Forum Culinar: My pizza - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

My pizza

#41 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 11 December 2009 - 09:23 PM

Maya a spus:

Geanina,merci de tipsurile pentru pizza!Era sa pic jos cînd am citit ca fiu-tu te-a ajutat cu postatul =)) Noroc ca am citit mai departe =))

No numa nu pica jos ! Am o nepotica in clasa II_a si are doar de curind calculator si internet ! Fata, de unde invata astia micii asa repede d-le ?! =)) Pai cind o aud ce chestii imi poveste,pe unde umbla, cum isi descarca...
Si eu de 2 saptamini imediat ,ma chinui sa invat sa micsorez poze sa pot posta cite ceva si eu ... Alta generatie.... :oops:

#42 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 05 February 2010 - 09:58 PM

Nu maninc foarte des pizza :) (ci doar o data la 2 luni :D )

D'Artagnandru, sa traiesti si sa mai vii cu retete de-astea bune ! :)

Imagine postata

Imagine postata

am repetat-o azi la cerere expresa :)

Imagine postata


Imagine postata


#43 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 10 September 2010 - 10:29 AM

ne mentinem parerea: e buuuna pizza asta ! =))

[cu o intirziere de citeva luni am refacut-o inlocuind maslinele negre cu cele verzi si sarind coarda =)) ... peste mozzarella (am uitat s-o cumpar :) )]



Imagine postata



#44 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 September 2010 - 11:03 AM

Si eu azi pizza calzone,adica pliata...

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-405-128410938071.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-405-128410939302.jpg

#45 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 23 January 2011 - 08:44 PM

n-am avut chef de framintat ca am stat cu nasul prins in filme, asa ca vorba lui Frank "I did it my waaaay" :pupic:

(... din 4 buc. de pita am scos 4 mini-pizza Imagine postata)


Imagine postata

Imagine postata



#46 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 10 February 2011 - 11:27 PM

Privind pizzele voastre mi s-a facut pofta si am purces la treaba. Am facut o pizza "tip Montignac" cu indice glicemic scazut.

Pentru cei interesati coca am facut-o asa: 400g fainuri integrale (adica: 300g faina secara, 50g tarate, 50g germeni de grau uscati si macinati), 250 ml apa, 1 lg ulei, 1 plic drojdie 7g, putina fructoza si putina sare. E pentru tava de aragaz. A stat cam 3 sferturi de ora pe caloriferul electric, a dospit ca nebuna. :)

Nici a mea n-a iesit patrata asa cum ar fi trebuit. :)

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-97-12973726835132.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-97-12973726981182.jpg

Noua ne-a placut mult.

#47 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 February 2011 - 11:58 PM

Vezi postarealaura_lala, la 10 February 2011 - 11:27 PM, a spus:

Privind pizzele voastre mi s-a facut pofta si am purces la treaba. Am facut o pizza "tip Montignac" cu indice glicemic scazut.

Pentru cei interesati coca am facut-o asa: 400g fainuri integrale (adica: 300g faina secara, 50g tarate, 50g germeni de grau uscati si macinati), 250 ml apa, 1 lg ulei, 1 plic drojdie 7g, putina fructoza si putina sare. E pentru tava de aragaz. A stat cam 3 sferturi de ora pe caloriferul electric, a dospit ca nebuna. :)

Nici a mea n-a iesit patrata asa cum ar fi trebuit. :)

Atasament pizza01.jpg

Atasament pizza02.jpg

Noua ne-a placut mult.


moaaama ce a crescut din faina aia integrala! oare merge si la MP o paine facuta cu ingredientele pe care le-ai datt?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#48 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 11 February 2011 - 01:42 AM

Vezi postareaDaniella, la 10 February 2011 - 11:58 PM, a spus:

...
moaaama ce a crescut din faina aia integrala! oare merge si la MP o paine facuta cu ingredientele pe care le-ai datt?


N-am MP insa tot din reteta aceasta fac paine la cuptor si iese foarte buna. Sa nu te astepti sa fie pufoasa ca painea alba, e mai indesata, insa e foarte gustoasa. Am folosit drojdie la plic Dr. Oetker ce mi-o trimis maica-mea in pachet din Romania.

Nu vad de ce n-ar iesi la masina de paine. :)

Edit: la retetele astea cu tarate, germeni, seminte si alte alea, trebuie sa pui ceva mai multa apa decat la faina alba obisnuita. Orienteaza-te dupa cata am pus eu ca a fost perfect. La 600g amestec pui 375 ml apa, la 800 pui 500 ml etc. Eu le stiu face "din ochi", cel mai bine e sa pui lichidul treptat. Nu trebuie sa fie vartoasa, ba chiar se lipeste binisor de maini...Imi pare rau ca n-am facut poza cu coca inainte si dupa dospit. :) Asa ti-ai fi dat seama foarte usor.

#49 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 February 2011 - 02:28 AM

multumesc Laura o sa incerc :occasion14:

Alexandru, deci tu nu urmezi procedura obisnuita de pizza:
blat, sos de rosii, mozzarella si apoi topingurile preferate? ci pui cascaval, rosii, topinguri si in final mozzarela la sfarsit ;)
si deci bagi si prosciuto crudo la cuptor, io credeam ca se pune numai la sf sa nu se usuce ;)

Multumesc! o sa incerc si eu varianta asta cu tipsurile voastre de la acest topic!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#50 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 12 February 2011 - 04:01 AM

Vezi postareaDaniella, la 12 February 2011 - 02:28 AM, a spus:

multumesc Laura o sa incerc :occasion14:

Alexandru, deci tu nu urmezi procedura obisnuita de pizza:
blat, sos de rosii, mozzarella si apoi topingurile preferate? ci pui cascaval, rosii, topinguri si in final mozzarela la sfarsit ;)
si deci bagi si prosciuto crudo la cuptor, io credeam ca se pune numai la sf sa nu se usuce ;)

Multumesc! o sa incerc si eu varianta asta cu tipsurile voastre de la acest topic!


Eh, daca as avea un cuptor adevarat de pizza, n-ar mai trebui sa recurg la figura cu cascavalul dedesubt.
În cuptoarele alea blatul nu are timp sa se înmoaie cu sosul.
Cuptorul meu în schimb depaseste cu greu 250°C, departe sub temperatura unui cuptor de pizza, si asta fara sa mai vorbim de putere.
De aia, nici prosciuto nu risca mare lucru, poate doar asa, sa prinda un gust de prajit pe la margini ;)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#51 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 February 2011 - 08:48 AM

Vezi postareaAlexandru, la 12 February 2011 - 04:01 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 12 February 2011 - 02:28 AM, a spus:

multumesc Laura o sa incerc :occasion14:

Alexandru, deci tu nu urmezi procedura obisnuita de pizza:
blat, sos de rosii, mozzarella si apoi topingurile preferate? ci pui cascaval, rosii, topinguri si in final mozzarela la sfarsit ;)
si deci bagi si prosciuto crudo la cuptor, io credeam ca se pune numai la sf sa nu se usuce ;)

Multumesc! o sa incerc si eu varianta asta cu tipsurile voastre de la acest topic!


Eh, daca as avea un cuptor adevarat de pizza, n-ar mai trebui sa recurg la figura cu cascavalul dedesubt.
În cuptoarele alea blatul nu are timp sa se înmoaie cu sosul.
Cuptorul meu în schimb depaseste cu greu 250°C, departe sub temperatura unui cuptor de pizza, si asta fara sa mai vorbim de putere.
De aia, nici prosciuto nu risca mare lucru, poate doar asa, sa prinda un gust de prajit pe la margini ;)



oh de cate ori nu mi s-a inmuiat blatul ;) ! bun truc ai gasit! Si de ce pui mozzarella numai in ult minute? asa faci orice prepari cu mozzarella pe desupra?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#52 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 12 February 2011 - 02:43 PM

Vezi postareaDaniella, la 12 February 2011 - 08:48 AM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 12 February 2011 - 04:01 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 12 February 2011 - 02:28 AM, a spus:

multumesc Laura o sa incerc :occasion14:

Alexandru, deci tu nu urmezi procedura obisnuita de pizza:
blat, sos de rosii, mozzarella si apoi topingurile preferate? ci pui cascaval, rosii, topinguri si in final mozzarela la sfarsit ;)
si deci bagi si prosciuto crudo la cuptor, io credeam ca se pune numai la sf sa nu se usuce ;)

Multumesc! o sa incerc si eu varianta asta cu tipsurile voastre de la acest topic!


Eh, daca as avea un cuptor adevarat de pizza, n-ar mai trebui sa recurg la figura cu cascavalul dedesubt.
În cuptoarele alea blatul nu are timp sa se înmoaie cu sosul.
Cuptorul meu în schimb depaseste cu greu 250°C, departe sub temperatura unui cuptor de pizza, si asta fara sa mai vorbim de putere.
De aia, nici prosciuto nu risca mare lucru, poate doar asa, sa prinda un gust de prajit pe la margini ;)



oh de cate ori nu mi s-a inmuiat blatul ;) ! bun truc ai gasit! Si de ce pui mozzarella numai in ult minute? asa faci orice prepari cu mozzarella pe desupra?


Pun mozzarela la sfîrsit, doar cît sa se topeasca, din acelasi motiv : ca sa nu curga si sa înmoaie blatul ;)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#53 Useril este offline   mariette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 281
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 25 February 2011 - 03:16 PM

Ma tenteaza...cred ca am sa plec dupa cumparaturi pentru ea...nu sh daca am retinut-o exact...dar sper sa-mi iasa...merci:)

#54 Useril este offline   mariette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 281
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 26 February 2011 - 09:50 AM

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-264-12987065906253.jpg
Foarte buna,merci de sugestie!

#55 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 16 July 2016 - 04:38 PM

am ramas fan "pizza Alex" :)

Imagine atasata: monthly_07_2016/post-505-14686796910874.jpg

#56 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 19 July 2016 - 08:01 AM

arata ... wow
fiica dacilor

#57 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 July 2016 - 11:26 AM

Bineinteles ca ieri am facut si eu pizza. Minunata!! :violent6: Alexandru, saru' mana pentru masa! :thumleft: Jupanu' (cam flamand, e-adevarat) a ras aproape juma' de tava. E drept ca abia se facuse, era calda, el abia venit de la serviciu..... :headbang:

Imagine atasata: monthly_07_2016/post-46-14690929891985.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2016/post-46-14690930140964.jpg

Am presarat cascaval la greu (sincer, cred ca vreo 200 g), am pus rosii bucatalite, niscai sunca si 4 ciuperci feliate. La final am pus si cateva felii de mozzarella care s-au topit complet..... da' n-a fost cu suparare. Dimpotriva - branza era uniform distribuita! :tongue3: Capere n-am cumparat (am uitat), iar masline n-am mai pus, mi-a fost lene sa le desarez. :scratch:
Oricum, rezultatul final a fost de milioane!! :floare:
Se va repeta cat de curand isprava. Cu alte ingrediente, probabil, in functie de cerere.

#58 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 21 July 2016 - 03:27 PM

Multumesc de apreciere, Bristena ! :violent6:

Foxyy, sa va fie de bine pizza ! :headbang:
Incearca totusi sa faci sosul dupa reteta lui Alex, cu capere si masline. Face toti banii ! :thumleft:

Imagine atasata: monthly_07_2016/post-505-14691075044517.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2016/post-505-14691075197999.jpg


Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi