Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#4061 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 July 2011 - 10:48 AM

Pe mine m-a tras curentul asa ca ma doare o ureche si o masea :hungry: am coborat la cumparaturi ,cum azi sunt doar eu cu bubuletul nu gatesc,doar crenvusti,carnaciori,ou de tara pt. bubulet,supa de rosii cu perisoare,mai am deja facuta,eu nu vreau decat pepene cu paine neagra :)

#4062 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 15 July 2011 - 10:51 AM

nu-s nici hot nici vreo mama eroina :hungry:
sant chiar rea =))
mi-a placut avatarul cand l-am gasit si nu l-am mai schimbat, cand il schimb ti-l dau p-asta...numa ca-ti mai trebuie o codita :), nu vezi ca eu am una in brate si una pe langa mine?
ce zici, te bagi?

#4063 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 July 2011 - 11:26 AM

:) foarte tare! nu m-am uitat atat de atenta, credeam ca e un pampon si un volanas ala de la pantalon!
in ochii mei esti hot si foarte hotarata, chiar dc dura, sau rea cum spui tu ... , cred ca mai degraba ferma!

eu m-as baga, dar chiar imi pierd serviciul dc mai stau 5 luni acasa. Si nu ar fi doar asta, dar tati e disperat cand aude planset de bebelus ... Bea a fost super cuminte, nu prea a plans/plange, dar daca fac un baietel de plange cu plamani de aia de viitor barbat si plange mai tot timpul, o sa ma inscriu la clubul mamelor singure :hungry:
Eu chiar as mai dori un copil ..., dar pt moment nu vad sansa sa razbat cu tati ... mai vedem peste 1-2 ani poate ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4064 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 15 July 2011 - 11:31 AM

lasa ca-i trece :)
e copilul lui nu al altuia, nu o sa-l deranjeze asa tare...cred
al meu cand vede un copil plangand l-ar lua el sa-l linisteasca, cu ai prietenilor asa face :)...reuseste de cele mai multe ori sa-i calmeze, nu stiu ce le sopteste la ureche :)
cand erau mici fetele, cum le lua in brate taceau, the magic touch i-a zis el infumuratul :hungry: =))

#4065 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 15 July 2011 - 12:22 PM

Vezi postareaAngel, la 09 July 2011 - 04:45 PM, a spus:

Vezi postareaArmina, la 09 July 2011 - 12:34 PM, a spus:

Vezi postareaAngel, la 09 July 2011 - 09:44 AM, a spus:

neata, eu vin cu prajitura la cafea :D
acum ma apuc de un curry indian ca e pra 4 la mine, sa fie gata pana la 6 :D
voi, o sambata super ca doar a inceput

Angel, arata bine. Din cat am putut sa numar, la tine au fost 5 straturi. Eu vreau sa o fac pentru ziua mea, singura chestie de care imi e teama cumva e ca nu imi vor iesi straturile aproximativ egale. Trebuie impartita compozitia de la inceput? Sau sa ma duc sa o intreb pe Hana la imagini ...:rolleyes:

Geany, nu merge fara gril. Toata chestia e ca se coace de sus in jos deci caldura trebuie sa vina de la suprafata prajiturii. Daca nu ai gril poate merge sa coci cate o foaie si apoi sa le lipesti cu gem cald, zic si eu, daca vrei musai sa o faci :drool:

vreo 6 am avut cred, tu sa le pui subtirele ca ies, se intind bine....eu am avut emotii :D...a explicat hana la reteta ei...primul al meu cel putin a fost f gros :(

Angel, aici ziceai de un curry indian. Scriu aici ca sa nu stricam topicul de copt :appl:

#4066 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 15 July 2011 - 12:35 PM

eu pe cel indian il fac asa.

calesc o ceapa pana devine translucida, adaug 2 catei de usturoi pisati, o lingurita ginger si vreo 2-3 linguri de curry praf(daca e prea iute pudra pune mai putin)+ o lingura bulion si un pic de turmeric sau safron pt culoare.

le las sa se amestece aromele putin si adaug puiul, cam jumate de kg (de obicei pulpe dezosate sau chiar cu os, cum iti place. pieptul e un pic cam fad). pun la cantitatea asta cam 2 cups de supa(merge si apa) sa nu iasa f lichid. il las sa fiarba pana e facut puiul si gata. daca vrei mai grosut, il poti ingrosa cu cornflour sau poti pune coconut milk sau evaporated milk care e mai dietetic putin :drool:
la sf verifici de sare

atat :rolleyes:

#4067 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 July 2011 - 12:49 PM

si eu tot in stilul asta fac curry. Ce-mi placeeeee, dar sunt singura care-l mananca si-l fac f rar.

azi m-am trezit la 5 dimineata. Nu am nici o treaba de facut, nu plec nicaieri, doar ca-mi place sa ma trezesc dimineata tare devreme. Imi place cand toata casa e linistita, cand stiu ca toti dorm ca gugustucii....pot sa-mi savurez cafeaua in liniste....

am fost si am udat si gradina si afara e cam brrrr frigut. Am iesit in pijama (ei da, am iesit in gradina in pijama, aici se practica, cel putin prin cartierul meu :rolleyes: ) si am intrat repede in casa ca ma strangea corsetul.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4068 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 15 July 2011 - 12:52 PM

[size="3"][/size]

Vezi postareaaura, la 15 July 2011 - 12:49 PM, a spus:

si eu tot in stilul asta fac curry. Ce-mi placeeeee, dar sunt singura care-l mananca si-l fac f rar.

la noi mancam toti, fetele mananca si putin iute :rolleyes:

azi m-am trezit la 5 dimineata. Nu am nici o treaba de facut, nu plec nicaieri, doar ca-mi place sa ma trezesc dimineata tare devreme. Imi place cand toata casa e linistita, cand stiu ca toti dorm ca gugustucii....pot sa-mi savurez cafeaua in liniste....

parca vb de mine, ma trezesc cu cel putin o ora jumate inaintea tuturor

am fost si am udat si gradina si afara e cam brrrr frigut. Am iesit in pijama (ei da, am iesit in gradina in pijama, aici se practica, cel putin prin cartierul meu :drool: ) si am intrat repede in casa ca ma strangea corsetul.

#4069 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 July 2011 - 01:03 PM

Vezi postareaAngel, la 15 July 2011 - 11:31 AM, a spus:

lasa ca-i trece :appl:
e copilul lui nu al altuia, nu o sa-l deranjeze asa tare...cred
al meu cand vede un copil plangand l-ar lua el sa-l linisteasca, cu ai prietenilor asa face :D...reuseste de cele mai multe ori sa-i calmeze, nu stiu ce le sopteste la ureche :D
cand erau mici fetele, cum le lua in brate taceau, the magic touch i-a zis el infumuratul :D :(

lui ii place tare mult si e tare mandru de bebelusa, dar sa nu planga, "sa fie cuminte" si asta mica e chiar foarteee cuminte :rolleyes:

eu, de regula, ma culc si ma trezesc ultima, dupa ce incepe aia mica gangureala ... Am un bioritm cum nu se poate mai noctambul... nu degeaba remarcai ca: iar n-are Daniella somn :drool:

#4070 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 15 July 2011 - 01:34 PM

Vezi postareaaura, la 15 July 2011 - 12:49 PM, a spus:

am fost si am udat si gradina si afara e cam brrrr frigut. Am iesit in pijama (ei da, am iesit in gradina in pijama, aici se practica, cel putin prin cartierul meu :drool: ) si am intrat repede in casa ca ma strangea corsetul.

Angel, merci. Varianta mea e si cu rosii. Ca si tine, ceapa calita, usturoi adaugat, lasat sa se topeasca un pic impreuna, adaugat curry si alte mirodenii, prajit vreo 2 minute si apoi pus o doza de rosii cuburi. Lasat iar vreo 2 minute dupa care adaug puiul si 1/2 doza de apa/supa daca am. Las sa scada si cam atat. E foarte bun si asa :rolleyes:

#4071 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 15 July 2011 - 01:38 PM

In sfarsit m-am asezat! Mi-am facut un Ice-Coffee , m-am asezat la calc.....sunt ptretzioase minutele astea pana cand se trezeste terorista :rolleyes:. Si calc-ul meu iar nu merge , nu gaseste retzeaua .....asa ca m-am mutat la al sotzului....

Camara me e toata intoarsa , nici nu stiu de ce sa ma apuc.....

#4072 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 July 2011 - 01:43 PM

apuca-te aici de scris :drool:

de ce o faci terorista pe Elena? :appl:
a noastra ar sta numai in picioare, nu mai poate fi pusa in scaunul de masa sau carucior ca iese pe sus peste hanuri,s e catara pe spatar ...
deci nu poate fi lasata singura o clipa
in tarc nu sta singura in camera, tb sa stai langa ea si sa-i vb :rolleyes:

#4073 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 15 July 2011 - 01:55 PM

Elena incepe sa planga imediat ce dispar eu din vizor. Si asta numai de cand sunt in vacantza , inainte nu era asa mamoasa. Se plimba peste tot , se tzine de orice si se trage-n sus.....acum i-a venit ideea ca poate sa se suie singura pe Bobby-car. De dat jos se poate da , dar de suit ba....si o impinge si da cu ea...si pica....

Si a descoperit masina de spalat vase!!!!!!!!!!!! Se suie-n ea!!!!!
A noastra are butoanele pe dinauntru , pana acum n-a fost interesanta. Acum vreo 2 zile s-a intors un castron si a ramas apa in el. Cand sa scot vasele , cade apa...a auzit zgomotul!!! Su iute-iute , taras spre masina. De n-a clipocit cu mainile-n apa aia....

Azi dimineatza cauta apa , azi n-a mai fost :( .
Asa ca s-a suit cu totul in ea!!!!!!!!

Ma pandeste , cum deschid usa la camara cum o zbugheste.... usi nu poate deschide la mobila ca-s mai toate tip-sertar si n-ajunge la maner :)

Se ridica apoi pe geam si il linge!!!!!!!!!Dupa aia da cu palma unde a lins!

Deci? Sa n-o mai fac terorista??????

Ah , in tzarc STA cand fac mancare . Am umplut tzarcul de baloane si mai uita...dar ma vede ca noi avem deschisa bucataria.

Si inca ceva: am cumparat o piscinutza , cu un arc ,pe arc sunt jucarii...pe margina chestii pe care le apesi si macane. Moama ce-a urlat cand am vrut sa o bag in apa ! Cu toate ca din vana nu o mai scotzi!

Acum punem piscina pe jos in sufragerie , fara apa , si se baga-n ea si iese de 100 de ori!!!!!!!!!!!! Si-si cara jucarii acolo!!!!

#4074 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 July 2011 - 02:06 PM

e foarte draguta si nu e terorista, asa trebuie sa fie! trebuie sa descopere :) Stiu ca nu e usor, ca nu mai ai unminut liber ..., dar trece repede ... si ...se fac mari... si ne va fi dor de ele ...

#4075 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 July 2011 - 02:07 PM

da, pana se trezesc, balaurii le zic eu :) e cel mai bine sa profiti sa faci ceva pentru tine. Nu mancare, nu curatenie, ci ceva pentru sufletul si linistea ta :(

Si eu am toate geamurile murdare :( Acum, cand e cald, deschid usa si ei se sprijina de plasa si o ling si pe asta.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4076 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 15 July 2011 - 02:13 PM

Elena vrea sa se ridice pe plasa de la terasa , dar nu e fixa , e ca o usa ,nush de cate ori am prins-o ca pica cu nasu' pe terasa!!!!

La bucatarie avem un geam ingust si apna la podea , e incantata de el. Dar nu vretzi sa stitzi cum arata! Si frigideru' de vin a lu' tat'su , e micutz si se vede-n sticla de la usa....mama-mama , ce incantare.

#4077 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 July 2011 - 02:13 PM

si Bea plange daca dispare un adult din vizor si ramane singura.
si lui Bea ii place sa se uite cand spala masina de rufe si cand e aprinsa lumina la cuptor.
Daca e masina de vase deschisa se repede cu premergatorul in ea si da sa apuce.
Ea trage deja de sertare, ca ajunge la ele si in dormitor si in bucatarie, dar eu nu prea o las pe jos pe acolo.
La noi in camera scoate din cel de jos sosetele lui tati si le plimba prin camera.
Si eu am bucataria deschisa, dar noi avem tarcul sus la ea in camera. Cred ca o sa i-l cobor si eu in camera de zi ca sa ne vada in bucatarie (acu o pun pe jos, am un covoras pe care o las sa bananaie in living ... cam 2,5 mp ... Nu o las sa bananaie peste tot ca mi-e frica de coltul de la scara -e de gresie - sa nu cada cumva cu capul).
In bucatarie nu o las pe jos pt ca e gresie si mi-e teama sa nu raceasca. Doar in premergator si cu sosete in picioare.
Mai am un tarc primit de pomana de la un coleg, il spal maine si il montez in curte sau pe terasa. Lui mamaie-sa ii place sa stea mai mult pe afara ... :) , pleaca si cu mancarea in parc (Avem 50 m pana la parc), pentru ca Beatricei ii place cu disperare sa vada copii.
In we cred ca o sa merg la Ikea sa cumpar blocaje pt prize, sertare/usi/scara.

hai ca am mutat topicul de pitici aici si pliptisim doamnele de la han :(

#4078 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 15 July 2011 - 02:28 PM

La noi la bucatarie nu poate deschide sertarele ca asa-s facute , sunt dinalea care se inchid singure si strang putzin...dar la comoda din sufragerie sau sus in dormitor....scoate tot!!!!

Eu o las pe gresie...am urmarit-o , cand se lasa.n jos se lasa usor-usor pe gresie. La ea in camera-si da drumul , aici nu.

Are ori sosete groase d-alea anitiderapante , ori papucei de piele. Si o imbrac bine. Nu-i e rece.

#4079 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 July 2011 - 02:49 PM

Eu nu pot sa o imbrac bine ca sunt 28-30 grade in casa sus si vreo 25-27 jos. Aerul de sus nu face fata la toata casa si nu am reusit sa cumparam altul si nici nu ne-am hotarat unde sa-l punem.
Afara la noi sunt 38-40 acum :)

#4080 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 16 July 2011 - 01:22 PM

Bre , da' voi avetzi inventar??????

Arata acest topic

• 2398 Pagini +