Izuka acum o sa ma pun putin si in pantalonii sotului tau, pentru ca si eu lucrez foarte mult si o pot face mai usor, poate asta o sa ajute sa vezi si punctul lui de vedere, ceea ce e foarte folositor, desi trebuie sa tinem cont aici ca El nu e mama sau femeie sa vrea la fel de mult ca si noi sa se sacrifice pentru copil, deci poate nu ma pot pune chiar 100% in pielea lui, dar tot incerc. Daca el lucreaza foarte mult (zi lumina probabil) si are un serviciu stresant si cu raspundere/target/recunoastere profesionala/satisfactii, cand vine acasa nu vrea decat sa se relaxeze, sa vada fetze vesele, placute, prietenoase si sa nu auda de nici un fel de alte probleme. El vede asta ca un serviciu si un sacrificiu pe care il face pentru familie, pentru ca tu si fetita sa aveti un trai mai bun. Cu asta considera ca isi cam incheie obligatiile fata de voi si ca are nevoie de recunostinta si respect maxim, sa fie inteles ca este obosit, tracasat si sa nu i se ceara nimic. Pe scurt asta cred ca este situatia, chiar daca el ar sustine ca face toate eforturile pentru familie, si este sincer cand sustine asta, in intelesul sau eforturile lui se concentreaza pe munca, considerand ca se sacrifica/munceste pt voi toti de fapt, pt o viata mai buna.
Incearca, daca poti (gandeste-te la copilul tau si ca trebuie sa ne bucuram de viata din plin), un test de o saptamana: atunci cand vine/este acasa sa afisezi o mimica dintre cele mai zambitoare, vesele si dragastoase. Zambeste la toata lumea si la tot ce te inconjoara (inclusiv la el) si nu ii cere absolut nimic si nu ii reprosa nimic. Vezi, se schimba ceva?
Maria si tarile acelea sunt alcoolizate, cel putin englezii ca turisti majoritari in mai toata lumea sunt cunoscuti pentru obiceiurile lor. Ca poate nu beau posirca precum taranul nostru la birt, asta e alta socoteala, dar de baut, beau zdravan si ei. In schimb Italia tara occidentala cum ai mentionat, nu beau nici femeile nici barbatii cat sa se "inveseleasca" - doua pahare in timpul mesei si atat - face parte din cultura lor culinara ca sa-i spun asa. Nu o sa vezi 2 italieni la restaurant fara sa ia o sticla de vin. Una peste alta, probabil bautura e o refulare a vietii asteia in care toate se petrec atat de repede si uneori de bizar, ca nici noi nu mai intelegem cand se schimba totul. Si mi se pare firesc sa fie libere sa bea si femeile la fel cum sunt si barbatii, fara a fi judecate. Ceea ce nu o sa vezi insa la alte popoare este sa se uite in ciorba altuia. Poate omul daca are chef, pe banii lui, sa bea sa cada sub masa, cat nu deranjeaza pe altii, ceilalti nici ca nu se uita la el. Asta mie imi place. Ai nostri se uita si scaneaza tot in jur, dupa care toaca ...asa-i romanul.

La noi femeile nu au voie nici sa fumeze pe strada, conform canoanelor de buna purtare, ceea ce afara nu s-a pomenit: daca fumezi, fumezi ce mai conteaza ca e in aer liber sau indoor. Diferente/particularitati/ciudatenii de mentalitati, cultura, educatie...