi, la 03 February 2021 - 04:27 PM, a spus:

Laponel, farmacia avea medicamentele in stoc, dar nu primisera comanda sau nu au putut sa le trimita din cauza sistemului. Se facuse o aglomeratie in sala de tratament, ca tuturor pacientilor li se intarziasera procedurile. Spitalul asta a inventat zicala "if not broke, "fix" it "! Toti angajatii de acolo se plang, e trist (sau mai degraba strigator la cer) ca nu-si pot face treaba din cauza problemelor IT.
Am vrut sa te intreb daca, dupa ce ai trecut prin atatea, ai incercat sau te-ai gandit sa incerci terapii gen reiki? eu nu am incercat si nu sunt fan, dar cred ca as face-o daca toate alte resurse au dat gres...

Pai si eu , care sunt un om foarte cerebral si rational, am cam inceput sa imi schimb abordarea. Numai cand ii aud pe doctori aici ca sa ma "imprietenesc" cu problema si sa nu ma mai lupt, ma iau cu mainile de par. Incet incet invat si despre altfel de terapii, tehnici de respiratie, metode de calmare in perioadele acute etc. etc. Acum doi ani ... sa imi fie cu iertare, nu ma mai gandeam decat la solutia finala ( adica metoda aia...ca sa scapi de toate belelele din viata, tre' sa scapi de viata...). Am fost foarte farte rau, nici nu stiu cum am reusit sa merg inainte, sincer. Cred ca munca m-a tinut in viata. Insa am tras frana de mana la tmp si am inceput sa imi ascult corpul. Tu incepi sa inveti franceza, eu incep sa invat "corpeza" , cum mi-au zis medicii. Am invatat foarte multe pana acum, mi-am schimbat perspectiva, am inceput sa imi refac putin resursele si sa ma ridic copacel-copacel. Once a gladiator, always a gladiator Imagine postata. Sunt determinata sa lupt pentru mine si sa imi recapat, macar cat se poate, calitatea vietii. Am tras de mine ca de un magar, am trecut prin multe si , na, toate si-au lasat amprenta...vedem ce-o mai fi. Cert e ca am invatat sa trasez granite foarte clare, sa spun nu, sa elimin pe oricine si orice imi poate cauza o oricat de mica tulburare. Si este foarte bine asa!

Absolut tot ce este din sfera terapeutica de abordare holistica, gen reiki, nu este recunoscut de casele de asigurari, trebuie platit din buzunar. Dar nu are-a face...voi face si asta. O doctorita mi-a spus ca acum ani de zile a primit diagnosticul de cancer la ovare si ca era condamnata sa nu aiba copii. S-a apucat de reiki si a spus ca a crezut cu atata putere si ca s-a vindecat si a facut si doi copii. Pe vremea aceea era intr-o relatie care o consuma mental si sufleteste, a pus punct, s-a ocupat de ea, si-a intalnit partenerul potrivit ei si a mai facut si copii =)) Evident, ca sa revin la ce spuneam si despre medicamente, nu e obligatoriu sa functioneze pentru toata lumea. DIn pacate...cand vine vorba de sanatate si sunt probleme mai complicate, incepem un lung proces de trial and error...si uneori, un mijloc care ni se poate parea banal si insignifiant sa ne aduca rezolvarea.

Vezi postareaWowerful, la 03 February 2021 - 04:37 PM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 03 February 2021 - 02:23 PM, a spus:

Am sa ma uit si eu dupa ciocolata fara zahar, mersi de info!

Eu am incercat din asta si e acceptabila ( imi luase colegul ca erau la reducere ).
Fisier atasat  lily's.jpg (682.61K)
La mine astazi e prima zi din saptamana de lucru.

Tare e bine cand stau acasa si dorm si eu ca oamenii normali! Am facut si oameni de zapada! Trai pe vatrai!
Mino multa sanatate mamei tale! Si sanatate multa tuturor care au nevoie!

Ia zi, Wowy, ce gust are asta cu stevia? Ce ma bucur sa citesc ca esti si tu putin mai relaxata!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic

• 2395 Pagini +
  • « Prima
  • 2324
  • 2325
  • 2326
  • 2327
  • 2328
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou