Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#621 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 January 2011 - 10:27 PM

Adriana, uite pozele:

Fisier atasat  IMG00658-20101224-2145.jpg (16.15K)
Number of downloads: 1

tabletele arata bine si sunt cu diferite gusturi dar sunt concentrate (negre, subtiri si fara fructe sau alune in ele) si scrie pe toate CIOCCOLATOPURO

Fisier atasat  IMG00672-20101224-2201.jpg (24.02K)
Number of downloads: 1Fisier atasat  IMG00664-20101224-2148.jpg (25.33K)
Number of downloads: 1Fisier atasat  IMG00665-20101224-2149.jpg (23.26K)

apoi tableta asta mare si neagra la fel

Fisier atasat  IMG00669-20101224-2159.jpg (37.05K)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#622 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 January 2011 - 10:42 PM

Hmm ce bine arata,prima e cu ardei iute ,sa-mi spui si mie cum e,ori nu am mancat niciodata ori am uitat!!!Eu ador ciocolata amaruie,sau pe cea cu alune de copac.MMmmm!!!,o surpriza placuta am avut intr-o vara(eu sunt mai conserva-toare :) cand e vb. de cioco')si am probat una cu umplutura de lamaie si menta(era serie limitata de la kandia sau poiana nu mai stiu),maii era super spre surpriza mea surprinzatoare =)) ...

#623 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2011 - 10:45 PM

si pentru hangita sa aiba cu ce servi musafirii hanului, o delicatesa dintre alea bunele:

Enjoy:

Fisiere atasate

#624 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2011 - 10:50 PM

Mancasem si eu o data ciocolata cu ardei iute si acum a fost prima in care m.am infipt. Pentru moment ca am niste pofte nebune de dulce nu-mi vine pe gust, dar inainte sa raman insarcinata era singura ciocolata ce o mai mancam (cea neagra cu peste 70% cacao).

Geany draga, noi nu avem voie ... =)) , dar servim musafirii hanului :)

Insa eu ma bag la limonada ta, neindulcita si cu cuburi de gheata in care ai pus menta maruntita :)

#625 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2011 - 10:52 PM

Eii draga virtual avem voie,zi-mi si mie cum ti s-a parut cioco aia cu ardel ca mor de curiozitate... :)

#626 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2011 - 10:54 PM

Pff..Azi am halit ,dimineata doar cafe' si un sandvis cu paine prajita,intre care era o feliuta de cascaval de vedeai prin ea si una de salata verde aia era babana si una subtira de sunca presata de pui(rulada)si vreo 2 masline.

#627 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2011 - 10:55 PM

E f buna, mai ales ca imi place foarte mult pepperonccino si picant in general. Mai mult decat atat am un restaurant unde mananc muschi de vita cu sos de ciocolata si ardei iute ...exquisite! Am putea incerca si noi ...singura chestie ca nu stiu exact cum se face sosul din ciocolata de asta ...ca nu mai prestez de 1000 ani dulciuri si miìam pierdut si indemanarea si stiinta ... Insa nimerim noi cumva. Repet e un deliciu :) !

#628 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2011 - 10:56 PM

Aaaa si ciocolata cu menta ma innebuneste, mai ales After eight! of cate o tableta la teatru ... ce minunatie era ...

#629 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2011 - 10:57 PM

Daniella, la 06 January 2011 - 10:55 PM, a spus:

E f buna, mai ales ca imi place foarte mult pepperonccino si picant in general. Mai mult decat atat am un restaurant unde mananc muschi de vita cu sos de ciocolata si ardei iute ...exquisite! Am putea incerca si noi ...singura chestie ca nu stiu exact cum se face sosul din ciocolata de asta ...ca nu mai prestez de 1000 ani dulciuri si miìam pierdut si indemanarea si stiinta ... Insa nimerim noi cumva. Repet e un deliciu =)) !

Sunt sigura ca daca intrebi la caut o reteta vin maestrii nostri si-ti dau reteta..chiar am si eu de intrebat ceva acolo acuma ca ma gandesc bine... :)

#630 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2011 - 11:05 PM

Geany daca vrei cura te sfatuiesc, daca poti, sa scoti suncile si cascavalul ca la noi au tot felul de aditivi in ele. Mai bine faci tu un piept mare de curcan la foc moale 3h in vasul termorezistent cu capac si tai felii subtirele ... in loc de mezeluri. Si stii sigur ce mananci! Scoate si painea prajita, lasa doar salata si poti adauga felii de telina, de gogosar si baghete de morcov. Evita sarea. Incearca sa te limitezi la fructe si legume crude, kefir, sana, cereale natur si gratar (sau fiert la abur) din carne macra si slaba de curcan sau peste..., daca ai incredere si pui. O data pe saptamana si vita.
Ppoti incepe dimineata cu un fresh de gref. Sau cu kiwi, ananas. Gustare cu chefir/sana/lapte batut/iaurt natur cu 1 lingura de cereale fitness. La pranz o salata mare cu cele de mai sus pe alese, ceva cas proaspat si cateva masline light (nesarate). Seara un gratar cu legume fierte la abur si cu o lingura de ulei de masline +verdeturi.
Nu paine, fainoase, dulciuri/zahar, sucuri, sare. Exclus mezeluri din comert sau cascavaleturi si branzeturi fermentate. Daca incerci macar asa ...si poti (ai dispozitie de dieta) sa tii vreo 3-4 saptamani, te asigur ca vei avea motive de mare veselie dupa aia.

Eu nu am dispozitie acum, dar ma pregatesc sufleteste sa incep treaba in 2 luni max, ca ma uit in oglinda si am mari motive de *tristete :) incep serviciul mai acusi si tb sa ma imbrac tot in hainele de gravida, ca ale mele nu ma mai incap, la cele 8-10 kg in plus ce le am

#631 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2011 - 11:11 PM

Nu iubita la mine nu functioneaza asa nu pot sa tin asa e mai presus de mine,nut-ti bate capul ca eu spun doar ca sa ma aud vb.,am mancat un mar si un ceai cald de tei cu menta cu un strop mic de miere,si felie de lamaie doar ca sa am ceva in stomac,maine am niste cabanosi si sa vad cum ii vor ai mei daca vor cu piure pot sa mananc si eu un pic de piure cu salata si doar o felie de paine,daca vor cu mamaliguta si branza de burduf,o sa mananc putina mamaliguta calda cu branza,eu asa functionez,mi-e foame de mor dar asta e ia sa mai beau eu o cana de ceai cald.

#632 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2011 - 11:52 PM

hai Geany ca poti, dar iti trebuie companie si incurajare si sa gatesti si pentru ai casei mai "dietetic". Nu e asa restrictiv, sunt doar fructe, legume (nu cartof, mazare, porumb) si carne slaba gatite gratar, sau la abur. Dar cantitati la discretie... si sunt multe variante suculente de a le gati ... Stii tu, doar sa ai chef (dispozitie). Dieta se paote face doar daca esti decisa si simti tu ca numai vrei asa :) .
Ceaiul neindulcit, dar mai ales apa multa umplu stomacelul si fac minuni ... =)) Aaaa si nu iti face pofte ... nu te uita prin retete de lucruri interzise si nu merge la cumparaturi pe burta goala :)

#633 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2011 - 11:58 PM

Multumesc frumos iubita dar eu chiar nu vreau sa tin o dieta stricta acum ci doar sa mananc mai putin sa ma depurez dupa sarbatori,uita ca am vb. despre asta si nu-ti mai bate capul.Daca faci ceva deosebit cu ciocolata sa ma tii la curent. :)

#634 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2011 - 12:33 AM

Daniella, la 06 January 2011 - 10:27 PM, a spus:

Adriana, uite pozele:

Ciocolato puro nu inseamna nimic atita timp cit nu zice ce procent de cacao are :)
Dar in nici un caz nu e ciocolata menaj, aceea se numeste "cioccolato di copertura".
Deci se poate minca asa cum e fara nici o problema, sau binenteles o poti folosi la dulciuri.
Acum am vazut ca ai ciocolata cu ardei iute si la Caut o reteta vroiai sa stii cum sa faci sosul, eu as incalzi smintina lichida, aceeasi cantitate cu cea de ciocolata pe care vrei sa o folosesti, as turna-o fierbinte peste ciocolata bucatele, as amesteca pina aceasta s-ar topi si apoi as varsa-o peste carne.

#635 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 January 2011 - 12:41 AM

Suna f. interesant sosul asta,eu carne cu ciocolata inca nu am mancat.Auzind sosul Adrianei,mi-l imaginez pe Alexandru zicand sa faci carnea,dai deoparte si in tigaie sa faci un deglace sau deglase nu stiu cum se scrie corect cu sosul asta(adica deglasezi tigaie cu sosul ce prinde si resturile alea bune de la carnita,ma rog stiti voi ce am vrut sa zic)... :)

#636 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 January 2011 - 01:12 AM

Adriana, la 07 January 2011 - 12:33 AM, a spus:

Daniella, la 06 January 2011 - 10:27 PM, a spus:

Adriana, uite pozele:

Ciocolato puro nu inseamna nimic atita timp cit nu zice ce procent de cacao are :)
Dar in nici un caz nu e ciocolata menaj, aceea se numeste "cioccolato di copertura".
Deci se poate minca asa cum e fara nici o problema, sau binenteles o poti folosi la dulciuri.
Acum am vazut ca ai ciocolata cu ardei iute si la Caut o reteta vroiai sa stii cum sa faci sosul, eu as incalzi smintina lichida, aceeasi cantitate cu cea de ciocolata pe care vrei sa o folosesti, as turna-o fierbinte peste ciocolata bucatele, as amesteca pina aceasta s-ar topi si apoi as varsa-o peste carne.

Are fiecare si procente ... de la 55-85% din ce imi amintesc pe dinafara, ca nu mai cobor acum sa verific.
Multumesc! Asa (fara ardei iute) merge si de facut un mousse sau o inghetata?

#637 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 January 2011 - 01:17 AM

Geany, la 07 January 2011 - 12:41 AM, a spus:

Suna f. interesant sosul asta,eu carne cu ciocolata inca nu am mancat.Auzind sosul Adrianei,mi-l imaginez pe Alexandru zicand sa faci carnea,dai deoparte si in tigaie sa faci un deglace sau deglase nu stiu cum se scrie corect cu sosul asta(adica deglasezi tigaie cu sosul ce prinde si resturile alea bune de la carnita,ma rog stiti voi ce am vrut sa zic)... :)

Din cate ma gandesc eu, la muschiul de vita, il pun in vasul incins pentru a se inchide porii si nu prea lasa zemuri sa se faca un sos. In schimb ai putea sa incalzesti smantana lichida in vasul in care ai facut muschiul... , dar procedand pe rand, risti sa se raceasca muschiul si el e principalul actor din acest platou.
Oricum, personal, cam evit sosurile de carne pentru ca din cauza de pitici le vad cam pline de toxine (cu exceptia cazului cand carnea e clocotita si spumata in prealabil). Deh, chestie de pitici...

#638 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 January 2011 - 01:18 AM

Geany, la 07 January 2011 - 12:41 AM, a spus:

ah, Geany ma indoiesc ca ar merge muschiul doar cu sosul de ciocolata, pepperoncino sau ardei iute e musai! astfel sosul devine dulce-picant.

#639 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2011 - 01:29 AM

Daniella, la 07 January 2011 - 01:12 AM, a spus:

Are fiecare si procente ... de la 55-85% din ce imi amintesc pe dinafara, ca nu mai cobor acum sa verific.
Multumesc! Asa (fara ardei iute) merge si de facut un mousse sau o inghetata?

Ca sa fie ciocolata pura tre sa aiba 100% masa de cacao.
Adica asta
http://www.vannuccic...i/tavolette.htm
Restul sunt cu procente diferite, cum zici tu, ca vad ca ai sortimente diferite.
In principiu le poti folosi la ce vrei daca nu vrei sa le maninci asa cum sunt, natur.

#640 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 January 2011 - 01:41 AM

Apai le-ai gasit! Alea sunt :) ! Am primit intreaga colectie :D . Da e si aia cu 100%, dar pe fiecare tableta scrie CIOCCOLATOPURO, apoi pe spate scrie Cioccolato puro fondante extra si apoi da un procent de cacao si condimentul (Cannella, pepperoncino etc). O sa ma uit ce scrie pe aia mare.

Si fondente la ce se refera?

Arata acest topic

• 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic