Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2396
  • 2397
  • 2398
  • 2399
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#47941 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,440
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 12 August 2025 - 08:12 PM

Bravo, Mino, pentru lecțiile de condus! Te țin ocupată. Și învățarea limbilor străine este un antrenament excelent pentru creier. Iti doresc sa petreci frumos alături de nepoțică. E măricică deja… ce repede trece vremea!

#47942 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 August 2025 - 07:46 PM

Fete, unde ati pus topicul cu cafelili? Ma tot impiedic de cafelele lui clau_ash, care mi se par geniale! Desi am achizitionat acelasi Delonghi pe care il folosesc din 2019...parca, i-a scazut calitatea.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#47943 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,061
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 14 August 2025 - 09:56 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 August 2025 - 07:46 PM, a spus:

Fete, unde ati pus topicul cu cafelili? Ma tot impiedic de cafelele lui clau_ash, care mi se par geniale! Desi am achizitionat acelasi Delonghi pe care il folosesc din 2019...parca, i-a scazut calitatea.

Ai schimbat cumva cafeaua? Noi am descoperit ca este mare diferenta intre cafea daca e prajita proaspat( 3-6 saptamani) sau mai veche si foarte important cum e tinuta.
Noi luam pungute de 250 gr si punem cafeaua dupa ce deschidem punga intr-o cutie vidata, niciodata nu ramane desfacuta.
Intre timp am trecut de la Delonghi la Profitec 500 pro si la asta se simte imediat diferenta de cafea

Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 14 August 2025 - 09:57 PM

#47944 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 15 August 2025 - 12:52 PM

Mai incerc din cand in cand, dar toate chipurile pentru espressor. De baza am Tschibo, Lavazza Oro . Am avut si de la case mai mari, se face o pisoarca. Chipurile depinde acum la Delonghi asta manuala cum macini cafeaua. Daca o macini prea fina, nu iese prin sita, pentru ca i-au taiat din bari idiotii. La prima pe care am avut-o nu a fost vorba de asa ceva. Acum vad ca au inceput si ei cu concept circuit: daca iei toate basics, nu merge sa scoti o cafea de calitate cu caimac, tre sa iti mai iei nush ctae gadgeturi extra, care te ajung la pret cel putin inca pe atat pretul espressorului. Strategia de piata o stim cu totii.
La Lavazz iese cu spuma...la Tschibo, care e si ea proaspata...o pisoarca. Mor incet. Sa stii ca o sa ma uit si eu la ceea ce ai tu...imi e ciuda ca am investit in astia. Prima pe care am avut-o si-a dat duhul cam dupa 5 ani, am inlocuit o dracie de silicon mica, a mai facut doua cafele si gata. Am luat alta. Apoi, in Germania, am luat si acolo si i-am mai luat si sora-mii cadou. Deci le-am facut profit, nu gluma. Dar cand am auzit ca au taiat standardele...ii bag undeva.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#47945 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,125
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 15 August 2025 - 03:02 PM

Mai am o oră și îmi apare prințesa! Deja ne-a sunat și ne spunea ca mai are puțin și ajunge! Deși e o bombă de energie și te stoarce de orice urmă e putere, timpul petrecut cu ea e …….minunat! Am făcut mâncare să am câteva zile, astfel încât să ne jucăm cat încape!

#47946 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,614
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 15 August 2025 - 03:27 PM

Super, Mino! Bucurati-va din plin!
brain loading....please wait....

#47947 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 15 August 2025 - 05:11 PM

Uai, Mino ce explozie de energie si bucurie. Cel mai bine e la bunici !!!

#47948 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 16 August 2025 - 09:28 AM

Buna dimineata! Hai ca scrisesem dincolo: Mino, iti doresc sa te tina balamalele! Am petrecut si eu cu cei doi nepotei ai mei...sa te tii cu doi baietoi deja mari si plini de energie :)Ziile frumoase cu Lara ! Imagine postata

Si te felicit sincer ca te mentii in forma mental! Mi se pare intre timp elementar! Eu am trecut printr-o perioada de iad cam 5 ani de zile si tot ce imi doresc e sa ma tina capsoru' tot zic ca voi vrea sa mai invat o limba straina cand voi avea timp.

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#47949 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,614
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 30 August 2025 - 06:48 PM

Nu mai stiu unde v-qm povestit de gainile mele, nu cred ca am facut topic separat, asa ca va povestesc aici.
Una din ele a cazut closca si nu am reusit sa o fac sa renunte nicicum. Mai cazusera si altele dar dupa cateva zile de tinut separat, cu lumina aprinsa si noaptea si fara rumegus sau paie din care sa isi faca cuib, au renuntat in 2, 3 zile. Ei bine asta nu renunta nicicum, 6 saptamani si nu dadea nici un semn. Problema era ca nu prea manca si nici apa nu bea, ii dadeam mai milt cu forta. Asa ca am cedat eu si i-am adus un pui de o zi, pentru ca imi era frica sa nu moara. A fost foarte fericita, acum mananca si bea apa, puiul creste si el. Sa vedem ce o fi, fata sau baiat. Oricum intre timp am aflat ca e voie sa cresti si cocosi in zona in care locuieac eu. Am crezut ca e interzis din cauza zgomotului dar m-am inselat, chiar aud cocosii vecinilor cantand. Fisier atasat  IMG_1774.jpeg (1.87MB)
Number of downloads: 0
Fisier atasat  IMG_1773.jpeg (2.69MB)
Si daca tot am fost sa cumpar puisorul de o zi, am mai luat si doua puicute tinere, rasa Swedish Flower: Saga si Helga le-am numit. Fisier atasat  IMG_1780.jpeg (2.73MB)
brain loading....please wait....

#47950 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 31 August 2025 - 02:59 AM

Blackie, uite așa ne face viața să cedăm, uneori și în fața unei găini :P :lol: sper să îți crească mare puișorul ca e tare drăgălaș! Eu am început să am primele ieșiri, singură cu mașina, greu e frate să o iei de la zero, dar insist și e totul ok. Sper ca sunteți toate bine, oriunde ați fi!

#47951 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,567
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 August 2025 - 04:46 PM

Bravo mino, succes!
Blackie ai treaba serioasa!

#47952 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 01 September 2025 - 04:41 AM

Mino, e greu, dar cu fiecare zi ce trece va fi mai usor. Keep going! (cum s-ar zice prin partile astea)

#47953 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 01 September 2025 - 04:53 AM

In alta dezordine de idei, ma duc sa vad doua filme la festivalul de film din Toronto (coreene, bine inteles, filmele, nu festivalul)

Anul trecut l-am vazut pe Hyun Bin (in carne si oase) in premiera filmului Harbin, anul asta o vad pe Son Ye-Jin si Lee Byun-Hun in premiera americana a filmului No other choice (premiera mondiala tocmai ce a fost la Venetia) , regizat de Park Chan-Wook (Snowpiercer, printer altele)

Al doilea film este Project Y cu Han So-hee (Gyeonseong creature, The world of the married)

#47954 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 01 September 2025 - 06:05 AM

Mulțumesc Dex, voi continua cu perseverență dar și grija în același timp. Te invidiez puțin pentru întâlnirea ta, dar sper ca să întâlnești tot mai mulți dintre actorii coreeni și nu numai!

#47955 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 01 September 2025 - 08:39 PM

Blackie m-am indragostit de puisorul tau😍😍😍😍, vai cat e de scump ❤️

Mino felicitari pentru perseverenta 💪

#47956 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 September 2025 - 03:15 PM

Mino – ține-o tot așa! Știu că șofatul nu e chiar ușor acum, dar nu e imposibil și îți dă multă libertate de mișcare. 🚗✨

Blackie, tu chiar ai mâini de aur! La grădinărit se vede că ai talent, iar acum și găinile trăiesc regește la tine. Cred că ar trebui să vin și eu să fac ucenicie. 🌱🐔

Noi am fost într-o mică vacanță aici, pe coasta de est. A fost frumos, am vizitat locuri minunate, dar acum ne-am întors la realitatea de zi cu zi. Astăzi a început școala… 📚🍎

#47957 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 September 2025 - 03:42 PM

New Hampshire:
Fisier atasat  NewHampshire.jpg (29.62K)
Mount Washington
Fisier atasat  MtWashington.jpg (23.53K)

Acadia National Park- Maine
Fisier atasat  Acadia-1.jpg (34.16K)

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 02 September 2025 - 03:43 PM

#47958 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 02 September 2025 - 05:10 PM

Wowerful, mulțumesc mult de încurajare. Tocmai am venit de la soacră mea, unde am fost singură vreo 30 de km și am prins o aglomerație de îmi tremura sufletul, dar am ajuns cu bine, ba am oprit pe drum intr-o parcare și am mai făcut exerciții. Sunt tare mândra de mine!

#47959 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 September 2025 - 05:14 PM

Vezi postareamino, la 02 September 2025 - 05:10 PM, a spus:

Wowerful, mulțumesc mult de încurajare. Tocmai am venit de la soacră mea, unde am fost singură vreo 30 de km și am prins o aglomerație de îmi tremura sufletul, dar am ajuns cu bine, ba am oprit pe drum intr-o parcare și am mai făcut exerciții. Sunt tare mândra de mine!

Bravooo!! Imagine postata

#47960 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,567
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 September 2025 - 05:24 PM

Vezi postareaWowerful, la 02 September 2025 - 03:42 PM, a spus:

Mount Washington

am fost si noi anul trecut, ati urcat cu trenul?
Fisier atasat  WhatsApp Image 2025-09-02 at 17.20.03.jpeg (1.38MB)

Vezi postareamino, la 02 September 2025 - 05:10 PM, a spus:

exact asta vroiam sa-ti povestesc si eu
eu la inceput aici luam masina citeva minute pina la autobuz
apoi a trebuit sa ma duc la un supermarket si am gresit strada si am nimerit pe una aglomerata si plina de camioane
am ajuns cu bine la supermarket dupa care nu mi-a mai fost frica si mi-am dat drumul :rolleyes:

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2396
  • 2397
  • 2398
  • 2399
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi