Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#4461 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 August 2011 - 08:58 AM

Zoazo asa e, ai dreptate, darrrrrr ... trebuie gasita o solutie pentru a identifica un medic bun in care sa ai incredere si care sa te consulte cand ai problema. Nu poti sa stai cu o eventuala afectiune initiata asteptand sa treaca de la sine sau sa se agraveze, sau doamne fereste sa fie prea tarziu.
Geany tu esti o fata tanara, nu ai 81 ani ca tata, care nici pe el nu-l duci la dr. nici cu arcanul! Deci azi pune-te pe sforarit (a trage sforile =)) ) si afla de un doctor. Ori macar trebuia sa actioenzi din prima zi cu lioton gel/diclofenac gel, pana acum aflai deja daca era doar ceva temporar sau mai serios.

Izuk, te simt tare trista ... :hug: si asta dincolo de emigrare sau strainataturi... am intels prea bine ce spui... ! De ce nu te intorci acasa daca acolo nu te trage/tine nimic?

Fetele incepe superweekendul! Deci sus moralul si sa aveti o zi excelenta! :hug:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4462 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 12 August 2011 - 09:05 AM

Dani sa stii ca ma gandesc tot mai mult la asta , dar nu stiu care e alegerea corecta. Ce bine ar fi daca ar putea alege altcineva pentru mine. As vrea sa ma pot rupe in bucati , sa fiu peste tot , cu toata lumea si sa fac si ceea ce mi-e mie drag.

#4463 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2011 - 11:29 AM

Ia o coala de hartie alba (sau deschide fisier in word), imparte pagina in 4 cadrane si scrie:
  • avantaje
  • dezavantaje
  • amenintari
  • oportunitati

vezi cate se strang si care sunt mai grele? Cumpaneste bine.

Apoi eu spun sa discuti si cu sotul tau despre optica ta si mai ales despre ceea ce simti. E tare importanta comunicarea si asta ar putea sa foloseasca mult, mai ales Izabelei. Sa fii sigura ca si Izabelei ii transmiti starile tale, de aceea probabil si ei ii este inca dor de casa. Si eu spun ca la sotul tau este cheia. :hug: Dupa ce ii prezinti situatia cu afectiune, dorinta de a rezolva lucrurile si fara repros, roaga-l sa te ajute sa alegi ce e mai bine pentru tine, pentru fetita si pentru familie. Inttr-adevar nu e o decizie pe care sa o poti lua usor, sau singura. Sunteti doi!

#4464 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2011 - 12:55 PM

O discutie de genul asta am avut si inainte de a pleca el si inainte de a veni si noi aici. Am ajuns la o intelegere , ne-am pus de acord in unele chestiuni , pentru ca apoi cand am ajuns aici sa se schimbe totul la 180' . Nimic din ceea ce am discutat in prealabil nu a mai fost indeplinit. Am ajuns la concluzia ca , din punctul lui de vedere , eu TREBUIE sa fiu aici , dar numai pentru a trage "ponoasele" de pe urma mea. Suntem doi , dar eu mereu am fost pe cont propriu , nu am avut sustinere morala din partea lui .

hei , da sa lasam la o parte putin problemele/supararile si sa ne simtit bine

Imagine postata

#4465 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 12 August 2011 - 01:03 PM

Zoazo, eu stiu ce zici, dar nici sa te lasi fara sa te consulti si sa zaci nu-i bine! Nici mama nu are 80 de ani dar i-a intrat in cap ca medicii mai mult rau fac si gata, nu mai vedem medic..stiu ce e in tara, dar nu sunt CHIAR toti niste lichele...
Eu sunt de principiu prevenim decat sa tratam, cu dus la medic anual si facut teste si vazut ce si cum..si daca e sa greseasca (se mai intampla)stiu cel putin ca eu am facut tot ce se poate si nu imi dau doua la cooor ca nu am avut grija de mine. Dau la medic :hug:

Izuk eu zic ca nu Norvegia e baiul...e relatia ta unde nu esti fericita. Puteai sa te duci in orice colt de lume, necajeala din suflet tot acolo era.
Nu lasa pe altul sa ia decizii pentru tine - ca nu exista decizie in care sa pierzi ceva, asta e clar, dar viata e a naibii de scurta, merita traita cu bucurie, echilibru si fericire..si daca cel de langa tine iti face mai mult rau (mental , nu fizic , ca daca ar fi fizic atunci ti-as zice, urca-te in primul avion si acasa!) e dreptul si datoria ta sa decizi ce e bine pentru tine. Eu te pup si-ti urez putere multa..ca nu e usor, dar nici imposibil.
A cat is a friend fur-ever !

#4466 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 12 August 2011 - 01:04 PM

Vezi postareaizuk, la 12 August 2011 - 12:55 PM, a spus:

eu TREBUIE sa fiu aici ,

Iti spun si eu ce mi-a spus o prietena acum 12 ani ..."the only thing YOU HAVE TO DO is die...the rest is a matter of choice"
Si asa e, trebuie sa murim la un moment dat..restul in viata, trebuie sa alegem...

#4467 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 12 August 2011 - 01:05 PM

Eu invidiez fetele care stau in europa, sunt mai aproape de romania, practic se urca in avion si in 2 ore sunt acasa.
Izuk, mie mi-ar fi placut sa locuiesc intr-o tara nordica, dar dupa ce povesteti tu aici, cu nopti lungi si friguroase, cred ca mai bine stau ghinisor aici unde sunt. Conform sontajelor, oamenii din tarile nordice, unde soarele e mai zgarcit, sunt mai depresivi. Ce vreau sa spun este ca e normal ce ti se intampla. Gandeste la rece situatia, pune totul in balanta cum a zis daniella si incearca sa te protejezi, adica accepta ce nu poti schimba. Gandestete ca daca reusesti sa te adaptezi acolo, unde conditiile sunt mai grele, poti sa te adaptezi oriunde. Experienta asta te va ajuta enorm pe viitor.

Acum trebuie sa spun La Multi Ani lui bubuletz, pentru maine!!!! :hug:
Sa fie sanatos si sa asculte de mama si tata.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4468 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2011 - 01:52 PM

Da , Uma , ai dreptate , daca ai suport moral , treci peste orice . Daca exista intelegere , comunicare , faci fata si la cele mai grele incercari. Nu ar conta ca in Finlanda e urat sau frumos , frig sau cald , daca cel de langa tine este langa tine , daca nu-si aduce acasa nervii de la servici( ca io stiu ce client i-a tocat nervii la maxim ) si iti transmite si tie starea lui , daca nu tipa fara motiv la copil ( sau dintr-un motiv banal) si daca ii spui ca gresete iti spune ca nu stii sa educi copilul , ca ii dai "coarne" . Daca ma intorc acasa ma gandesc ca relatia se va raci foarte tare ,plus ...unul dintre motivele pentru care am venit este ca vreau ca fata sa creasca langa tata. Cred ca este important pentru un copil sa creasca alaturi de ambii parinti . Daca raman aici , cred ca va trebui sa invat sa traiesc asa , sa ignor ce nu-mi convine , sa gasesc alternative , sa incerc sa nu ma mai consum pentru orice ( asta e al naibii de greu , pentru ca asa mi-e firea ) . Cred ca ma apuc de baut , ca tot se bea la greu aici :hug: La terase , finlandezele nu stau la o cafea /suc , stau la un pahar de vin , o bere si pleaca acasa , sa spun frumos , putin cam vesele. Nu zic ca toate sunt asa , dar am vazut o gramada.

#4469 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 12 August 2011 - 02:29 PM

Vezi postareaizuk, la 12 August 2011 - 01:52 PM, a spus:

unul dintre motivele pentru care am venit este ca vreau ca fata sa creasca langa tata.

E normal ca puiuta sa fie prioritatea nr 1 ..insa ai grija ca nefericirea voastra o sa o afecteze si pe ea :hug: Acum e micuta,dar de la o varsta nu o mai pacalesti :hug:

Stiu ca nordicii beau mai mult..dar si preturile la bautara sunt destul de mari, nu?

Aura lasa ca aici cel putin ai parte de veri tropicale =))

#4470 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 12 August 2011 - 02:43 PM

Vezi postareaizuk, la 12 August 2011 - 01:52 PM, a spus:

Da , Uma , ai dreptate , daca ai suport moral , treci peste orice . Daca exista intelegere , comunicare , faci fata si la cele mai grele incercari. Nu ar conta ca in Finlanda e urat sau frumos , frig sau cald , daca cel de langa tine este langa tine , daca nu-si aduce acasa nervii de la servici( ca io stiu ce client i-a tocat nervii la maxim ) si iti transmite si tie starea lui , daca nu tipa fara motiv la copil ( sau dintr-un motiv banal) si daca ii spui ca gresete iti spune ca nu stii sa educi copilul , ca ii dai "coarne" . Daca ma intorc acasa ma gandesc ca relatia se va raci foarte tare ,plus ...unul dintre motivele pentru care am venit este ca vreau ca fata sa creasca langa tata. Cred ca este important pentru un copil sa creasca alaturi de ambii parinti . Daca raman aici , cred ca va trebui sa invat sa traiesc asa , sa ignor ce nu-mi convine , sa gasesc alternative , sa incerc sa nu ma mai consum pentru orice ( asta e al naibii de greu , pentru ca asa mi-e firea ) . Cred ca ma apuc de baut , ca tot se bea la greu aici :-* La terase , finlandezele nu stau la o cafea /suc , stau la un pahar de vin , o bere si pleaca acasa , sa spun frumos , putin cam vesele. Nu zic ca toate sunt asa , dar am vazut o gramada.

izuka, tu aminteste-ti de ce ai ales sa te aduni cu omul tau si mai departe sa faci copii cu el - sunt convinsa ca ai avut motive solide :D
mai departe pune in balanta faptul ca si sotul tau trece printr-o perioada de adaptare, si el a emigrat la randul lui si poate ii e foarte greu, dar jena sa recunoasca - plus ca barbatii in genere nu se inghesuie sa se vaite cat de greu le este
timpul le rezolva pe toate, iar greutatile ne sunt date pentru a ne intari spiritul
la bine si la greu, nu? acum e greul din anumite puncte de vedere, acum tu trebuie sa il sprijini pe el ca sa te poate el sprinjini pe tine
incearca sa vezi partea plina a paharului, ce nu-ti convine pune pe o lista ca ajuta, e un fel de refulare.
sunt si avantaje in noul mod de viata pe care l-ati ales pentru o perioada, bucura-te de ele, profita maxim de ele

femeile beau in societatile astea mai civilizate, poate cu timpul o sa observi ca ele au castigat o libertate extraordinara, sa se bucure de o bautura alcoolica fara sa fie judecate, fara sa faca rau la nimeni, fara sa se simta vinovate, fara sa ceara bani cuiva pentru asta. eu zic ca este un lucru extraordinar. alcoolul in societatile astea NU reprezinta ceea ce reprezinta in societatea romaneasca alcoolizata.

#4471 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2011 - 03:42 PM

Izuka acum o sa ma pun putin si in pantalonii sotului tau, pentru ca si eu lucrez foarte mult si o pot face mai usor, poate asta o sa ajute sa vezi si punctul lui de vedere, ceea ce e foarte folositor, desi trebuie sa tinem cont aici ca El nu e mama sau femeie sa vrea la fel de mult ca si noi sa se sacrifice pentru copil, deci poate nu ma pot pune chiar 100% in pielea lui, dar tot incerc. Daca el lucreaza foarte mult (zi lumina probabil) si are un serviciu stresant si cu raspundere/target/recunoastere profesionala/satisfactii, cand vine acasa nu vrea decat sa se relaxeze, sa vada fetze vesele, placute, prietenoase si sa nu auda de nici un fel de alte probleme. El vede asta ca un serviciu si un sacrificiu pe care il face pentru familie, pentru ca tu si fetita sa aveti un trai mai bun. Cu asta considera ca isi cam incheie obligatiile fata de voi si ca are nevoie de recunostinta si respect maxim, sa fie inteles ca este obosit, tracasat si sa nu i se ceara nimic. Pe scurt asta cred ca este situatia, chiar daca el ar sustine ca face toate eforturile pentru familie, si este sincer cand sustine asta, in intelesul sau eforturile lui se concentreaza pe munca, considerand ca se sacrifica/munceste pt voi toti de fapt, pt o viata mai buna.
Incearca, daca poti (gandeste-te la copilul tau si ca trebuie sa ne bucuram de viata din plin), un test de o saptamana: atunci cand vine/este acasa sa afisezi o mimica dintre cele mai zambitoare, vesele si dragastoase. Zambeste la toata lumea si la tot ce te inconjoara (inclusiv la el) si nu ii cere absolut nimic si nu ii reprosa nimic. Vezi, se schimba ceva?

Maria si tarile acelea sunt alcoolizate, cel putin englezii ca turisti majoritari in mai toata lumea sunt cunoscuti pentru obiceiurile lor. Ca poate nu beau posirca precum taranul nostru la birt, asta e alta socoteala, dar de baut, beau zdravan si ei. In schimb Italia tara occidentala cum ai mentionat, nu beau nici femeile nici barbatii cat sa se "inveseleasca" - doua pahare in timpul mesei si atat - face parte din cultura lor culinara ca sa-i spun asa. Nu o sa vezi 2 italieni la restaurant fara sa ia o sticla de vin. Una peste alta, probabil bautura e o refulare a vietii asteia in care toate se petrec atat de repede si uneori de bizar, ca nici noi nu mai intelegem cand se schimba totul. Si mi se pare firesc sa fie libere sa bea si femeile la fel cum sunt si barbatii, fara a fi judecate. Ceea ce nu o sa vezi insa la alte popoare este sa se uite in ciorba altuia. Poate omul daca are chef, pe banii lui, sa bea sa cada sub masa, cat nu deranjeaza pe altii, ceilalti nici ca nu se uita la el. Asta mie imi place. Ai nostri se uita si scaneaza tot in jur, dupa care toaca ...asa-i romanul. :-*
La noi femeile nu au voie nici sa fumeze pe strada, conform canoanelor de buna purtare, ceea ce afara nu s-a pomenit: daca fumezi, fumezi ce mai conteaza ca e in aer liber sau indoor. Diferente/particularitati/ciudatenii de mentalitati, cultura, educatie...

#4472 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2011 - 03:46 PM

Da , pretul la alcool este destul de mare , iar seara dupa ora 8 nu mai poti cumpara alcool , se inchide standul cu alcool cu un grilaj.

Maria , eu nu vad un lucru rau in faptul ca o femeie bea alcool , doar atunci cand se depaseste limita. Adica , e penibil , sa vezi o femeie beata turta , ca nu se mai poate tine pe picioare , cade de 2-3 ori inapoi pe scaun cand vrea sa se ridice.Legat de sotul meu , nu stiu cat ii e de greu , el nu a fost niciodata legat prea tare de nimeni si de nimic.Daca ar fi dupa el , ne-am plimba cu casa-n spate ca melcii.Bravo lui , are putere de adaptare mai mare decat altii.Si da ...am ales sa fim impreuna la bine si la greu , dar oare de ce trebuie sa-mi fie mie mereu greu ? :-* Mereu l-am urmat eu pe el si nu el pe mine.

Ok , afara s-a facut frumos , e ciudata tare vremea asta .Acum ploua si e frig , acum iasa soarele si e cald. Pitica mea isi face siesta , eu m-am jucat putin de-a nea' Disney , incercari diverse pentru sufletelul meu nevinovat care isi doreste mult tort cu mickey si putol :D ( asa ii spune ea lui Pluto) de ziua ei .

#4473 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2011 - 03:52 PM

Vezi postareaDaniella, la 12 August 2011 - 03:42 PM, a spus:

Maria si tarile acelea sunt alcoolizate, cel putin englezii ca turisti majoritari in mai toata lumea sunt cunoscuti pentru obiceiurile lor. Ca poate nu beau posirca precum taranul nostru la birt, asta e alta socoteala, dar de baut, beau zdravan si ei. E o refulare probabil a vietii asteia in care toate se petrec toate atat de repede si uneori de bizar, ca nici noi nu mai intelegem cand se schimba totul. Si mi se pare firesc sa fie libere sa bea si femeile la fel cum sunt si barbatii, fara a fi judecate. Ceea ce nu o sa vezi insa la alte popoare este sa se uite in ciorba altuia. Poate omul dac are chef sa bea sa cada sub masa, cat nu deranjeaza pe altii, ceilalti nici ca nu se uita la el. Asta mie imi place. Ai nostri se uita si scaneaza tot in jur, dupa care toaca ...asa-i romanul. :-*

sunt cunoscuti drept consumatori de alcool, e adevarat, dar acest gen de consum e diferit de cel cunoscut in ro nu numai prin tipul/calitatea alcoolului consumat. eu nu-s prea patrecareata din fire, dar mai merg prin cluburi cand am cu cine - la inceput m-am crucit cand tipi beti manga de se clatinau pe picioare faceau eforturi vizibile sa treaca pe langa mine fara sa ma deranjeze, desi era f aglomerat. Nota generala e ca oamenii se simt bine si atat, nu fac nici un fel de deranj nimanui. E f greu de inteles, mie mi-a luat ani de zile sa inteleg si inca nu gasesc cuvinte sa explic. Despre ciorba, ai dreptate! Eu as vrea sa pot sa ma duc sa beau doua beri si sa ma ametesc, sa ma inveselesc si sa uit de toate, de griji si de mine pentru o ora doua, dar inca nu gasesc curajul :D

#4474 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2011 - 03:54 PM

Pentru femeia care nu mai are siguranta in miscari/echilibru dupa ce bea este la fel de penibil ca si pentru barbatul ajuns in aceeasi stare. Si eu cred ca nu ar trebui sa fie judecata/vazuta divers. Si barbatul trebuie sa aiba distinctie si rafinament la fel ca si femeia, deci e acelasi lucru. Intr-adevar ea se presupune sa fie si gratioasa, delicata dar in cate momente ale vietii noastre nu ne punem in ipostaze lipsite de gratie/delicatete - ia sa ne gandim la o criza de nevrozeala ... la ghiseul functionarului public din romania, sau cu vecinul nebun etc... :-* ...toate reusim sa ne nevrozam la un mom dat ... si nu doar acelea sunt singurele momente cand ne lipseste gratia ...

#4475 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2011 - 03:56 PM

Vezi postareaDaniella, la 12 August 2011 - 03:54 PM, a spus:

Pentru femeia care nu mai are siguranta in miscari/echilibru dupa ce bea este la fel de penibil ca si pentru barbatul ajuns in aceeasi stare. De ce ar trebui sa fie judecata/vazuta divers?

ei vezi, ai pus punctul pe I :D :-*

#4476 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2011 - 04:07 PM

Eu nu judec/vad divers , nu-mi place sa vad nici barbati in astfel de ipostaze ...dar astea-s sechele din copilarie , nu ma luati in seama.

#4477 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2011 - 04:11 PM

de ce sa nu te luam in seama? :-*
si eu am sechele cu alcoolul

#4478 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2011 - 04:41 PM

ce sechele? io nu am, ai mei nu au fost bautori niciodata si nici vreun iubit bautor nu am avut

asa ca imi permit ... :D si cred ca majoritatea fetelor ce dau pe la han si fie solicita, fie se servesc cu beri si alte beuturici ... :-*

#4479 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2011 - 05:10 PM

pai sechele mari, am o multime de alcoolici in familie :-* , si din aia violenti si mai putin violenti

#4480 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 12 August 2011 - 05:14 PM

Vezi postareaUma, la 12 August 2011 - 02:29 PM, a spus:

Aura lasa ca aici cel putin ai parte de veri tropicale :-*

:D hai ca vara asta a fost superba. Nu am de ce sa ma plang :D
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul